Şimdi Ara

Oyunu birakanlarin nedeni? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
0
Favori
5.037
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • en son lich kingde doğru düzgün pvp yapmıştım. 7-8 senede gelişmesi gereken bir sistem nasıl mahvedilir anlamıyorum. bir kere karakterlerde customize yapmak yeni talent sistemiyle sıfır. adam sana şunu alıp şunu giyip şunu yapacaksın diyor ne bir stat ayarlaması ne eski talentlerdeki ince ayarlar hepsi ölmüş. pvp desen cast yapamıyorsun herkesde 5 sn spell lock 5 sn stun ve kısa süreliğine immume var. patchlerle oyundaki dengesizliklerde düzelmiyor playerlar arası etkileşim yok. hikaye başta iyi gidiyor sonra kopuyor. wod iyi reklam yaptı başlamak için ama bundan sonra isterse lich king remake yapsınlar başlanacak bir oyun değil
  • raciale çözüm
    http://us.battle.net/wow/en/forum/topic/18300181916?page=1#18

bunu demişler.

arkadaşlar wow dışında bildiğiniz iyi oyun var mı
    gw2 baydı
    wow private server oynamak istemyiorum güvenemiyorum patlicak gitcek hesap
  • quote:

Orijinalden alıntı: celades

Ben sırf ortam bulamadığımdan bıraktım.Kafa dengi birilerini bulsaydım bırakmazdım.Oyun hala zevkli ne olursa olsun

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: songsteel

raciale çözüm
    http://us.battle.net/wow/en/forum/topic/18300181916?page=1#18

bunu demişler.

arkadaşlar wow dışında bildiğiniz iyi oyun var mı
    gw2 baydı
    wow private server oynamak istemyiorum güvenemiyorum patlicak gitcek hesap

PAtlayıp gitse ne olur lvl kasmak eğlenceli olduktan sonra sorun değil. Patlayıp gitme durumu wod için kötü olur lvl kasmanın hiç bir zevkli tarafı yok.

Hiç abartmıyorum lvl kasmak baby level düzeyinde aşırı derecede kolay oldu tbc'nin yanında. Lvl10'a kadar 3-5 defa ölünebilirdi yerler iskelet olurdu, bazen grup kurardık, 2 lvl üstü moblar bile zorlar hatta öldürebilirdi, bundn dolayı sandıklar ufak tefek potlar yiyecekler sular herşey çok değerli olurdu oynarken dikkat edilirdi mesleklerde lvl10'dan itibaren çok değerli olurdu çünkü armor ve silah gibi itemler çok gerekli olurdu, yani lvl yavaş ve eğlenceli şekilde kasılırdı. Şimdi en son baktığımda herkezde sürekli bir koşturmaca ama hiç bir mücadele yok 3 lvl üstü mob bile 1-2 tıkla hemen ölüyor böyle oyun olmaz oyun çok kaliteliydi hala bi derece iyi ve kaliteli ama oyunun lvl kasma olayını tam anlamıyla batırdılar kolay bile demiyorum aşırı kolay yani baby level oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: thevincent

en son lich kingde doğru düzgün pvp yapmıştım. 7-8 senede gelişmesi gereken bir sistem nasıl mahvedilir anlamıyorum. bir kere karakterlerde customize yapmak yeni talent sistemiyle sıfır. adam sana şunu alıp şunu giyip şunu yapacaksın diyor ne bir stat ayarlaması ne eski talentlerdeki ince ayarlar hepsi ölmüş. pvp desen cast yapamıyorsun herkesde 5 sn spell lock 5 sn stun ve kısa süreliğine immume var. patchlerle oyundaki dengesizliklerde düzelmiyor playerlar arası etkileşim yok. hikaye başta iyi gidiyor sonra kopuyor. wod iyi reklam yaptı başlamak için ama bundan sonra isterse lich king remake yapsınlar başlanacak bir oyun değil

