Şimdi Ara

Oyunu birakanlarin nedeni? (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
0
Favori
5.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Garrison için bir android uygulaması olsa süper olur valla. Günlük gold kar'ım çöpe gitmez, craft'a olsa iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aschil

Garrison için bir android uygulaması olsa süper olur valla. Günlük gold kar'ım çöpe gitmez, craft'a olsa iyi olur.

Bu söylediklerin şakaysa komik, ciddiyse daha da komik.
  • Samwell Tarly kullanıcısına yanıt
    Gayet ciddiyim, oyuna ara vermeyi düşünüyorum... bir çok karakter var oyuna girmeden gold'umu kasmak istememin neyi komik ?
    Gerçi armory uygulamasıyla ah de satabiliyorum lakin yeterli değil.
  • quote:

Gayet ciddiyim, oyuna ara vermeyi düşünüyorum... bir çok karakter var oyuna girmeden gold'umu kasmak istememin neyi komik ?

AH olayına bir şey demiyorum, güzel bir uygulama bence de ama garrison gibi doğrudan oyun akışını etkileyecek şeylerin telefona taşınması oyunu bitirir. Zaten oyunun %50'si garrisonlar şuan. O zaman oyunada girmeyelim hiç, direkt Travian oynar gibi WoW oynayalım bari.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Samwell Tarly

quote:

AH olayına bir şey demiyorum, güzel bir uygulama bence de ama garrison gibi doğrudan oyun akışını etkileyecek şeylerin telefona taşınması oyunu bitirir. Zaten oyunun %50'si garrisonlar şuan. O zaman oyunada girmeyelim hiç, direkt Travian oynar gibi WoW oynayalım bari.

Oyunun akışını mı değiştirecek ? Nasıl değişiyormuş anlatın bakayım. Garrison işi bildiğiniz sanbox türünün oyuna ''kısmen'' de olsa entegre edilmesidir. Oyun, eski paketlere göre daha casual oyuncuya hitap edecek bir yöne doğru evriliyor.Garrison olayına bu kadar ağlayıp zırlamanız da saçma, görende mop paketinde her gün stormwind önünde halay çekiyonuz sanar.
    -------
    Diğer paketler de ah de satış yapmak için yani gold kasmak için büyük efor sarf edilirdi, yani sadece kendini ona vermen gerekiyordu, oyun oynamak değil gold kasmaktı amaç.Ayrıca kastığınız goldun da bir önemi yoktu, işimize yaramıyordu en azından boots almıyorsanız.
    Bu pakette goldunu kas biriktir tokenini al keyfine bak, oyunu oyna bana göre şahane.
    Oyuna negatif yanları var şüphesiz lakin birde diğer yönden bakın.
    ---------
    Wow token, garrison, gelmeden önce herkes oyuna ayıracağımız zaman artacak diye söylüyordu tam tersi millet oyununu oynayıp çıkıyor, gereksiz yere vakit kaybetmiyor.
    ---------

DG kolaylaştı diyen arkadaşlara da katılmıyorum, oyun zorlaştıkça veya kolaylaştıkça keyiflenmez, oyun oynanabilirlik mekaniği geliştikçe, içerik yenilendikçe, keyiflenir.

Oyun mekaniği yenileniyor, içerik yenileniyor yapımcı burada gayet başarılı ama siz eski içeriği, eski mekaniği özlüyorsunuz burada da bebek gibi ağlıyorsunuz.
    Kolay gelsin.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Samwell Tarly

quote:

Oyunun akışını mı değiştirecek ? Nasıl değişiyormuş anlatın bakayım. Garrison işi bildiğiniz sanbox türünün oyuna ''kısmen'' de olsa entegre edilmesidir. Oyun, eski paketlere göre daha casual oyuncuya hitap edecek bir yöne doğru evriliyor.Garrison olayına bu kadar ağlayıp zırlamanız da saçma, görende mop paketinde her gün stormwind önünde halay çekiyonuz sanar.
    -------
    Diğer paketler de ah de satış yapmak için yani gold kasmak için büyük efor sarf edilirdi, yani sadece kendini ona vermen gerekiyordu, oyun oynamak değil gold kasmaktı amaç.Ayrıca kastığınız goldun da bir önemi yoktu, işimize yaramıyordu en azından boots almıyorsanız.
    Bu pakette goldunu kas biriktir tokenini al keyfine bak, oyunu oyna bana göre şahane.
    Oyuna negatif yanları var şüphesiz lakin birde diğer yönden bakın.
    ---------
    Wow token, garrison, gelmeden önce herkes oyuna ayıracağımız zaman artacak diye söylüyordu tam tersi millet oyununu oynayıp çıkıyor, gereksiz yere vakit kaybetmiyor.
    ---------

DG kolaylaştı diyen arkadaşlara da katılmıyorum, oyun zorlaştıkça veya kolaylaştıkça keyiflenmez, oyun oynanabilirlik mekaniği geliştikçe, içerik yenilendikçe, keyiflenir.

Oyun mekaniği yenileniyor, içerik yenileniyor yapımcı burada gayet başarılı ama siz eski içeriği, eski mekaniği özlüyorsunuz burada da bebek gibi ağlıyorsunuz.
    Kolay gelsin.

WoW'u ilk günlerinden beri oynayan kimse kolay bir oyun olduğu için oynamıyor bu oyunu. Bu oyunu zorluğu ve zorlukları yendikten sonra gelen tatmin duygusu için oynuyorlar ve oynuyorum.

Senin mantığın oyunda her şey 2 dakikada olup bitsin, direkt herkes oyun sonunu görsün, günde 30 dakika oynamamız bile yetsin lay lay lom. Başka bir şey değil.
    Bu oyun eğer senin istediğin gibi bir oyun olursa kınayt onlayn tayfasıyla devam edersin oyununa free2play olarak. WoW'u WoW olduğu için oynayan, oyunun kemik kitlesi bile bırakır o kadar saçmalıktan sonra oyunu.

Hiç bir şey anlamamışsın.
  • quote:

oyun aşırı pay to win olmuş tekrar baktımda editliyorum. para basıp alabileceğiniz şeyler.şunlara bakın ya.

