Şimdi Ara

Oyunu birakanlarin nedeni? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
155
Cevap
0
Favori
5.038
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mümkünse alıntılama, cevap verme güzel kardeşim. Kendin at, kendin tut pişir ye. Çünkü ben sana ne yazsam boş, istediğin yere çekip oradan anlayacaksın yukarıdaki mesajında yaptığın gibi. Hiçbir mesajımda şu paralı olsun, bu paralı olsun gibi bir yazım olmadı, söylediklerimin karşılığı da bu değil zaten. Kendi kendine oyna işte. İyi eğlenceler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: orienttt

saydafa pay to winleri gördükçe hayretler içinde kaldım. ne çektiniz neyin kafası la bu ? bu oyunda gerçek para verip hiç bir yere gelemezsin kimseye göre avantaj sağlayamazsın. oyundaki goldun hiç bir değeri yok. goldla item alıp raidlere girmeye çalış, senin üstüne sümüğünü bile sürmez millet. pvp de goldla win alsan ne olur sen pvp yapmasını bilmedikten sonra çöp oğlu çöpsün. ratingi 3k olan adamda aynı itema sahip 1k olanda aynısına sahip..aradaki farkı bi söyleyin bana hele. oyunun illaki kötü olan yanları vardır onları konuşun ama pay to win deyip gülünç hale düşmeyin bari.

ayrıca tokeni wow satmıyor, yine oyuncuların alıp AH ye koyması gerek.. bunun daha farkında olmayanlar var.

quote:

ayrıca tokeni wow satmıyor, yine oyuncuların alıp AH ye koyması gerek.. bunun daha farkında olmayanlar var.

fiyatı alıp satıma göre belirlenmiyor. bunun sebebi herkes çatır çatır token alıyor ve fiyatı düşüyor,o yüzden blizzardın algoritması belirliyor. Ve WoW tokenlerini satınca sen para verdiğindeki miktar para eline geçiyor.

Atıyorum sen shopa girdin 50 k idi fiyatı,gittin auction house satmaya. O da ne 45k fiyatı? senin tokenin 45k dan satılsa bile sana 50k geliyor. fiyatı alıcı belirlemiyor. böyle bir şeye izin verilmesinin sebebide enflasyonun oluşması,herşeyin fiyatının artması ve o fiyata EMEĞİYLE ulaşamayacak normal oyuncuların gold almaya itilmesidir. özellikle populasyonu düşük,herşeyin ucuz olduğu serverlerde gold almak feci bir enflasyon yaratıyor.

quote:

goldla item alıp raidlere girmeye çalış, senin üstüne sümüğünü bile sürmez millet.

goldla raid spot çatır çatır satılıyor. zaten pve yapmak zor bir şey değil.
    quote:

pvp de goldla win alsan ne olur sen pvp yapmasını bilmedikten sonra çöp oğlu çöpsün. ratingi 3k olan adamda aynı itema sahip 1k olanda aynısına sahip..

ama ikiside emekle çabayla aynı itemleri kasmış. biri iyi oynuyor,biri kötü. para verip çat diye aynı itemleri almak dengesizliktir. gidip arenada kasması lazım,adam ömründe arena girmeden arena pvp geari alabiliyor. bunu BC,WOTLK zamanı söylesek millet suratımıza gülerdi. dersin ne işe yarıyor, ama o mantığa gittinmi o zaman oyunda hiç bir şey pay to win değil çünkü oyunda kazanma yok. estetik için item kasan var,son pvp gearini kasmaya çalışan var,raidlere girmeye çalışan var,pet battle kasan var,mount kasan var farklı farklı "win" amaçları var herkesin ve HEPSİNE parayla ulaşılabiliyor şu an.
    PvE ve PVPmi istiyorsun,otur kas haftalarca ya da PARA VER.

Battle Petmi toplayacaksın,kusura bakma bazıları sadece PARA ile alınıyor. Mount mu kasacaksın eski günlerdeki gibi,kusura bakma bazıları PARAlı,diğerlerinide farmlayıp droplamak istiyorsan AH te satılıyor ama AH'ten hemen almak istersen VER BANA PARA GOLD AL. Transmog itemleri zaten gold.

Oyunun pay to win olmadığı argümanı,ne dersek diyelim "tamam işte o win değil. bütün mountları kas bir şey kazanmıyorsun,bütün petleri kas bir şey kazanmıyorsun,en son pvp gearini al bir şey kazanmıyorsun,bütün raidleri bitir bir şey kazanmıyorsun" şeklinde çevrilebilir. buda oyunda kazanma yok o yüzden pay to win olmaz a getirmek işi.

GOLDla oyun
    da sanılanın aksine bir çok şey yapılıyordu ama artık HERŞEY yapılıyor. Gold alım satımı illegaldi çünkü oyunu P2W yapıyor,ekonomiyi şişiriyor dengesizlik oluşturuyordu.Bunları blizzard kendi söylediydi adım gibi hatırlıyorum. Şimdi blizzard kendi satıyor.

ayrıca bir şeye para veren adam illa kötü olacak diye bir kanı yok. adam bütün gearini parayla alıp normal kasandan daha iyi PVP de yapabilir PvE de yapabilir. oyunda artık eskisi gibi,kim çok emek sarfetti,kim çok oynadı kastı olayı kalktı,kim daha çok para verdiye geldi. Çünkü ben iyi mountlar,iyi bir transmog seti,güzel bir-iki tane battle pet takımı ve PVP-PVE gear istiyorsam ya bunu haftalarca kasabilirim (3 hafta 10 hafta ne olduğu önemli değil burada) ya da para verip ÇAT diye alabilirim(conquest ve honor cap var ama her hafta iteme tıklayıp bi parça parça almakta pek emek sarfetmiyorsun açıkçası)

alın bakın lütfen 2011den goldun bir işe yaramadığı dönemlerden post
    http://eu.battle.net/wow/en/forum/topic/1622865271
    "Gold buying is cheating

It is. By buying gold you are obtaining an unfair advantage in the game. Its wrong. If your guildies/friends find out - you might find yourself being called a cheat. That's just not nice.
    "

+141

birde şimdi blizz gold satınca

http://us.battle.net/wow/en/forum/topic/16773747281
    -86

"No, it doesn't buy players skill. But who needs skill if you can just get carried? Many players argue that winning the game is defeating the boss of the current tier. Not every player may have that definition of what "winning" is in a game, though. Perhaps just getting an upgrade to your current gear, or getting specific achievements, is satisfying enough for some players to label it "winning"." Böyle savunuluyor genelde.