Bu yavaş yavaş oldu her expansion ve her patch'te adım adım daha da kolaylaştırılıp özellikleri kaldırdılar. Hunterın mesela iyi tek bir gelişmesi mana enerjiye döndü ama bunun yanında şimdi aklıma gelenlerden silah skilleri kalktı, okları ve ok çantası kalktı, petin loyality ve et yemesi beslenmesi kalktı, talenti başlıkta seçilir oldu sonra lvl başı talentte kalktı, petide lvl1'den koydular. Oyuncular onla uğraşmasın bunla uğraşmasın daha hızlı yapsın kolay yapsın diye diye abarttılar oyunun oynanabilirlik detayıda baya bir yok oldu kuşa döndü.

• airled A kullanıcısına yanıt
    aynen dünyaca ünlü mmorpg oyununda mana bir işe yaramıyor düşünebiliyormusunuz adamların pvpde yada pve de manası bitmiyor. oyunun şu durumunda bir tane warlock 1v1 de aynı seviyede rogueyu alması imkansız.
  • thevincent kullanıcısına yanıt
    İlginç aff lock ile 4 farklı rogue karşı 10 galibiyet 0 yenilgi aldım, duel mekanında.
  • thevincent kullanıcısına yanıt
    çok boş konuşuyorsun sadece bu mesajına dayanarak söylemiyorum önceki mesajlarını da okudum pvpden anlamıyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: emre510

çok boş konuşuyorsun sadece bu mesajına dayanarak söylemiyorum önceki mesajlarını da okudum pvpden anlamıyorsun

Hangisi boş söylesen daha anlamlı mesaj olurdu ama dediği mana'nın bitmemesi gayet doğru ne pvp'de ne pve'de suya ihtiyaç duyulmuyor mana okadar artmış ki hiç bitmiyor. Ben shaman ve priest lvl20'ye kadar kastım dueller bazen bitmez kendime heal spam yapmama rağmen azalmazdı bile yada 1dak.'da %1 filan azalır anca. Zindanlarda hele hiç bitmezdi. Zindana suyla yiyecekle giden var mı ve hangi class merak ederim?
    Mana hiç bitmiyor ? Şaka mısınız siz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aschil

Mana hiç bitmiyor ? Şaka mısınız siz.

"mana hiç bitmiyor" cümlesindeki mecaz mananın çok fazla olması, mana regeneration;'ın çok yüksek olması ve sonuç olarak çok zor bitmesidir, yoksa sonsuz mana filan değil , kasarsanız ve isterseniz bitirirsiniz tabiki Ayrıca hatırlatılması gerekir ki bahsedilen durum lvl kasma aşaması yani lvl0-90 arasıdır. Bu levellar arasında ne zindanda ne bg'de mana genelinde bitmez suya ihtiyaç olmaz hem priest hem shaman için heal spam yaparak mana hiç bitmedediği gerçeği varken esas siz neyin şakasını yapıyorsunuz?
    90-100 arası dg girmediniz sanırım, gayet bitiyor... parti kötüyse birde, healer mana doldurmak için zaman istiyor. Ayrıca dg da bitip bitmemesinin ne önemi var ? DG önem vermenin anlamıda yok zaten.
    Pvp ve Pve de mana sıkıntısı olur ben pvp de uzun süre healer oynadım 3v3 arkadaşlarla warlords season 1 de manamın bittiği maçlar oldu ve köşeye çekilip combattan çıkıp mana içtiğim oldu aynı şekilde karşıdaki healerların da mana içtiğini gördüm bunları bizzat yaşadığım için biliyorum şimdi pve ye geçelim bir kere 20 level dungeona girip manam bitmiyor demen saçma statlar 100 levele göre ayarlı olduğu için manan bitmez bu sadece mana bitmemesi değil git bak 2-3 tane critic veren item tak huntera critic şansı %40 felan oluyor hemen bunlar oyunun stat dengeleri ile alakalı(yani düşük levellerde düzgün ayarlı değil daha fazla critic şansın oluyor veya mana sıkıntısı çekmiyorsun) ve 100 level olup raid yaparsan anlarsın pvede de mana sıkıntısı çekildiğini
  • emre510 kullanıcısına yanıt
    8 senedir geriye giden bir oyunu savunacak kadar boş adamsın sende
  • Şu oyunu Wow un en başından ( vanilla sene ya 2004 veya 2005) oynuyorum. SONGSTEEL nickli arkadaşın yazdıklarına harfiyen katılıyorum.
    World PVP yi bitirdiler. Kasmayı çok kolaylaştırdılar. Heirloom item saçmalığını çıkarıp dungeon ları etkisizleştirdiler. Otomatik dungeon bulma felan . Eskiden dungeon önünde gider orada toplanılır summon felan hep beraber dungeon girilirdi. Vanilla yı hiç değiştirmeyeceklerdi. İtem düzmek emek yürek isterdi . Grand masrhall itemli adama saygıda kusur edilmezdi. Dungeon lar çok zordu. Epic kazanmak mutluluktan havayı uçmayı gerektiridi. Level 60 olmak çok zordu. Hord tarafından ganklandığımı gerçekten ölmüş gibi üzülmek klavyeyi parçalamak hissi sarardı. General chatlerden alarm verilirdi.
    Şimdi Eski tadın 1/10000 ni bile yok. Giriyorum oyuna avare avare dolanıp duruyorum . Hiç bir heyecan kalmamış. Hordun tekine dalıyorum yanından diğer bir hord geçiyor adamın umrunda bile değil. Ruh bitmiş. Çok üzülüyorum.