300% Experience Boosts:
    http://www.wowhead.com/item=128312/elixir-of-the-rapid-mind
    Honor and Conquest Points:
    http://www.wowhead.com/item=128317/champions-honor
    Garrison Ressources:
    http://www.wowhead.com/item=128313/huge-ogre-cache
    Garrison Ressources: Oil :
    http://www.wowhead.com/item=128316/bulging-barrel-of-oil
    Reputation with all Faction of Draenor:
    http://www.wowhead.com/item=128315/medallion-of-the-legion
    Follower Item Level 645 Equipment:
    http://www.wowhead.com/item=128308/draenic-armor-set
    http://www.wowhead.com/item=128307/draenic-weaponry
    Item Level 675 Gear:
    http://www.wowhead.com/npc=86379/dawn-seeker-rikks

ve blizzard fanları hala diyorki pay to win değil pay to gain timeymiş bu pay to winde parayla alınan şeyi normal adamlar alamıyormuşta falan filan pay to winin tanımını değiştiler. benim 1 senede kastığım şeyi adam para verip 1 günde kasıyorsa bal gibi pay to windir. o adam 364 gün benim önümde olucak ve pay to win olmayacak? ne farkı kaldı adamın parasız satın alınmayan bir şey almasından?

bas parayı rep kas
    bas parayı garri resource,oil
    bas parayı gear
    bas parayı PVP gear(pvp oynamak tamamen çöp o zaman)
    bas parayı 300% xp boost(hacum 90 lvldi boost 100 değil o yüzden pay to win diyenler nerde? zaten 90-100 1 gün sürmüyor adam 6 saate 100 lvl çar kasabilir)

adam şimdi bi temizinden 200-300€(yılda oyuna bastığın para kadar) atıp 6 saatte 100lvl, full pvp gear,675ilvl normal pve gear,bütün followerler 645,bütün factionlar exalted yapıyor. bu oyunu oynamanın mantığı ne o zaman? iyice çivisi çıkmış oyunun bunları blimiyordum farklı mesaj attıydım sildim .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-10C58C9BD -- 14 Temmuz 2015; 11:41:50 >

• O linklediklerinin hepsi Garrison Mission'lardan gelen ödüller. 1 tanesi 'Follower ilevel artıran item ayrıca vendorda satılıyor. Apexis vendoru bile linklemişsin.
    Blizzard fanı ya da düşmanı olmaya gerek yok şu yazdıklarının külli saçmalık olduğunu görmek için. Oyunu, firmayı bilmeyen 2 satır ingilizcesi olan birine okut şu mesajını, aynı düşünür.
    Pet'le mount'la p2w olduğunu düşünenleri de ayrıca tebrik ediyorum. Yanlış bilmiyorsam 1 pet harici tamamı AH'de goldla satılıyor, hatta güvenilir kişiyi bulduktan sonra hediye olarak tüm shop itemlarını gold ile alabiliyorsunuz oyunda. 1 tane peti alamıyorum diye oyunu p2w diye suçlamak ne olarak adlandırılır ben bilemiyorum artık. 250 mountu olan adam sanki aynı anda hepsine binip geziyor.

Oyunu oynamıyorsanız, oynamıyorsunuz. Oynayan da oynuyor. Oynayan da oynamayan da diğerinden daha az akıllı değil. Herkesin kendine göre sebepleri vardır, eğlenme-keyif alma çıtası farklıdır. Buna göre değerlendirme yapılabilir ancak sırf çamur atmak için saçmalamaya başladığınızda sadece kendinizi küçültürsünüz.

Ben de oyunu bırakırsam, oyuncular yüzünden bırakırım büyük ihtimal. Hiçbir npc'nin bir pisliğini görmedim şimdiye kadar :)

Edit: Reputation itemı da varmış. Onun Tanaan'da belirli birkaç rare elite yaratıktan düşme ihtimali var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrecanonline -- 14 Temmuz 2015; 12:42:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: songsteel

quote:

Orijinalden alıntı: Math120

little ragnaros verelim arkadaşa . wow da p2w oldu artık (!). Tek katıldığım nokta pvp de ally ırksal yeteneklerinin daha güçlü olması.

pay to win illaki pve de olucak diye bir şey yok. ben pvp dengesiz diye sıkıldım,pve de düzenli raid girmek istemiyorum,ya da düzenli girdim ve sabah normal oyunu açtım. garrisondaki saçma sapan toplama işlerini hallettim canım sıkıldı.

şimdi yapabileceklerimi sayıyorum

1- pvp girerim. dengesiz.
    2- mount kasmaya çalışırım. ama yok hepsini hiç bir zaman kasamayacağım çünkü bi ton paralı mount var. kasmayla elde etmesi imkansız.
    3- battle pet kasabilirim. ama bunuda yapamıyorum çünkü bir ton paralı battle pet var. hiç bir zaman tam koleksiyonum olmayacak.

ve bakın bu PVP racialleri MoP tada dengesizdi. kaç sene oluyor bilmiyorum ara verdiğim için ama yaklaşık 2 senedir dengesiz. yapacakları şey çok basit,10 dakika sürecek bir şey. BGde Arenada racialler kullanılamayacak nasıl bazı skiller kullanılamıyorsa. milyonlarca insan ayda 15$ veriyor,ekpaketi milyonlar sattı ama bunu yapmıyorlar. bunu yapmamalarında ben bir art niyet ararım. o art niyet nedir biliyormusunuz?

mesela ben WoW a yeni başladım ve horde ye katıldım yada eskiden horde karakteri olan bir oyuncuyum para verdim aldım ekpaketi geri döndüm. 100 levele kastım herşey güzel işte garrisonumu ayarladım falan filan PvP girmek istiyorum. ama o da ne? Alliance aşırı op. aaa ırk değişme diye bir şey var ama 25€,pvp yapıcaksan almak ZORUNDASIN. bakın yüksek seviyede PvP yapmak MÜMKÜN DEĞİL. IMKANSIZ.

bakın oyunun yarısı horde,yarısı alliance. pvp yapmak isteyen horde herkes düzgün oynamak,rated arena yapmak istiyorsa allianceye 25€ yu bayılıp geçmelidir. pvp için pay 2 win dir oyun.

http://eu.battle.net/wow/en/pvp//2v2#page=1
    http://eu.battle.net/wow/en/pvp/leaderboards/3v3

oyun 50% ally %50 horde ama ilk sayfada horde yok ve sonraki sayfalarda sayfa başına 3 tane falan var. dediğim gibi benim gibi koleksiyoncuysanız,battle pet mount seviyorsanız yine pay2win sizin için.