Arkadaşım ferrari alıyor olmakta sizi daha iyi bir sürücü yapmaz. Ama yarışlarada ferrarisiz girilmez(atıyorum,veya aynı seviye bir araçsız). Şimdi oturup para biriktirip bunu alan adam var bir de çat diye para basabilecek bir insan var. Çat diye para basan adam,parasını biriktirenden daha kötü bir sürücü olacak diye bir şey yok. aynı şekilde para verip gear alan adam bizden daha iyi olabilir ama o adam 2-3 hafta kasmamıştır.

yani WoWda gold satılması oyundaki itemlerin değerini komple öldürdü esas şikayetimiz bu. Eskiden bi legendary olurdu vanillada,serverde 10-20 kişide. stormwindde,ironforgede görünce ağzımız açık bakardık,herkes adama mesaj atardı. epic setler bile,tier 2-3 bile çok nadirdi millet saygı duyardı. şimdi bas parayı al istediğini. o zaman oyunu oynamanın mantığı ne? adam senin kastığın şeyi parayla aldıkça senin onu kasmanın bir mantığı yoktur.

işim gücüm var para kazanıyorm. işim gücüm olmasa bile ben oyunu haftalarca oynasam ama adam gidip karakter açıp 1 hafta inşaata çalışıp parayı blizzardda veriyor ve benim haftalarca kastığım karakterle aynı seviyeye geliyor veya önüne geçiyor karakter progressionda. ben buna ağlıyorum özeti bu. yani oyunu oynamaktansa gidip dışarda para kazanıp oyuna basmak daha mantıklı,oyunda mount/pet zart zurt veya pvp pve gear istiyorsanız.

ben wowun aylık ücretini sürekli update gelmesi ve bu tarz saçmalıkların olmamasına bağlıyordum. parayı verip yeni patch alıyor,ve oyuna herkes para verdiği için kimse DAHA FAZLA para verip önünüze geçemiyordu. şimdi hem aylık ücret var hem para ver öne geç,yani pay to win var.pay to winin tanımını blizzciler değiştiriyor,pay to win oyunda normal alınamayan itemlerin alınması değil(ki öyle olsa bile mount/battle pet farmlayan biri için zaten pay to win),hem o hemde oyunda kasılan itemlerinde çat diye para verilip alınabilmesidir.

kimseye hakaret etmiyor doğru düzgün tartışıyoruz burada. düzgün cevap vermek isteyen gelip "iqsu tek haneli" "sizle tartışan akılsızdır" demiyecek insanlar cevap versin bana. nasıl bir oyuna para verip itemleri almak pay to win değildir. Dota oynarken yandan reklam çıksa atsan bi 5$ alsan divine rapieri bu pay to win olmazmı? karşıdakide oturur 30 dakika gold biriktirir alır rapieri ama o zamana kadar siz onu ezer geçersiniz,verdiğiniz emek bir değil ve oyunu rezil bir hale getirir,rapieri olmayanlar için.

aynı şekilde para basıp pvp geari alanlar,yeni gear kasan adamlar için oyunu rezil ediyor. ashranda maymuna çeviriyorlar gearsizi(ki gear eşitlenmesi geldi ama o da ayrı bir saçmalık).arenadada aynı şekilde full gearli adamlar maymun ediyor sizde onu kasana kadar.

Kendim de zamanında BC döneminde(normal oyun wotlk oldumu tam bilmiyorum 2008 di) private serverde GMlik yaptım ve donation karşılığı cüzi miktar gold ve mount veriyorduk. ancak herkes buna pay to win diyordu,ki bencede öyleydi(pvp gear vendorları falan açmıştık goldla satıyordu ama çok cuzi miktarlardı) ama server masraflarının ödenmesi lazım bir şekilde. her neyse benim anlamadığım senelerce pay to win denilen,milletin ban yediği bu olay neden şimdi blizzard yapınca değil? ki şu an goldla oyundaki herşey yapılabiliyor,vaktinde gold satanlar ekonomiyi kötüye kullanıp oyunu p2wleştiriyor diye ban yerken,private serverler p2w ci diye ezilirken,diğer online oyunlar hep aylık ücret almıyor ama aylık ücret kadar para verip item alıyorsun diye p2wken şimdi neden WoW değil? bunu başka bir oyun yapsa hepimiz burada anlaştırdık evet p2w diye.

Şimdi gold satımı legal. Ama bir ton bot kullanıp ban yemeyen var ve hala illegal. Blizzbot denen bir bot çıksın ayda 200€ ya. Sizin yerinize garrisondaki orderleri toplasın,yeni order atasın ve bunu market fiyatına göre maksimum kar için yapsın. Hatta kredi kartınızı bağlayın gerektikçe parayla conquest/honor itemleri alıp pvp gear dizsin,Raid leaderlere para teklif edip gidip dpsleri followa alsın. Bizde oyunu oynamayalım bence en mantıklısı bu.

