Şimdi Ara

Emanet olarak aracınızı isteyenlere, bahaneniz ne oluyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
6.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim aracımı aldığımdan beri emanet olarak isteyenlere asla vermedim. Vermem de, kendim 2 bin deviri zor geçen şehir içinde birisi olarak, aracımı hiç kimseye vermem. Ailemdekiler dışında tabii ki..

Geçen gün bir akrabamiz, akraba ziyaretine şehir dışına gitmek için benden aracımı istedi, bende aracımın triger bakımını yaptırmadığımı ve uzun yolda sorun açabileceğini o yüzden vermek istemediğimi tatlı bir dille anlattım. Araç kiralayabilirsiniz diyip kapattım konuyu. (Kendim uzunyol a km artıyor bakımı bel büküyor diye çıkmıyorum genelde.)

Benim anlamadığım nokta, ben asla kimsenin aracını emanet istemem ve kendi gözüm gibi baktığım aracımın da emanet olarak vermem.

Sizin başınıza gelse tepkiniz ne olurdu?

Not: Dünya malı, dünyada kalır. Diyecekleriniz vardır, parayı siz kolay kazanabilirsiniz lakin gerçek dünya da (dünyanın genelinde) para kolay kazanılmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 4 Nisan 2019; 14:10:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bakım yaklaşmasın diye şehirdışına çıkmaya korkuyorsanız bence araba kullanmayın. Çünkü ne kadar az kullanırsanız kullanın ufak bir arızada fazlası cebinizden çıkar.

Arabanızı başkasına vermeyecekseniz de km'nin yükselmesinden korkmak yerine ölümlü bir kazaya karışmasından korkmanız gerekiyor.
    bir kaç sene önce bir tanıdık rica etti 2 gün antepe gitti geldi. yoldayken 200 vurmuş ibrenin resmini çekip göndermişti
    üzüldüm ama bişeyde diyemedim
    çevredeki arkadaşlar her zaman arabamı kullanabilirler bende onunkileri
    şuan arabam olmasın 10 tane arkadaşımdan araba isteyecek yüzüm var.
    Allaha şükür çevremde kendilerine güvendiğim kardeş gördüğüm kişiler var ve araba alıp vermemiz olmuştur.
    Allah korusun kaza bela olmadı ama şu ana kadar işini görende yakıtını koydu kendi aracı gibi baktı. o yüzden ben sorun etmedim.
    kendi akrabalarımda zaten pek istemedi. onlarda ricalarında genelde bizi götürürmüsün oldu onlarıda kırmadım.

yani araç bu adı üstünde işimizi görecek bir aracın kendisi. arabam olmadığı zamanlarda ekslikliğini çok yaşadım kendi babamdan arabasını isteyemedim. ben olaya hayır gözüyle bakıyorum. ben birinin sıkıntısını giderirsem umulurki Allah ta benim bir sıkıntımı ahirette giderir.
    hayırlı cumalar.
  • Mesele sadece para pul meselesi değil. Trafik kazası gibi bir ihtimal var ruhsat sahibinin başının ciddi ağrıyacağı. Hiç riske gerek Yok. Eğer çok acil durum olursa kendim götürürüm bırakırım gerekirse beklerim ama arabayı vermem.

• kesinlikle vermem . emanet alinan arabalari nasil hor kullandiklarini goruyorum . kopek gibi calisip aldigim arabayi niye vereyim

• Bahaneye gerek yok.

Ben arabamı başkasına veremiyorum kusura bakma prensip meselesi

Eğer bundan sonra konuşmuyorsa umurum da da olmayacaktır
  • Bende bu konuda çok takıntılıyım soğukta 2500 deviri kesinlikle geçirmem çok dikkat ederim herşeyine istiyen olursa da net olarak olmaz diyorum alınan alınsın
  • net bir dille hayır diyorum. en yakın arkadaşıma bile, en son aldığım yeni aracımı asla vermem. dostunla ye iç yat ama böyle şeyler yapma demişler...
  • Ne ben birinden isteyebilirim ne de onlar benden ister.
    Gerekirse kiralarım yine istemem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu araç ne kadar eder
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • İçtenliğine ve samimiyetine güvendiğim insanlar aracımı isterlerse sorgusuz sualsiz veririm.
    Zaten pahalı bir araçta kullanmıyorum.
  • benden kolay kolay istemezler hatta zorla alın anahtar masada diyom almıyorlar :D
  • Arada sırada bazen böyle teklif geliyor. Sonra ne oluyorsa senin araban çok yakar bi az yakan araba almadın ki alıp gidelim diye kendi kendilerine vazgeçiyolar.

