Şimdi Ara

Emanet olarak aracınızı isteyenlere, bahaneniz ne oluyor? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
6.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    kimseye aracımı vermem
    kimseye kefil olmam
    1.000 liradan fazla borç vermem
  • Bakım yaklaşmasın diye şehirdışına çıkmaya korkuyorsanız bence araba kullanmayın. Çünkü ne kadar az kullanırsanız kullanın ufak bir arızada fazlası cebinizden çıkar.

Arabanızı başkasına vermeyecekseniz de km'nin yükselmesinden korkmak yerine ölümlü bir kazaya karışmasından korkmanız gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dndd

Araçdan çok kaza ihtimalini düşünmek lazım sadece sürücüye değil araç sahibine de ağır cezalar var, sigorta firmaları da zaten para ödememek için kırk takla atıyor, yeni duyduğum olay söyle, suriyeli komşusu gece acil hastası olunca vatandaştan arabasını istiyor, hastane için, araları da iyi olunca adam kıramayıp vermiş 2017 model bi araç, kaza yapıyor suriyeli araba pert, kasko para vermem diyor suriyeli kullandığı için
    Peki aracı başka birisi kullanınca sigorta ödüyor mu parayı ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kiralık araç kardeş sen kullanırken bir şey olursa karşılamaz 😀
    Kiralık araç kullanmanın en güzel yanlarından bir tanesi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Suriyeli olduğu için vatandaşlık vs mevzularından prosedür kovalayıp para vermemeye çalışabilirler

Ama babama verdim arabayı diyelim kaza yaptı
    Ödeme olur yine problem olmamalı

• quote:

Orijinalden alıntı: werneke

Suriyeli olduğu için vatandaşlık vs mevzularından prosedür kovalayıp para vermemeye çalışabilirler

Ama babama verdim arabayı diyelim kaza yaptı
    Ödeme olur yine problem olmamalı
    Yok hocam bilmediğim için sordum. Yanlış anlamayın. Bizim arkadaş diğer arkadaşına araba emanet etti. Emanet araba ile kaza yaptı. Sigorta şirketi aracı başka birisi kullanmış diyip karşı tarafın hasarını karşılamamış. Aklıma o takıldı o yüzden sordum

• bisikletimi istiyorlar onu bile vermiyorum, bahane değil birkeresinde verdim nasıl becerdiyse kadroyu kırmış, ulan ben dağdan atlarken bu kadarını beceremem düz yolda nasıl başardın onu?
  • İşim düştüğünde yakın arkadaşlarımdan beni arabaları ile gideceğim noktaya bırakmalarını istiyorum. Emanet vermeye de almaya da sıcak bakmam. Bir yakınım benden aynı şeyi isterse tabi ki müsait isem kabul eder ve gönül rızası ile istediği yere götürürüm.

Uzun yol için aracımı isteyebilecek kadar rahat/yüzsüz birisine net bir hayır demekten de çekineceğimi hiç sanmam.
  • Ailemden biri veya çok sevdiğim 1-2 dostum harici kimseye vermem.

Genellikle isteyenin yüzüne çekinmeden direkt söylerim : "Arabamı emanet vermiyorum kardeşim" diye.

Ancak bahane lazımsa buyrun size güzel bahaneler:

- Bakım zamanı geldi, bakıma götüreceğim o gün, kusura bakma.

- Frenlerde bir sorun var tutmuyor iki gündür, acil servise girmesi lazım! :)

- Trafik sigortası yeni bitti daha yaptıramadım, ben kendim de binemiyorum...

- Abime de araba lazımmış önümüzdeki hafta, abime vereceğim, kusura bakma.

- Benden başkası sürücü koltuğuna binerse marş basmıyor, benim arabanın garip huyları var

Bahane üretmek isteyince bahane çok. Ama kibarca "Prensip gereği arabamı emanet vermiyorum" demek en iyisi...

• Şimdiye kadar hiç kimse hiçbir aracımı emanet olsun başka olsun istemedi,ben iki üç kişiye kullanıp denemesini önermiştim ilk aldığımda ama onu bile kabul etmedi hiçbiri.Bir de emanet isteyene veremem zaten çünkü sigorta sadece ben ve eşimin üzerine başkası kullanamaz.Kullanırda suçlu olduğu bir kazaya bulaşırsa sigorta hiçbir ödeme yapmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir kaç sene önce bir tanıdık rica etti 2 gün antepe gitti geldi. yoldayken 200 vurmuş ibrenin resmini çekip göndermişti
    üzüldüm ama bişeyde diyemedim
    çevredeki arkadaşlar her zaman arabamı kullanabilirler bende onunkileri
    şuan arabam olmasın 10 tane arkadaşımdan araba isteyecek yüzüm var.

• Araba istemek ne yaa. İnsan sidiği kadar işer. Su içmiyosan sidik yarışına girmezsin. Elin şeyiylende yarış olmaz. Ayyorlamam bugadar.

• kasko poliçesine sadece hanım ve kendi adımı yazdırdım,kaza bela olursa sıkıntı büyük olur deyip vermiyorum.çok ısrarcı olurlarsa kendim götürüyorum,para pul da almıyorum..bir daha da istemiyorlar zaten.kaldı ki çevremde harkeste araba var.yalnız kuzen uzak bir ile kız istemeye gidecek,az sıkıntı var gibi ya,bakalım bunu nasıl aşacaz..yusuflamaya başladım,versen dert,vermesen dert...

• Samimiyetin muhabbetin olan güvendiğin birine verirsin. Ancak gönülsüz olarak birine verdin mi o araç bir daha istenir. Bir daha istenir. En nihayetinde “anahtar” der elini uzatır. Vermezseniz yaptığınız iyilikler güme gider, gerisini biliyorsunuz.
    Bazı insanlar oğluna bile vermez. Titizdir. Siz de o ayak “prensip olarak kimseye vermiyorum, gideceğiniz yere kadar bırakayım” deyin, bir daha istemez aranız da açılmaz.

• Arkadaş, uzun vadede km. artıyor nasıl bir zihniyet? Altındaki amaç değil araç.

• Bahanem falan yok, isteyene açık açık söylüyorum alamazsın diye, istediği kadar trip yapsın çok da umurumda.
  • Emanet arabanın canı egzozunda olurmuş. Kaç kere pişman ettiler. Bırak eşe dosta emanet vermeyi ustaya bile bırakmamak gerek.

• Km artacak diye araç sürmemekte ne biliyim biraz mantıksız geliyor bana, sürmek için araba alıyorsun masraf olacak diye sürmüyorsun enteresan :). Ölümlü dünya bu kadar takıntılı olmamak lazım. Bu araçlar yol yapsın diye yapılmış kendi testlerinde 8 bin 9 bin devirlerde aylarca stop etmeden çalışıyor bu araçlar adama verdin 2 bin yerine 3 bin devirde kullandı nolcak yanii :). Ha herkesin malı kendine kıymetli vermek istemeyen vermez kimse zorla almaz ama böyle saçma bahanelerle uğraşmak bence gereksiz :)

• Hocam herşeyi anlıyorum da uzun yola araba km yapacak diye çıkmamak nedir ne diye alınıyor bu araba. Bu kadar da sıkı olmanıza ne gerek var dünya malı dünyada kalıyor.

• Kuzenim en son emanet arac verdiginde motoru patlatmislar, motor yapilmisti.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.