şimdiii...teksalih arkadaşım,sen az önce bana bir çözüm mü söyledin? Yani PS3 almak yerine,şu bilgisayarımı kat kat yenileyebilirim fakat param yok.Hatta para yetersizliğinden dolayı 90 tl'lik ekran kartı için bile affedersiniz ***ımı yırtmam gerekiyor.Eğer 50 tl'lik kesin bir çözümünüz varsa söyleyin,yoksa hiç yazı dahi yazmayın.
quote:
Orijinalden alıntı: onatto22
arkadaşlar bilgisayarımdaki bütün oyunlar(neredeyse) kasıyor.Örneğin crysis 1-2,battlefield 3 Mafia II Assassin's Creed (bütün serisi 1 de dahil) kasıyor.Bunun nedenini bir türlü çözemedim yardım edin.Donanımım şu:
Gigabyte G31M-ES2L P35/G33/G31 anakart 3GB Kingston DDR2 RAM Intel E7300 Core 2 Duo 2.66 ghz 3MB cache işlemci ATI 4650HD 128 bit 1gb ekran kartı 500W Codegen PSU
bu donanım ile oyunların en düşük ayarda (!) dahi kasması sinirime dokunmaya başladı yardım ederseniz sevinirim.Yani en azından bu kasmalardan hangi parçayı değiştirerek kurtulabileceğimi söyleyin.
ha bir de eklemeyi unutmuşum,oyunlar sanki sistemim yetersizmiş gibi kasıyor.
Ekran kartı yük altında kaç derece oluyor ? Sıcaklık problemi gibi duruyor sorun...ve bir de temiz bir format gerekiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
quote:
Orijinalden alıntı: zalimahmet
quote:
arkadaşlar bilgisayarımdaki bütün oyunlar(neredeyse) kasıyor.Örneğin crysis 1-2,battlefield 3 Mafia II Assassin's Creed (bütün serisi 1 de dahil) kasıyor.Bunun nedenini bir türlü çözemedim yardım edin.Donanımım şu:
Gigabyte G31M-ES2L P35/G33/G31 anakart 3GB Kingston DDR2 RAM Intel E7300 Core 2 Duo 2.66 ghz 3MB cache işlemci ATI 4650HD 128 bit 1gb ekran kartı 500W Codegen PSU
bu donanım ile oyunların en düşük ayarda (!) dahi kasması sinirime dokunmaya başladı yardım ederseniz sevinirim.Yani en azından bu kasmalardan hangi parçayı değiştirerek kurtulabileceğimi söyleyin.
Ekran kartı yük altında kaç derece oluyor ? Sıcaklık problemi gibi duruyor sorun...ve bir de temiz bir format gerekiyor
off kardeşim offf yukarıyı okumadan neden cevap atıyorsun ki? Bak oraya ne güzel yazmışım.Hem ne sıcaklık problemi ya saçmalamayın sırf siz sıcaklık problemi dediniz dediniz diye fan hızını yükselttim artık her türlü 45 dereceden yukarıya çıkmıyor ekran kartı ısısı.
1.ekran kartı al 2.ekran kartın çok ısınıyor 3.virüs 4.arka plan programları 5.git oyun konsolu al
Arkadaşım ya şu önerilerden ciddi ciddi bıktım yani yok yok problem bunlar değil ya onu biliyorum ve bilgisayarı yenileyemem söyleyeyim size artık söyleyin şöyle 50 tl veya altı fiyatta (en fazla 60tl) bu oyunların kasmasını düşürebilmeme ya da yoketmeme yardım edecek olan varsa söylesin ya!!!!!
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: zalimahmet
quote:
off kardeşim offf yukarıyı okumadan neden cevap atıyorsun ki? Bak oraya ne güzel yazmışım.Hem ne sıcaklık problemi ya saçmalamayın sırf siz sıcaklık problemi dediniz dediniz diye fan hızını yükselttim artık her türlü 45 dereceden yukarıya çıkmıyor ekran kartı ısısı.
1.ekran kartı al 2.ekran kartın çok ısınıyor 3.virüs 4.arka plan programları 5.git oyun konsolu al
Arkadaşım ya şu önerilerden ciddi ciddi bıktım yani yok yok problem bunlar değil ya onu biliyorum ve bilgisayarı yenileyemem söyleyeyim size artık söyleyin şöyle 50 tl veya altı fiyatta (en fazla 60tl) bu oyunların kasmasını düşürebilmeme ya da yoketmeme yardım edecek olan varsa söylesin ya!!!!!
Hocam bakın son kere yinelicem önerilerimi. Eğer bunları yapmadan başka şey denersen senin bileceğin iş. Bu kadar söyledim ve sen hala yapmadın son kere söylüyorum.
quote:
Orijinalden alıntı: kaanureyen
Bilgisayara format atmanı, formattan sonra antivirüs kurmamanı ve internetten indirdiğin her programı kurmamanı, kuracak olsan bilewww.virustotal.com gibi sitelere test ettirmeni öneririm. Antivirüs bilgisayar performansını çok ciddi bir biçimde düşürür. Ve sorun yaratır. Ben 3 ayda bir format atarım ve format atmadan önce antivirüs kurup virüs bulaştırıp bulaştırmadığıma bakarım. Ve %99 bulaşmamış çıkar. Dediklerimi yaptığın sürece sorun çıkacağını zannetmiyorum.
