Termal macunlarını yenilemeyi denedin mi ? Ekran kartının termal macunlarınıda yenile işlemci , kuzey ve güney soğutucularına bir bak ama önemli olan işlemci ve ekran kartınınkiler. Soğutma sistemin ne durumda ? Ekran kartının sıcaklıkları ? Boşta ve yükte. Son olarakta BİOS pilini değiştir
quote:
Orijinalden alıntı: edwırd2
virüs girmiş olabilir veya disk birleştirme falan yap
bence de
şimdi arkadaşlar cevaplarımı sıralıyorum
1.ekran kartım daha yeni sayılır olsa olsa 5 ay önce aldım 2.virüs falan yok avast pro antivirüs kullanıyorum ve sık sık tarama yapıyorum 3.voltaj ve ısınmalar normal 4.termal macunlarda problem yok daha 1 ay önce yenilendi (artı şimdi yine baktım)
quote:
Orijinalden alıntı: gar1diyan
quote:
Orijinalden alıntı: thebookofGod
quote:
Orijinalden alıntı: gar1diyan
Oyun açıkken arka planda çok fazla şey açma ve eğer diz üstü bilgisayarsa bi soğutucu almayı deneyebilrsin sorun ısıdan kaynaklanmasa bile faydasını görürsün
katılıyorum :D
tşkler :))
önemli değil =)
O Ekran Kartıyla Kasması Gayet Normal
Bende de 4650 var senin saydığın oyunların hepsini orta ayarlarda kasmadan bitirdim oyun açıkken arka plandaki her şeyi kapat ve virüs taraması yap
Ben özetliyim kardeş sorununu galiba buldum yeni yüklediğin bir program v.b bir oyun araka planda bilgisayar açılınca açılıyor olabilir.
CTRL+ALT+Delete yap görev yöneticisini aç daha sonra oarda hangi servisin işlemin kac K yer kapladığı yazacaktır... Bunu virüs programıda yapıyor olabilir bize bi fotografını koyarsan süper olur...
Eğer virüs programıyla tarama aç.ıkken veya program kendi tarama yaparken oyuna giriyorsan sorun odur ...
Eğer bilgisayarına çeşitli programlarla gizlenmiş Bir trojan /Truva atı neyse olabilir.Yani bilgisayrına sızmışta olabilirler herşey normalse kasmasının nedenleri bunlardır ..... Lütfen konuyu sadece çok iyi bilen arakadaşlar yorumlasın konuşsun bazıları çok uçmuş....
Game Booster 3 programını kullan ben kullanıorum memnunum
Kardeş Game booster benim dediğim işlemi yapıyor Görev yöneticisindeki srakaplan işlevlerini kapatıyor fakat game booster windowsun v.b özel servisleri kapayamöaz sorun bu ya zate ....Gamebooster denemiş arakadaş galiba....
ya arkadaşlar şimdi yanlış anlamayın ama şu konuyu tam bir okumadan cevap yazmayın...Aynı şeyleri okuyup duruyorum ve sorunuma hala çözüm bulamadım.Ve artık şu gamebooster önerilerinizden sıkıldım... bir işime yaramadı zamanında sildim bende anlamıyormusunuz? Arka plan programlarını da kapatıyorum ve ekran kartım da yetersiz değil.Ne yapayım yeni ekran kartı mı alayım? Nankörlük gibi görmeyin ama şu koskoca donanım haber forum da hala sorunuma cevap alamadım.Virüs mirüs de yok şunu demekten ben sıkıldım yani.
Eğer sisteminiz normalse ati catalystten anti aliasing ayarlarına bakmanızı tavsiye ederim.Oyunları en çok zorlayan da bu zaten
bana kalırsa 4gb lik bir canavar al (ekran kartı)
ooooof of lütfen arkadaşlar düzgün cevaplar verin ya catalystte kapalı ztn aa ayarları ve ne ekran kartı? Benim ekran kartına verecek param olsaydı (ekran kartı alacak olsaydım) giderdim sizce ekran kartı alayımmı diye konu açardım. Ya niye böyle bir öneri verme ihtiyacı duyuyorsunuz ki?