Hem pay to winde olmaz parası olmayan fakir ameleler gitsin kassın ne olacak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-10C58C9BD -- 15 Temmuz 2015; 8:21:16 >

• quote:

Orijinalden alıntı: songsteel

quote:

saydafa pay to winleri gördükçe hayretler içinde kaldım. ne çektiniz neyin kafası la bu ? bu oyunda gerçek para verip hiç bir yere gelemezsin kimseye göre avantaj sağlayamazsın. oyundaki goldun hiç bir değeri yok. goldla item alıp raidlere girmeye çalış, senin üstüne sümüğünü bile sürmez millet. pvp de goldla win alsan ne olur sen pvp yapmasını bilmedikten sonra çöp oğlu çöpsün. ratingi 3k olan adamda aynı itema sahip 1k olanda aynısına sahip..aradaki farkı bi söyleyin bana hele. oyunun illaki kötü olan yanları vardır onları konuşun ama pay to win deyip gülünç hale düşmeyin bari.

quote:

fiyatı alıp satıma göre belirlenmiyor. bunun sebebi herkes çatır çatır token alıyor ve fiyatı düşüyor,o yüzden blizzardın algoritması belirliyor. Ve WoW tokenlerini satınca sen para verdiğindeki miktar para eline geçiyor.

Atıyorum sen shopa girdin 50 k idi fiyatı,gittin auction house satmaya. O da ne 45k fiyatı? senin tokenin 45k dan satılsa bile sana 50k geliyor. fiyatı alıcı belirlemiyor. böyle bir şeye izin verilmesinin sebebide enflasyonun oluşması,herşeyin fiyatının artması ve o fiyata EMEĞİYLE ulaşamayacak normal oyuncuların gold almaya itilmesidir. özellikle populasyonu düşük,herşeyin ucuz olduğu serverlerde gold almak feci bir enflasyon yaratıyor.

quote:

goldla item alıp raidlere girmeye çalış, senin üstüne sümüğünü bile sürmez millet.

quote:

pvp de goldla win alsan ne olur sen pvp yapmasını bilmedikten sonra çöp oğlu çöpsün. ratingi 3k olan adamda aynı itema sahip 1k olanda aynısına sahip..

ama ikiside emekle çabayla aynı itemleri kasmış. biri iyi oynuyor,biri kötü. para verip çat diye aynı itemleri almak dengesizliktir. gidip arenada kasması lazım,adam ömründe arena girmeden arena pvp geari alabiliyor. bunu BC,WOTLK zamanı söylesek millet suratımıza gülerdi. dersin ne işe yarıyor, ama o mantığa gittinmi o zaman oyunda hiç bir şey pay to win değil çünkü oyunda kazanma yok. estetik için item kasan var,son pvp gearini kasmaya çalışan var,raidlere girmeye çalışan var,pet battle kasan var,mount kasan var farklı farklı "win" amaçları var herkesin ve HEPSİNE parayla ulaşılabiliyor şu an.

Battle Petmi toplayacaksın,kusura bakma bazıları sadece PARA ile alınıyor. Mount mu kasacaksın eski günlerdeki gibi,kusura bakma bazıları PARAlı,diğerlerinide farmlayıp droplamak istiyorsan AH te satılıyor ama AH'ten hemen almak istersen VER BANA PARA GOLD AL. Transmog itemleri zaten gold.

Oyunun pay to win olmadığı argümanı,ne dersek diyelim "tamam işte o win değil. bütün mountları kas bir şey kazanmıyorsun,bütün petleri kas bir şey kazanmıyorsun,en son pvp gearini al bir şey kazanmıyorsun,bütün raidleri bitir bir şey kazanmıyorsun" şeklinde çevrilebilir. buda oyunda kazanma yok o yüzden pay to win olmaz a getirmek işi.

GOLDla oyun
    da sanılanın aksine bir çok şey yapılıyordu ama artık HERŞEY yapılıyor. Gold alım satımı illegaldi çünkü oyunu P2W yapıyor,ekonomiyi şişiriyor dengesizlik oluşturuyordu.Bunları blizzard kendi söylediydi adım gibi hatırlıyorum. Şimdi blizzard kendi satıyor.

ayrıca bir şeye para veren adam illa kötü olacak diye bir kanı yok. adam bütün gearini parayla alıp normal kasandan daha iyi PVP de yapabilir PvE de yapabilir. oyunda artık eskisi gibi,kim çok emek sarfetti,kim çok oynadı kastı olayı kalktı,kim daha çok para verdiye geldi. Çünkü ben iyi mountlar,iyi bir transmog seti,güzel bir-iki tane battle pet takımı ve PVP-PVE gear istiyorsam ya bunu haftalarca kasabilirim (3 hafta 10 hafta ne olduğu önemli değil burada) ya da para verip ÇAT diye alabilirim(conquest ve honor cap var ama her hafta iteme tıklayıp bi parça parça almakta pek emek sarfetmiyorsun açıkçası)

"Gold buying is cheating

It is. By buying gold you are obtaining an unfair advantage in the game. Its wrong. If your guildies/friends find out - you might find yourself being called a cheat. That's just not nice.
    "

+141

-86

"No, it doesn't buy players skill. But who needs skill if you can just get carried? Many players argue that winning the game is defeating the boss of the current tier. Not every player may have that definition of what "winning" is in a game, though. Perhaps just getting an upgrade to your current gear, or getting specific achievements, is satisfying enough for some players to label it "winning"." Böyle savunuluyor genelde.

