Şimdi Ara

Oyunlarda Türkçe Dil Desteği İçin Kampanya #TurkceOyunİstiyoruz! (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
5
Favori
8.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
284 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ay bende isterim ayol aAaAaAAaaaa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nikopoll

Ay bende isterim ayol aAaAaAAaaaa
    yaa çen de mi iştiyoşun minnoş şeni
  • quote:

Orijinalden alıntı: FazKontrast

yaa çen de mi iştiyoşun minnoş şeni

Alıntıları Göster
    Oyunlarda Türkçe Dil Desteği İçin Kampanya #TurkceOyunİstiyoruz!

• Netflix'i yasaklamak isteyen ülkeye dil desteği çıkaracaklar öyle mi?

Siz önce ülkenizdeki haksızlıklara, adaletsizliklere karşı gelin. Herkesin kanunlar önünde eşit olmasını sağlayın, hukukun üstünlüğü esas aldırın.

Ondan sonra diğer ülkeler sizi ciddiye alıp dil desteği çıkarır anca.

• Nikopoll kullanıcısına yanıt
    Can damarımdan vurdun beni adres ver

• quote:

Orijinalden alıntı: FazKontrast

Can damarımdan vurdun beni adres ver
    Sabah geldi iş yerine 5 tane gömdüm ohhh süperdi

• Mükemmel bir konu olmuş artık yama istemiyoruz oyunun orjinalinde türkçe dil desteği olmasını istiyoruz bende destekliyorum konu sahibinede teşekkürlerimi sunuyorum :)
    #turkceoyunistiyoruz
    #turkceoyunistiyoruz
    #turkceoyunistiyoruz
    #turkceoyunistiyoruz

• quote:

Orijinalden alıntı: Zabadakçı

Bu konuya girmek istememiştim ama hemen girelim madem. Olay tamamen ta ilk playstation ve xbox çıktığı zamana dayanıyor. Xbox Microsoft çıkışlı bir ürün olduğu için daha çok Amerika ve biraz da Avrupa odaklı bir firma. Sony ise japonya çıkışlı, ve böylece daha global bir üründü. Ülkemizde kendimi bildim bileli playstation xboxı her zaman solladı geçti, çünkü sony ve playstationın üçüncü dünya ülkelerine desteği her zaman daha fazla. Yani dediğim şu ki, Sony hazır ülkemizde hatrı sayılır satış yaparken dublaj altyazı koyuyorsa bu onların global marka anlayışı ve yazık garibanlar da kendi dilinde oynayabilsin düşüncesidir.

Aynı düşünceyi Rockstar veya herhangi bir büyük firmadan yapmasını beklemek veya yaptırım oluşturmaya çalışmak zor.

CD Red project witcher serisiyle çıkan ondan önce ne olduğu bilinmeyen indie firmasıydı, ufacık bir firma baktı ki türkiyede bir kitlemiz var hadi dil seçeneği ekleyelim oldu. Büyük bir firma aynı şeyi yapma gereği duymaz. Diğer örneklerinizi bilmiyorum o yüzden bir yorumum yok.

Ha bu yorumlarım demek değil ki asla Türkçe desteği istemiyorum. Neden olmasın, ben kullanacağımdan değil oyunun yapıldığı dilde oynamayı tercih ederim her zaman ama dilimize biraz da olsa önem verilmesi hoşuma gider. Sadece artıları eksileri düşününce böyle bir beklenti içinde olmak bana saçma geliyor.
    He garibanlar oynasın diye dil koyuyor sony. Bu nasıl bir düşünce ya köy bakkalı işletiyor sanki sony.

Dostum bu şirketlerin dini imanı paradır. Ve başarı varsa senin dilini koyar. Tr dublajlı UC4 ve Altyazılı GoW her ikisi de 150-200 bin adet sattı bu ülkede. Daha Last of Us Part 2 var. Witcher 3 10 bin adet sattı diye plaket gönderildi Bilkom'a bak 10 bin adet diyorum. Heh hatrı sayılır satış budur işte :D Sony şimdi 150-200k satış eden bu oyunlara neden Tr altyazıyı bırak dublajda eklemesin. Tabii ki ekleyecek. Çünkü satış var hatrı sayılır satış da değil bu arada boru gibi satış. Gariban da sevindirmiyorlar.

Konudan bağımsız rockstar olayına gelirsek; rockstarın TR distribütörü Sony Türkiye'dir. Sony TR de rdr 2 türkçe dil desteği için rockstara anlaşmaya gidiyor. Bakın biz böyle böyle ps4 oyunlarına dil desteği ve dublaj ettik. Tüm maliyetlerini biz karşılayacağız sizden para çıkmayacak rdr 2 ye türkçe dil ekleyelim deniliyor.

Rockstarın Sony'nin resmi Türk bayisine dedikleri laf şu: Biz oyuna Türkçe ekleyemeyiz bunu kontrol ettirecek kimse bulamayız. Dolu AAA oyunu Türkçeye çeviren şirketi hatta GOTY ödüllerinde RDR2'yi tokatlayan GOW'u türkçe eden sony TR'yi sanki amatör bir firmaymış gibi seni küçümsüyor.

Bizim millette seni ve senin ülkeni kaale almayan firmanın savunuculuğunu yapıyor.

• Korsan kullanım azaldıkça Türkçe altyazı destekli oyun sayısı artacaktır bu kadar basit.