----

insanlar sırf WoW u savunmak için P2W nin tanımını değiştiriyor. P2W demek oyunda para verip başka türlü hiç bir şekilde kasılamayacak itemleri alabilmektir. Illa o itemlerin güçlü olmasını gerektirmez bu. Ben pet kasıyorum adam para verip alıyor benim milyar goldum olsa,bütün raidleri bitirsem,geri kalan bütün petleri de alsam para vermeden ona sahip olma imkanım yok. Bu pay 2 windir. Mountlarda aynı şekilde. Adam para basıp Gold alabiliyor , ama biz Gold basıp onun parayla aldığı itemleri alamıyoruz,sadece oyun süresi alıyoruz.

şu an yeteri kadar parası olan zengin bir bebe,gidip yeni bir karakter açıp parayı basıp 100 levele kadar giden heirloom dizebilir karakterine komple. sonrasında gidip golduyla Apexis gear alabilir. çok fazla para yatırmadığını düşünsek bile adamın 1 günde 100 level 645 ilvl bir karaktere sahip olması çok kolay,yaklaşık 5 saat sürüyor 90-100 arası heirloomlarla en azından öyle diyorlar. (http://www.reddit.com/r/wow/comments/32cnqn/are_90100_heirlooms_alot_better_than_the_gear/
    http://www.reddit.com/r/wow/comments/2ysss0/guide_level_90_to_100_in_under_5_hours/
    With a full set of Heirlooms + XP Pots from Garrison for my Priest I took him from 90-100 in like 6-7 hours. If I had rested XP like I did on my DK when I leveled him in his Heirlooms it would have been 5 hours.)

Yani adam senin en az minimum 1-2 haftanı alıcak karakteri 5 saate kasabiliyor parayı basıp. Sonrasında yine artan parasıyla kendinir raidte boostlattırabilir,raidler kolay olduğu için veriyorsun 300-500 g alıyorlar dps ayağına duruyon öyle bir şey yapmadan. bir wow token 40k olduğuna göre adam 100 kere raide girebilir o parayla.

Tekrar söylüyorum "P2W demek oyunda para verip başka türlü hiç bir şekilde kasılamayacak itemleri alabilmektir". Itemin ne olduğu önemli değil. Adam oyundaki herhangi bir şeyi,isterse vendora satılan 10 gümüşlük gri itemi olsun,para verip alıyor ve ben oyun içinde para etmeden hiç bir şekilde elde edemiyorsam o oyun P2W dir benim gözümde. WoW oynayan insanlar senelerce bütün oyunları aynı şekilde eleştirdi,bende aynı şekilde eleştirdim. Ama WoW hata yapınca savunmanın bir anlamı yok. Adam para verip benim kasmak istesem kasamayacağım , güzel mountları,petleri alıyor,benim 2 haftamı alacak progressi 5 saatte para basıp yapıyor,PvPde milleti sağma için bilerek yapılmış bir dengesizlik varsa bu oyun P2Wdir.

Little ragnaros verin bana. Çünkü parayı basmadan alamıyorum. Orada dalga geçmek için kullanmışsın ama doğru,bence çok güçlü bir battle pet ve bedava vermeleri lazm. her ay 15€ bayılıyoruz boru mu bu? giderim kınayt kurar premium alırım en azından pvpsi bir şeye benziyor o zaman.

Nitekim işin kötü tarafı Blizzard oyunun çöküşe geçtiğinin farkında,2. çeyrekte bence 1-2 milyon daha kayıp gerçekleşti. Adamlar expansiona tek patch atıp bıraktılar. Ve 50€ du bu,en pahalı expansion günümüze kadar. Şimdi her sene 50€ luk expansion yapıp sömürebildiği kadar sömürmeye bakıcaklar bence. Ve daha fazla para kazanmak için geliştirme kaynaklarını azaltıyorlar. Belki PVP nin düzelmemesinde,shipyard saçmalığının böyle iğrenç bir dizayna sahip olmasındaki sebep para harcamamalarıdır. Adamlar baktı yeni bir şey yaratmasakta millet para veriyor,e gelen yeni oyuncu sayısı çok az.Maliyeti kısalım zaten millet bize para bayılmaya devam edicek diyorlar. Bununla ilgili reddittede farklı farklı forumlardada bi ton şey yazıldı çizildi.

Beğenmiyorsan oynama demeye başlıyor çoğunda insanlar,e bizde oynamıyoruz zaten cancel ettik. Buradaki konuda niye bırakmış millet diye soruyorlar söylüyoruz. Biz burada gelip WoW a bok atmaya çalışmıyoruz benim 10 senemi heba edip her anından zevk aldığım bir oyunun böyle rezil bir duruma düşmesi içimi acıtıyor acımızı paylaşmaya çalışıyoruz burada.Öyle girip 2 saat raid atıp çıkayım tarzı bir oyun değildi WoW bizim için sabahtan akşama kadar WoW oynardım ben.Şimdi oyunun düştüğü hal git garrisonunda farmville oyna bir de arada bi 2-3 saat raide git o kadar.

Dediğim gibi PVPnin çözümü 10 dksını almayacak bir şey. Ben BC döneminde Private server kurup işlettim kendim ve o raciallerin belli büyülerin belli zonelarda banlanmasının(BG,Arena,hatta direk PVP modunda bile) maksimum 1 günlük server side bir patchla yapılabileceğini düşünüyorum yeni bir yamaya milletin bir şey indirmesine gerek bile yok. Hatta büyük ihtimale server restarta bile gerek yok ki,gerek varsa çarşamba günü yaparlar ne olacak. Aynı şekilde ırklar dengelensin diye o patchtan sonra 1 haftalığına free faction change dağıtılır herkese ve PvP bir nebze de olsa eski haline döner.

P2W i yok edebilecek çözümde nasıl WoW token AH ta satılıyor o Battle Pet ve Mountlarda AH ta satılır, ha 20€verip 40000g ye atmışın ha 10€ luk pet alıp 20000 g ye satmışsın. Hatta bence GW2 Modeli gelmeli. Blizzard yeni bir para birimi icat etsin storede geçerli ve onu gerçek parayla satın alıp AH ta satabilsin millet. Atıyorum 1000g 1 blizz store parası olsun. Gametime de 40 para olsun. Petler 20 para olsun atıyorum. Adamlar oyun parasını alırlar AHa koyarlar bizde o parayı alıp Blizz store itemlerini alırız.