Arkadaşım ferrari alıyor olmakta sizi daha iyi bir sürücü yapmaz. Ama yarışlarada ferrarisiz girilmez(atıyorum,veya aynı seviye bir araçsız). Şimdi oturup para biriktirip bunu alan adam var bir de çat diye para basabilecek bir insan var. Çat diye para basan adam,parasını biriktirenden daha kötü bir sürücü olacak diye bir şey yok. aynı şekilde para verip gear alan adam bizden daha iyi olabilir ama o adam 2-3 hafta kasmamıştır.

yani WoWda gold satılması oyundaki itemlerin değerini komple öldürdü esas şikayetimiz bu. Eskiden bi legendary olurdu vanillada,serverde 10-20 kişide. stormwindde,ironforgede görünce ağzımız açık bakardık,herkes adama mesaj atardı. epic setler bile,tier 2-3 bile çok nadirdi millet saygı duyardı. şimdi bas parayı al istediğini. o zaman oyunu oynamanın mantığı ne? adam senin kastığın şeyi parayla aldıkça senin onu kasmanın bir mantığı yoktur.

işim gücüm var para kazanıyorm. işim gücüm olmasa bile ben oyunu haftalarca oynasam ama adam gidip karakter açıp 1 hafta inşaata çalışıp parayı blizzardda veriyor ve benim haftalarca kastığım karakterle aynı seviyeye geliyor veya önüne geçiyor karakter progressionda. ben buna ağlıyorum özeti bu. yani oyunu oynamaktansa gidip dışarda para kazanıp oyuna basmak daha mantıklı,oyunda mount/pet zart zurt veya pvp pve gear istiyorsanız.

ben wowun aylık ücretini sürekli update gelmesi ve bu tarz saçmalıkların olmamasına bağlıyordum. parayı verip yeni patch alıyor,ve oyuna herkes para verdiği için kimse DAHA FAZLA para verip önünüze geçemiyordu. şimdi hem aylık ücret var hem para ver öne geç,yani pay to win var.pay to winin tanımını blizzciler değiştiriyor,pay to win oyunda normal alınamayan itemlerin alınması değil(ki öyle olsa bile mount/battle pet farmlayan biri için zaten pay to win),hem o hemde oyunda kasılan itemlerinde çat diye para verilip alınabilmesidir.

kimseye hakaret etmiyor doğru düzgün tartışıyoruz burada. düzgün cevap vermek isteyen gelip "iqsu tek haneli" "sizle tartışan akılsızdır" demiyecek insanlar cevap versin bana. nasıl bir oyuna para verip itemleri almak pay to win değildir. Dota oynarken yandan reklam çıksa atsan bi 5$ alsan divine rapieri bu pay to win olmazmı? karşıdakide oturur 30 dakika gold biriktirir alır rapieri ama o zamana kadar siz onu ezer geçersiniz,verdiğiniz emek bir değil ve oyunu rezil bir hale getirir,rapieri olmayanlar için.

aynı şekilde para basıp pvp geari alanlar,yeni gear kasan adamlar için oyunu rezil ediyor. ashranda maymuna çeviriyorlar gearsizi(ki gear eşitlenmesi geldi ama o da ayrı bir saçmalık).arenadada aynı şekilde full gearli adamlar maymun ediyor sizde onu kasana kadar.

Kendim de zamanında BC döneminde(normal oyun wotlk oldumu tam bilmiyorum 2008 di) private serverde GMlik yaptım ve donation karşılığı cüzi miktar gold ve mount veriyorduk. ancak herkes buna pay to win diyordu,ki bencede öyleydi(pvp gear vendorları falan açmıştık goldla satıyordu ama çok cuzi miktarlardı) ama server masraflarının ödenmesi lazım bir şekilde. her neyse benim anlamadığım senelerce pay to win denilen,milletin ban yediği bu olay neden şimdi blizzard yapınca değil? ki şu an goldla oyundaki herşey yapılabiliyor,vaktinde gold satanlar ekonomiyi kötüye kullanıp oyunu p2wleştiriyor diye ban yerken,private serverler p2w ci diye ezilirken,diğer online oyunlar hep aylık ücret almıyor ama aylık ücret kadar para verip item alıyorsun diye p2wken şimdi neden WoW değil? bunu başka bir oyun yapsa hepimiz burada anlaştırdık evet p2w diye.

Şimdi gold satımı legal. Ama bir ton bot kullanıp ban yemeyen var ve hala illegal. Blizzbot denen bir bot çıksın ayda 200€ ya. Sizin yerinize garrisondaki orderleri toplasın,yeni order atasın ve bunu market fiyatına göre maksimum kar için yapsın. Hatta kredi kartınızı bağlayın gerektikçe parayla conquest/honor itemleri alıp pvp gear dizsin,Raid leaderlere para teklif edip gidip dpsleri followa alsın. Bizde oyunu oynamayalım bence en mantıklısı bu.

ben oyunda gold ile pve de başarı sağlamış birini tanımıyorum görmedim de pve boost yapsa dahi verse 400 500k gold giyinse ne olacak 1 kez o zevki alamadan oynayacak
    ayrıca çoğu pve boost ta sana öl diyor boss a vurup öl kenarda ne anlaşılır ki o işten. dolayısı ile bu saçmadır ama alana da karışmam kendi bileceği iş

token satmanın da kötü bir yanı yok sonuçta iyi gold kasabilen ama çok parası olmayan bir adam gider oyunu bedava oynar. golda ihtiyacı olanda goldunu almış olur. zaten blizzard her türlü kazanıyor.

bu oyunda ki başarıyı gold ile ölçemezsin çünkü öyle bir şey yok bu oyunda kıstas iyi oyunculuk karakterine hakim olma ve yetenek
    adam pve de 715 ilvl a ulaşsa bile boost ile dps i düzgün yapamaz yapması gerekenleri görevleri yapamaz ise kim alır o adamı takıma?

blizzard zaten ah de enflasyon oluşmasına izin vermez. çok ta doğal.

oyun kesinlikle pay to win değil.