• üzülmeyin bu kadar . real de adam kalp krizi geçiriyor dokunan yok! oyunda seni keserken dokunmamaları çok normal :)
  • tüm arkadaşlarım bıraktı ve yalnız kaldım :/ character i tn ye geçirdim türk guild lerine girerim diye gördüm ki sadece raid lerde kullanıldım. kış ortalarında da bıraktım steam kullanmaya başladım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kator

Şu oyunu Wow un en başından ( vanilla sene ya 2004 veya 2005) oynuyorum. SONGSTEEL nickli arkadaşın yazdıklarına harfiyen katılıyorum.
    World PVP yi bitirdiler. Kasmayı çok kolaylaştırdılar. Heirloom item saçmalığını çıkarıp dungeon ları etkisizleştirdiler. Otomatik dungeon bulma felan . Eskiden dungeon önünde gider orada toplanılır summon felan hep beraber dungeon girilirdi. Vanilla yı hiç değiştirmeyeceklerdi. İtem düzmek emek yürek isterdi . Grand masrhall itemli adama saygıda kusur edilmezdi. Dungeon lar çok zordu. Epic kazanmak mutluluktan havayı uçmayı gerektiridi. Level 60 olmak çok zordu. Hord tarafından ganklandığımı gerçekten ölmüş gibi üzülmek klavyeyi parçalamak hissi sarardı. General chatlerden alarm verilirdi.
    Şimdi Eski tadın 1/10000 ni bile yok. Giriyorum oyuna avare avare dolanıp duruyorum . Hiç bir heyecan kalmamış. Hordun tekine dalıyorum yanından diğer bir hord geçiyor adamın umrunda bile değil. Ruh bitmiş. Çok üzülüyorum.

TBC'deki dg arama yani teleport filan olmadan sadece grup kurmaya yardımcı olan yani sadece kimlerin hangi dg'ye girmek istediği görülen sistem yeterliydi bence en iyisiydi. Sadece kendi realm içi olduğundan kişiler listeye eklenir daha sonra direk grup kurulur veya görev yapılır filan. Nereden bakarsak bakalım TBC wow'un en iyi expansion'ıdır. TBC'ninde vanilla'nında eleştrilebilir yanları vardı mesleklerde mesela blacksmith bazen bazı lvl'lar arasında yeteri armor tarifi olmaz tek tük tariflerde acayip itemler ister filan onlar geliştirilebilirdi ama artık meslekler sadece en üst lvl için olduğundan bir önemi kalmadı bile.