Örnek playstation özel oyunlar gösterilebilir bırak altyazıyı TÜRKÇE DUBLAJ'lı çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KuvvetMira27 -- 21 Temmuz 2020; 16:39:44 >
  • Hadi tamam verdiğin sayıların doğru olduğunu kabul edelim ve güzel satış yaptığına kanaat getirelim. Bu sadece sony. Söylediğimin arkasındayım, sonynin üçüncü dünya ülkelerine yaptıkları diğer büyük markalardan daha fazla bence bu konuda tartışmaya gerek yok. Ha onu da geçtim, Sony oyunlarını ps4 kitlesi alabiliyor ki korsan vs alma ihtimalleri yok seve seve verecekler parasını indirimli de olsa. Diğer hangi firmanın oyunları net bir şekilde %100 legal alınıyor ki?

Ne zaman ki oyunlar çıkar çıkmaz 60 dolarlık fiyat bandından alabilen kitlemiz genişlerse o zaman diğer firmaların da radarına gireriz. O zamana kadar ülkemizi kaale almamalarına şaşırmak garip.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zabadakçı -- 21 Temmuz 2020; 16:53:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zabadakçı

Hadi tamam verdiğin sayıların doğru olduğunu kabul edelim ve güzel satış yaptığına kanaat getirelim. Bu sadece sony. Söylediğimin arkasındayım, sonynin üçüncü dünya ülkelerine yaptıkları diğer büyük markalardan daha fazla bence bu konuda tartışmaya gerek yok. Ha onu da geçtim, Sony oyunlarını ps4 kitlesi alabiliyor ki korsan vs alma ihtimalleri yok seve seve verecekler parasını indirimli de olsa. Diğer hangi firmanın oyunları net bir şekilde %100 legal alınıyor ki?

Ne zaman ki oyunlar çıkar çıkmaz 60 dolarlık fiyat bandından alabilen kitlemiz genişlerse o zaman diğer firmaların da radarına gireriz. O zamana kadar ülkemizi kaale almamalarına şaşırmak garip.
    Doğru farz etmene gerek yok bunlar resmi açıklamalar. Ayrıca ülkeni aşağılamayı bırak yok 3. dünya felan sony bunu babasının hayrına yapmıyor potansiyel görüyor ki yapıyor ve emeğinin karşılığına fazlasıyla alıyor. Kimse zarar ettiği şeyi senin tabirinle sırf garibanlar sevinsin diye devam ettirmez.

Kimse bu ülke de her oyun Türkçe olsun demiyor. AMA bir GTA 5'i Türkçe YA-PA-CAK-SIN. GTA serisinin isim potansiyeli Türkiye'de çok yüksektir. Sokağa çık GTA de herkes bilir. Eklenmemesinin sebebi rockstarın vasıfsızlığıdır. Bir önceki mesajda yazdıklarımı iyi oku. Adamlar sıfır maliyetle bile eklemiyor diyorum sen hala 60 dolar diyorsun bana.

• Himurajutsu kullanıcısına yanıt
    Adamlar o kadar oyun yapıyor dünya çapında tanınıp bir sürü ödül alıyor ama senin ülkene altyazı çıkarmakla uğraşmayınca vasıfsız mı oluyor yani? Demek ki sonynin bizde gördüğü potansiyeli onlar görmüyor. Bu da laf ettiğin 60 dolardan oyun alma potansiyeline geri dönecek bir konudur.

Hocam bak ben karşı değilim, altyazı da olsun dublaj da. Ama olmadık yerde ülkemi yüceltecek, gereksiz umut bağlayıp bir de üzerine altyazılı çıkmıyorsa oyun devlet yasaklasın diyecek değilim (sen dedin diye demiyorum ama forumda diyen çok insan var). Bence anlaşamadığımız yer burası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zabadakçı -- 21 Temmuz 2020; 17:13:9 >
  • Himurajutsu kullanıcısına yanıt
    böyle bir durumda sony durumu iletip anlaşma yoluna gidilebilseydi keşke ...koskoca sonyide dinlemiyorsa rockstar narsisti ... sony olarakta çıkartmazlardı oyunu ps4 e ...

alt yazı ya bu alt tarafı .... bu kadar büyütecek ne var çok mu zor yani ...

• Ne take2 ne ubisoft ne de diğer bir çok firma bu güne kadar dil desteği sunmadığı gibi bugünden sonra da sunmayacak. hele şu döviz kurlarında oyun alımı daha da azalıyorken türkçe dil desteğini unutun. bugüne kadar bu iş yama gruplarıyla yürüyordu ama her işte olduğu gibi gönüllülük müessesesiyle bir yere kadar yürüdü. türkçe oyun istiyorsak ve firmalar bunu bize sunmuyorsa biz de bu işi yapan insanları desteklemeliydik ama topluluk bu konuda istekli olmadığını gösterdi. o yüzden artık oyunları orjinal dillerinde oynamaya alışın. ha kalitesizin dibi, bedavacının allahı bir tipseniz translate yamalar belki yapılır onlarla artık ne anlarsanız oynarsınız.

anonymous'un hem topladığı yaklaşık 100 kişilik ekip, hem de her ay aaa oyun çevirme söylemleri heyecanlandırmıştı beni ama malesef aşırı toksik bir kitle domine ediyor topluluğu. ben şahsen gönüllü bir çevirmen olsam şu kitleyi gördükten sonra tek kelime çevirip ödüllendirmem bu kitleyi.

• #turkceoyunistiyoruz . Dil seçeneklerinde türkçe olmayan oyunu ülkeye sokmasınlar dicem ama biraz ağır olucak :)

• bu konuyu açtı diye uzaklaştırılmış... mesaj açık Türkçe ve Türk yazmak yasak...
  • Sinemadaki yasaya benzer bir şey çıkabilir , Türkiyede satış yapan ürünlerde Türkçe içerik olacak diye ama tehlikeli olan tarafı firma Türkiyede satış yapmaktan vazgeçebilir
  • güncel.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.