ayrıca artık çok farklı bir dünya ve nesil var artık herşeyden çabuk sıkılan memnun olmayan insanlarla doluyor. eskiden bilgisayarı üniversite çağına gelmiş kişiler kullanıyorken şimdi 7-8 yaşında çocuğun i7 bilgisayarı var.
    bu kadar değişen bir ortamda bir oyunu ayakta tutmak için birşeyleri mutlaka değiştirmeniz gerekiyor ki blizz bu konuda oldukça başarılı şu an wow vanilla dönemi gibi olsaydı şahsen bende bırakırdım oynamayı. çoğu kişinin o kadar vakti yok
    çalışanı var okuyanı var adam akşam gelip 2 mobu aynı anda nasıl keserim diye düşünüp saatlerini vereceğine gelir biraz arena veya raid yapar çıkar günlük görevleri orderlarını basar gider. zamanı yok parası ile token alır satar gold kazanır.
    boş işi olmayan kişi de farmını yapar üretir satar gider bedavaya oynar token alıp.

siz belli ki oyundan nefret etmişsiniz belki oyundan da değil blizzard dan da olabilir. ama hala bu oyunu oynayıp seven dünya kadar oyun var ve hala rakibi olmaması ve oyuncu sayısı ile lider bir oyun
    hatta seneye gelicek filmi ile oyuncu sayısında artış yine olur gelip geçer artar azalır. sonuçta sadece bf4 veya cs go tarzı oyun sevenler bu oyuna kolay kolay alışamazlar adamlar geliyor bakıyor
    severse kalıyor sevmez ise bırakıyor bu kadar basit.
    ayrıca kimsenin verdiği para kimseyi ilgilendirmez fakiri de oynuyor zengini de kime ne. yabancı twitch lere bakın adam beğendiği oyuncuya 400 500 dolar bağış yapıyor!

son olarak herkes bir şey istiyor birşeyleri kendine göre istiyor elbet ama maalesef öyle bir dünya yok herkesin istediği gibi bir oyun kimsenin hiçbirşeyi eleştirmeyeceği, yapabiliyorsanız siz yapın biz oynayalım
    sana token saçmalık ise başkası için çok iyi, uçmak kötü başkasına iyi v.s v.s her türlü bir kişi mutsuz biri mutlu.

• istediğin kadar yaz. bu oyunda goldla hiçbişey yapamazsın. bende alın teri 500k kadar var şuan niye okadar birikti biliyormusun? çünkü hiçbir işe yaramaz, istesem günde çok rahat en az 30k kasarım ama neden kasayım?? şuan token almaktan başka goldu harcayabileceğim biryer yok. arenayı raidi goldla alacaksan zaten bu oyunu oynaman hata. anca ego mastürbasyonu yaparsın ki onuda hayatın farklı bir alanında yapsan hazzı en azından daha fazla olur.
  • bişey farkettim. oyunu bırakmanın anlamı yok artık. öylesine wowtoken almıştım 52k gold verip. hiç oynamadım günde 10dk garrison takılıp çıktım,hatta bazı günler oyuna bile girmedim, 80k kasmışım. şimdi 48k verip gene gametime alsam gene 80k kadar para gelecek. yani günde 10dk ayırabilecekseniz oyuna,bırakmayın bence. karlı çıkıyosunuz. hatta okadar sıktıki gemi görevlerini bile yapmıyorum. çiçekleride toplamıyorum. madenleride toplamıyorum. lfr de yapmıyorum. firelandste yapmıyorum, eski raidleri farmlamıyorum yani her hafta. günlük meslekleri yapıyorum. onları satıyorum. sonrada garrison gold görevlerini yapıyorum. sonra 2 karakterle kazzak ı kesiyorum gelen felblightları satıyorum hafatada 5-7k ordan geliyo direk. 4 haftada 20kdan fazla ordan geliyo. bide garrisondan gelen mythic itemler boe olursa(ilk kez bugün oldu) 10k ya satıyorum 685 itemi. 700 veya daha üstüyse zaten söyleyecek laf yok. 80k az bile yani bırakmayın bırakmayın. oynamayacağım halde token almaya devam edecem sanırsam. token 60k bile olsa karda oluyorum.

edit: buarada oyun tükaka demiyorum. şuan gene alt kasıp veya raid yapıp eğlenilecek durumda. sonuçta 6.2 yeni geldi. raid var koskoca. ama vakit olmadığından oynamıyorum. 6.2 öncesi baymıştı ama şuan oynanır. hatta vakit olsa apexis farmlayıp mount alacam ama okadar vakit alıyoki hergün Allahım 2 saat şu yeşil taşları toplamaya ayırdım ne yaptım ben deyip pişman oluyorum(2 kez düştüm bu hataya). hani zevkli olsa dailyler tamamda hergün aynı şeyler. ondan grind-farm dışında oyun sarıyo. apexis farmınıda yeni paketle beraber yaparım. 10dk almaz ozaman dailyler sanırsam. sonuçta 110 level olacağız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi [__Zahid__] -- 15 Temmuz 2015; 16:57:21 >

• Yok yok öyle demeyin. Oyun p2w olmuş. Ben o peti o mountı alamıyorsam ya da başkası benden önce alıyorsa oyun p2w'dir. Bu kadar. İstediğinizi yazın, anlatın, farketmez, ben uzun uzun yazıp kendi kendimi tekrar ikna ederim oyunun p2w olduğuna, o bakımdan sorun yok yani :)
    Hatta birçak densiz oyun'u gerçek para için eğlence olmaktan çıkarıp ego tatmini için para harcanması gerkeen bir şeye dönüştürmüş; site açmış, PvE-PvP boost satıyorsa; bunun sorumlusu da Blizzard'dır. O insanları hayata getiren, yetiştirenler değil. O insanların kendileri de değil. Blizzard sorumlu! O kadar. Dağılabilirsiniz :) Zahid sen dağılma, dipnotu oku :)