• quote:

Orijinalden alıntı: airled

quote:

Orijinalden alıntı: IcyTea Lemon

quote:

Orijinalden alıntı: airled

Nasilda unutmusum pvp enable disable olayida hic iyi olmamis. Evet evet artik oyle karsi taraftan yuksek lvl`lar gelip giciklik yapamiyor rahat rahat gorevimizi yapabiliyoruz filan ama bu lvl farki cok yuksek olanlar icin olabilirdi ayrica zaten realmlar pvp-pve diye ayriliyor ve karakterler kendi istegiyle pvp`yi kapatabildikten sonra pvp serveri olmanin ne anlami var? Karsi faction gorduk mu heyecan olurdu artik bir anlami yok. Dedigim gibi aradaki lvl farki belli bir seviyeden yuksek olanlar icin enable disable olsa mantikli olabilirdi ama tumuyle olmasi oyunun sogumasina katkida bulunmus. Lvl kasarken karsi faction gorduk mu hic bir anlami yok artik hem de pvp serverinda oynarken??

PVP sunucularına öyle bir seçenek mi eklenmiş Güzel olmuş bence, daha çok yeni oyuncuları korumaya yönelik bir hareket olmuş. Bazen cidden cok sıkıcı bi durum oluyordu.Adam o kadar işsiz ki 1-2 saat başında kamp yapıyordu.Hani mekandan geçerken öldür adamı eyv. Arkadaş kamp yapmak nedir düşük level oyuncuya. PVP serverda oynuyoruz oynamanın sebebi ise max levelda open world pvp yapmak. Max level iken 10 level adamı kesmek pvp sayılmaz zaten. En azından bu seçenek 100 levela kadar geçerli olsun. 100 lvl dan sonra otomatik açılsın ve kapatma olmasın. Güzel sistem bence beğendim ben biraz geç olmuş ama iyi.

Belki cross relam nedeniyle oluyordur bilmem ama ben pvp serverinda olmama ragmen pvp enable disable yapabiliyorum ve baslangicta otomatikman disable oluyor hatta. Kimse hele yeni baslayanlar hic enable yapmaz ve yapmiyor yani ben lvl kasarken orta lvllarda pvp enable olan gormedim. Yuksek lvllar kamp kurmasin diye mesela 4-5lvl fazlasi icin disable edilebilir ama tumden olunca pvp serverindan ne anladik? Gorev yaparken ortalikta karsi taraftan birini gorduk muydu savasilabilir olmasi gerek pvp serverinin anlami budur yoksa baska ne anlami var? Realm listesinde yaninda buyuk ve kirmizi harflerle PVP yaziyor sanki cok korkunc tehlikeli bir durum mus gibi... Onu kaldirsinlar artik oyle birsey kalmamis.

O PvP realminde PvP kapama olayı sadece düşük levellarda oluyor, ileriki levellarda kapasan bile sana vurabiliyorlar. Crossrealm olayına gelirsekte PvP realmde oynayanlarla PvE realminde oynayanlar dungeonlar dışında bir araya gelemiyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: songsteel

2005 ten beri oynuyordum sebeplerini tek tek sıralayacağım.

1- En önemli sebep bu. PVP tamamen yok edildi. Irksal özellikler,racialler alliance tarafında AŞIRI güçlü. Bütün PVP yapan herkes ally geçti. bunun yapılmasının sebebi şuydu bence,ben 2005ten beri alliance oynuyorum. ancak hardcore PVP yapanların çoğu Hordeydi neredeyse her zaman(mop civarı geçiş oldu). ancak bilerek alliance yi OP yaptılar ki millet ırk değiştirmeye para versin. şu an öyle bir dengesizlik varki, horde full noob doldu hep kaybediyor ama adam az diye çat diye instant que maç bulabiliyor. alliance en az 20 dk bekliyor BG que de.