Bakın tek başıma oturduğum yerden iki problemide çözdüm ve bunlar yapılırsa bence o 3 milyonun yarısı geri döner çünkü çoğu PVPden dolayı bıraktı,bi kaçıda benim gibi koleksiyoncuydu. WoD bok gibi ama bu PvP ve P2W boktanlığı oyunu esas rezil eden şeyler ve ben oturduğum yerden bu kadar basit,herkesi memnun edicek çözümlerle gelebiliyorsam milyonlarca insandan her ay para alan,her sene milyonlarca ek paket satan bir oyunu geliştiren takımın bunu düşünmemesi mümkün değil bence. Bunda art niyet var ve bu oyunu bilerek sömürecekler ve en sonunda ölüme terkedicekler.

Okumak istemiyorsanız lütfen yazdığım son üç paragrafı okuyun. Bu kadar uzun yazıyorum çünkü gerçekten içim acıyor o kadar süre oyandığım bir oyunun rezil hale düşmesi. Yoksa WoW a karşı bir nefretim WoW oynayanlara bir şey dediğim yok mecburiyetten PVP için GW2 oynuyorum şu an ama WoW adam olsa saniye durmam.

Yazına hemen hemen katılıyorum ama bence paralı petler için bulduğun çözüm doğru değil. Bence gerçek parayla alınan hiçbir şey oyunda gold karşılığı satılamamalı.
    Yukarıda arkadaşta söylemiş zaten, adam parayı basıp gidip huge ogre cache alıyor, 1 saatte 20-30k resources kasıyor.

Parayla gold alanı banlarlar ama en büyük gold satışını kendileri yaparlar. Böyle bir saçmalık olabilir mi?
    Zaten ben artık oyuna parada vermiyorum ek paketler dışında, her hafta düşük level raidleri düzenli olarak yapıp aylık oyun parasını çıkarıyorum o raidlerden.

Ayrıca bir dipnot geçeyim Avrupa'da 45K olan token Amerika'da 24-25K civarı. Oyunu aylık ücret ödemeden rahatça oynamak istiyorsanız yapacağınız şey belli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samwell Tarly -- 14 Temmuz 2015; 13:21:17 >

• quote:

Orijinalden alıntı: emrecanonline

O linklediklerinin hepsi Garrison Mission'lardan gelen ödüller. 1 tanesi 'Follower ilevel artıran item ayrıca vendorda satılıyor. Apexis vendoru bile linklemişsin.
    Blizzard fanı ya da düşmanı olmaya gerek yok şu yazdıklarının külli saçmalık olduğunu görmek için. Oyunu, firmayı bilmeyen 2 satır ingilizcesi olan birine okut şu mesajını, aynı düşünür.
    Pet'le mount'la p2w olduğunu düşünenleri de ayrıca tebrik ediyorum. Yanlış bilmiyorsam 1 pet harici tamamı AH'de goldla satılıyor, hatta güvenilir kişiyi bulduktan sonra hediye olarak tüm shop itemlarını gold ile alabiliyorsunuz oyunda. 1 tane peti alamıyorum diye oyunu p2w diye suçlamak ne olarak adlandırılır ben bilemiyorum artık. 250 mountu olan adam sanki aynı anda hepsine binip geziyor.

Oyunu oynamıyorsanız, oynamıyorsunuz. Oynayan da oynuyor. Oynayan da oynamayan da diğerinden daha az akıllı değil. Herkesin kendine göre sebepleri vardır, eğlenme-keyif alma çıtası farklıdır. Buna göre değerlendirme yapılabilir ancak sırf çamur atmak için saçmalamaya başladığınızda sadece kendinizi küçültürsünüz.

Ben de oyunu bırakırsam, oyuncular yüzünden bırakırım büyük ihtimal. Hiçbir npc'nin bir pisliğini görmedim şimdiye kadar :)

Edit: Reputation itemı da varmış. Onun Tanaan'da belirli birkaç rare elite yaratıktan düşme ihtimali var.

O item bundan düşebiliyor, o item şu şekilde alınabiliyor demen gerçekten saçma olmuş.

Millet 1 tanesini düşürmek için günlerce uğraşıyor ama adam token alıp satarak gold kasıyor, 1 günde 15-20 tanesini bile alabiliyor o itemın.
    Rep. yada resource'ün parayı basarak bu şekilde alınabilmesi her türlü pay2windir ve bu tür itemların hiçbir şekilde ticarete açık olmaması gerekir.

Adam tek tek link vermiş. Bunları şu kadar € verip alabiliyormuşsun demiş. Ben onları öyle almıyorsun, şu şekilde geliyor diyince saçmalamış oldum di mi.
    İşte yukarıda yazdığım bu. Bilmeden etmeden sağa sola çamur atmamak gerekir.

Main karakterim Tanaan'daki 3 faction'la da exalted. 1 tane bile o 'Millet 1 tanesini düşürmek için günlerce uğraşıyor ama adam token alıp satarak gold kasıyor, 1 günde 15-20 tanesini bile alabiliyor o itemın.' dediğin itemdan satın almadım. Ha alamadığımdan değil, ihtiyaç duymadım. Tamamını kendim düşürdüm ve kullandım. Yani sen yalan söylüyorsun veya şanssızlığını burada bana yansıtıyorsun. Sonuç olarak sen şanssızsın veya yalancısın diye gerçekler değişmiyor.
    Birine saçmalıyorsun demeden önce 2 kez düşünmek gerekir diye söylüyorum.

Hem bu reputation itemı benzeri MoP zamanında da vardı. Siz neredeydiniz o zaman ?

Gören de arkadaş bu reputation itemını alanlar şu an 750 ilevel oldu, Mythic archi kesti, pvp'de alıp yürüdü rekordan rekora koşuyor sanır. Kim size ne üstünlük sağladı onu söyleyin bana.

Tanaan'daki herhangi bir rare'in yanına teleport olma itemını sizden önce aldığı için mi üzgünsünüz (15 dakikada bir) ?
    Yoksa o harita sınırlarında bineğiyle sizden %15 daha hızlı gitmesi mi moralinizi bozuyor ?
    Standart oyuncularda bile stack stack birikmiş olan Rune'ların sınırsızını mı alamadınız ona mı derdiniz ?
    The Aweakener'ı alamadınız da, onu kullanmak istediğiniz mission başarı oranı %90'dan %85'e mi düştü ?
    Tabardlarınız mı eksik kaldı ?
    Petinizi mountınızı mı alamadınız ?
    Nedir olay birader ?

