|
Bildirim
|
Hastaneyle hiç polemiğe girmenize gerek yok ayrıntılı döküm fatura istiyorum dediğinizde istedikleri ücret 4 den 1 ine düşecek.
Ha hastane daha çakalsa slip kağıdı tükenmiş sistemde arıza var falan filan ayağına yatar o zaman da A4 kağıdına hastane kaşesi vurulmuş olarak ayrıntılı döküm faturası istediğinizi ısrarla belirtin yine ücret 4 de 1 ine düşer Ha hastane biraz daha çakalsa danışmadaki kişi sizi biraz bekleterek bir telefon görüşmesi yapar ve sizi yönetim katına davet eder. Yüksek sesle "fatura istedim neden hastane yönetimiyle görüşmem gerekiyor illegal bi iş mi çeviriyorsunuz yoksa" dediğinizde o müdür ayağınıza gelir ve ücret yine 4 de 1 ine düşer. Ha hastane onosbu cocu ise al sana fatura çık git derse asıl curcuna orada başlar çünkü savcılıga bildirdiğinizde fatura tutarının üstüne aldıkları her liranın 100-10000 katı cezaya çarptırılırlar |
Bize ayrıntılı fatura verdiler hocam o sayede aldık zaten iadeyi, ceza yedi mi bilmiyorum.
Ayrıntılı fatura almak için de dediğiniz gibi yüksek ses ile lobbyde söylemek gerekti. Yoksa vermiyorlardı. Bizimkiler uğraşma falan dedi ama canım sıkıldı bu haksızlığa ve sonucunu aldım şükür. |
Oglanı acile götürdüm doktor recete yazdı sonra 225 tl ödedim. Daha sonra baktım reçetede akut hastalık rastlanmamıstır yazıyor. Anladım ki acile gittiginiz de yasadıgınız sey akut bir hastalıksa ücret alamıyorlar ama grip yada böyle bişi için giderseniz ücret alıyorlar.
ACİL DURUMLAR LİSTESİ Uluslararası 32 Parametre 1. Suda Boğulma 2. Trafik Kazası 3. Terör, sabotaj, kurşunlanma, bıçaklanma, kavga, vb 4. İntihar Girişimi 5. Tecavüz 6. Yüksekten Düşme 7. Ciddi İş Kazaları, Uzuv Kopması 8. Elektrik Çarpması 9. Donma, Soğuk Çarpması 10. Isı Çarpması 11. Ciddi Yanıklar 12. Ciddi Göz Yaralanmaları 13. Zehirlenmeler 14. Ciddi Alerji, Anaflaktik Tablolar: Kalp ritminde bozulma, solunum yollarında tıkanmaya yol açabilecek ciddiyette alerji ya da tansiyon düşmesi durumları. 15. Omurga ve Alt Extremite Kırıkları: Büyük dış veya iç kanamaya yol açan bacak kırıkları ve her türlü omurga kırıkları. 16. Dekompresyon (Dalgıç) Hastalığı: Halk arasında vurgun yemek olarak tabir edilen durum. 17. MI, Aritmi, Hipertansiyon Krizler: Geçirilmekte olan kalp krizi, acil tedavi gerektiren kalp ritmi bozukluğu türleri, kan basıncının beyin kanaması vb. ciddi durumlara yol açabilecek derecede yükselmesi. 18. Astım Krizi, Akut Solunum Problemleri 19. Şuur Kaybına Neden Olan Her Türlü Durum 20. Ani Felçler 21. Ciddi Genel Durum Bozukluğu: Yaşlılık, besin yetersizliği, yetersiz bakım, uzun süren ağır hastalık vb. nedenlerle kişinin sağlığının genel anlamda tehlikeli olabilecek derecede bozulması. 22. Yüksek Ateş: Zehirlenme, infeksiyon hastalıkları, sıcak çarpması vb. nedenlerle vücut ısısının konvizyona (havale) ya da kalp ritim bozukluklarına yol açabilecek derecede (Ortalama 39,5 C ve üzeridir) yükselmesi. 23. Diabetik ve Üremik Kanama: Diabet (şeker hastalığı) ve bölerek yetersizliğinin neden olduğu bilinç bulanıklığından başlayıp tam bilinç kaybına (koma) kadar girebilecek durumlar. 24. Genel Durum Bozukluğunun Eşlik Ettiği Dializ Hastalığı 25. Akut Batın: Mide, barsak gibi içi boş organların delinmesi, tıkanması ya da düğümlenmesi, iltihaplanması, vb. gibi acil müdahale gerektiren durumlar. 26. Akut Masif Kanamalar: Genellikle travma sonucu ortaya çıkan, hayatı tehdit edecek boyutlarda iç veya dış kanamalar. 27. Menenjit, Ensefalit, Beyin Absesi: Sinir sistemi fonksiyonları dolayısıyla da yaşamsal fonksiyonları etkileyebilecek, beyin ve beyni çevreleyen zarla ilgili iltihabi, infektif hastalıklar. 28. Renal Kolik: Böbrek taşlarının yol açtığı, ilerlemesi durumunda idrar yolu ya da böbrek hasarına yol açabilecek şiddetli ağrı oluşturan durum. 29. Akut Psikotik Tablolar: Aşırı saldırganlığa yol açan nörolojik ya da psikolojik rahatsızlıklar. 30. Migren ve/veya Kusma, Şuur Kaybıyla Beraber olan Baş ağrıları 31. Yeni Doğan Komaları 32. Başlamış Doğum Faaliyeti (Su Kesesinin Boşalması) Önemli Not: Yukarıdaki tanımlamalar oldukça basitleştirilmiş şekilde, yol gösterici olmaları amacıyla yapılmışlardır. Tıbbi bilgisi olmayan kişilerin sadece yukarıdaki bilgilere dayanarak ya da bir sağlık personelinin kendisine telefonda iletilen bilgilere göre aciliyet değerlendirmesi yapması zaman zaman mümkün olmayabilir. Sağlık durumunun aciliyet teşkil edip etmediğinin fiziki muayene esaslı olduğunu unutmayınız. Bunuda bilin ben bilmiyordum. |
Geçmiş olsun öncelikle.