Ashran olayı tam bir rezalet. Iyi bir PVP gear almak şans işi oldu. Belirli classlar hala aşırı op. 2005ten beri bi ton dengesizlik,op class gördüm ama bu kadar saçmalık hiç bir zaman görmedim. oyun 2005te böyle olsaydı hiç bir zaman almazdım. Arena,BG bile yokken,sadece world PVP varken bile oyun bin kat daha dengeliyd.

2- Level atlamanın rezil edilmesi. Eskiden alt kasarken bile kıçımızdan ter akardı. Çoğu kişi level atlamayı goygoy vakit kaybı diye görürdü ama alt char açmayı zor hale getiren şey buydu.Ve ben gayet zevk alıyordum ki, oyunun haritası çok büyük. şu an oyunun haritasının 10% unu görmeden 1-100 kasabilirsiniz. Heirloomları alın,15 lvle kadar kasın 2 haritada. sonra dungeona girin. XP aşırı fazla oldu. private serverde,5x XP olmasına rağmen daha yavaş kasıyordum BC zamanı.

3- Mesleklerin bok edilmesi. Buna fazla grmeyeceğim ama eskiden mesleklerden çok fazla para kazanılırdı. Param bitince gider 2-3 saat müzik açıp maden,çiçek toplar alnımın teriyle para kazanırdım. yada Enchant satardım alt charımda. şimdi garrisona koy ordan auction house koy diye saçma sapan bi sistem var. bare WoD haritasına garrisonda olmayan,world spawn olan ve oyun sonu malzemelerinde gereken taş maden falan koyun onu toplayıp satalım.

4- Dailyler nedense daha bir sıkıcı.Bu benim görüşüm.

5- Oyunun P2Wleşmesi. Şimdi P2W ye oyunda olmayan en güçlü,normal kasılamayan itemlerin parayla alınması diyorlar ki bence öyle değildir. Benim WoW a para verme amacım herkesin parasını verip,eşit şekilde,eşit emekle uğraşıp bir yere gelmesi içindi. Gold alan falan elbette ki vardı ama yakalanınca goldu silinir,uyarıyı banı yerdi. Şimdi blizzard kendi gold satıyor 20$ a token alıp. Battle Pet le uğraşayım dedim adam Storeden pet alıyor beni mahfediyor.Benim para vermeden hiç bir şekilde Pokemon koleksiyonumu tamamlamam mümkün değil ve bence bu P2Wdir. BC döneminde ve WOTLKda mount kasmaya çalışır çok zevk alırdım. Şimdi adam para verip fırfırlı mountunu alıyor. 2. konuda bahsettiğim gibi level atlama rezil edildi ama adam direk 90 level karakter satın alabiliyor.Şimdi oturun düşünün arkadaşlar benim 1 karakterim 1 garrisonum var ve para kazanmaya item almaya uğraşıyorum raid için. Adam 3 tane 90 alıp onları 100 e kasıyor hemen. Garrison görevlerini yapıp benim 4 katım hızla para kazanabiliyor. Şimdi bu adam eskiden olsa benim 4 katım fazla oynayıp 3 tane daha adamı 1-100 kasacaktı ve bileğinin hakkıyla beni geçicekti. Bu adam bok gibi para basıyor ve itemleri benden önce almayı geçtim ENFLASYON yaratıyor. bunun gibi yüzlerce adam var. Yada bu herif WoW token alıp satıp,apexis gearı çekip hemen Raidlere başlayabilir. Ben ise 1 hafta zindanla uğraşayım.

Dediğim gibi bu oyuna para verme sebebim herkesin eşit olması,premium olmaması herkesin bileğinin hakkıyla dövüşmesiydi. Bu ortam bence yok edildi,P2W olduğu tartışılır ama adam gidip gold satın alıp,boost için raide gold verip PvE de bana bin çekiyorsa bence P2W dir. Goldu bileğinin hakkıyla kastıysa,benden çok oynadıysa falan P2W değildir,benden iyidir sadece. Ayrıca PVP rezil bir durumda,onda bir P2W lik yok ama P2W olup PVPsi daha iyi olan oyunlar eminim ki mevcuttur şu haliyle PVP kesinlikle oynanmıyor.

