Şimdi Ara

Oyunu birakanlarin nedeni? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
0
Favori
5.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LondonTipton

quote:

Orijinalden alıntı: Raides

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Raides

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: airled

Wow subscriber sayisi 2015 ceyreginde 10 milyondan 7.1 milyona dusmus ve bu wow tarihinde bir rekor dusus.

Bunu niye yaziyorum, kotulesmesiyle ilgili tartisip fikir paylasanlara kotuleme furyasi trol filan diye kendi cahilligi kaynakli laf atanlar konuyu dagitip cekismeye goturup mesaj kirliligi yapmasin diye. Belki okurda biraz birseyler ogrenirler susarlar veya bu sayfalara da trol sayfa hatta birakan %30 kitleyede trol derler.

http://www.wowhead.com/news=247455/wow-down-to-7-1-million-subscribers-in-q1-2015-new-blizzard-merchandise-state-of
    http://blizzardwatch.com/2015/05/06/world-warcraft-subscribers-down-to-7-1-million/
    http://www.mmo-champion.com/content/4878-WoW-Down-to-7-1-Million-Subscribers
    Daha cok bulmak isteyen `wow down to 7.1 million subscriber` seklinde arasin.

Sadece boş yapıyorsun. Kimse bu gereksiz konuyu okuyup oyunu filan bırakmıyor kendinizi yormayın parmaklarınıza yazık.

Oyunu bırakanlar seviyeli bir şekilde burda neden bırakdıklarını yazmış. Seninle ilgisinin bulunmadığı bir konuda çocukça bir şekilde Blizzard'ı savunma sebebin nedir? Bırakmadıysan yazma konuya, bu kadar mı düştünüz?

Sağdan soldan alakasız kişiler propagatif yorumlar yazınca "düşüncesini belirtti" ben karşı çıkınca "blizzard fanı" oluyor

Düşünce böyle belirtilmez, çocukça bir şekilde Blizzard fanatikliği yapmışsın.

Deveye hendek atlatmak daha kolay , bastım bloğu parmaklarıma yazık.

Hadi güle güle.

• quote:

Orijinalden alıntı: RoNNiE-

Ne kadar gereksiz bi şekilde uzadı şu konu be. Her oyundan sıkılan şöyle konular açarsa olacağı bu olur. Ben sevmedim oyunu aç hemen bi konu. Wow oynadım ama kötü aç bi konu. Oyunun içine ettiler aç bi konu. Bu böyle uzayıp gider. Bi düzen gelmeli artık nasıl yeni başlayanlar diye konu varsa bu da ana konu yapılsın oyunu bırakanlar diye. Herkesin fikrine saygılıyım, beğenmez, sıkılır, sevmez tamamdır amenna ama buraya gelipte şu şöylede bu böylede lanet olsun yeeaaa diye kötülemenin de bi anlamı yok.

Benim acimdan oyun hala turunun en iyilerinden belki ileride yeni farkliliklara giderler degisiklik yaparlar yani bu elestriler uye sayisi dususu filan oyun bitti anlamina gelmez ha gelebilirde blizzard ne gibi yenilikler yapar onu bilemem.

Birde sununda hakkini vermek lazim cok basarili bir klasik ve tbc sonrasinda ayni basariyi devam ettirmekte yani oncekinden daha iyi yeni expansion cikarmakta bir okadar zorlasiyor. Wotlk`ta uye sayisi hizlanisi biraz yavasladi ama artisa devam etti ama blizzard telasa kapilmis gibi farkliliklara gitti ve ardindan dusus basladi bence hic iyi yapmadi. Cataclysm ve mop bana gore lvl kasma asamasinda gereksiz bir uzunluk bir engel gibi kaldi ne zindanlarina ne mekanlarina alisamadim mop mekanlari aslinda fena degil ama panda karakteri elflerin undead ve dwarf`larin orta dunyasinda alakasiz bir karakter ve kung fu panda`dan ozenilmis yamasi durur yani cikmaz, bence 2 basarisiz expansion.