Aynen çok dikkat etmek gerekiyor, 3 veya 4 sene önce annemin embolisi ortaya çıktığı zamanlarda yani. Özel bir hastaneye götürmüştüm apar topar, yakında devlet hastanesi yok çünkü, biraz da mecburen yani. Neyse ilk müdahale falan yapıldı, baya vücudu, nefesi vs düzene girdi. Konuşabilir hale geldi, buraya kadar sıkıntı yok. Sonra bir işlemin uygulanması gerektiği ve bu işlemin çok pahalı olduğu bu yüzden devlet hastanesine gitmemizin çok iyi olacağını söylediler. Tamam dedim problem değil, sonra ne beklersiniz! Önüme bi kağıt getirdiler, kendi rızamla hastaneden çıkıyorum vs vs tarzında saçma sapan bir şeye imza atmamı söylediler. Dedim ne bu? Bu hastalık çok önemli, hayati olduğu için ve hastaneden çıkacak olduğunuz için imzalamak zorundasınız. İyi de ben çıkmıyorum ki siz zorla devlet hastanesine gönderiyorsunuz dedim. Olsun bir şey fark etmiyor, imzalayın lütfen. Aynen imza attım ve imzamın üstüne de "Hastanede istenilen yüksek ücretten dolayı devlet hastanesine gitmemiz gerekiyor, bundan dolayı bu çıkış onaylıyorum" yazdım. Bu kağıdın birebir kopyasını istiyorum, bu kağıdı alıp götürmeyeceksiniz ilk önce fotokopi çekeceğiz ondan sonra istediğiniz yere götürün dedim. Ne oldu dersiniz? Hastanenin müdürü ayağımıza geldi, siz hiç dert etmeyin her şeyinizle ilgileneceğiz ve 1 kuruş talep etmiyoruz içiniz rahat olsun. Yazım biraz uzun olmuş olabilir kusura bakmayın ama ülkemizin durumu bu ve umarım hiç işiniz düşmez buna. Ama olur ki öyle bir an olursa aklınızın bi köşesinde bulunsun, hep sağlıklı olun. |
Savcılığa dolandırıcılıktan suç duyurusunda bulunan. Ben kurtuldum, banane başkası yanarsa yansın mantığı ile hareket etmeyin.
|
Bedava neden yapsın? Eleman çalıştırıyor, ödemek istemiyorsan devlete gider sabaha kadar sıra beklersin.
|
Teşekkürler hocam keşke herkes sizin kadar bilinçli olsa
|
Arkadaş ben bıktım artık bu mevzulardan. Ulan arkamda kapakla gezmekten önüme odaklanamıyorum. Arkadaş DENETLEME diye birşey neden kalmadı. Neden denetlenmiyor. Her hukuksuzlukta neden hep bireysel başvuru, şikayet ardından kendinizi anlatıp hakkınızı savunmak için hayatınızın geri kalanına vakit kalmaması? Özel olması DENETLENMEMESİNİ gerektirmiyor. Topluca yıldırma politikası mı? Arada sizin gösterdiğiniz eforu gösteremeyecek olanlardan yolup hep birlikte tüketme mantığı mı? YETER ARTIK!
|
Onlara Özel Hastane yatırımı yap işlet diye kimse demedi, bu kanunlar işlerine gelmiyorsa kapasınlar başka sektöre geçsinler
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kronik02 -- 11 Mart 2020; 0:19:55 > |
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yapayzeka037 -- 11 Mart 2020; 3:39:54 > |