Şimdi Ara

özel hastanelere dikkat edin, haklarınızı bilin. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
49
Favori
13.542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
337 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bir şey çıkmıyor işte anla. Sağlam avukatları var. "Sehven" diye sihirli bi sözcük var onu kullanınca her şey bitiyor.

Nitelikli dolandırıcılık olduğunu ispatlamak lazım, onun için de aynı şekilde mağduriyet yaşamış birden fazla kişinin müracaatı lazım.

Bir olmayı bilmediğimiz için
  • Geçmiş olsun öncelikle.
    Aynen çok dikkat etmek gerekiyor, 3 veya 4 sene önce annemin embolisi ortaya çıktığı zamanlarda yani. Özel bir hastaneye götürmüştüm apar topar, yakında devlet hastanesi yok çünkü, biraz da mecburen yani.
    Neyse ilk müdahale falan yapıldı, baya vücudu, nefesi vs düzene girdi. Konuşabilir hale geldi, buraya kadar sıkıntı yok.
    Sonra bir işlemin uygulanması gerektiği ve bu işlemin çok pahalı olduğu bu yüzden devlet hastanesine gitmemizin çok iyi olacağını söylediler.
    Tamam dedim problem değil, sonra ne beklersiniz! Önüme bi kağıt getirdiler, kendi rızamla hastaneden çıkıyorum vs vs tarzında saçma sapan bir şeye imza atmamı söylediler.
    Dedim ne bu?
    Bu hastalık çok önemli, hayati olduğu için ve hastaneden çıkacak olduğunuz için imzalamak zorundasınız.
    İyi de ben çıkmıyorum ki siz zorla devlet hastanesine gönderiyorsunuz dedim.
    Olsun bir şey fark etmiyor, imzalayın lütfen.

Aynen imza attım ve imzamın üstüne de "Hastanede istenilen yüksek ücretten dolayı devlet hastanesine gitmemiz gerekiyor, bundan dolayı bu çıkış onaylıyorum" yazdım. Bu kağıdın birebir kopyasını istiyorum, bu kağıdı alıp götürmeyeceksiniz ilk önce fotokopi çekeceğiz ondan sonra istediğiniz yere götürün dedim.

Ne oldu dersiniz?
    Hastanenin müdürü ayağımıza geldi, siz hiç dert etmeyin her şeyinizle ilgileneceğiz ve 1 kuruş talep etmiyoruz içiniz rahat olsun.

Yazım biraz uzun olmuş olabilir kusura bakmayın ama ülkemizin durumu bu ve umarım hiç işiniz düşmez buna. Ama olur ki öyle bir an olursa aklınızın bi köşesinde bulunsun, hep sağlıklı olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciginix -- 12 Mart 2020; 0:4:31 >

• hastanelerde sağlık ticareti yapılır ve o ticaretin ürünü insan. doktorun hastane personelinin gözünde sen insandan cok bi ürünsün.o yüzden iplemiyorlar bazı şeyleri.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: axlrose.

acil olaylar için söylemiyorum ama adamın özel sigortası yok özele gidiyor sonra ağlıyor benden bu kadar para çıktı bunlar niye paralı? sıkıntılı mısın kardeşim? biz boşuna mı özel sigorta yaptırdık özele gidiyoruz. git devlet hastanesine
    Herkesin durumu sizin gibi iyi değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: IO

Bir şey çıkmıyor işte anla. Sağlam avukatları var. "Sehven" diye sihirli bi sözcük var onu kullanınca her şey bitiyor.

Nitelikli dolandırıcılık olduğunu ispatlamak lazım, onun için de aynı şekilde mağduriyet yaşamış birden fazla kişinin müracaatı lazım.

Güzel özetlemişsiniz Hocam. Özel Hastanelere ceza kesilmiyor değil. Fakat gelebilecek ceza tutarını belkide 5 hastadan karşılıyorlar, yani gelen gidenden baya fazla olunca önemsenmiyor. Özel Hastanelere denetimi arttırmadıkça ve göz yummaya devam ettikçe bu sorunlar olağan sorunlar.

Birde şöyle bir durum var ne orada özel tedavi gören hasta nede hastane yönetimi belli bir kitle altını istemiyor, bu fiyat konusu da o belli kesim için caydırıcı nitelik taşıyor. Duyar kasmaya gerek yok hiç, bizim insanımız kendi insanını istemiyor.

Sıkıntı yaşayan arkadaşlara faturaları üzerinden yardımcı olmaya çalışabilirim. Sağlık işlemlerinin ne kadar faturalandırılması gerektiği konusunda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EscherichiaColi -- 12 Mart 2020; 9:38:23 >

