Şimdi Ara

Oyunların başına sürekli '' SANAT ESERİ '' imasını ekleyenlere...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
687
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sinema hakkında tartışılan hiçbir forumda muhteşem bir sanat eseri imasını göremezsiniz. Müzik hakkında tartışılan bir forumdada göremezsiniz. Görseniz bile kırk yılda bir görürsünüz. Bazı insanlar iş video oyunları olduğunda sinir bozcu bir şekilde sürekli '' Bu oyun değil, bir sanat eseri! '' gibi dehşet bir imada bulunuyorlar. Yani oyunların sanat eseri olduklarını biz de biliyoruz. Nedir bu kadar sanat eseri, sanat eseri lafları anlamıyorum.

Ne büyük bütçeli bir sinema filmi incelendiğinde, ne çok satan bir müzik albümü tanıtıldığında, ne de bestseller olmuş bir kitap hakkında konuşulduğunda '' Bu bir film, müzik, kitap değil, sanat eseri denmiyor...

Ama nedense konu video oyunları olduğunda, sürekli bazı insanlar '' Bu oyun olamaz, bir sanat eseri deme gereği duyuyorlar '' Oyunlara bunu söyleyerek, aslında onun bir oyun olduğunu belirterek onu aşağıladıklarının farkında bile değiller.

Lütfen oyunlara sanat eseri demeyin. Bu onları küçümsemek oluyor çünkü. Sanki değillermiş gibi başına bu imayı eklemeniz çok gereksiz. Eziklik gibi. Diğer endüstrilerin böyle bir iddiası yok, zaten öyleler. Bırakın oyunlarda öyle görülsün. Bunu ima ettiğinizde bunun aslında öyle değilmiş gibi görünmesini sağlıyorsunuz farkında değilsiniz...

Yapmayın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korsankiller -- 7 Eylül 2007; 21:29:09 >

• haklısın arkadaşım her oyun bi sanattır o oyun için inanılmaz emekler dökülüyor.
  • denir kardesim sanat eseri denir

ulkemide konusmak sanattir gibi bir ifade kullaniliyorsa oyunlarada sanat eseri denir
  • quote:

Orijinalden alıntı: pitrat

denir kardesim sanat eseri denir

ulkemide konusmak sanattir gibi bir ifade kullaniliyorsa oyunlarada sanat eseri denir
    o denemez dememiş ki yanlış anlamışsın oyuna örnek verıyorum - MGS serisi sanat eseridir bence - dersem diğer oyunlara hakaret edıp emek harcanmamış gibi onlara hakaret etmişiz oluyoruz onu söylüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: NoSt3am

o denemez dememiş ki yanlış anlamışsın oyuna örnek verıyorum - MGS serisi sanat eseridir bence - dersem diğer oyunlara hakaret edıp emek harcanmamış gibi onlara hakaret etmişiz oluyoruz onu söylüyor

Alıntıları Göster
    Neyse...
  • quote:

Orijinalden alıntı: korsankiller

Neyse...

Alıntıları Göster
    onlar sanat eseri benim gözümde o oyun diye basite indirgenip soylenen cumle bence onlara hakaret sayılır düşünebiliyormusunuz bu insanlar o eserleri yaratabilmek için hayal güclerini kullanıyorlar sabah aksam calısıyorlar çok az insanda bulunan zekalara sahipler bizler iki kelimeyi bir araya getirmeyi zor beceririz ama onlar bir eser bir hayal dünyası yaratıyorlar ve bunun sınrı yok bizler oyle birşey yapamayız bizler onların yapıtlarını oynar ve takdir ederiz bence o insanların yaptıkları sanat eseri bas yapıt adını her ne koyarsanız koyun ama oyun bana cok basit geliyor oyun diyoruz ama milyonlarca insan o oyunları oynamasını beceremiyor bile sonra dedikleri tek şey sen cocukmusun evet ben ve benim gibi düşünen milyonlarca insan cocuguz ve o saheser yapıtları oynamaya devam edicez ...

tesekkürler o saheserler için emek harcıyan herkese sonsuz tesekkürler ........................

• quote:

Orijinalden alıntı: best marksman

onlar sanat eseri benim gözümde o oyun diye basite indirgenip soylenen cumle bence onlara hakaret sayılır düşünebiliyormusunuz bu insanlar o eserleri yaratabilmek için hayal güclerini kullanıyorlar sabah aksam calısıyorlar çok az insanda bulunan zekalara sahipler bizler iki kelimeyi bir araya getirmeyi zor beceririz ama onlar bir eser bir hayal dünyası yaratıyorlar ve bunun sınrı yok bizler oyle birşey yapamayız bizler onların yapıtlarını oynar ve takdir ederiz bence o insanların yaptıkları sanat eseri bas yapıt adını her ne koyarsanız koyun ama oyun bana cok basit geliyor oyun diyoruz ama milyonlarca insan o oyunları oynamasını beceremiyor bile sonra dedikleri tek şey sen cocukmusun evet ben ve benim gibi düşünen milyonlarca insan cocuguz ve o saheser yapıtları oynamaya devam edicez ...

tesekkürler o saheserler için emek harcıyan herkese sonsuz tesekkürler ........................

