Şimdi Ara

Oyunlardan tam performans alamıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar, iyi forumlar. Direk sorunuma geçeyim isterseniz. Bilgisayarım çok üst düzey olmamasına rağmen yine idare eder bir sistemi var. Fakat oyunlarda geçişli ekran kartından mıdır bilmiyorum kasılmalar oluyor. Bilgisayar Lenovo G510 i5 işlemcili olanından. Oyunları minimuma çektiğimde sorunsuz oynuyorum fakat ara ara kasmalar oluyor her oyunda böyle bunun sebebi nedir? Nasıl çözebilirim? Windows 8.1'di ilk aldığımda şuan windows 7 yaptım daha rahat ettiğim için. Biosta geçişli ekran kartı ayarı var ama fazla bilgim olmadığı için kurcalamak istemedim. Oyunlarda ciddi ciddi ani fps düşüşleri yaşıyorum. Yorumlarınız ve yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum. İyi forumlar tekrardan.

• Bilgisiyarınızın bilgilerini ve sorun yaşadığınız oyunları yazar mısınız? Nvidia ekran kartı kullanıyorsanız belki bazı oyunlara intel ile giriyorsunuzdur bu yüzden kasma olabilir. Oyunucağınız oyuna sağ tıklayıp "grafik işlemci ile çalıştır" a gelip ordan yüksek performanslı nvidia yı seçmelisiniz. Eğer böylede sıkıntı oluyorsa belki bilgisayarınız fazla ısındığı için kasma olabilir sıcaklığı ölçün oyun oynarken. Yada sadece bilgisayarınıza göre oynadığınız oyunlar fazla geliyor olabilir :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: qaniX

Bilgisiyarınızın bilgilerini ve sorun yaşadığınız oyunları yazar mısınız? Nvidia ekran kartı kullanıyorsanız belki bazı oyunlara intel ile giriyorsunuzdur bu yüzden kasma olabilir. Oyunucağınız oyuna sağ tıklayıp "grafik işlemci ile çalıştır" a gelip ordan yüksek performanslı nvidia yı seçmelisiniz. Eğer böylede sıkıntı oluyorsa belki bilgisayarınız fazla ısındığı için kasma olabilir sıcaklığı ölçün oyun oynarken. Yada sadece bilgisayarınıza göre oynadığınız oyunlar fazla geliyor olabilir :)

Nvidia değil amd ekran kartım var dediğim gibi oyunda normalde hiçbir problem yok arada kasmalar oluyor fps 5 dakka falan yarı yarıya düşüyor. Sağ tıklayıp grafik işlemci ile çalıştır diye bir seçenekte göremedim intel core i5 2.50 ghz turbo ile 3.2. amd radeon r5 2gb ekran kartı mevcut. Gerçekten şimdide oyunda yine aynısı oldu çıktım oyundan yaşadığım oyunlar(farcry3, counter strike global offensive) daha denemedim oyun pek fazla ama oluyor yani hepsinde.

• Sizde geçişli ekran kartı yoktur nvidia da oluyor. Bilgisayarınızın sıcaklığı kaç? Fan gürültü ve çok sıcak mı üflüyor?
  • qaniX kullanıcısına yanıt
    Laptop bu. Amd ekran kartı ve intel hd olarak 2 tane ekran kartım var ve geçişli. Evet bide dedikleriniz var sıcak ve çok gürültülü eskiden böyle yapmazdı son zamanlarda yapmaya başladı ve performans düşüşü de yapmaya başladıktan sonra olmaya başladı. Kafayı yemek üzereyim camı pencereyi indiricem yakında :)
  • AMD ve intel ilk kez görüyorum :D notebookun ısınması ciddi fps düşüşlerine sebep olabilir. Eğer garantisi devam etmiyorsa içini açıp temizleyin. Garantisi varsa fandan içeri hava üfleyerek temizlemeye çalışın etkisi olucaktır. Aynı zamanda bazı virüs programları fanı etkiliyebiliyor ve aletin daha çok ısınmasına sebep oluyor. Amaç aleti yakmak :) bi format atmayı deneyin.
  • Içini açıp temizlemeye karar verdim fakat bu pcnin arka tarafinda 1 tane bile çivi yok ben bunu nasıl açarım acaba ? Lenovo g510

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Güncel oyun sistemleri
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • P.R.O.F. kullanıcısına yanıt
    Tıkla, izle, yap
    Temizlik
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.