Kardeş benim de aynı proplemler yaşıyorum ama bnm laptop donanımda aynı :d Benim virüs programı kastığını anladım Kaspersky 2012 oyunlara girince programı kapatıyorum
Bilgisayara format atmanı, formattan sonra antivirüs kurmamanı ve internetten indirdiğin her programı kurmamanı, kuracak olsan bilewww.virustotal.com gibi sitelere test ettirmeni öneririm. Antivirüs bilgisayar performansını çok ciddi bir biçimde düşürür. Ve sorun yaratır. Ben 3 ayda bir format atarım ve format atmadan önce antivirüs kurup virüs bulaştırıp bulaştırmadığıma bakarım. Ve %99 bulaşmamış çıkar. Dediklerimi yaptığın sürece sorun çıkacağını zannetmiyorum.
Ve catalyst control center i aç, 3d performans ayarlarına gir, hepsini en sona çek ama hepsini uygulama ayarlarını kullan yap [hepsini dediğim toplam 2-3 tane var, bunlar dışında hepsini fulle ayarların]
Önce 2. sonra 1. öneriyi dene daha da kasarsa ekran kartın arıza yapmıştır daha ne diyim
1-pc yi temiz bır formatla
2-grafik kartını overclock et bence hazır sıcaklıklar ıyı ıken
ben turion x2 ultra zm84 4gb ram ve 3650 (oc) notebook ıle medıum detaylarda oynuorum bu oyunu...
ya arkadaşlar ben sanırım anlatamadım oyunlar sadece bazı yerlerde fps düşüşü yaşamıyor neredeyse her yerde 20 fps de oynuyorum oyunu ya (yere baktığımda) aynı zamanda ekran kartımı overclock etmeyi denedim oyunlar çalışmamaya başladı oc den sonra bu nedenle eski haline geri dönderdim
quote:
Orijinalden alıntı: onatto22
ya arkadaşlar ben sanırım anlatamadım oyunlar sadece bazı yerlerde fps düşüşü yaşamıyor neredeyse her yerde 20 fps de oynuyorum oyunu ya (yere baktığımda) aynı zamanda ekran kartımı overclock etmeyi denedim oyunlar çalışmamaya başladı oc den sonra bu nedenle eski haline geri dönderdim
Hocam önerilerimi yineliyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: kaanureyen
Bilgisayara format atmanı, formattan sonra antivirüs kurmamanı ve internetten indirdiğin her programı kurmamanı, kuracak olsan bilewww.virustotal.com gibi sitelere test ettirmeni öneririm. Antivirüs bilgisayar performansını çok ciddi bir biçimde düşürür. Ve sorun yaratır. Ben 3 ayda bir format atarım ve format atmadan önce antivirüs kurup virüs bulaştırıp bulaştırmadığıma bakarım. Ve %99 bulaşmamış çıkar. Dediklerimi yaptığın sürece sorun çıkacağını zannetmiyorum.
Ve catalyst control center i aç, 3d performans ayarlarına gir, hepsini en sona çek ama hepsini uygulama ayarlarını kullan yap [hepsini dediğim toplam 2-3 tane var, bunlar dışında hepsini fulle ayarların]
Önce 2. sonra 1. öneriyi dene daha da kasarsa ekran kartın arıza yapmıştır daha ne diyim
quote:
Orijinalden alıntı: onatto22
arkadaşlar bilgisayarımdaki bütün oyunlar(neredeyse) kasıyor.Örneğin crysis 1-2,battlefield 3 Mafia II Assassin's Creed (bütün serisi 1 de dahil) kasıyor.Bunun nedenini bir türlü çözemedim yardım edin.Donanımım şu:
Gigabyte G31M-ES2L P35/G33/G31 anakart 3GB Kingston DDR2 RAM Intel E7300 Core 2 Duo 2.66 ghz 3MB cache işlemci ATI 4650HD 128 bit 1gb ekran kartı 500W Codegen PSU
bu donanım ile oyunların en düşük ayarda (!) dahi kasması sinirime dokunmaya başladı yardım ederseniz sevinirim.Yani en azından bu kasmalardan hangi parçayı değiştirerek kurtulabileceğimi söyleyin.
ha bir de eklemeyi unutmuşum,oyunlar sanki sistemim yetersizmiş gibi kasıyor.
Arkadaşım windows7 mi bi os u birde ekran kartın eski en önemli faktör ekran kartıdır.