• Wood elf filan koymak varken tutup kareteci panda koymanin ne alemi var panda orta dunyanin neresinde gorulmus yani kungfu panda filminin ozentisi sadece tatillerde oyuna girebilen kareteci cocuklarin israri uzerine cikarilmis bir expansion gibi ha tamam oyun onlarada hitap etsin ama oyunun genel temasini havasini ambiansini hikayesinide korusun artik biraz bukadarda civitmaya gerek yok yani.
  • quote:

Bi konu daha ne kadar saçmalığın dibine vurabilir , yorumlara bak

Guzel bir konu bence dostum. Oyunda ya da oynayan insanlarin oyuna bakis acilarinda iyiye gitmeyen bir degisim var. Bende 2009 dan beri oyunda sayilirim haziran 16 da gunum bitti ve suan oyuna devam edesim gelmiyor. Sebebini cozemiyorum ama oyuna girme sevkim bile gelmiyor cok yuk geliyor garnizon sistemi. Belki wod da benim fark edemedigim bir yol vardir diye bakiyorum. Varsa bir fikrin buyur soyle deniyelim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OturanDürüm -- 26 Haziran 2015; 20:18:27 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Darthblast

quote:

Orijinalden alıntı: f310

quote:

Garnizondan altın kazanma işine niye bu kadar içerleniyorsun ki? Altın kasmanın alternatif yanlarından birisi işte. Altın kasmaktan başka bir sürü işe yarıyor garnizonlar. Tokenler en son 50k idi. Öyle her ay 50k biriktirmek herkesin harcı değil bikere bunu unutma. Yani çoluk çocukluk bir iş değil. Oyunun bağımlısı olsun veya olmasın bir şekilde kendini oynatıyor. Wow daki lore başka hangi oyunda var bi saysana bana. 2016 da film bile çıkacak. Şuan piyasadaki oyunların hepsini topla, bir wow etmez. Blizzard sadece parayı düşünseydi o kadar content hazırlamazdı, ek paketler gelmezdi.

Ek paketleri bedava veriyorlar gibi yazmışsın, kutulu WoD 160TL (kaynak: http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/_ARAL-World-of-Warcraft-Warlords-of-Draenor-PC,103452,465882,1681039.html?langId=-14)
    Bir de bunun aylık ücreti, yeni ek paketleri var. 50k para kasmak WoD sayesinde gerçekten çocuk oyuncağı, emin olabilirsin. Goldun bir önemi yok artık. MMORPG konusunda haklısın, artık firmalar MMORPG işini bırakıp MOBA çıkarma peşinde. League of Legends'in deliler gibi oyuncusu var ve kazancı var diye çakması Heroes of the Storm'u çıkarmadılar mı? 2009'a kadar diğer firmalar Blizzard'dan fikir çalıp oyun yapıyordu, artık fikri Blizzard çalıp oyun yapıyor. WoW'un binlerce çakması var. Onlarca SC, Diablo çakması oyun var. Peki şimdi Blizz ne yapıyor? LoL, DotA çakması bir MOBA yaptı. TF2 çakması bir FPS çıkaracak yakında Overwatch adında. Maksatları tutan bir şeyi düzenleyip bağımlı hale getirecek bir oyun yapmak ve bu oyunun bağımlılarından gelir elde etmek. WoW'a bu durumda bırak aylık ücreti ek paket parası bile verilmez, oyunda content kalmadı. Yeni oyuncusu da yok zaten, bağımlılar bıkınca sunucu masraflarını karşılayamacak duruma geldiklerinde WoW'un kepenklerini indirecekler.

Mobaların öncüsü lol zaten pacalardan cahillik akıyor resmen

MOBA? Öncü? Lol?

