Şimdi Ara

Oyunlarda Türkçe Dil Desteği İçin Kampanya #TurkceOyunİstiyoruz! (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
5
Favori
8.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
284 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Zabadakçı

Adamlar o kadar oyun yapıyor dünya çapında tanınıp bir sürü ödül alıyor ama senin ülkene altyazı çıkarmakla uğraşmayınca vasıfsız mı oluyor yani? Demek ki sonynin bizde gördüğü potansiyeli onlar görmüyor. Bu da laf ettiğin 60 dolardan oyun alma potansiyeline geri dönecek bir konudur.

Hocam bak ben karşı değilim, altyazı da olsun dublaj da. Ama olmadık yerde ülkemi yüceltecek, gereksiz umut bağlayıp bir de üzerine altyazılı çıkmıyorsa oyun devlet yasaklasın diyecek değilim (sen dedin diye demiyorum ama forumda diyen çok insan var). Bence anlaşamadığımız yer burası
    Bunun dünya çapıyla felan ilgisi yok. Ne kadar güzel oyun yaparsan yap çalışanlarına köle gibi davranan bir şirkettir de ayrıca. Sony TR elini taşın altına koyup Türkçe altyazı masraflarını biz karşılayacağız siz masraf etmeyeceksiniz diyorsa siz buna bile karşı çıkıyorsanız hem vasıfsız hemde ırkçısınızdır. Türkiye'de hiç satmayan bir oyun olsa bile rockstar olarak bu teklif karşısında düşünürsün masrafım yok denemekten zarar gelmez dersin. Denemeden hiçbir şeyi öğrenemezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Himurajutsu -- 21 Temmuz 2020; 23:3:49 >

• Himurajutsu kullanıcısına yanıt
    Irkçılığa girmemek lazım, her ne kadar doğru olsa da. İster beğen ister beğenme Türkiyenin imajı iyi değil. Daha fakir araplarız dünyanın gözünde resmen. Ön yargılarını kırmak da kolay olmayacak şu geçen 20 yıldan sonra

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Xblade neden banlandı acaba

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir oyun konsolda 500 tl olmuş death strandig pc'ye 400 TL'den çıktı kim alacak bu oyunları da bize türkçe oyun yapacaklar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • drejtc kullanıcısına yanıt
    500tl vereceksem dublaj isterim altyazıda kurtarmaz
  • Kesinlikle katılıyorum.
    ama o aşama imkansız gibi duruyor. Alt yazıya'da tamamım ben :)
  • Destek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Skywalkerx kullanıcısına yanıt
    Türkçe oyun istediğinden.
  • Kendi dilimde TÜRKÇE oyun istiyorum artık yeter orjinal alımı Türkiyede çoğaldı artık TÜRKÇE dilin devlet tarafından zorunlu tutulması lazım firmalara sonuçta ülkemizden para kazanıyorsunuz.
  • Aslında en doğrusu bu hem de düzgün Türkçe yama yapan ekiplere de iş kapısı açılır herkes mutlu olur.

• Konuyla alakalı fazla destek alınamadığı için bakanlığın radarına maalesef giremedik. Şuan için 23'ün sahibi said sürücü elinden geldiğince resmi çeviri işlerini kovaliyor.
  • XBlades kullanıcısına yanıt
    aslında şu rdr2 ye resmiyama bi gelse çok önünü açacak diğer oyunların ...

• paralı olmadığı sürece oyunlara türkçe dil desteği istiyoruz. keşke resmi olarak yaması çıksa. mesela euro truck simulator 2 gibi.
  • Önce Torrent illetini temizlemek lazım. Evet bazı oyunlar ülke şartlarına göre fazla pahalı olabilir fakat ne kadar orjinal oyun alımı olursa söz konusu ülkenin dil desteğini oyunlara getirmeleri o denli rahat olur.
  • oyuna ayrı para, fırsatçılara ayrı para vermek cep yakıyor, türkçe dil desteği çoğu oyunda standart olması lazım, atla deve değil artık bu çağda.
  • frkndgnr kullanıcısına yanıt
    Sen onu unut araştır bakalım gta v Türkiye de ne kadar satmış bunun üzerine rockstar rdr ye Türkçe eklemişmi
    Sadece benim çevremden oyuna para vermeyen bir sürü kişi satın aldı hal böyleyken Türkiye de kim bilir ne kadar sattı
    O yüzden sadece Türkçe dil desteği veren firmaları desteklemekte fayda var örneğin CD Project Red adamlar devasa oyunlar yapıyor ve Türkçe dil eklemekten kendilerini alikoymuyorlar helal olsun adamlara
    Diğer taraftan sony bu firma sadece exclere getirdikleri dil sayesinde bile alınıp desteklenir kimi oyunlarda dublaj bile var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnsanlar 1 dakika durup düşünüyor mu acaba TL'nin dünya üzerindeki değeri nedir? Oyun yapımcıları Türkiye'ye sattığı oyunlardan ne kadar para kazanıyor? Öyle kampanyayla falan olmaz bu iş. Bu zihniyet gidip İngilizce öğrensin bir an önce, her çıkan oyundan sonra gidip sağa sola Türkçe destek verilsin diye saldırmasın.

