< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 4 Nisan 2019; 14:10:30 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 4 Nisan 2019; 14:10:30 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
kesinlikle vermem . emanet alinan arabalari nasil hor kullandiklarini goruyorum . kopek gibi calisip aldigim arabayi niye vereyim
|
Arkadaş, uzun vadede km. artıyor nasıl bir zihniyet? Altındaki amaç değil araç.
|
Adam yemiyor içmiyor lüks araba alıyor sonra da km artmasın diye sürmüyor, işte bunlar hep fakirlikten. Daha ucuzunu al, paranın yettiğini al ama doya doya sür aksi taktirde araba size binmiş oluyor.
|
Bakım yaklaşmasın diye şehirdışına çıkmaya korkuyorsanız bence araba kullanmayın. Çünkü ne kadar az kullanırsanız kullanın ufak bir arızada fazlası cebinizden çıkar.
Arabanızı başkasına vermeyecekseniz de km'nin yükselmesinden korkmak yerine ölümlü bir kazaya karışmasından korkmanız gerekiyor. |
bir kaç sene önce bir tanıdık rica etti 2 gün antepe gitti geldi. yoldayken 200 vurmuş ibrenin resmini çekip göndermişti
üzüldüm ama bişeyde diyemedim çevredeki arkadaşlar her zaman arabamı kullanabilirler bende onunkileri şuan arabam olmasın 10 tane arkadaşımdan araba isteyecek yüzüm var. |
İçtenliğine ve samimiyetine güvendiğim insanlar aracımı isterlerse sorgusuz sualsiz veririm.
Zaten pahalı bir araçta kullanmıyorum. |
prensip meselesi
kimseye aracımı vermem kimseye kefil olmam 1.000 liradan fazla borç vermem |
Hocam herşeyi anlıyorum da uzun yola araba km yapacak diye çıkmamak nedir ne diye alınıyor bu araba. Bu kadar da sıkı olmanıza ne gerek var dünya malı dünyada kalıyor.
|
Allaha şükür çevremde kendilerine güvendiğim kardeş gördüğüm kişiler var ve araba alıp vermemiz olmuştur.
Allah korusun kaza bela olmadı ama şu ana kadar işini görende yakıtını koydu kendi aracı gibi baktı. o yüzden ben sorun etmedim. kendi akrabalarımda zaten pek istemedi. onlarda ricalarında genelde bizi götürürmüsün oldu onlarıda kırmadım. yani araç bu adı üstünde işimizi görecek bir aracın kendisi. arabam olmadığı zamanlarda ekslikliğini çok yaşadım kendi babamdan arabasını isteyemedim. ben olaya hayır gözüyle bakıyorum. ben birinin sıkıntısını giderirsem umulurki Allah ta benim bir sıkıntımı ahirette giderir. hayırlı cumalar. |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 4 Nisan 2019; 14:46:55 > |
|
|
|
|
|