Herhangi bir resource'ün herhangi bir parayla alınması söz konusu olmadığı için ona bir şey demeyeyim bari :)

Edit: Yanlış anlaşılmasın, burada herhangi bir firma ya da oluşumu savunmuyorum. Sadece, bilip bilmeden, belki kendi beceremediğinden; belki basit bir yalancı olduğundan, tek amacı çamur atmak olan memleketim gazetecilerine benzeyen kişilere tepki gösteriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrecanonline -- 14 Temmuz 2015; 17:57:13 >

• quote:

Adam tek tek link vermiş. Bunları şu kadar € verip alabiliyormuşsun demiş. Ben onları öyle almıyorsun, şu şekilde geliyor diyince saçmalamış oldum di mi.
    İşte yukarıda yazdığım bu. Bilmeden etmeden sağa sola çamur atmamak gerekir.

Main karakterim Tanaan'daki 3 faction'la da exalted. 1 tane bile o 'Millet 1 tanesini düşürmek için günlerce uğraşıyor ama adam token alıp satarak gold kasıyor, 1 günde 15-20 tanesini bile alabiliyor o itemın.' dediğin itemdan satın almadım. Ha alamadığımdan değil, ihtiyaç duymadım. Tamamını kendim düşürdüm ve kullandım. Yani sen yalan söylüyorsun veya şanssızlığını burada bana yansıtıyorsun. Sonuç olarak sen şanssızsın veya yalancısın diye gerçekler değişmiyor.
    Birine saçmalıyorsun demeden önce 2 kez düşünmek gerekir diye söylüyorum.

Hem bu reputation itemı benzeri MoP zamanında da vardı. Siz neredeydiniz o zaman ?

Gören de arkadaş bu reputation itemını alanlar şu an 750 ilevel oldu, Mythic archi kesti, pvp'de alıp yürüdü rekordan rekora koşuyor sanır. Kim size ne üstünlük sağladı onu söyleyin bana.

Tanaan'daki herhangi bir rare'in yanına teleport olma itemını sizden önce aldığı için mi üzgünsünüz (15 dakikada bir) ?
    Yoksa o harita sınırlarında bineğiyle sizden %15 daha hızlı gitmesi mi moralinizi bozuyor ?
    Standart oyuncularda bile stack stack birikmiş olan Rune'ların sınırsızını mı alamadınız ona mı derdiniz ?
    The Aweakener'ı alamadınız da, onu kullanmak istediğiniz mission başarı oranı %90'dan %85'e mi düştü ?
    Tabardlarınız mı eksik kaldı ?
    Petinizi mountınızı mı alamadınız ?
    Nedir olay birader ?

Herhangi bir resource'ün herhangi bir parayla alınması söz konusu olmadığı için ona bir şey demeyeyim bari :)

Edit: Yanlış anlaşılmasın, burada herhangi bir firma ya da oluşumu savunmuyorum. Sadece, bilip bilmeden, belki kendi beceremediğinden; belki basit bir yalancı olduğundan, tek amacı çamur atmak olan memleketim gazetecilerine benzeyen kişilere tepki gösteriyorum.

Oha hem saçmalığın dibine vurmuşsun hemde gelip bana yalancı demişsin.

Resource veya reputationların normal yollarla kazanılabileceğini bende biliyorum merak etme ama bizim bahsettiğimiz asıl olay şu ki adam 1 gün bile beklemeden parayı basıp token alıp satar ve kazandığı goldlarla AH'den huge ogre cache benzeri itemlar alarak insanların uğraşıp yaptıkları şeyi parasıyla hiç uğraşmadan yapar.
    İşte buda bir tür pay2windir. Kısacası senin bunları normal yollarlada yapabiliyor olman bir şey değiştirmez.
    O kadar saçmalamışsın ki ne yazsam bilemedim daha da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Samwell Tarly -- 14 Temmuz 2015; 18:35:26 >

• Allah aşkına aklı başında biri bana yardımcı olsun. Ben yanlış mı okudum ?
    songsteel rumuzlu kişi oyunda herkesin elde edebileceği birçok şeyi gerçek parayla satıldığını iddia edip, satıldığını söylediği şeylerin linklerini vermedi mi ? Bu şeylerin gerçek para karşılığı satılmasının p2w olduğunu yazmadı mı ?
    Aklımı mı yitiriyorum ben ?

Hayır bende bir sorun yoksa onu da açıklayalım.

Sanki şu oyunda GOLD SATIŞI yoktu da, bizim forumdaki Alım-Satım konusunun yarısı gold satışı mesajı değildi de, Blizzard Wow Token getirdi bu hale getirdi oyunu.

Haklısınız birader haklısınız. Aklı olan kimsenin sizinle tartışmaması gerekir. P2W'in tanımı değişmiş haberimiz, yok :( Kimse de söylemiyor ne biçim forumsa burası. Adam oyunsal gelişimine hiçbir etkisi olmayan rep itemının dibine vursa ne olur vurmasa ne olur diye, ne anlatmaya çalışıyorum ki ben. Boş boş konuşuyorum işte, siz haklısınız. Bu haklılığınızı Battle.Net forumlarında da dillendirmenizi temenni ederim. Umarım yukarıda arkadaşın linklediği ve benzeri tüm itemlar oyundan kalkar da oyuncuyla oduncu arasındaki fark ortaya çıkar. Bunu gerçekten isterim.

• emrecanonline kullanıcısına yanıt
    Anlamak istemeyene anlatamazsınız, sakin olun hocam.
  • quote:

Allah aşkına aklı başında biri bana yardımcı olsun. Ben yanlış mı okudum ?
    songsteel rumuzlu kişi oyunda herkesin elde edebileceği birçok şeyi gerçek parayla satıldığını iddia edip, satıldığını söylediği şeylerin linklerini vermedi mi ? Bu şeylerin gerçek para karşılığı satılmasının p2w olduğunu yazmadı mı ?

Sanki şu oyunda GOLD SATIŞI yoktu da, bizim forumdaki Alım-Satım konusunun yarısı gold satışı mesajı değildi de, Blizzard Wow Token getirdi bu hale getirdi oyunu.