Edit: Yanlış anlaşılmasın ben de böyle bir şey olsun isterim tabi ki ama şimdiye kadar oturup da Türkçe dil niye yok bu oyunda diye düşünmedim. 10 yaşımdan beri de bir oyunu yamayla oynama gereği duymadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Evixy -- 9 Ağustos 2020; 12:30:51 >
  • HakanYüksel kullanıcısına yanıt
    Önceki senelere nazaran daha da azaldı torrent kullanımı ama ne kadar uğraşsan da temizleyemezsin.Bu sadece bizim ülkemizde değil dünya genelinde bir sorun ama en çokta bizim ülkemizde sorun.Torrent illetinden önce oyunların alınabilir fiyattan çıkması lazım.Şimdi adama 500 liralık oyunu neden torrent indirdin diye insan soramıyor.Ama alınabilecek düzeyde misali 20 30 50 100 150 liraya kadar insanlar bir şekilde çıkabiliyor.Şimdi bu adama da sorarsın neden orijinal almadın diye birde bu torrent üzerinden indiren arkadaş türlü türlü sorun ile uğraşıyor update indir crack yap pc virüs yesin falan filan.
  • cyberpunk drm free olarak ve türkçe altyazı ile çıkacak. burada aylardır take2'nun haklarından bahseden hukuk fedailerinin çoğunluğu korsan gömecek oyunu. oyunları türkçe oynamak istiyorsak öyle ya da böyle çeviri grupları desteklenmeli zira çok az sayıda yapımcı ve dağıtımcı dilimize destek sunacak. ubisoft, rockstar gibi koca koca firmalar bile ürünlerini yerelleştirmiyorlar işte ve bu böyle devam edecek.

bir diğer husus da çeviri olayının hızı, bir çok yama için yıllarca beklememiz gerekti, bu açıdan anonymous her ay aaa oyun çevireceğiz dediğinde çok heycanlanmıştım, gerçekten vaat edilen şey az buz bir vaat değildi, keşke bu kadar tepki toplamasaydı sundukları sistem. belki biraz daha kullanıcı dostu olabilirdi, eksik ve hataları vardı ama bence bu kadar tepki yerine yapıcı eleştirilerle daha iyi bir noktaya taşınabilirdi sistem. şu an gelinen noktadan ben şahsen üzüntü duyuyorum. umarım bu fırsatı tepmeyiz Türk oyuncular olarak. her zaman verdiğim örnekle sonlandırayım, twitch ve youtube'da çok daha fazla meblağlar ödenerek yayıncılar desteklenirken, onlardan kat be kat yoğun mesai harcayan bu adamların maddi taleplerinin bu kadar büyütülmemesi gerekirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Melankoli4

cyberpunk drm free olarak ve türkçe altyazı ile çıkacak. burada aylardır take2'nun haklarından bahseden hukuk fedailerinin çoğunluğu korsan gömecek oyunu. oyunları türkçe oynamak istiyorsak öyle ya da böyle çeviri grupları desteklenmeli zira çok az sayıda yapımcı ve dağıtımcı dilimize destek sunacak. ubisoft, rockstar gibi koca koca firmalar bile ürünlerini yerelleştirmiyorlar işte ve bu böyle devam edecek.

bir diğer husus da çeviri olayının hızı, bir çok yama için yıllarca beklememiz gerekti, bu açıdan anonymous her ay aaa oyun çevireceğiz dediğinde çok heycanlanmıştım, gerçekten vaat edilen şey az buz bir vaat değildi, keşke bu kadar tepki toplamasaydı sundukları sistem. belki biraz daha kullanıcı dostu olabilirdi, eksik ve hataları vardı ama bence bu kadar tepki yerine yapıcı eleştirilerle daha iyi bir noktaya taşınabilirdi sistem. şu an gelinen noktadan ben şahsen üzüntü duyuyorum. umarım bu fırsatı tepmeyiz Türk oyuncular olarak. her zaman verdiğim örnekle sonlandırayım, twitch ve youtube'da çok daha fazla meblağlar ödenerek yayıncılar desteklenirken, onlardan kat be kat yoğun mesai harcayan bu adamların maddi taleplerinin bu kadar büyütülmemesi gerekirdi.
    Kesinlikle katılıyorum işin bu yüzüne bakılırsa sırf adam oynasın biz de seyredelim için tonlarca para veriliyor. Ama kendimiz oyunu deneyimlemek için 5 tl bile çok geliyor.
    Ha gönül ister tabi tüm yamalar ücretsiz olsun tabi ancak insanlar aylarca emek veriyor sonuçta uygun bir ödeme sistemi yapıp bu süreci daha katlanılabilir ve sürdürülebilir yapılabilmesi özellikle ülkemizde mecburiyet gibi bir durum haline geliyor.Bu gün bir AAA oyun çevirip ertesi ay biz bırakıyoruz diyen gruplarla hiç bir yere varılmaz Türkçe oyun piyasası için bu ne yazık ki böyle.
    İşte hali hazırda kaliteli iş yapan insanlara özellikle bu forumda ve kendi sitelerinde çemkirilmesi ve kırıcı konuşulması hiç hoş değil. Bunun zararını yine kendileri görecek farkında değiller ve kendilerini zavallı durumuna sokuyorlar.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.