Ve catalyst control center i aç, 3d performans ayarlarına gir, hepsini en sona çek ama hepsini uygulama ayarlarını kullan yap [hepsini dediğim toplam 2-3 tane var, bunlar dışında hepsini fulle ayarların]
Önce 2. sonra 1. öneriyi dene daha da kasarsa ekran kartın arıza yapmıştır daha ne diyim
pekala kaan kardeşim dediğin önerileri uygulayacağım darkpower,sen ben sırf gıcık olayım sinirleneyim diye mi yazdın o mesajı? KONUYU TAM BİR OKURSAN SEVİNİRİM.
arkadaşlar ekran kartının çekirdek hızını 700 mhz'ye bellek hızını ise 500 mhz'ye oc ediyorum ve fan hızını da %90'a çıkarıp c2'yi açıyorum ve oyun ekstrem (yani 3.seviye) ayarlarla başlıyor fakat biraz kasma oluyor bu nedenle ayarları bir seviye düşürmeye çalışıyorum ve sonuç olarak geriye mavi bir ekran kalıyor bu neden?
hayır yazmadım
pekala millet bir soru daha : az önce teknosanın turuncu indiriminden bir packard bell netbook "kaptım" özellikleri şunlar :
Şimdi bu netbooku kullanırken oyunlardaki fps artışını nasıl sağlayabilirim? Önerileriniz.
oyun derken ??? atom ıslemcıyle ne oynamayı dusunuyorsunn mesela .??
arkadaşım bu bilgisayarla oyun oynanmaz ancak oynasa oynasa mario oynanır daha yüksek işlemcilere bakmanı tavsiye ediyorum
arkadaşım bilgisaya kaldırmaya bilir can you run it yazıp kaldırabileceği oyunları görebilirsin
şimdi oynamayı düşündüğüm oyunlar :
minecraft cod1 hl2 gmod
yani böyle o kadar da bilgisayarı kasmayacak oyunlar (bir kere source senin bilgisayarı kasar demeyin çünkü portal'ı çok iyi oynatıyor)
zor dostum ...oynarsın belkı ama ona oynamak denırse tabı .. sen atom ıslmecı almıssın atom ıslemcı oyun amaclı uretılen bır sıstem degıl ... ınternet ve ofıs agırlıklı ... yanı oynarmı oynamazmı dıye tartısmak bıle yersız ..dene gor oynayabıldıgını oynarsın zaten ama oynayamadıgınıda oynayamassın kı bu da normaldır atom ıslemcıyle ..
şimdi hocam netbooka cod 1 i yükledim vallahi neredeyse hiç kasmasız rahat 20-50 fps arası gidip geliyor gayet iyi çalışıyor.Fakat minecraft hakkında bunu söyleyemeyeceğim.Gerçekten 1-2 fpsde gidip geliyor minecraft.Bu da bana mantıksız geliyor.Buna çözümü olan var mı?
Ve de bilgilerndirme için teşekkürler nigga kardeşim fakat yine de bazı oyunlar oynanabiliyor.İşte ben de bu oyunların sayısını arttırmak istedim sadece netbookumda.Ama gerçekten netbookumdan çok memnunum.Gayet hızlı pencereler arasında gidip geliyor,kapatmak istediğim uygularmalı anında kapatıyor vs. vs. ...Şimdi çözümleri alalım
quote:
ooooof of lütfen arkadaşlar düzgün cevaplar verin ya catalystte kapalı ztn aa ayarları ve ne ekran kartı? Benim ekran kartına verecek param olsaydı (ekran kartı alacak olsaydım) giderdim sizce ekran kartı alayımmı diye konu açardım. Ya niye böyle bir öneri verme ihtiyacı duyuyorsunuz ki?
nedeni oyunlarının kasması ekran kartıyla alakalı oyunu kaldırmıyordur o yüzden kasıyordur bende de call of duty black ops takılarak oynuyor kasıyordu yani ve ekran kartını yeniledim ve sorun düzeldi bu yüzden tavsiye ediyoruzzz
şimdi kardeş bende de aynı sorun vardı . Şu anda sende virüs vardır büyük ihtimalle . Sen recoverin varsa onun yap yoksa format cdsiyle format at . Sorun virüsten kaynaklanıyor.
ekran kartı driverlerini sürekli güncel tutmanı öneririm
şimdi arkadaşlar ben bugün formatladım netbooku fakat oyunlarda bir değişiklik yok.Ya zaten bir şey indirme fırsatım olmadı daha bir tek cod 1 i yükledim.onu da virüs taramasından geçirdikten sonra attım tabii.bu nedenle virüs olma ihtimali 0 ama ben yine de formatladığım için problem yok .Artı bir de şöyle bir şey var darkpower kardeşim benim de aklıma geldi ekran kartı driver olayı fakat internetten aradığımda hiçbirşey bulamadım,ne intelin sitesinde,ne başka bir yerde.O yüzden eğer bir linki (driver için bu arada ekran kartı gma 3150) olan varsa pm atsın cvplarınızı bekliyorum