Haklısınız birader haklısınız. Aklı olan kimsenin sizinle tartışmaması gerekir. P2W'in tanımı değişmiş haberimiz, yok :( Kimse de söylemiyor ne biçim forumsa burası. Adam oyunsal gelişimine hiçbir etkisi olmayan rep itemının dibine vursa ne olur vurmasa ne olur diye, ne anlatmaya çalışıyorum ki ben. Boş boş konuşuyorum işte, siz haklısınız. Bu haklılığınızı Battle.Net forumlarında da dillendirmenizi temenni ederim. Umarım yukarıda arkadaşın linklediği ve benzeri tüm itemlar oyundan kalkar da oyuncuyla oduncu arasındaki fark ortaya çıkar. Bunu gerçekten isterim.

+1

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Allah aşkına aklı başında biri bana yardımcı olsun. Ben yanlış mı okudum ?

quote:

uzun cevap yazdıydım editleyip siliiyorum sadece şunu söylemek istiyorum. "Sanki şu oyunda GOLD SATIŞI yoktu da," demişsiniz,evet vardı ama illegaldi. Millet senelerce ban yedi. Saçma sapan bir şey demişsiniz farkında olun istedim. Account satanlar çatır çatır ban yiyordu bunu bizzat kendim biliyorum,vanillada haksız yere 3 gün ban yedim "Gold Satışı" yaptığım düşünüldüğü için ve appeal ettim banım açıldı.

Niye senelerce ban yedi o gold satanlar biliyormusunuz? Çünkü oyunu P2W e çevirdikleri,dengeyi bozdukları,milletin emekle kastığı bir şeyi emeksiz elde ettiği için. Bizzard blizzardın ve blizzardçıların lafları bunlar. Şimdi benim linklerini attığım şeyleri(PVP Conquest pointler,garri resource,follower itemleri,normal itemler vb) çat diye goldla alabiliyorsunuz ki bu eskiden mümkün bile değildi.

Pay to Win in tanımı para verip avantaj elde etmektir oyunda. açın google a yazın. İkinci linkhttp://tr.urbandictionary.com/define.php?term=pay-to-win

"Games that let you buy better gear or allow you to make better items then everyone else at a faster rate" - "at a faster rate"
    "Pay To Win AKA P2W. when you are paying for advantage which normal players don't have access to unless they either pay too or will have to grind very long (weeks and months)." - adamın benim 2 aylık işimi bir günde halletmesi
    "When you can pay real money to gain advantage in a game."

Gelip burada kendi oyununuzu savunmak için P2W in tanımını değiştirmeyin kelimeleri eğip bükmeyin. Öyle artist sokak serserileri gibi Battle.net e yazın mekana bekleriz,kürdistanda bu lafları söyleyin,camide islamı eleştirin,mordorda yüzüğe laf atın gibi laflar gereksiz geliyor bana. Burada oyunu bırakanlar niye bırakmış diye konu açmış kendi aramızda tartışıyoruz siz değil ama bazıları çıkmış tek haneli iq lu,salaklar anlamaz tarzı saçma sapan laflar etmiş

Gelin açıklayın bakalım basıp parayı normalde 5 ayda yapılan şeyi 1 günde yapmak nasıl pay to win değil? Oyun madem casualleşiyor,casual oyuncu sayısı her zaman daha fazladır,niye WoW kan ağlıyor sürekli adam kaybediyor? Şimdi sınav yapılsa hocaya ben 1 milyar para verip 100 alsam siz çalışıp onu alabiliyor olsanız bu sınavı P2W yapmaz mı? benim para verip 110 mu alabiliyor olmam lazım? veya şu an blizzardın yaptığı gibi en iyinin 1-2 altını almak,yani para verip sınavdan 80-85 almak o sınavı yine pay2win hale getirmezmi? 10-15 puanlık soru çözüp hemen 100 alabilirsiniz ama para vermeyen 100 lük çalışmalı.

Biz bu oyuna senelerce eşitlik,emeğe saygı tutumundan dolayı para verip oynadık. Gold satanlar,çar satanlar arada kaynayanlar olsa dahi ban yiyordu ve yaygın değildi.Ve o zaman gold hiç bir işe yaramıyordu bir kaç BoE gear ve mount falan almak dışında. Şimdi herşey goldla alınıyor ve adamlar gold satıyor.

Gelip gerzek,tek haneli iqlu falan demeden açıklayın bana ne mantığı var adamın 200 €bayılıp sizin iki üç ayda kastığınız şeyi 1 günde yapılmasını imkan sağlayan bir oyunu oynamaya? Blizzardın genel politkası artık fanları sömürmek haline geldi. Hearthstone mesela diğer kart oyunları gibi bas parayı şansın artsın diye. HotS betasını çok eski closed beta zamanından beri oynadım,hero fiyatları AŞIRI pahalı.LoL ile karşılaştırılamayacak derecede. Araştırdım buldum

"All in, you can get about 34,000 gold if you level your account to 40 and level all the heroes in the free rotation to 5, and if you keep up with your daily quests and play about an hour a day, you’ll have a gold income of about 12,000 per month."
    "So, if you want to collect a few of your favorite heroes to play in the unranked modes, you can easily do so for free. However, it will take you at least three or four months to acquire a solid lineup of 10 heroes to enter the ranked Hero League mode, and you’ll probably have to do without a few of the more expensive characters."
    "Heroes of the Storm sells characters in four price tiers: The cheapest are 2000 gold or $3.99. The next step up are 4000 gold or $6.49, above that are 7000 gold or $8.49, and finally, the most expensive heroes are 10,000 gold or $9.99.

The newest heroes are priced at 15,000 gold when they are released, but their price will drop to 10,000 gold after two weeks. The real-money price is $9.99 from launch, so the higher gold price seems to mainly be a device to encourage people who don’t want to wait for the new hero to pay with cash rather than gold.

The first thing you’ll notice is that the value of gold relative to real money isn’t consistent across price tiers; the cheapest heroes cost a dollar per 500 gold, while the most expensive cost a dollar per thousand gold. This is pretty straightforward; Blizzard wants you to spend more money on the game, and skews the incentive to pay with cash for the bigger purchases.