• Why Shy kullanıcısına yanıt
    Emin olun başvurmam gereken her yere başvurdum ve yazmam gereken tüm dilekçeleri yazdım. Asla toplumsal etki olan konularda bencil davranmam, hayatım boyunca da buna göre yaşadım.
    Buraya insanlar mevzuatı okusun,açık ve net kolayca bulunuyor, buna göre hareket etsin, bu konuda hakları neler onları öğrensin, örnek teşkil etsin diye açtım, benim işim görüldü, gerisinden banane mantığında olsam zaten böyle bir şeye gerek duymazdim. Sizden yardım istemedim, olay bittikten sonra açtım. Kötü bir niyetim, bir çıkarım yoktu yani ve alacağım para iadesinden(ki para da eniştemin ödediği para,onlar aldı yani) çok bu ülkede de insanlar hakkını arayınca, az da olsa hukuk var demeye getirdim aslında.ogrendigim bir şey varsa da soru soranlara cevap vermeye çalıştım.eger yapmam gereken bir şey varsa da hazırım, ama ben avukat veya yargı görevlisi değilim, yanlış yönlendirme de istemiyorum. Zaten herkes mevzuatı okur hakkını ararsa, bu olaylar azalacaktır.
    Fikirlerinize saygı duymakla beraber,Bana yaptığınız bencil ithamını,ben kurtuldum gerisinden banane düşüncesinde olduğum fikrini kabul edemiyorum.
    Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Daia07 -- 12 Mart 2020; 9:55:57 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Osvajac kullanıcısına yanıt
    Onlara Özel Hastane yatırımı yap işlet diye kimse demedi, bu kanunlar işlerine gelmiyorsa kapasınlar başka sektöre geçsinler
  • Bu devirde kimseye güven kalmadı malisef. Çok yararlı bir konu çoğu insan bu verdiğiniz bilgileri bilmiyordur. Geçmiş olsun.

• Gahpenin dölleri, fayişenin soyları diyeydiniz..

• geçen sene nisan ayında babam fenalaşmıştı doğruca gop özel hastanesine gittik. ama adamı görseniz duramıyor ilk defa babamı böyle gördüm ki bünyesi aşırı kuvvetli birisidir normalde adam nerdeyse ağlayacak gibiydi artık suratı falan mosmor olmuştu. hastaneye götürdük serum falan taktılar adama etki etmiyor hala durumu aynı ve hastalıgını bile anlayamadılar. sonra bize gelip işte bu gece kalırsanız 2000 civari bir para ödemeniz lazım falan dediler biz kabul etmedik apar topar haseki eğitim araştırma hastanesine gittik. orda direkt olarak ilk müdahaleyi yaptılar ve babam şeker komasındaymış. koskoca özel hastanede şekerine bile bakmamışlar adamın. ayrıca doktor kronik pankreatit olduğunu söyledi 2 hafta hastanede yattı tedavi oldu çıktı ve biz de ardından bu gop özel hastanesi hakkında şikayetçi olduk sağlık bakanlığına birşey çıkacağını sanmıyorum ama yinede şikayetimizi ilettik. üniversite hastanelerine gidin özelden daha iyi kesinlikle.

• Helal olsun demek geldi içimden Hastanenin yaptığının ne olduğunu burda yazmiyorum ama herkes anladı... Ugrasmana saglik. Birde gelen paranın bir kisminada ver fakire oldu bitti....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bravery2011 -- 12 Mart 2020; 19:5:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: IO

Nerden biliyorsun çıkmadığını. Daha önce başvurdun mu?
    Nitelikli dolandırıcılık olması için birden fazla mağdur veya birden fazla müracaata gerek yok.
  • bravery2011 kullanıcısına yanıt
    Parayı ödeyen ablamlara iade oldu dostum, onların da durumu çok kötüydü, biraz nefes aldılar.

• Toplu sözleşmeden kazanılan hak olarak tamamlayıcı sağlık sigortasına sahibim.

Gecen sene tırnak batması şikayeti ile ufak bir operasyon geçirdim. Normal sgk sigortam harici 300 tl talep edildi tabiki tamamlayıcı sağlık sigortasının yapıldığı firmaya iletildi onlar ödemeyi kabul etti.

VArsa bir yanlış sigorta şirketi uğraşsın benlik bir durum olmuyor..
  • esenlik kullanıcısına yanıt
    Kendinde misin? Özel işletme beğenmezsen esas sen gidip hizmet almazsın (acil durum harici)
  • benimde çocuğun kolu kırıldı özel hastaneye acilden girdiğimiz için hiçbi ücret ödemeden tedavimiz yapıldı ve taburcu edildik, dürüst özel hastanelerde var
  • Bende bi kan ve büyük abdest tahlili yaptım 1 ay önxe 365 tl aldılar.Şimdi geçmişe dönük ayrıntılı fatura istesem verirlermi acaba.

• Babam iki kere stent takıldı. İkiside ambulans ile özel hastaye götürüldü. Hiç para talep edilmedi. İlki doç. İkincisi de prof.

İlkinde isterler diye her şeyi önce danışın sonra öderim ama belge isterim dedim. İkincisi zaten hiç bir şey denmedi. Hatta hoca odasına çağırdı Şu şu ilaçları kullan bunları kullanma dediler sonra reçeteyi almak için asistan a gittik en azından hoca farkı için ödemeye razıydım bile.

Demem o ki haklarınızı bilin ve mutlaka ayrıntılı fatura alın. Önemli olan acil den giriş yapmış olmak. Normal muayene de ücret alınır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Galatas4ray

Bende bi kan ve büyük abdest tahlili yaptım 1 ay önxe 365 tl aldılar.Şimdi geçmişe dönük ayrıntılı fatura istesem verirlermi acaba.
    E faturaysa alabilirsin
  • IO kullanıcısına yanıt
    Valla sadece fiş verdiler Yakın zamanda yine gidicem sorayım bakalım

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.