Ama genel tutumum şehiriçine acil durumlarda evet veririm. Ancak şehirdışına asla.
  • Kimisi kitaplarını vermez, kimisi dolma kalemini vermez, kimisi kıyafetlerini vermez vs vs

Yani herkesin bir hobisi veya sahip çıkmak istediği bir şey var. Bizimkisi de otomobil. Otomobil olmasaydı bu saçma bölümde bu kadar takılmazdım mesela veya her konuya Renault önerirdim.

Ancak ben bu hobimi seviyorum ve paylaşmak istemiyorum. İnsanların kendi malı olmayınca ne kadar hor kullandığını da biliyorum. Ben 30 dakika AVM'de dolaşıyorum kolon dibi için benim malım değerli kardeşim bu kadar basit.

2-3 kişi benden istemeye çalıştı. Ben sürersem tamam sizi şuraya bırakayım yoksa baştan konuşalım arabayı vermem dedim. Bu kadar basit isteyen kırılır. Ben üzüleceğime onlar üzülsün babamın oğlu değil ya

Son olarak bombamızı da kuralım at, avrat, silah Türk için önemlidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 4 Nisan 2019; 14:46:55 >

• bizde 4 şoför tek araba olduğu için kimse isteyemiyor. haftaiçi annemde haftasonu bende araba :)
    ikinci bir araç olsa isteyen kesin olur.

aracı seve seve vereceğim 3-4 kişi var tabi. ki onlarda araç kiralarlar yine istemezler aynı benim gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrcnd

Bahaneye gerek yok.

Ben arabamı başkasına veremiyorum kusura bakma prensip meselesi

Eğer bundan sonra konuşmuyorsa umurum da da olmayacaktır
    Aynı düşüncedeyim. Eklemek gerekirse, büyüklerimin çok sevdiğim bir lafı vardı hep duyarım.

Veripte kötü olacağıma, vermeyipte kötü olurum daha iyi.
  • Bahane üretmiyorum,çünkü vermem diyince küsecek ve kötü taraf ben olacağım.
    geçen sene dayı oğluna 1 haftalık diye verdiğim aracı 1 ay sonunda utana sıkıla istedim.sanki benim arabam değil de onun kendi arabasını istemişim gibi tavır yaptı,sonra geri getirdi ne bir teşekkür ne bir şey,içerisinde sigara içilmeyen aracımın tavan rengi değişmişti
  • Araçdan çok kaza ihtimalini düşünmek lazım sadece sürücüye değil araç sahibine de ağır cezalar var, sigorta firmaları da zaten para ödememek için kırk takla atıyor, yeni duyduğum olay söyle, suriyeli komşusu gece acil hastası olunca vatandaştan arabasını istiyor, hastane için, araları da iyi olunca adam kıramayıp vermiş 2017 model bi araç, kaza yapıyor suriyeli araba pert, kasko para vermem diyor suriyeli kullandığı için

• benim ufak çocuğum var diyorum. çıkıyorum işin içinden
  • Normalde keyfiyen isteklere zaten verme. Ama cidden hastalık, cenaze vs gibi nedenlerden de gerekiyorsa gerekirse maddi yardım yap araba kiralasın ama yine verme. Emin ol yine kardasın. Çoğu adam dolu aldığı depoyu boş getiriyor yüzlük yapıp.
  • Arabaya eşşek biner gibi binmeyeceklerini emin olsam veririm. Ama öyle bi insan çok nadir çıkar..

• Eskiden verirdik kullandığımız araç eski ve para etmediği için birde o zamanlar araç kiralama bu kadar yaygın da değildi. Şimdi araç yeni kazasız çiziksiz durumda ayrıca araç kiralama seçenekleri yaygın ve daha iyi durumda.

Günümüzde emanet araç vermem. Kiralamak artık yaygın bir durum.

İstanbul içinde taksi seçeneği de bol.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.