Evet arkadaşlar ülkemizin özellikle döviz üzerinden yaşadığı ekonomik bunalımdan ötürü milletçe tasarruf ediyor ve tl kullanımına yöneliyoruz. Bu yüzden forumumdaki kullanıcıların yüzde 80 e yakınının video oyunları oynadığını düşünerek bir kampanya başlatıyorum. Bundan böyle oyunlarımızı sadece tl üzerinden satış yapan firmalardan alalım ve ülke dışına dolar euro çıkartacağımıza türk lirası çıkartmış olalım. Tabi en başta yabancı sermayenin hakim olduğu oyunları alımlarımızı azaltabiliriz.
Euro-Dolar ile satış yapan firmalar G2A Origin Humble Bundle Uplay GOG -- Tl ile satış yapanlar Steam (Bu konuda çok önemli; steam direk tl ile satış yapıyor ve oyunların tam euro dolar karşılığını talep etmiyorlar, eğer alacağımız oyun steamde bulunuyorsa steami tercih edelim, yurtdışına dolar göndereceğimize tl gönderelim) Oyunfor, bynogame, **** (bunların keyleri hangi döviz birimiyle aldığını bilmiyorum bilgilendirirseniz iyi olur)
nası steam karşılığını talep etmiyor. millet 50-60 dolara tomb raider ın yeni çıkanoyununu alıyor, biz 300 tl ye alıyoruz. daha doğrusu alamıyoruz. bizde de 60 tl hadi olsun 100 tl olsun. adam fiziksel kopya göndermiyor ki ne maliyeti olacak. 300 olunca 5 kişi alacağına 100 olunca 20 kişi alacak.
Ulan TL üzerinden kaç katı fiyatına alıyorsun zaten . Ne alakası var .
Mantığa gel ..
quote:
Orijinalden alıntı: pcdaly
nası steam karşılığını talep etmiyor. millet 50-60 dolara tomb raider ın yeni çıkanoyununu alıyor, biz 300 tl ye alıyoruz. daha doğrusu alamıyoruz. bizde de 60 tl hadi olsun 100 tl olsun. adam fiziksel kopya göndermiyor ki ne maliyeti olacak. 300 olunca 5 kişi alacağına 100 olunca 20 kişi alacak.
hocam en basit örnek NBA 2k19 50 dolarsa hatta 40 olsa bile steam türkiye fiyatı 200 tl amerikada steam keyi 70euro yazıyor kendi sitesinde
kafaya bak ya
Adam seni kaale alıp Türkçe altyazı bile koymuyor , sen boykot edeceksin , oyunlarını TL üzerinden alacaksın ?
O yansıtmıyor dediğin Steam'de belli başlı oyunların ABD ve İngiltere satış fiyatlarına bak sonra Türkiye satış fiyatına bak . Bal gibi yansıtıyor .
quote:
Orijinalden alıntı: enstlhsr
hocam en basit örnek NBA 2k19 50 dolarsa hatta 40 olsa bile steam türkiye fiyatı 200 tl amerikada steam keyi 70euro yazıyor kendi sitesinde
Alıntıları Göster
demek istediğim fiziksel kopya göndermiyor adamlar. maliyet olsa derim çıkarsınlar parasını ama 200 tl ye 10 kişiye satacağına 100 tl ye 30 kişiye satıp daha çok kazanacaklar. şahsen ben daha uygun olsa birçok oyunu satın alırdım. almıyorum oynamıyorum o yüzden. adamlar için 50 tl gibi hissettiriyor almaya kalktıklarında kendi ülkelerinde. bizimde almaya kalktığımızda 50 tl gibi hissetmemiz lazım. biz 300 tane para ödüyoruz onlar 50 tane ki onların alım gücü daha iyi genelde.
belki başka maddi durumlar giriyordur araya o yüzden yüksektir bilmiyorum ama bu fiyatlarla türkiye pazarında çok oyun satamazlarsa şaşırmamaları lazım
Hoi4 40$--59tl pes2019 60$--220tl middle earth shadow of war 50$--67tl r6 15$--69tl witcher 3 40$--60tl demek istediğim şu eğer oyun alacaksak tl üzerinden alalım aynı oyunu tl ile satan varsa onu tercih edelim sonuçta aynı mal.
quote:
Orijinalden alıntı: pcdaly
demek istediğim fiziksel kopya göndermiyor adamlar. maliyet olsa derim çıkarsınlar parasını ama 200 tl ye 10 kişiye satacağına 100 tl ye 30 kişiye satıp daha çok kazanacaklar. şahsen ben daha uygun olsa birçok oyunu satın alırdım. almıyorum oynamıyorum o yüzden. adamlar için 50 tl gibi hissettiriyor almaya kalktıklarında kendi ülkelerinde. bizimde almaya kalktığımızda 50 tl gibi hissetmemiz lazım. biz 300 tane para ödüyoruz onlar 50 tane ki onların alım gücü daha iyi genelde.
belki başka maddi durumlar giriyordur araya o yüzden yüksektir bilmiyorum ama bu fiyatlarla türkiye pazarında çok oyun satamazlarsa şaşırmamaları lazım
Alıntıları Göster
haklısın oyunlar konusunda yüzde 100 dışa bağımlıyız zaten. en azından kendi paramızı kullanalım dış ticarette
Yapma bunu
Yahu hepsine TL ödüyorsun zaten.
Örneğin Witcher 3 için 40 dolar oyunun fiyatı ancak bizde 60 tl.
Şu anki kur ile adamlar 10 dolardan daha az bir fiyata satıyor anlayacağın. Yani yine kazanıyor.
TL üzerinden aldığın bu oyun da adamlara döviz olarak gidiyor. Nasıl bir kafadır bu?
Paramızı dışarı kaptırmayalım, hiçbir şey almayalım dışarıdan desen bu dediğinden çok daha mantıklı olurdu.
Sen aslında "Türkiye'ye özel döviz kuru olsun, onu kullanalım!" demek istiyorsun. Steamde bu var.
Yıllardır TL yerine dolar mı ödüyorduk da şimdi TL ödemeye başlamış olacağız bu dediğinle? Hepsi aynı yere çıkıyor
Sana göre sen 40 dolarlık ürüne 60 TL ödeyince TL ödemiş oluyorsun ama 40 dolarlık ürünü başka bir yerden güncel kur ile alınca dolar mı ödemiş oluyorsun?
Adam senden her türlü dövizini alıyor.
Bu dediğin çözüm falan değil.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme