Şimdi Ara

özel hastanelere dikkat edin, haklarınızı bilin. (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
48
Favori
13.596
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
337 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Osvajac

Kendinde misin? Özel işletme beğenmezsen esas sen gidip hizmet almazsın (acil durum harici)
    Özel hastaneden parami alıyorsunuz? Sağlık işi ticaret işi değildir. Bu devletin yasası kanunu yönetmeliği var uyacaksan hastane açarsın yok ben hastayı kucağa alacam dersen cezasını çekersin.

Ama bastakilerin özel hastaneler ile ortaklığı ve kirli geçmişi olunca yasa kanun vız geliyor.

• Bu konuyu favorilere ekliyorum. Herkesin başına gelebilecek bir şey, insanları bilinçlendirmeniz çok güzel. Ablanıza da ayrıca geçmiş olsun umarım şuan durumu gayet iyidir.
  • Özel hastanelere tonla para veriyoruz,
    en basit muayene ücreti 125 TL ve bu hastanelerin onlarca kliniği var
    günlük 1000 kişiden aldığı ücreti siz varın hesaplayın.
    Üstelik çoğu klinik hastayı çok fazla incelemeden kesin bir tanı bile koymadan
    sırf daha fazla hasta muayene edip daha çok para kazanmak için sana belkide
    hastalığınla alakasız bir reçete verip seni gönderiyor.
    Tamam sağlık önemli ama bu bildiğin sömürmek.
    Bunların eline düşürmesin Allah kimseyi.
  • Hak Kervanı H kullanıcısına yanıt
    Onlardan ne çektiğimi bir Allah biliyor ,tonla para döktüm genede çözüm olmadı ,bu ülkede devlet özel farketmez sağlık bitti ,bunu insan başına ciddi bir hastalık gelmeden anlayamaz.

griple hastaneye gidip reçete yi alıp eve gelmeye benzemez ciddi hastalık.

tam gün yasası da kendine güvenen ,sağlam doktorların sonu oldu ,benim tanıdığım bir doktor polikliniğinde bir hemşire ve kendisi ile cüzzi ücretlerle harikalar yaratıyordu bu yasadan önce ,şimdi adamı hastaneye köle yaptılar .

Özel olsun devlet olsun ciddi hastalığa çözüm yok bu ülkede ,doktorların kalitesi her geçen gün düşüyor ,özel tıp fakültelerinden çıkanlar bomboş.
  • geberit kullanıcısına yanıt
    Malesef insanın cebindeki parayı almaya odaklı bir sistem oluşmuş durumda
    Aralarında illaki idealist doktorlar vardır ama
    bunlardan birinin sana denk gelme şansı piyango biletinden daha düşük bir ihtimal.
  • Bu tür dolaplar eğer sağlık sektöründe dönüyorsa... Konulan teşhis, yapılan tedavi, verilen öğütlere insan nasıl güvenebilir... Denetim mekanizması hastaların kendi haklarını aramalarına imkan vermeden kendiliğinden yapmalı... Hasta ile hastane karşı karşıya gelirse kaybeden daima hasta olur... Yani kısacası her şeyin farkında olup da ses çıkarmayan hasta sırf sağlığını düşündüğü içindir...
  • Tüketici Hakem Heyetlerinin verdiği kararların kaybeden tarafa ciddi bir yaptırımı olmadığı için hastane aynı tas aynı hamam devam edecektir. Tüketici Hakem Heyetleri istediği kadar tüketici lehine karar versin, sonuçta en başta olması gereken oluyor ve tüketicinin parası geri ödeniyor. Tüketiciyi mağdur eden ise parayı bu süre zarfında kullandığı için yanına kar kalıyor. Tüketicide bu süreçte sinir stres sahibi oluyor.

Tüketici Hakem Heyetlerinin kararları kaybeden tarafın burnunu öyle bir sürtmeli ki bir başkasına aynı şerefsizliği yapmayacak kadar korkutmalı.
  • Daia07 D kullanıcısına yanıt
    Sağlık bakanlığına şikayet edin muhtemelen inceleyip ceza, uyarı verirler hatta büyük olasılık bu iş için bir şikayet sayfalarıda vardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ElcaseJaws

Oglanı acile götürdüm doktor recete yazdı sonra 225 tl ödedim. Daha sonra baktım reçetede akut hastalık rastlanmamıstır yazıyor. Anladım ki acile gittiginiz de yasadıgınız sey akut bir hastalıksa ücret alamıyorlar ama grip yada böyle bişi için giderseniz ücret alıyorlar.

