Şimdi Ara

Oyunlardaki fps kaybının asıl sebebi işlemci mi ekran kartı mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
2.093
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: switel

Evet haklısınız aslında. Benimkisi biraz mac sistemine bağımlılık gibi oldu. İkinci bir bilgisayar istemediğimden hep bunlar. 😄

Yardımlarınız için de ayrıca teşekkür ederim.

Bu arada oyunu bir de egpu olmadan intel iris plus 640 ile açtım. Tabi oyun oynanamayacak derecede yavaştı. Ama yine aynısı oldu, gpu full çalışırken işlemci %50-75 arasında çalıştı.

Sanırım işlemcinin aşırı ısınmasının önüne geçebilmek için yapılan bir kısıtlama bu. Hiçbir zaman tam performansa çıkmıyor işlemci. Bu sınırı kaldırabilmenin bir yolu var mı onu araştıracağım.
    Hocam bence hiç uğraşmayın 5700xt iade edip yeni bir sistem kurun bahsettiğiniz işlemci gerçekten çok düşük seviye bir işlemci.Çok istiyorsanız yeni bilgisayarınızada mac os kurabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-041FF024C -- 29 Mayıs 2020; 0:40:47 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Aslında en mantıklısı oydu başından beri ama ikinci bir bilgisayar istemedim. Yeni macbook pro'lar da malum çok pahallı. İyi işlemciler için 15bin tl'lerden bahsediyorlar.
    Windows'lu Oyuncu notebook'ları da genelde 1080p ekranlı. Şimdi kullandığım notebook 2k ekranlı olduğundan biraz da emin olamadım.ekran yenileme hızı yükseldiğinde, biraz da donanım iyi olsun dediğimde o da 10bin tl üstüne çıkıyor.
    Oyuncu notebook'larında bir de ısınma problemi oluyor. Benim şuan en büyük avantajım gpu duşarıda olduğundan bilgisayar oyun oynarken bile 50 dereceleri geçmiyor.
    Sonuç olarak egpu olmadan oynanamayacak seviyede olan oyunlar egpu ile en azından 2k çözğnürlük ve medium ayarlar ile oynanabiliyor. Şimdilik bununla yetineceğim sanırım. Varsın ultra çözünürlük olmasın. 😄
    Bu arada aslında dediğiniz fikre kesinlikle katılıyorum. Baştan bir sistem toplayıp, kafa rahat takılmak en mantıklısıydı. İkinci bilgisayar olayını istemediğimden vazgeçtim biraz da.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.