That means you should always buy the heroes at the 2000/$3.99 and 4000/$6.49 tiers with gold, and only consider paying cash for the more expensive ones. The good news is that a number of very competitive heroes are on the cheaper price tiers."

2005 ten beri bu oyunu oynuyorum hepinizden çok seviyordum ama şu anki haliyle savunulacak bir tarafı yok,ben savunamıyorum empati kurmaya çalışsam bile. Kınayt , silkroad falan tarzı oyunlarda alacağınız premium bile bu kadar avantaj sağlamıyor ki sağlasa kimse oynamazdı herhalde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-10C58C9BD -- 14 Temmuz 2015; 22:27:53 >

• Şimdi sorunu hepimiz görüyoruz.
    Gold satışı illegal ve cezası ban. Peki bu kimi engelledi ? Hala, evet hala trade kanalında sürekli spamm şeklinde satış var. Bu illegal satışı nasıl durdurabilirsin ? Alıcısı olmayan şeyin satıcısı olur mu ? İnsanlar illegal olduğunu bile bile alıyor. Aç google/trend'lerini bak Türkiye'den wow ile ilgili aramalara. Gör bak insanların ne halde olduğunu. Bunu engellemenin başka bir yolu yok.

WoW token'dan Blizzard'ın kazandığı 7€ ve tüm olayı legal hale getiriyor, zırt pırt hesabım hacklendi; ban yedim zart zurt yok. Kimseyi de token alacaksın diye zorladıkları da yok. Almak zorunda değilsin.

Bahsettiğin itemların çoğu yeni paketle oyuna eklenmiş şeyler. Zaten birçok şekilde elde edilebilen şeyler. Sen alamadın, yapamadın diye goldla satılıyor değil. Paketi çıktığında değil de, yaz geldiği için tatilde alıp oynamak isteyenler için güzel bir durum. Ancak bencil kişilikler başkalarını düşünmeyeceklerinden ötürü, böyle oluyor işte.
    Conquest'in cap var, Honor puanın cap var. Reputation ikinci mesajımda yazdığım gibi, sadece bireysel oynayarak 2 hafta sürmüyor exalted olması ve kazandırdığı ıvır zıvır da benim oyun oynamama engel değil. Garrison resource'leri nereye atsam diye bakıyorum, karakterlerde sürekli cap duruyor, bahsettiğin normal itemları almak için girip Apexis Crystal farmlamak gerekiyor. Zor bir olay mı? Tabi ki değil, 3-5 gün içerisinde full 695 ilevel item dizebilir düzgün bir oyuncu, item oyunculuğunu geliştirir mi o başka bir konu. Follower itemlarını vendora satıyoruz artık, 20'li stack 200-300g artık her neyse. Çünkü 675 üzerine çıkmıyor ilevelları.
    Ben 5 ayda ne yaptın da millet 1 günde yaptı onu merak ediyorum ama sormuyorum, yok çünkü böyle bir şey oyunda. Legendary yüzüğü 0'dan başlayıp almak bile o kadar sürmüyor :)

Oyunun eskisiyle yenisini kıyaslayacaksak o apayrı bir şey gerektirir. Eğer zorluk derecesi vanilla ya da geç onu Tbc gibi olsa oyuncu sayısı daha da az olacaktır. Bu su götürmez bir gerçek. Şu kadar kolay olmasına rağmen her şey, kimse memnun değil görüldüğü üzere.

Artist sokak serserisi lafını ise söylenecek bir şey yok. Yukarıda yazdığım 'Aklı olanın sizinle tartışmaması gerekir' lafını onaylamak için yazdığın belli. Bunun için de teşekkür ederim. Ben orada 'yiyorsa git orada yaz' diye söylememiştim halbuki, belki bir faydası olur diye düşünmüştüm. Çünkü burada yazmanın hiçbir anlamı yok. Sanki Battle.Net'e yapıcı eleştiri konusu açanın evine adam yolluyorlar gibi .. Neyse.. Oyunu oynamıyor olmana gerçekten sevindim. :)

Edit: Eklediklerine ekleyeyim.

Konu World of Warcraft. Blizzard oyunları değil. Heroes of Storm'u kimse kimseye zorla oynatmıyor ki F2P oyunların hepsi aynı amaçla piyasaya çıkıyor. Ufak tefek takılacaksan, 1 maç yapıp çıkacaksan sorun yok. Amacın egonu tatmin etmek için yüksek ranklere gelmek ve belki dünya turnuvalarına katılmaksa para da vereceksin. Bunun olmadığı herhangi bir Moba yok(LAN'dan Dota oynamanın keyfi de hiçbirinde yok).
    Premium olmadan oyuna giremediğin KO ve SRO oyunlarını WoW'dan üstün görerek bana son noktayı koydurdun. Başarılarının devamını dilerim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrecanonline -- 14 Temmuz 2015; 22:53:09 >

• quote:

Şimdi sorunu hepimiz görüyoruz.
    Gold satışı illegal ve cezası ban. Peki bu kimi engelledi ? Hala, evet hala trade kanalında sürekli spamm şeklinde satış var. Bu illegal satışı nasıl durdurabilirsin ? Alıcısı olmayan şeyin satıcısı olur mu ? İnsanlar illegal olduğunu bile bile alıyor. Aç google/trend'lerini bak Türkiye'den wow ile ilgili aramalara. Gör bak insanların ne halde olduğunu. Bunu engellemenin başka bir yolu yok.

WoW token'dan Blizzard'ın kazandığı 7€ ve tüm olayı legal hale getiriyor, zırt pırt hesabım hacklendi; ban yedim zart zurt yok. Kimseyi de token alacaksın diye zorladıkları da yok. Almak zorunda değilsin.