ACİL DURUMLAR LİSTESİ
    Uluslararası 32 Parametre
    1. Suda Boğulma
    2. Trafik Kazası
    3. Terör, sabotaj, kurşunlanma, bıçaklanma, kavga, vb
    4. İntihar Girişimi
    5. Tecavüz
    6. Yüksekten Düşme
    7. Ciddi İş Kazaları, Uzuv Kopması
    8. Elektrik Çarpması
    9. Donma, Soğuk Çarpması
    10. Isı Çarpması
    11. Ciddi Yanıklar
    12. Ciddi Göz Yaralanmaları
    13. Zehirlenmeler
    14. Ciddi Alerji, Anaflaktik Tablolar: Kalp ritminde bozulma, solunum yollarında tıkanmaya yol
    açabilecek ciddiyette alerji ya da tansiyon düşmesi durumları.
    15. Omurga ve Alt Extremite Kırıkları: Büyük dış veya iç kanamaya yol açan bacak kırıkları ve
    her türlü omurga kırıkları.
    16. Dekompresyon (Dalgıç) Hastalığı: Halk arasında vurgun yemek olarak tabir edilen durum.
    17. MI, Aritmi, Hipertansiyon Krizler: Geçirilmekte olan kalp krizi, acil tedavi gerektiren kalp
    ritmi bozukluğu türleri, kan basıncının beyin kanaması vb. ciddi durumlara yol açabilecek
    derecede yükselmesi.
    18. Astım Krizi, Akut Solunum Problemleri
    19. Şuur Kaybına Neden Olan Her Türlü Durum
    20. Ani Felçler
    21. Ciddi Genel Durum Bozukluğu: Yaşlılık, besin yetersizliği, yetersiz bakım, uzun süren ağır
    hastalık vb. nedenlerle kişinin sağlığının genel anlamda tehlikeli olabilecek derecede
    bozulması.
    22. Yüksek Ateş: Zehirlenme, infeksiyon hastalıkları, sıcak çarpması vb. nedenlerle vücut ısısının
    konvizyona (havale) ya da kalp ritim bozukluklarına yol açabilecek derecede (Ortalama 39,5 C
    ve üzeridir) yükselmesi.
    23. Diabetik ve Üremik Kanama: Diabet (şeker hastalığı) ve bölerek yetersizliğinin neden
    olduğu bilinç bulanıklığından başlayıp tam bilinç kaybına (koma) kadar girebilecek durumlar.
    24. Genel Durum Bozukluğunun Eşlik Ettiği Dializ Hastalığı
    25. Akut Batın: Mide, barsak gibi içi boş organların delinmesi, tıkanması ya da düğümlenmesi,
    iltihaplanması, vb. gibi acil müdahale gerektiren durumlar.
    26. Akut Masif Kanamalar: Genellikle travma sonucu ortaya çıkan, hayatı tehdit edecek
    boyutlarda iç veya dış kanamalar.
    27. Menenjit, Ensefalit, Beyin Absesi: Sinir sistemi fonksiyonları dolayısıyla da yaşamsal
    fonksiyonları etkileyebilecek, beyin ve beyni çevreleyen zarla ilgili iltihabi, infektif hastalıklar.
    28. Renal Kolik: Böbrek taşlarının yol açtığı, ilerlemesi durumunda idrar yolu ya da böbrek
    hasarına yol açabilecek şiddetli ağrı oluşturan durum.
    29. Akut Psikotik Tablolar: Aşırı saldırganlığa yol açan nörolojik ya da psikolojik rahatsızlıklar.
    30. Migren ve/veya Kusma, Şuur Kaybıyla Beraber olan Baş ağrıları
    31. Yeni Doğan Komaları
    32. Başlamış Doğum Faaliyeti (Su Kesesinin Boşalması)
    Önemli Not: Yukarıdaki tanımlamalar oldukça basitleştirilmiş şekilde, yol gösterici olmaları
    amacıyla yapılmışlardır. Tıbbi bilgisi olmayan kişilerin sadece yukarıdaki bilgilere dayanarak ya da
    bir sağlık personelinin kendisine telefonda iletilen bilgilere göre aciliyet değerlendirmesi yapması
    zaman zaman mümkün olmayabilir. Sağlık durumunun aciliyet teşkil edip etmediğinin fiziki
    muayene esaslı olduğunu unutmayınız.

Bunuda bilin ben bilmiyordum.
    Valla benden 150 lira dikiş parasi istediler, doktor intihar ettiğimi de anlamıştı saçma sapan sorular soruyordu yok askere gittin mi okul okuyon mu vs.

Gerçi 150 lira için oraya intihar girişimi yazdircak değilim de içime oturmadı değil xd

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redmi K20 Pro -- 13 Mart 2020; 4:23:39 >

• Redmi K20 Pro kullanıcısına yanıt
    Devlet hastanesinde intihar etmiş biri acile gelmiş artık pansuman mi yoksa ilk müdahale mi ne yapılacak çokta iyi davranmiyordu hastane personeli.

İntihara teşebbüs Eden acı çekiyor gelip geçen laf sokuyordu.

• Güzel konu bilgilendirme için teşekkürler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • haklarımızı devletin koruması gerekirken biz kendi çabalarımız ile "korumaya çalışıyoruz" Bunun gibi bir çok açık var ve hiç bir yaptırımı yok. Güzel bir bilgilendirme olmuş teşekkürler
  • vjdrsjejv kullanıcısına yanıt
    bu tip konular için sorunlu alışveriş bölümü yok mu neden oradan açmıyorsunuz here yere böyle alakasız yazıyorsunuz?, konu içinde mesaj kirliliği oluşuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: axlrose.

acil olaylar için söylemiyorum ama adamın özel sigortası yok özele gidiyor sonra ağlıyor benden bu kadar para çıktı bunlar niye paralı? sıkıntılı mısın kardeşim? biz boşuna mı özel sigorta yaptırdık özele gidiyoruz. git devlet hastanesine
    özel sigorta mı yaptırdınız 5-10 bine?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.