LOL

• quote:

Orijinalden alıntı: u have to MakeMyFireOut

quote:

Orijinalden alıntı: Darthblast

quote:

Orijinalden alıntı: f310

quote:

Garnizondan altın kazanma işine niye bu kadar içerleniyorsun ki? Altın kasmanın alternatif yanlarından birisi işte. Altın kasmaktan başka bir sürü işe yarıyor garnizonlar. Tokenler en son 50k idi. Öyle her ay 50k biriktirmek herkesin harcı değil bikere bunu unutma. Yani çoluk çocukluk bir iş değil. Oyunun bağımlısı olsun veya olmasın bir şekilde kendini oynatıyor. Wow daki lore başka hangi oyunda var bi saysana bana. 2016 da film bile çıkacak. Şuan piyasadaki oyunların hepsini topla, bir wow etmez. Blizzard sadece parayı düşünseydi o kadar content hazırlamazdı, ek paketler gelmezdi.

Ek paketleri bedava veriyorlar gibi yazmışsın, kutulu WoD 160TL (kaynak: http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/_ARAL-World-of-Warcraft-Warlords-of-Draenor-PC,103452,465882,1681039.html?langId=-14)
    Bir de bunun aylık ücreti, yeni ek paketleri var. 50k para kasmak WoD sayesinde gerçekten çocuk oyuncağı, emin olabilirsin. Goldun bir önemi yok artık. MMORPG konusunda haklısın, artık firmalar MMORPG işini bırakıp MOBA çıkarma peşinde. League of Legends'in deliler gibi oyuncusu var ve kazancı var diye çakması Heroes of the Storm'u çıkarmadılar mı? 2009'a kadar diğer firmalar Blizzard'dan fikir çalıp oyun yapıyordu, artık fikri Blizzard çalıp oyun yapıyor. WoW'un binlerce çakması var. Onlarca SC, Diablo çakması oyun var. Peki şimdi Blizz ne yapıyor? LoL, DotA çakması bir MOBA yaptı. TF2 çakması bir FPS çıkaracak yakında Overwatch adında. Maksatları tutan bir şeyi düzenleyip bağımlı hale getirecek bir oyun yapmak ve bu oyunun bağımlılarından gelir elde etmek. WoW'a bu durumda bırak aylık ücreti ek paket parası bile verilmez, oyunda content kalmadı. Yeni oyuncusu da yok zaten, bağımlılar bıkınca sunucu masraflarını karşılayamacak duruma geldiklerinde WoW'un kepenklerini indirecekler.

Mobaların öncüsü lol zaten pacalardan cahillik akıyor resmen

MOBA? Öncü? Lol?

LOL

ironiyi alamamış LOL

• @OturanDürüm Benim de bu aralar vaktim ve param olmadığından hesap frozen duruyor. Hiç süreyi uzatasım gelmiyor, oyuna dönsem günde 1-2 saat rutin şeyleri yaparak oynayacağım bunun için de öğrenci halimle ayda 45 lira vermek hiç cazip gelmiyor. Başka MMORPG'de oynamıyorum, hepsi vakit öldürüyor. En temizi SP ve MOBA oyunlar, WoW eskiden aylık 23 liraya geliyordu kur farkından dolayı fiyatı çok uçtu. Blizzard'da gitsin Ruslara ucuza satsın bizi kazıklasın.
    @u have to MakeMyFireOut Orda bir ironi var.
  • wowuma hede hödö yapmayın yıllarımın oyunu o ilk sevgili gibidir canım benim
    işten geliyorum 6-7 saat wow giriyoru raid falan yapıyoruz guildle dg atıyoruz bunlardan kaçını diğer oyunlarda yapabiliyonuz??
    wow 1 tanedir türünün lideridir ezik pis fakirlerin parası yetmez ve oynayamazlar ek paketleri fakirler oynayamasın diye pahalıdır bence iyi oluyo üni öğrencisi falan oynamasın zaten abi benim gibi işi gücü olanlar oynasın velet mi çekcem oyunda??
    hayatta iki tane yaptığım adam akıllı iş var birincisi 2004 yılında ekşi hesabı almak ikincisi wow satın almak