Çok dipnot : Zahid sende öyle deme gözünü seveyim, kuruş para vermeden oyunu oynayıp üstüne p2w tartışması yapıyoruz ya ona yanıyorum ben :)
  • Yorumları okuyorumda ilginç geliyor herkes gold garison meslek daily filan kasıyor ama dungeondan 25 kişi raidlerden bahseden yok henüz bitirilmemiş ama bitirilmeye çalışılan 25-10 veya 5 kişilik dungeonlar raidler filan yok mu? Varda bitirilmiş durumda mı nedir yani durum?
  • Blizzard her yeni pakette hata yapıyor garrisonı beğendik ilk başta fakat 1 ay geçtikten sonra anladıkki garrisonla uğraşmak sıkıcı gelmeye başladı üstelikte oyundaki sosyal ortamı bitirdi kimsenin çıktığı yok ortaya ve her pakette orc kesmek zorundamıyız orc görmekten bunaldım bittim fenalık geldi yapsana hikaye olarak forsakenları düşman sylvanasıda final boss oyuna hareketlilik gelir ama yok yapmazlar oyun düzeni bozulmasın yeterki.Hikayeyi batırdılar bitti gitti hikaye diye bir şey kalmadı oyunda bir değişiklik yok üstelik her yıl hikaye olarak birileri gelir azerotha ele geçirmek ister yıkmak ister ally horde toplanır savaşır kazanır mutlu son kötü son görmek istiyoruz şu oyunda mesela şu pakette garrosh thrallı öldürseydi o fightda ne olurdu yani illa kazanacak

Edit: Şu oyunda insanlar hikaye için oynuyor hikayesi güzel olunca zevk alıyor insanlar ama blizzard her pakette aynı teraneyi uyguluyor değişiklik diye bir şey yok doğal olarakta insanlar sıkılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aléister Crowley -- 15 Temmuz 2015; 21:14:45 >

• airled A kullanıcısına yanıt
    3 hafta önce gelen patchle 13 boss'lu yeni raid(an itibariyle 13 boss mythic kesen yok henüz), yeni arena sezonu, haftalık yeni eventlar, mythic mod dungeonlar, level 100 için Tanaan Jungle, garnizona Shipyard eklentisi, Legendary yüzük görev serisinin yeni aşamaları vs. şeklinde devam ediyor.
  • millet bir türlü öğrenemedi p2win ne olduğunu.elin boosterını banlamamak blizzardın hatası elbette de çantasında 0 goldu olan adam o itemı alabiliyorsa o oyun p2w olmaz, olamaz, anlamına ters.

süreden bahsedilmiş, kimse sana item garantisi veremez, istediğin item inatla düşmeyebilir.keza ekstra para vermeyen adam ballıysa para harcayandan daha seri olabilir.sanırım kimse bunu inkar edemez.

binek pet olayına ise sadece gülüyorum, kozmetik ürünlerin p2wi olmaz.p2w parayı veren adamın diğerlerini ne olursa olsun biçmesidir.

pvpde ise değinmeye bile gerek yok, bariz biçimde itemdan çok yeteneğin konuştuğu bir alan.değil karşıdaki classı, kendi classını tanımayan adama arena set versen kaç yazacak.ayrıca peşinen belirtelim, oynamayı bilen adam kendi gearını kendi kasar, kimseden parayla boost almaz, çok yardım istese beraber oynadığı iyi adamlar vardır onlar boostlar zaten hayrına.bu konuda tartışmak yersiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu konu çok uzadı, bu fanların kafasına bir şey girmeyecek. Boşuna uğraşmayın.
  • Oğlum tamam trollsün anladık, başka yere çek arabanı.

• Hocam ben nedemek istediğinizi anladım. Katılıyorum size ama ne kadar anlatsanızda fayda etmiyor maalesef. Sen diyorsun para harcayarak direk gold kazanabiliyorsun . Adamlar Israrla şöyle de gold kazanabiliyorsun diyorlar. Yav adam öyle de gold kazanabileceğini biliyor. Ama para harcayarak daha kolay kazanabileceğinden bahsediyor. Buda haksız rekabete yol Açıyor. Birde millet gold a ihtiyacım yok diyor. Senin olmaya bilir tüm itemleri almışsındır. Ama gold harcarsan direk ah dan basar 700 ilvl itemleri alırsın raide girmeden. Zaten aylık Ücret ödeyip ek paket aldığımız bir oyunda böyle birşey olması gerçekten rahatsız edici. Kıytırık moba oyunları bile ücretsiz oyun içi rekabeti öldürücek bir şey satmıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tobiobito -- 17 Temmuz 2015; 13:12:27 >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

GOLDla oyun

"Gold buying is cheating

"

+141

-86

Tamamen aynı fikirdeyim. Oyunda emeğe saygı diye bir şey kalmamış durumda.

• P2w olayi yanlis degerlendiriliyor pve acisindan gittin ah de gear cektin sonra raide girince adam 700 ustu teslim oluyorum diyecek bir boss falan mi var zannediliyor bu oyunda metod content son boss u 480 uzeri deneme ile kesmisken maddiyatla bunu basarilabilecegini dusunmek yanlis olur.Bugun metod daki adamlarin hesabini verelim 20 kisiye ortalama gearlari 719 suan birak hell fire citadeli 685 ile kesilen mytic highmaul end bossu margok u kesemez bu p2w yapiyor dediginiz adamlar biraz gercekci bakalim olaya...

• 40 lvl a kadar koşmayı özledim tonla quest yapmayı özledim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oyun keyif almak için oynanır, artık keyif almadığım için bıraktım.