Alıntıları Göster
    İşte ben de bunu anlamıyorum. Müzik de sanat, Sinema da sanat, resim yapmak da sanat. E oyunlar da zaten sanat! Birşey diyen yok ki.

Neden iş oyunlarageldiğinde illa başına sanat eseri imasını koyuyoruz!? Eziklik değil mi bu!? Birşeyleri dikte etmek!?

Bu olmamalı. Zaten insanlaraoyunların sanat olduğu kavratılmalı.

• quote:

İşte ben de bunu anlamıyorum. Müzik de sanat, Sinema da sanat, resim yapmak da sanat. E oyunlar da zaten sanat! Birşey diyen yok ki.

Neden iş oyunlarageldiğinde illa başına sanat eseri imasını koyuyoruz!? Eziklik değil mi bu!? Birşeyleri dikte etmek!?

Bu olmamalı. Zaten insanlaraoyunların sanat olduğu kavratılmalı.

Alıntıları Göster
    Piyasada o kadar çok oyun ve yapımcı firma var ki... Diğer taraftan özellikle firmalar -ve tabii doğal olarak- bu işi para için yapıyor. Mesela sinemada fason bir sürü yapım var, bunlar satılırken kilo ile mi aldınız şeklinde espriler yapılır. Tutup bu filmleri sanattan saymak gerçekten sanatsal değer taşıyan diğer filmlere saygısızlık olmaz mı?

Müzik de keza aynı şekilde pop tarzında piyasaya o kadar çok albüm çıkıyor ki, bir de bunları baldırı çıplak neyi idüğü belirsiz tipler seslendiriyorsa kusura bakma arkadaşım ben tüm müzik parçalarını sanattan saymayacağım.

Yanlış bir bilgi de verilmiş arada. Gerek müzik endüstrisinde, gerekse sinemada bu tip tartışmalar ta başından beri var ve olmayada devam edecek.

Bu açıdan bakınca oyunlar içinde aynı şey geçerli diye düşünüyorum. Mesela Playstation platformunda ICO diye bir oyun var, şahsen ben - ve benim gibi düşünen bir çok insan- bu oyunu şiddet ve grafikten başka bir içeriği bünyesinde barındırmayan oyunlarla bir tutamam.

Yani oyunlarda "Sanat Eseri" yakıştırmasını yapabileceğin oyunlar da vardır, rezil diyebileceğin oyunlar da. İnsanları böyle bir duyguyu ifade ederken sınırlandırmak boş bir hareket olurdu diye düşünmekteyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: SolidRock

Piyasada o kadar çok oyun ve yapımcı firma var ki... Diğer taraftan özellikle firmalar -ve tabii doğal olarak- bu işi para için yapıyor. Mesela sinemada fason bir sürü yapım var, bunlar satılırken kilo ile mi aldınız şeklinde espriler yapılır. Tutup bu filmleri sanattan saymak gerçekten sanatsal değer taşıyan diğer filmlere saygısızlık olmaz mı?

Müzik de keza aynı şekilde pop tarzında piyasaya o kadar çok albüm çıkıyor ki, bir de bunları baldırı çıplak neyi idüğü belirsiz tipler seslendiriyorsa kusura bakma arkadaşım ben tüm müzik parçalarını sanattan saymayacağım.

Yanlış bir bilgi de verilmiş arada. Gerek müzik endüstrisinde, gerekse sinemada bu tip tartışmalar ta başından beri var ve olmayada devam edecek.

Bu açıdan bakınca oyunlar içinde aynı şey geçerli diye düşünüyorum. Mesela Playstation platformunda ICO diye bir oyun var, şahsen ben - ve benim gibi düşünen bir çok insan- bu oyunu şiddet ve grafikten başka bir içeriği bünyesinde barındırmayan oyunlarla bir tutamam.

Yani oyunlarda "Sanat Eseri" yakıştırmasını yapabileceğin oyunlar da vardır, rezil diyebileceğin oyunlar da. İnsanları böyle bir duyguyu ifade ederken sınırlandırmak boş bir hareket olurdu diye düşünmekteyim.