wow zengin fakir turnusoludur bide ortamda herkes lol oynuyor mesela wow oynadığınızı öğrenince oo abi o kadar parayı nasıl buldun diyorlar
    wow elit oyunudur metin2 gibi çoluk çocuk olmaz herkes 35+ olur velet falan olmaz

wow zeki oyunudur aptallar beceri kullanmayı healer oynamayı bilmez
    wow oyunların hasıdır dünyada oyunlar ikiye ayrılır 1- wow 2- diğerleri kendi başına bi katagöridir call of duti battleflight gibi oyunlar gibi dandik değildir senaryosu bitince kaldır at diğildir

yıllardır wow oynuyom bi kere bırakiyim demedim bayan iş arkadaşım da oynuyor wow baya muhabbet ediyoruz günde 3 saat oynuyor hatun
    arada oğlum dg giriyo benim çardan baya güzel anlaşıyolar oynuyolar gold farmlatıyorum arada çocuğa

WOW 1 TANEDİR AKSİNİ İDDİA EDEN WOW OYNAMAMIŞTIR NOKTA....

[DHTUBE=www.youtube.com/watch?v=SbuESErXDuk]
    yazarken çalıyodu....
    telefon melodim bide

• quote:

Orijinalden alıntı: wowmop

wowuma hede hödö yapmayın yıllarımın oyunu o ilk sevgili gibidir canım benim
    işten geliyorum 6-7 saat wow giriyoru raid falan yapıyoruz guildle dg atıyoruz bunlardan kaçını diğer oyunlarda yapabiliyonuz??
    wow 1 tanedir türünün lideridir ezik pis fakirlerin parası yetmez ve oynayamazlar ek paketleri fakirler oynayamasın diye pahalıdır bence iyi oluyo üni öğrencisi falan oynamasın zaten abi benim gibi işi gücü olanlar oynasın velet mi çekcem oyunda??
    hayatta iki tane yaptığım adam akıllı iş var birincisi 2004 yılında ekşi hesabı almak ikincisi wow satın almak

wow zengin fakir turnusoludur bide ortamda herkes lol oynuyor mesela wow oynadığınızı öğrenince oo abi o kadar parayı nasıl buldun diyorlar
    wow elit oyunudur metin2 gibi çoluk çocuk olmaz herkes 35+ olur velet falan olmaz

wow oyunların hasıdır dünyada oyunlar ikiye ayrılır 1- wow 2- diğerleri kendi başına bi katagöridir call of duti battleflight gibi oyunlar gibi dandik değildir senaryosu bitince kaldır at diğildir

yıllardır wow oynuyom bi kere bırakiyim demedim bayan iş arkadaşım da oynuyor wow baya muhabbet ediyoruz günde 3 saat oynuyor hatun
    arada oğlum dg giriyo benim çardan baya güzel anlaşıyolar oynuyolar gold farmlatıyorum arada çocuğa

yazarken çalıyodu....
    telefon melodim bide

Kafanız güzelmiş, nereden aldınız?

• Wow online olanlari yani mmorpg oyunlari arasinda bildigim en iyisi ve her ne kadar degisikligi olsa da eskisi kadar iyi olmasa da bence hala cok iyi bir oyun. Bunu belirttikten sonra bir diger elestrime geceyim. Meslekler. Bu lvl atlanmasinin kolaylastirilmasi mesleklerede yaramadi. BS LW Tailor gibi yapim meslekleri artik dusuk lvl ve skillerde kullanilmaz hale geldi aslinda eskidende cok fazla kullanilmiyordu ama yinede giyilen 3-4 item oluyordu digerleri kendine item yaptirmak icin lw bs filan arardi hemde lvl 20`lerden sonra...Ama simdi lvl kasarken iyice gereksiz kaldi mesela lvl70-80-90`a kadar meslekten bir armor veya silah yapimi geregi yok cunku zaten cok kolay. Sadece en yuksek lvl`da kullanilmak uzere skill kasiliyor bu da skill kasmayi biraz daha zevksiz bir hale getiriyor.
    Toplama mesleklerine de su sekilde birazcik yaramamis olabilir. Lvl atlamak hizlanip kolaylasinca bolgelerin degisimide hizlaniyor ve bir bolgede yeteri kadar toplama yapamadan ve dolayisiyla skill arttiramadan bir ust seviye bir bolgeye gidilebiliyor. Ancak toplama meslegi olan bu bolgede biraz daha kalabilir skill`ini arttirmak isteyebilir tabi.