6- Blizzardın çirkefleşmesi. Artık oyuncu sayısı azaldı(Cata ve Pandadan sonra , ki onlar WoD a bin çekiyor ama WOTLK,BC ve Vanillaya göre bir rezalet) ve blizzard eldekileri sömürmeye bakıyor. Aylık ücret artışı,WoD un 50$ olması ve sadece 1 patch çıkması bile rezaletin daniskasıdır. Eskiden PVP bozuk olsa söz verilir,gerek 2 ay gerek 5 aya düzeltilirdi,ama DÜZELTİLİRDİ. adamlar açık açık düzeltmeyeceğiz diyorlar bununla ilgili haberleri bulabilirsiniz isteyene atarım.

7- Pek çok yeni insanın hemen oyunu beğenmeyip bırakmasının sebebini söyeleceğim bu da önemli,neden yeni oyuncu gelmediğini açıklar. Bunun sebebi oyunda sosyalliğin yok edilmesi. Şu an WoWda hiç dil bilmeyip konuşmadan 1-100 gayet rahat kasarsınız questlerin herşeyin yeri belli. Zindanlar tek kelime etmeden bitirilebilecek kolaylıkta Heroicler bile buna dahil. Guildler hiç bir işe yaramıyor raid yapmıyorsanız. Şimdi adam oyuna başlıyor 5-6 gün kimseyle konuşmuyor ve bırakıyor çünkü WoW single player oyunu değil,single oynarsanız tadı çıkmıyor. Eskiden her yerde chat dönerdi. Her mapta bir muhabbet,zindanlar zor olduğu için konuşmalar dönerdi. Guild önemliydi bir nebze. Şimdi oyun single'a döndü ve rezil bir durumda.

Bir diğer konuda insanlar Garrisonda falan AFK duruyor. Eskiden şehirler full dolu olur,Orgrimmar / Stormwindde geyikler dönülürdü. Şimdi herkes garrisondan çıkmaz oldu.Ama oyunda sosyalliğin yok olmasının sebebi herşeyin sololanabilmesi,zindanların aşırı kolay olması gibi etkenler. insanlar birlikte çalışmak zorunda değil.

Aklıma gelenler şu anlık bunlar ekleyebilirimde. Şu an LOL ve GW2 oynuyorum.GW2 yi 3 sene önce WoW killer diye alıp iki ayda bırakıp dalga geçmiştim. Şu an PVPsi WoWdan bin kat iyi ama raid falan yok doğru düzgün. Class dengeleri iyi(op denen var ama wowla alakası bile yok),combatı daha iyi,levelingi daha zor ve zevkli. Inventorynizden çat diye auction house satabilyorsunuz,crafting malzemeleri direk bankaya atabilyorsnuz,mount yok ama teleport pointler var boş boş yürümüyorsunuz gibi güzellikleri var. Herkes arkadaş canlısı ve yaşlı başlı,wowdaki gibi bebe kaynamıyor(wowda türkiyeden bebe az ama yurtdışından bir ton bebe var). Ama WoWun Vanilla,BC,WOTLK haline göre tamamiyle bir ÇÖP. Şöyle düzgün çalışan bi private server olsa güvenebileceğim,yıllarca karakterimin duracağı,hemen başlayacağım. Nostalrius düşünüyorum.

Bakın benim önerim Blizzard gitsin iki üç tane Vanilla,BC,WOTLK serverleri açsın. ben paramı vereyim onlarda oyniyim başka bir şey istemiyorum.