2004'ten beri hayatımda gerçekten yer eden bir oyundu.

• ben dönemsel olarak sıkılıyorum wow'dan 2-3 aydır bu dönemin içerisindeyim. Genelde okul zamanları oynayasım geliyor tekrardan. Ama Hearthstone'a sardım belki bu sefer uzun süre oynamayabilirim. Sıkılmamın ana sebebi çevremde oynayan çok çok çok az. Birileriyle fazla aktivite yapamıyorum. Pve yapmak istedim hep ama üşendim her zaman uğraşmak istemedim. Her achivement'ı kendi başıma yaptım denilebilir. Pug'dan adam bulup tanışıp arena yaptım hep. Türklerle değil tabi pvp bilen türk az. 2 karakimle 2.1 civarı bi karakterimle de 2.4 gördüm. Ama heyecanımı başarımı ve isteğimi paylaşacak real arkadaşım olmadığı için bi süre sonra sıktı arenada. Bir de bilgisayarım ve internetim dandik, low ayarlarda bile kasmaya başladı oyunun tadını kaçırdı bu da büyük bir etken tabi öyle yani..
  • Online oyuncu sayısında azalma, insanlardaki stabillik, Blizzard ın kaş yapayım derken göz çıkarması, doların yükselmesi, bir çok yönden oyunun eskiye göre aşırı kolaylaştırılması ki ben bu oyunu cidden zor diye seviyordum ve bunların yanında fazlasıyla sebep var. Özlüyor muyum? Evet. Başlamak istiyor muyum? Evet. Ama yinede engel olan durumlar öyle basit şeyler değil, eski oyun ortamının kalmadığını gördükçe zaten insan ayrı bir mutsuz oluyor oyun içinde.

• quote:

2005 ten beri oynuyordum sebeplerini tek tek sıralayacağım.

1- En önemli sebep bu. PVP tamamen yok edildi. Irksal özellikler,racialler alliance tarafında AŞIRI güçlü. Bütün PVP yapan herkes ally geçti. bunun yapılmasının sebebi şuydu bence,ben 2005ten beri alliance oynuyorum. ancak hardcore PVP yapanların çoğu Hordeydi neredeyse her zaman(mop civarı geçiş oldu). ancak bilerek alliance yi OP yaptılar ki millet ırk değiştirmeye para versin. şu an öyle bir dengesizlik varki, horde full noob doldu hep kaybediyor ama adam az diye çat diye instant que maç bulabiliyor. alliance en az 20 dk bekliyor BG que de.

Ashran olayı tam bir rezalet. Iyi bir PVP gear almak şans işi oldu. Belirli classlar hala aşırı op. 2005ten beri bi ton dengesizlik,op class gördüm ama bu kadar saçmalık hiç bir zaman görmedim. oyun 2005te böyle olsaydı hiç bir zaman almazdım. Arena,BG bile yokken,sadece world PVP varken bile oyun bin kat daha dengeliyd.

2- Level atlamanın rezil edilmesi. Eskiden alt kasarken bile kıçımızdan ter akardı. Çoğu kişi level atlamayı goygoy vakit kaybı diye görürdü ama alt char açmayı zor hale getiren şey buydu.Ve ben gayet zevk alıyordum ki, oyunun haritası çok büyük. şu an oyunun haritasının 10% unu görmeden 1-100 kasabilirsiniz. Heirloomları alın,15 lvle kadar kasın 2 haritada. sonra dungeona girin. XP aşırı fazla oldu. private serverde,5x XP olmasına rağmen daha yavaş kasıyordum BC zamanı.

3- Mesleklerin bok edilmesi. Buna fazla grmeyeceğim ama eskiden mesleklerden çok fazla para kazanılırdı. Param bitince gider 2-3 saat müzik açıp maden,çiçek toplar alnımın teriyle para kazanırdım. yada Enchant satardım alt charımda. şimdi garrisona koy ordan auction house koy diye saçma sapan bi sistem var. bare WoD haritasına garrisonda olmayan,world spawn olan ve oyun sonu malzemelerinde gereken taş maden falan koyun onu toplayıp satalım.

4- Dailyler nedense daha bir sıkıcı.Bu benim görüşüm.

5- Oyunun P2Wleşmesi. Şimdi P2W ye oyunda olmayan en güçlü,normal kasılamayan itemlerin parayla alınması diyorlar ki bence öyle değildir. Benim WoW a para verme amacım herkesin parasını verip,eşit şekilde,eşit emekle uğraşıp bir yere gelmesi içindi. Gold alan falan elbette ki vardı ama yakalanınca goldu silinir,uyarıyı banı yerdi. Şimdi blizzard kendi gold satıyor 20$ a token alıp. Battle Pet le uğraşayım dedim adam Storeden pet alıyor beni mahfediyor.Benim para vermeden hiç bir şekilde Pokemon koleksiyonumu tamamlamam mümkün değil ve bence bu P2Wdir. BC döneminde ve WOTLKda mount kasmaya çalışır çok zevk alırdım. Şimdi adam para verip fırfırlı mountunu alıyor. 2. konuda bahsettiğim gibi level atlama rezil edildi ama adam direk 90 level karakter satın alabiliyor.Şimdi oturun düşünün arkadaşlar benim 1 karakterim 1 garrisonum var ve para kazanmaya item almaya uğraşıyorum raid için. Adam 3 tane 90 alıp onları 100 e kasıyor hemen. Garrison görevlerini yapıp benim 4 katım hızla para kazanabiliyor. Şimdi bu adam eskiden olsa benim 4 katım fazla oynayıp 3 tane daha adamı 1-100 kasacaktı ve bileğinin hakkıyla beni geçicekti. Bu adam bok gibi para basıyor ve itemleri benden önce almayı geçtim ENFLASYON yaratıyor. bunun gibi yüzlerce adam var. Yada bu herif WoW token alıp satıp,apexis gearı çekip hemen Raidlere başlayabilir. Ben ise 1 hafta zindanla uğraşayım.