• Kimse de zorunluluktan bırakmamış. Askerdeyim bıraktım napayım aga

• Nuke General kullanıcısına yanıt
    hayırlı teskereler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: wowmop

wowuma hede hödö yapmayın yıllarımın oyunu o ilk sevgili gibidir canım benim

yazarken çalıyodu....
    telefon melodim bide

Bunun üzerine WoW'u bırakma kararı aldım :(

• oyunda heyecan iyice azaldı, tek düze ruhsuz bir hal aldı. eskiden yeni bir raide geçmek o gear seviyesine ulaşmak bile heyecan vericiydi. gerçi zaman faktörü de var sonuçta oyun bayağı eskidi. alternatifi olsa bu tartışmalar pek dönmez.
  • quote:

Wood elf filan koymak varken tutup kareteci panda koymanin ne alemi var panda orta dunyanin neresinde gorulmus yani kungfu panda filminin ozentisi sadece tatillerde oyuna girebilen kareteci cocuklarin israri uzerine cikarilmis bir expansion gibi ha tamam oyun onlarada hitap etsin ama oyunun genel temasini havasini ambiansini hikayesinide korusun artik biraz bukadarda civitmaya gerek yok yani.

Güldüm Ama öyle deme seviyom ben pandaları, bence bu pakete göre panda paketi 10000 kat daha güzeldi.Bu paketin tek olayı Garrison oda çok sıkıcı. Sanki web tabanlı strateji oyunu oynuyormuşum gibi hissettiriyordu hiç sevmedim. Bide ben bıktım ya orc kesmekten. TBC de orc burda orc her yerde orc kesiyoz. Arkadaş azcık yaratıksal bişey keselim. TBC LC falan bu yüzden cok seviliyordu bence. TBC de de orc vardı ama bu kadar %100 saf orc yoktu. Naga vardı ne bileyim farklı farklı yaratıklar vardı demonlar vardı. LC de sürekli değişik yaratıklar. BUNDA NE VAR ORC ORC ORCORCOROCOROCORC

• quote:

Orijinalden alıntı: IcyTea Lemon

quote:

Wood elf filan koymak varken tutup kareteci panda koymanin ne alemi var panda orta dunyanin neresinde gorulmus yani kungfu panda filminin ozentisi sadece tatillerde oyuna girebilen kareteci cocuklarin israri uzerine cikarilmis bir expansion gibi ha tamam oyun onlarada hitap etsin ama oyunun genel temasini havasini ambiansini hikayesinide korusun artik biraz bukadarda civitmaya gerek yok yani.

Güldüm Ama öyle deme seviyom ben pandaları, bence bu pakete göre panda paketi 10000 kat daha güzeldi.Bu paketin tek olayı Garrison oda çok sıkıcı. Sanki web tabanlı strateji oyunu oynuyormuşum gibi hissettiriyordu hiç sevmedim. Bide ben bıktım ya orc kesmekten. TBC de orc burda orc her yerde orc kesiyoz. Arkadaş azcık yaratıksal bişey keselim. TBC LC falan bu yüzden cok seviliyordu bence. TBC de de orc vardı ama bu kadar %100 saf orc yoktu. Naga vardı ne bileyim farklı farklı yaratıklar vardı demonlar vardı. LC de sürekli değişik yaratıklar. BUNDA NE VAR ORC ORC ORCORCOROCOROCORC

Aslinda karakter ve oynanabilirligi guzel mekanlarda baya guzel, oyuna direk ekleme yerine ayri bir oyun veya ayri bir wow uzantisi gibi yapsalardi iyi olabilirdi cunku bu oyunun kendi hikayesine pek degil hic uymuyor undeadlerin orklarin lich king`le savastigi bir dunyada panda... bir sonraki expansionda ninja kaplumbagalari koysun sonra o akvaryumlu beyin mi neydi o da son boss olsun??