Bahsettiğin itemların çoğu yeni paketle oyuna eklenmiş şeyler. Zaten birçok şekilde elde edilebilen şeyler. Sen alamadın, yapamadın diye goldla satılıyor değil. Paketi çıktığında değil de, yaz geldiği için tatilde alıp oynamak isteyenler için güzel bir durum. Ancak bencil kişilikler başkalarını düşünmeyeceklerinden ötürü, böyle oluyor işte.
    Conquest'in cap var, Honor puanın cap var. Reputation ikinci mesajımda yazdığım gibi, sadece bireysel oynayarak 2 hafta sürmüyor exalted olması ve kazandırdığı ıvır zıvır da benim oyun oynamama engel değil. Garrison resource'leri nereye atsam diye bakıyorum, karakterlerde sürekli cap duruyor, bahsettiğin normal itemları almak için girip Apexis Crystal farmlamak gerekiyor. Zor bir olay mı? Tabi ki değil, 3-5 gün içerisinde full 695 ilevel item dizebilir düzgün bir oyuncu, item oyunculuğunu geliştirir mi o başka bir konu. Follower itemlarını vendora satıyoruz artık, 20'li stack 200-300g artık her neyse. Çünkü 675 üzerine çıkmıyor ilevelları.
    Ben 5 ayda ne yaptın da millet 1 günde yaptı onu merak ediyorum ama sormuyorum, yok çünkü böyle bir şey oyunda. Legendary yüzüğü 0'dan başlayıp almak bile o kadar sürmüyor :)

Oyunun eskisiyle yenisini kıyaslayacaksak o apayrı bir şey gerektirir. Eğer zorluk derecesi vanilla ya da geç onu Tbc gibi olsa oyuncu sayısı daha da az olacaktır. Bu su götürmez bir gerçek. Şu kadar kolay olmasına rağmen her şey, kimse memnun değil görüldüğü üzere.

Artist sokak serserisi lafını ise söylenecek bir şey yok. Yukarıda yazdığım 'Aklı olanın sizinle tartışmaması gerekir' lafını onaylamak için yazdığın belli. Bunun için de teşekkür ederim. Ben orada 'yiyorsa git orada yaz' diye söylememiştim halbuki, belki bir faydası olur diye düşünmüştüm. Çünkü burada yazmanın hiçbir anlamı yok. Sanki Battle.Net'e yapıcı eleştiri konusu açanın evine adam yolluyorlar gibi .. Neyse.. Oyunu oynamıyor olmana gerçekten sevindim. :)

Edit: Eklediklerine ekleyeyim.

Konu World of Warcraft. Blizzard oyunları değil. Heroes of Storm'u kimse kimseye zorla oynatmıyor ki F2P oyunların hepsi aynı amaçla piyasaya çıkıyor. Ufak tefek takılacaksan, 1 maç yapıp çıkacaksan sorun yok. Amacın egonu tatmin etmek için yüksek ranklere gelmek ve belki dünya turnuvalarına katılmaksa para da vereceksin. Bunun olmadığı herhangi bir Moba yok(LAN'dan Dota oynamanın keyfi de hiçbirinde yok).
    Premium olmadan oyuna giremediğin KO ve SRO oyunlarını WoW'dan üstün görerek bana son noktayı koydurdun. Başarılarının devamını dilerim :)

uzun uzun yazdım sildim.bence blizzard bot ta satmaya başlasın şimdi bot kullananları banlıyorlar ama her yerde görüyorum bot satıyorlar honorbuddy falan saçmalık bence blizzbuddy çıksın ayda 200€ ya senin yerine garrison görevlerini falanda yapsın sen sadece cep telefonundan cebindeki golda bak oyunda başka bir şeye gerek yok zaten. başka türlü oynamak isteyenlerde işte artık kasarlar.bunu göremeyen bencil insanlar var onlara acıyorum. mesela dreanorda uçma yoktu artık var ama kasmak gerekiyor basalım blizze 50€ versin draenor uçmayı ne olacak ameleler kassın onu 2 haftada zor bişey değil ben uğraşmak istemiyorum hem pay to winde olmaz.

tamamdır kardeşim bizimle tartışan akılsızdır sen haklısın oyundaki herşey para verilip alınabilmeli,para verip 1 saatte alınan 5€ luk şey amelelikle 3 günde alınabilmeli(işte apexisle,kasmayla vesaire) ve buna karşı çıkarsam bencil geri kafalıyım zaten . oyun casualleşiyor eskisi gibi olsa oyuncu sayısı çok düşerdi bu da su götürmez bir gerçek herhalde sen uzun araştırmalar yapıp istatistik çıkartmışsın. ben şöyle bir grafik buldum oyun catadan beri kolaylaştıkça oyuncu sayısı düşmüş ama herhalde bunu kınaytçı srocu tayfa blizzarda komplo olsun diye yapmış

evet dünya turnuvalarına katılmak için DOTA2 de valve para haraç kesiyor,steam walletini gasp ediyor ,LoL bedava üniversiteler arası turnuva düzenlemiyor rektörler dilekçe yazıyor Yök bütçe atıyor öğrencilerimiz LoL oynasın diye hepsi turnuvaya para veriyor yoksa hiç kimse stream yapıp,takıma girip maaş almıyor,turnuvalar bedava değil pro gamer diye bir şey yok bütün F2P oyunlar profesyönelleride amatörleride sömürmek için var.

oyunu bırakanlar konusunu kendi haline bırakın biz oyunu oynayanlar gerizekalıdır demiyoruz öyle bir iddiamız yok eskiyi özlüyoruz ve şu anki haline acıyoruz sadece. zaten arkadaşın dediği gibi bizimle tartışanlar akılsızdır,oyuna hevesle dönüp bırakan 3 milyon subsciberle tartışılmaz,oyunu oynamıyor olmamıza sevinin başarılarımızın devamını dileyin çünkü wow her zaman çıktığından beri dünyanın en iyi oyunudur hiç kötüleşmemiştir hiç bir zaman kötüleşmeyecektir kimse eleştiremez hiç bir zaman alternatifi yoktur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-10C58C9BD -- 15 Temmuz 2015; 1:15:23 >

• saydafa pay to winleri gördükçe hayretler içinde kaldım. ne çektiniz neyin kafası la bu ? bu oyunda gerçek para verip hiç bir yere gelemezsin kimseye göre avantaj sağlayamazsın. oyundaki goldun hiç bir değeri yok. goldla item alıp raidlere girmeye çalış, senin üstüne sümüğünü bile sürmez millet. pvp de goldla win alsan ne olur sen pvp yapmasını bilmedikten sonra çöp oğlu çöpsün. ratingi 3k olan adamda aynı itema sahip 1k olanda aynısına sahip..aradaki farkı bi söyleyin bana hele. oyunun illaki kötü olan yanları vardır onları konuşun ama pay to win deyip gülünç hale düşmeyin bari.

ayrıca tokeni wow satmıyor, yine oyuncuların alıp AH ye koyması gerek.. bunun daha farkında olmayanlar var.
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.