Dediğim gibi bu oyuna para verme sebebim herkesin eşit olması,premium olmaması herkesin bileğinin hakkıyla dövüşmesiydi. Bu ortam bence yok edildi,P2W olduğu tartışılır ama adam gidip gold satın alıp,boost için raide gold verip PvE de bana bin çekiyorsa bence P2W dir. Goldu bileğinin hakkıyla kastıysa,benden çok oynadıysa falan P2W değildir,benden iyidir sadece. Ayrıca PVP rezil bir durumda,onda bir P2W lik yok ama P2W olup PVPsi daha iyi olan oyunlar eminim ki mevcuttur şu haliyle PVP kesinlikle oynanmıyor.

6- Blizzardın çirkefleşmesi. Artık oyuncu sayısı azaldı(Cata ve Pandadan sonra , ki onlar WoD a bin çekiyor ama WOTLK,BC ve Vanillaya göre bir rezalet) ve blizzard eldekileri sömürmeye bakıyor. Aylık ücret artışı,WoD un 50$ olması ve sadece 1 patch çıkması bile rezaletin daniskasıdır. Eskiden PVP bozuk olsa söz verilir,gerek 2 ay gerek 5 aya düzeltilirdi,ama DÜZELTİLİRDİ. adamlar açık açık düzeltmeyeceğiz diyorlar bununla ilgili haberleri bulabilirsiniz isteyene atarım.

7- Pek çok yeni insanın hemen oyunu beğenmeyip bırakmasının sebebini söyeleceğim bu da önemli,neden yeni oyuncu gelmediğini açıklar. Bunun sebebi oyunda sosyalliğin yok edilmesi. Şu an WoWda hiç dil bilmeyip konuşmadan 1-100 gayet rahat kasarsınız questlerin herşeyin yeri belli. Zindanlar tek kelime etmeden bitirilebilecek kolaylıkta Heroicler bile buna dahil. Guildler hiç bir işe yaramıyor raid yapmıyorsanız. Şimdi adam oyuna başlıyor 5-6 gün kimseyle konuşmuyor ve bırakıyor çünkü WoW single player oyunu değil,single oynarsanız tadı çıkmıyor. Eskiden her yerde chat dönerdi. Her mapta bir muhabbet,zindanlar zor olduğu için konuşmalar dönerdi. Guild önemliydi bir nebze. Şimdi oyun single'a döndü ve rezil bir durumda.

Bir diğer konuda insanlar Garrisonda falan AFK duruyor. Eskiden şehirler full dolu olur,Orgrimmar / Stormwindde geyikler dönülürdü. Şimdi herkes garrisondan çıkmaz oldu.Ama oyunda sosyalliğin yok olmasının sebebi herşeyin sololanabilmesi,zindanların aşırı kolay olması gibi etkenler. insanlar birlikte çalışmak zorunda değil.

Aklıma gelenler şu anlık bunlar ekleyebilirimde. Şu an LOL ve GW2 oynuyorum.GW2 yi 3 sene önce WoW killer diye alıp iki ayda bırakıp dalga geçmiştim. Şu an PVPsi WoWdan bin kat iyi ama raid falan yok doğru düzgün. Class dengeleri iyi(op denen var ama wowla alakası bile yok),combatı daha iyi,levelingi daha zor ve zevkli. Inventorynizden çat diye auction house satabilyorsunuz,crafting malzemeleri direk bankaya atabilyorsnuz,mount yok ama teleport pointler var boş boş yürümüyorsunuz gibi güzellikleri var. Herkes arkadaş canlısı ve yaşlı başlı,wowdaki gibi bebe kaynamıyor(wowda türkiyeden bebe az ama yurtdışından bir ton bebe var). Ama WoWun Vanilla,BC,WOTLK haline göre tamamiyle bir ÇÖP. Şöyle düzgün çalışan bi private server olsa güvenebileceğim,yıllarca karakterimin duracağı,hemen başlayacağım. Nostalrius düşünüyorum.

Bakın benim önerim Blizzard gitsin iki üç tane Vanilla,BC,WOTLK serverleri açsın. ben paramı vereyim onlarda oyniyim başka bir şey istemiyorum.

Bende WoD a bir şans tanıyıp gelenlerdenim,benim gibi 3 milyon insan aynı şekilde oyunu bıraktı.http://www.statista.com/statistics/276601/number-of-world-of-warcraft-subscribers-by-quarter/

Böyle rezalet görmedim,Cata ve Panda bile kötüydü ama oynanabilirdi. WoD şu an düzenli raid yapmıyorsanız oynanmaz,düzenli raid yapıyorsanızda raid dışında yapıcak bir şey yok.Bu kadar rezilliği savunmanın mantığı yoktur. Gerçekler açıklanınca sinirlenen blizzard fanlarının hiç milletin şikayetine cevap verdiğini görmedim. sadece alternatifi yok,onu mu yapıcan bunu mu yapıcan gibi saçma sapan konuşuyorlar gerek burada gerek yurt dışında. şu an PVP tarihnin en kötü döneminde,aksini söyleyebilen var mı? Bu oyun 50$ ı ve ayda 15$ı haketmiyor. nitekim yeni oyuncu sayısı verileri açıklandığında her şey göz önüne çıkıcak şu an 2015in birinci çeyreğinde 3 milyon kayıp gözüküyor ki bence bu kayıp 5-6 milyonu bulucak.

Bu yazının altına imzamı atarım, gerçektende çok doğru tespitler yapmışsın tebrikler

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.