Alıntıları Göster
    Hayır ben onu demek istemedim Yapılan en dandik müzik, film, yazılan en kötü kitap da sonuçta sanatın bir parçası. Oyunlardada bu geçerli ama anlamadığım sinemaseverler forumlarda bu bir film değil, sanat eseri demiyorlar da hep oyun forumlarında bu imayı görüyoruz. Bu biraz eziklik gibime geliyor. Onu kasdettim Yani habire oyunlara sanat eseri demeye gerek yok. Başyapıt de gitsin. Sanat eseri zaten oyunlarda buna kimsenin bir lafı olmuyor ki! Ama oluyormuş gibi devamlı bazı insanlar oyunlara sanat eseri diyorlar. Beni çıldırtan da bu...

• quote:

Hayır ben onu demek istemedim Yapılan en dandik müzik, film, yazılan en kötü kitap da sonuçta sanatın bir parçası. Oyunlardada bu geçerli ama anlamadığım sinemaseverler forumlarda bu bir film değil, sanat eseri demiyorlar da hep oyun forumlarında bu imayı görüyoruz. Bu biraz eziklik gibime geliyor. Onu kasdettim Yani habire oyunlara sanat eseri demeye gerek yok. Başyapıt de gitsin. Sanat eseri zaten oyunlarda buna kimsenin bir lafı olmuyor ki! Ama oluyormuş gibi devamlı bazı insanlar oyunlara sanat eseri diyorlar. Beni çıldırtan da bu...

Alıntıları Göster
    cıldırma dostum he de gitsin ..................
    dünya donüyor biz yaslanıyoruz takma kafana yasa hayatı kullan bir ps3 keyfin yerine gelsin dimi ama ...................

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: korsankiller

Bunda kızacak bir şey yok, sakin olmalısın. Zaten bu ifadeyi çoğu kişi beğenisini ortaya koymak için kullanıyor, yoksa sanattan falan anladığımız yok bizim milletçe

• quote:

Orijinalden alıntı: SolidRock

quote:

Orjinalden alıntı: korsankiller

Bunda kızacak bir şey yok, sakin olmalısın. Zaten bu ifadeyi çoğu kişi beğenisini ortaya koymak için kullanıyor, yoksa sanattan falan anladığımız yok bizim milletçe

Alıntıları Göster
    MGS serisi müzikleri ve hikayesi ile bir sanat eseridir şahsimce.

• quote:

Orijinalden alıntı: OTACON

MGS serisi müzikleri ve hikayesi ile bir sanat eseridir şahsimce.

Alıntıları Göster
    Bence oyunların hepsi zaten sanat. Sanat eseri demesek başyapıt desek daha olumlu br görüş olurbence...
  • quote:

Bence oyunların hepsi zaten sanat. Sanat eseri demesek başyapıt desek daha olumlu br görüş olurbence...

Alıntıları Göster
    Yine uçuşa geçtin uzay gemisi.Gerçekten yaratıcı bir zekan var nerede basit gözüken ama tartışma açıcak konu varsa buluyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: myfranco

Yine uçuşa geçtin uzay gemisi.Gerçekten yaratıcı bir zekan var nerede basit gözüken ama tartışma açıcak konu varsa buluyorsun.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: myfranco

Teşekkür ederim...

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: myfranco

Teşekkür ederim...

Alıntıları Göster
    Ajdar da müzik yaptığını iddia ediyor ama, ne kadar 'sanat' yapıyor, orası ayrı!

Şahsen ben, incelediğim oyunların aralarında hakikaten bu sıfata layık olanlar var ise, onlara sanat eseri gözüyle bakıyorum. Silent Hill benim için en güzel örnektir...

• quote:

Orijinalden alıntı: PROMISE

Ajdar da müzik yaptığını iddia ediyor ama, ne kadar 'sanat' yapıyor, orası ayrı!

Şahsen ben, incelediğim oyunların aralarında hakikaten bu sıfata layık olanlar var ise, onlara sanat eseri gözüyle bakıyorum. Silent Hill benim için en güzel örnektir...

Alıntıları Göster
    harika bu arada hos geldin yeni nikinle "korsankiller" gene sanat eseri bir topik acmissin
    quote:

Orjinalden alıntı: PROMISE

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aspirin_Gripin -- 8 Eylül 2007; 23:29:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PROMISE

Alıntıları Göster
    quote:

+1

• quote:

Orijinalden alıntı: ulwi

quote:

+1

Alıntıları Göster

Bu hatun sanat eseri değilde ne bana onu söyleyin

• quote:

Orijinalden alıntı: Ali®

Bu hatun sanat eseri değilde ne bana onu söyleyin

Alıntıları Göster
    Sanat' a gel

Oyunların başına sürekli '' SANAT ESERİ '' imasını ekleyenlere...

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.