• Nasilda unutmusum pvp enable disable olayida hic iyi olmamis. Evet evet artik oyle karsi taraftan yuksek lvl`lar gelip giciklik yapamiyor rahat rahat gorevimizi yapabiliyoruz filan ama bu lvl farki cok yuksek olanlar icin olabilirdi ayrica zaten realmlar pvp-pve diye ayriliyor ve karakterler kendi istegiyle pvp`yi kapatabildikten sonra pvp serveri olmanin ne anlami var? Karsi faction gorduk mu heyecan olurdu artik bir anlami yok. Dedigim gibi aradaki lvl farki belli bir seviyeden yuksek olanlar icin enable disable olsa mantikli olabilirdi ama tumuyle olmasi oyunun sogumasina katkida bulunmus. Lvl kasarken karsi faction gorduk mu hic bir anlami yok artik hem de pvp serverinda oynarken??
  • quote:

Nasilda unutmusum pvp enable disable olayida hic iyi olmamis. Evet evet artik oyle karsi taraftan yuksek lvl`lar gelip giciklik yapamiyor rahat rahat gorevimizi yapabiliyoruz filan ama bu lvl farki cok yuksek olanlar icin olabilirdi ayrica zaten realmlar pvp-pve diye ayriliyor ve karakterler kendi istegiyle pvp`yi kapatabildikten sonra pvp serveri olmanin ne anlami var? Karsi faction gorduk mu heyecan olurdu artik bir anlami yok. Dedigim gibi aradaki lvl farki belli bir seviyeden yuksek olanlar icin enable disable olsa mantikli olabilirdi ama tumuyle olmasi oyunun sogumasina katkida bulunmus. Lvl kasarken karsi faction gorduk mu hic bir anlami yok artik hem de pvp serverinda oynarken??

PVP sunucularına öyle bir seçenek mi eklenmiş Güzel olmuş bence, daha çok yeni oyuncuları korumaya yönelik bir hareket olmuş. Bazen cidden cok sıkıcı bi durum oluyordu.Adam o kadar işsiz ki 1-2 saat başında kamp yapıyordu.Hani mekandan geçerken öldür adamı eyv. Arkadaş kamp yapmak nedir düşük level oyuncuya. PVP serverda oynuyoruz oynamanın sebebi ise max levelda open world pvp yapmak. Max level iken 10 level adamı kesmek pvp sayılmaz zaten. En azından bu seçenek 100 levela kadar geçerli olsun. 100 lvl dan sonra otomatik açılsın ve kapatma olmasın. Güzel sistem bence beğendim ben biraz geç olmuş ama iyi.

• Oyuncular geneli MoP paketinin fiyasko olduğunu düşünüyorlar. Ama benim en sevdiğim paketti. Bu kadar sevmemin sebebi Pandaria kıtasının çoğu bölümünün yeşil huzurlu ve cıvıl cıvıl olmasıydı . Oyunda karanlık kasvetli ve bol moblu alanları sevmiyorum. Doyasıya gezip dolaşamıyorum. Mopta öyle yerler vardı ki bi 10 15 dk manzarayı seyretmek için duruyordum şehirlerde vakit geçiriyordum. Bu hissi daha önce hiç bir oyunda yaşamamıştım. Bu pakette sadece garrison var. Uçma olmadığı için fazla gezmiyorsunuz da zaten şehirlerde pek iç açıcı değil.
  • Ben sırf ortam bulamadığımdan bıraktım.Kafa dengi birilerini bulsaydım bırakmazdım.Oyun hala zevkli ne olursa olsun
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.