Şimdi Ara

Oyunlarda yaşanan Lag - Modem İstatistikleri Yorumlama (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.569
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Modeminizin arayüzü verileri doğru şekilde bize göstermiyor diye düşünmekteyim. Modem arayüzünün ülke geneli internet durumu ile ilgili bir alakası yok . Modem hat degerleri modeminiz ile santraldaki yada saha dolabındaki dslam cihazı arasındaki iletişimin sağlıklı olup olmadığı hakkında fikir veriyor hepsi bu kadar. tracert komutu ile şuna bakiyoruz bilgisayarınız ile oyun serverı arasında iletişim kurulurken iletişim nasıl bir yok izliyor ve yok üzerinde darboğaza sebep olan herkangi bir yer var mı. Var ise bu yer yurt icinde mi yurt dışımda mı nerede. Bu darboğazın oldugu yere uğramadan veriyi sizin modem ile oyun serverı arasında iletmenin yolu var mı. Darbogaz nerede telekom altyapısinda mı internet servis sağlayıcıda mı yurtdışı cıkışında mı internet değişim noktasında mı yoksa sizin modeminiz ile dslam cihazı arasında mi nerede. İste bunu anlamaya yarıyor. Ona göre sorunun kaynağı ile ilgili yorum yapmak mümkün olabiliyor.

• hipnoa H kullanıcısına yanıt

İyi de modem neden yanlış değerler göstersin ki?

Ben, yoldaki panodan eve gelen hattan şüphe ediyorum, zira elden geçmeyen bir tek orası kaldı. Çok önceleri gelen TTnet ekibine bu hattan şüphelendiğimi, kimin sorumluluğunda olduğunu sorduğumda TTnet sorumluluğunda olduğunu belirttiler. Değiştirmelerini rica ettiğimde ise kabloda sorun yok dediler. Bu hattı nasıl değiştirtebilirim? Ya da bu hattan önce ve sonraki ölçümleri yapmalarını nasıl temin edebilirim?

• m.secim kullanıcısına yanıt

SNR margin değeri böyle iken maksimum bağlantı hızını biraz daha yüksek olması gerekir ancak aldığınız hızla nerede ise eşit gibi bu yüzden modem değerleri yanlış gösteriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hipnoa -- 12 Ocak 2021; 12:26:52 >

Aldığım hız daha yüksek olamaz, paketin sınırı bu zaten, 35mbit...

• Yazdığım yazıyı tekrar okursanız daha doğru anlaşılabileceğim görüşündeyim. Yazıyı tekrar okursanız sizin paket hızınızdan yada hız testinde gördüğünüz hızdan bahsetmiyorum. Bahsettiğim mevcut snr margin değerleri ile modeminizdeki altyapınızın desteklediği maximum internet hızı bilgisinin daha yüksek olması gerektiği. Bilmem anlatabildim mi 😅

Kaç olmalı mesela?

Benzer SNR değerlerine sahip ve size göre tutarlı sonuçları içeren bir ekran görüntüsü eklerseniz incelemek isterim.

• m.secim kullanıcısına yanıt
    Atamam çünkü benzer şartları ve koşulları sağlamak güç. Ancak siz 2. bir modem ile cok kolay test edebilirsiniz. 2. başka marka bir modem bağladığınızda ya snr degerini daha düşük yada maksimum ulaşılabilir hiz değerini daha yüksek göreceksiniz. Deneyin ve görün

Not : Başka marka modem olması önemli. Mesela tp link bir modem ile deneyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hipnoa -- 27 Ocak 2021; 21:59:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hipnoa

Atamam çünkü benzer şartları ve koşulları sağlamak güç. Ancak siz 2. bir modem ile cok kolay test edebilirsiniz. 2. başka marka bir modem bağladığınızda ya snr degerini daha düşük yada maksimum ulaşılabilir hiz değerini daha yüksek göreceksiniz. Deneyin ve görün

Not : Başka marka modem olması önemli. Mesela tp link bir modem ile deneyebilirsiniz.

Bence esas siz benim yazdıklarımı okumamışsınız. İyi akşamlar.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.