Bende WoD a bir şans tanıyıp gelenlerdenim,benim gibi 3 milyon insan aynı şekilde oyunu bıraktı.http://www.statista.com/statistics/276601/number-of-world-of-warcraft-subscribers-by-quarter/

Böyle rezalet görmedim,Cata ve Panda bile kötüydü ama oynanabilirdi. WoD şu an düzenli raid yapmıyorsanız oynanmaz,düzenli raid yapıyorsanızda raid dışında yapıcak bir şey yok.Bu kadar rezilliği savunmanın mantığı yoktur. Gerçekler açıklanınca sinirlenen blizzard fanlarının hiç milletin şikayetine cevap verdiğini görmedim. sadece alternatifi yok,onu mu yapıcan bunu mu yapıcan gibi saçma sapan konuşuyorlar gerek burada gerek yurt dışında. şu an PVP tarihnin en kötü döneminde,aksini söyleyebilen var mı? Bu oyun 50$ ı ve ayda 15$ı haketmiyor. nitekim yeni oyuncu sayısı verileri açıklandığında her şey göz önüne çıkıcak şu an 2015in birinci çeyreğinde 3 milyon kayıp gözüküyor ki bence bu kayıp 5-6 milyonu bulucak.

Yapacak başka işi olmayıp mecburen can sıkıntısından WoW oynamak zorunda kalan biri olarak kesinlikle her cümlene katılıyorum.
    He oyunu oynarken yine eğleniyor muyum? Yalan yok eğleniyorum ama oyun bu şekilde düşüşe devam ederse ben bile bırakırım belki ileride oyunu.

Benim oyuna bu 3. başlayışım. İlk başladığım dönemlerde oyun hakında fazla bilgim yoktu ve eğer yanlış hatırlamıyorsam BC sonlarındaydı oyun.
    Hiç unutmuyorum ilk karakterim night elfti ve level kasmak için ter akıtıyordum resmen.
    Hatta çok net hatırlıyorum, o kadar yıl geçmesine rağmen unutmadım bu olayı. 50-60 level bir night elf ben görev yaparken yanıma gelip beni takip etmişti bir süre mountuna binip. Ben tabi ilk defa mount gördüm oyunda, adamın levelıda yüksek. Birden iç çektim keşke öyle bir charım olsa diye.

Şuanda ise hiç bir level kimseye yüksek gelmiyor, zaten oyunu satın alana 90 level boost veriyorlar. Kaç kerede karşılaştım, adam oyun hakkında hiç birşey bilmiyor, sorsan 1 leveldan 2 levela bile char kasmamış ama benimle aynı dungeonda tanklık/healerlık(!) yapıyor.

Eskiden sırf sohbet amaçlı Goldshire'da takılırdım, arkadaşlarım offline olduğunda gideceğim yer yine Goldshire olurdu ama şimdi herkes garrisonunda. Garrisondan çıkanlarda zaten raidler, dailyler yada arena vs. gibi işler için çıkıyor. Şuan Goldshire'ın boş yollarına bakınca hep eski günleri aklıma geliyor oyunun, orada çevrilen sohbetler geliyor.

Bu garrisonlar WoW tarihinin gelmiş geçmiş ve gelecekteki en büyük saçmalığıdır. Oyunun ruhunu baştan aşağı öldüren bir şeydir bence. Adam enchanting kasmadan disenchant yapabiliyor, 1 level jewelcraftingle 1k değerinde taşlar yapıp satıyor. Artık oyunda emeğe saygı kalmamış durumda kesinlikle. Oyun tamamen garrison etrafında dönüyor ki garrisonlarda da yapılacak o kadar iş yok. Akşam gir oyuna, garrisonu toparla, garrisondan topladıklarını AHde satarak para kazan ve oyundan çık. Ertesi gün yine aynı şekilde geçecek. Yani oyuna 50 saat emek vermiş biri ile 20 saat emek vermiş biri neredeyse aynı şartlarda oynuyorlar oyunu.
    Böyle giderse oyun iyice Travian, Ikariam tarzı oyunlara dönecek. Hatta yakında garrisonları yönetmek için telefon uygulaması çıkarmalarından da korkuyorum.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.