Şimdi Ara

Oyunlarda Türkçe Dil Desteği İçin Kampanya #TurkceOyunİstiyoruz! (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
227
Cevap
5
Favori
8.077
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
284 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    sizden başka gülen yok ... üstelik olay ingilizce bilmemek değil ...güleceğiniz taraftan okuyup gülebilirsiniz buna bir engel yok..

iyi forumlar...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Xerus

Yabancılar bunu görmüyor. Senelerdir mailler atıyor insanlar, mesajlar yorumlar paylaşıyor ama görmüyor firmalar. Bu işe Kültür bakanlığı el atmalı. Türkçe desteği ile çıkmayan dijital ürünün satışı yasaklanmalı.
    bu yapılırsa çok tepki toplayabilir. mesela X isimli bir oyun türkçe yaptı ama Y isimli bir oyun türkçe yapmadı. ve dolayısıyla türkiyede satışa çıkmadı. ama ben Y isimli oyunu ingilizce de olsa oynamak istiyorum. nitekim pek çok kore ve çin yapımı olan efsane oyunlar ingilizce bile olmadığı için çoğumuzun haberi bile olmuyor. ya da oyun çıktıktan 1 sene sonra ingilizceye çevrilince oyundan haberimiz oluyor. bu aşamada sıkıntı olmaz mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hll knk -- 20 Temmuz 2020; 16:11:22 >
  • "Biz eskiden elimizde sözlükle oyun oynardık" veya "oyun oynamak isteyen otursun İngilizce öğrensin" gibi saçma sapan yorumlar yapan insanları lütfen dikkate almayın. Ben de elinde sözlükle oyun oynayarak İngilizce öğrenen biriyim. İngilizce öğrenmenin şart olduğunu düşünüyorum ancak bu Türkçe dil desteği isteyen insanları aşağılamak için bir sebep değil. Dünyanın birçok yerinde insanlar kendi dillerinde ürünler tüketmeyi tercih ediyor. Lütfen saçmalamayın.

"Bu ülkede para kazanıyorsa Türkçe yapmak zorunda" diyenler de saçmalamayı keserse güzel olur. Türkçe dil desteği koymak zorunda değil. İsteyen de parasını verip alabilir. "Türkçe dil desteği yoksa satamaz", "devlet el atsın" diyenler lütfen fikirlerini kendilerine saklasınlar. Oyunları İngilizce tüketmek isteyenlerin hakkını yiyerek hak aranmaz. Önce hak nedir, benim haklarım neler gibi soruların cevaplarını öğrenin, sonrasında böyle tartışmalarda fikrinizi ortaya koyarsınız. Devletin el atması halinde ne gibi sorunlar ortaya çıkacağını da iyice bir düşünmenizi öneririm.

Türkçe dil desteği mi istiyorsunuz? Pazar oluşturun. Tüketici olarak gücünüzü gösterin. Yerel fiyatlandırma ve Türkçe dil desteği sağlayan şirketlerin oyunlarını satın alın. Yapmayanın almayın. Devleti işin içine sokup intihar etmek yerine, geliştirici veya dağıtıcı firmalarla iletişim kurabilecek şahıs ve kuruluşlarla bu işi yapın.

• #Türkçeoyunistiyoruz 'dan ziyade #WeWantTurkishGame tag'ını kullansak daha mantıklı olmaz mı ?
  • #Turkceoyunistiyoruz etiketinin yanında @TCKulturTurizm ekleyebiliriz mesela
  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    Fransızlar almanlar İspanyollar Çinliler japonlar araplar norveçliler de İngilizce oynasınlar o halde neden biz öğrenmek zorundayız sadece Sony Türkçe dublaj oyunu boşuna mı çıkartıyor uğraşmasın o halde komik duruma düşen kim belli oluyo daha fazla gömmek istemiyorum

• Türkçe dil desteği isteyenlerin %80’i orijinal oyun almıyordur eminim. Keşke oyunlar Türkçe olsa ama korsancılar yüzünden bu pek mümkün değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 kelimeyi de çeviremeyeceklerse işimiz zor hani fafafa

Şaka bir yana daha mantıklı bu bence de

• arman09 kullanıcısına yanıt
    Sen zaten bu düşüncelerinle bu yaşa kadar iyi gelmişsin. Vizyonsunluğun beni rahatsız etti. Bir dil bir insan demek ama bunu anlayacak birisine benzemiyorsun. Daha fazla gömmek... 🤔 bilemiyorum ancak kendi sikletinde olan biriyle bunu başarabilirsin.

• Bu konuya destek verenlerin kaçı oyunlarını orijinal alıyor merak ediyorum.
  • Portraitclub kullanıcısına yanıt
    Meseleye hala dil bilmek açısından bakarak kimin vizyonsuz olduğu ortaya çıkıyor 7 dil bilsek de mesele diğer ülkelere tanınan dil desteğini bizede tanımlarını istiyoruz vergisini veriyorum parasını veriyorum en doğal hakkım bu benim ama kime anlatıyorum ki sen benim sikletime erişemiceksin hiç bir zaman bugün de iyi gömdük

• Young Sinatra kullanıcısına yanıt
    İnternetten araştırabiliesin kaç milyon euro oyun sektörüne para akıyor bu ülkeden

• quote:

Orijinalden alıntı: arman09

İnternetten araştırabiliesin kaç milyon euro oyun sektörüne para akıyor bu ülkeden
    Polonya'dan aktığından fazla mı akıyor mesela? Sence Türk düşmanı oldukları için mi Türkçe dil desteği getirmiyorlar oyunlara?
  • Young Sinatra kullanıcısına yanıt
    O konu da net bir fikrim yok ama bildiğim bir şey varsa Türkiye pazarında oyun satıyorsa dil getirmeli bu mümkün olmalı

• themahzen kullanıcısına yanıt
    Türkçe olmadıgı icin oyun almiyorum. Korsan da oynamiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sasua

Gerekirse gelmeli. Her oyuna 5 10 15 lira daha fazla vermek koymaz. Önemli olan ingilizce öğrenmek değil burada dilimize sahip çıkmak.
    Bu çok büyük bencillik. Ben bazı Türkçe dil desteği olan oyunları bile çevirileri beğenmediğim için İngilizce oynuyorum. Belki de kullanmayacağım bir Türkçe yama için neden para vereyim?
  • Bu kadar dertli iseniz, oyun oynayacağınız her vakitten bir kaç saat ayrıp ingilizce öğrenmeye çalışsanız? hem kariyeriniz için de iyi olur.

yıl 2021 iken ingilizce bilmemek. Ne bileyim. İnternet desen var, kitap desen var, imkan var desen var, kurs desen var.
  • Bi change.org kampanyası da belki dikkat çekmeye yardımcı olabilir. Gazeteler vs. sever bu tarz veriler kullanarak başlık atmayı.

• pcdaly kullanıcısına yanıt
    sizin gibi tiplerin başka işi yok mu ... sen biliyosan otur oyna ne diye gelip hava basıyon burda ...

az önce birinizi kovdum sen mi geldin şimdide ...

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.