Şimdi Ara

Emanet olarak aracınızı isteyenlere, bahaneniz ne oluyor? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
1
Favori
6.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Hem bedavaya araba buluyor hemde çok yakar diye vaz geçiyor ..adammı şimdi bu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kusura bakma kardeşim. ben kimseye vermiyorum arabamı diyorum.
  • Burada "ne var yeaahhhhh. Versen nolcek araç bu yeaaahhhh. " diyenler, aracını verip bir yaralanmalı veya ölümlü kazaya karıştıktan sonra başlarına gelenlerden sonra da aynı şeyleri söyleyebilecekler mi merak etmiyor değilim.
    Yukarıda bir arkadaşımız bahsetmiş zaten kimse huhuki tarafından bakmıyor diye. Başınıza gelince "keşke" ve "vah" lar birbirini kovalar.

• Kaskom tek kisilik. Kafam rahat

• İstanbul'dan Ankara'ya düğüne gidecek uzak bir akrabamız; otobüs,tren,uçak gibi taşımaları redderek, sanki arabayı birlikte almışçasına arabamı istemişti.
    Tamam dedim ama bir şartla.Sadece 200 lira para bırak dönüşte ben sana geri vericem dedim.Bi nevi teminat.Yok olur mu öyle şey.Bu yeni mi çıktı falan.Ulan ben sana kaç binlik arabayı veriyorum ama sen yüzde 1den bile az para bırakamıyorsan Allah yolunu açık etsin dedim.Zaten uzaktı şimdi şükür daha da uzak.
    Acil birşey olur eyvallah ama böyle düğün,gezi,mangala arabasını verenler bana çok garip geliyor.

• burada çok değişik insanlar var ya ya da ben farklıyım
    araba işte 4 teker adam gibi kullanan herkes arabamı alabilir. bende birinin kapısını çalsam hayır cevabı gelmez.
    bi ara şehirdışında çalışırken haftasonu ist e geliyordum arabamı orda arkadaşlara bırakıyordum burda da başka arkadaşımın arabasını alıyordum. baktım olmayacak böyle arabamı getirdim buraya 2 gün bende 1 ay arkadaş ta kalıyorsudu
    kuzenim askere gitti 6 ay bana verdi falan
    10 sene önce arkadaşın düğünü var arabanı ver dedi ulan niye istiyorsun lazımsa al git dedim. araba ertesi gün geldi direksiyon pompası ötüyor. yaptıralım falan filan yok dedim kardeşim sana denk gelmiş.
    bu işler birazda görgü işi. biz ailemizden malımızı paylaşmayı öğrendik. ha ona göre de adam gibi arkadaş dost seçtik.
    rahat olduğum içinde genelde arabamın başına bişey gelmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: maligezgin

prensip meselesi
    kimseye aracımı vermem
    kimseye kefil olmam
    1.000 liradan fazla borç vermem
    bu işe sadece aracın değerli olması manasında bakmayın, ben asliye hukuk mahkemesinde çalışıyorum bize sürekli trafik kazası nedeniyle değer kaybı davası açılıyor ve çoğunda kullananla birlikte araç sahibi de dava ediliyor ki araç sahibi de bu durumdan sorumludur. Allah korusun ölümlü bir kazaya karışırlar başınız çok ağrır.

otomobil diğer eşyalar gibi değil, sorumluluğu olan bir nesne. başkasına verilmemeli.
  • 320.000 liralık bir dostluk yok öyle , arabanın emaneti mi olur.

• ben yerinizde olsam kendimde kullanmam km artiryor arac eskiyor vb.
    akrabalariniz umarim bu konuyu okuyordur.misafirlige gelince hangi tatli dille kapidan iceri almiyorsunuz.evi ilaclattim nasil?

1 rulo tuvalet kagidi kullaniyorlar falan.😁😁😁😁

• Araba emanet felan verilmez, kaza yapar ölür ailesi seni suçlar neden verdin diye, yine kaza yapar birini öldürür gene başina iş. Biri ölmese bile kaza durumunda sen mesele ile başbaşasin, araci emanet alan kişi sorumluluğu üzerine almaz. Daha bunun gibi bir sürü şey. O yüzde çok acil ve kirilamayacak biriyse götürür birakirsin işini halletmesine yardimci olursun. Uzun yola felan gidecekse araba kiralasinlar. Daha öncede yazdim, kuzenim aracini muşterisine verdi, motoru patlatmişlar. Kuzenimin kucağina kaldi. Emanet araba bu işte k.çina kaçar.

• Benim araç 2 haftadır dayımda, işe gidip geliyor kendisi. Canı sağolsun, bir araba değil mi? Bana lazım olur bir gün o da arabasını bana verir. Geçen sefer de komşu istemişti verdim aracı akşama kadar onda kaldı, sonra bizim atölyede bir makina bozuldu servis 750tl istiyor. Rica ettim ücretsiz geldi baktı halletti sağolsun. İnsanlık bir araba kadar mı değersizleşti?

• Ben direk söylüyorum aracımı kimseye vermem diye

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • parayı pulu geç. adam senin arabanla kazaya karışsa ruhsat sahibi sen olduğun için masrafları senin ödemen gerekir. hele ki ölümlü kazaysa ,ölen kişi ailenin tek çalışanıysa ona ömür boyu bakmak zorunda kalabilirsin. buna benzer pek çok olay var. internette araştır.

ayrıca; yanına birini aldın veya eve gelen ustayı aldın. giderken kaza yaptın. sen suçlu olmasanda olur. yandan biri geldi çarptı. aracında ki kişi senden tazminat alır, çalışansa çalışamadığı günün ücretini alır. ayrıca bir sürü soruşturma ... bu anlatılanların hepsi yaşanmış olaylardır.sallama yoktur.

o yüzden ailem hariç hiç kimseyi aracıma almam,araç isteyene de ölü taklidi yaparım.
  • Benim iyi kötü bir aracım vardı, satıldı zamanında. 2 yıl arabasız kaldım.

Bakın öz babamdan araba isterken bile çekiniyordum ki söylediğim adam hayatında hiç bir şeyi benden sakınmamış biri. Klasik araba kavgaları olur ya ailelerde, oğul babadan araba ister baba vermez. Bizde tam tersi olurdu "araba bana lazım değil arabayla git işe" derdi gitmek istemezdim.

Sonra zaten onun arabasını parasını verip aldım ona da farklı bir araç aldık.

Konuya bakış açısı önemli. Benim aracımı ablam kullanabilir sadece, hep "benim olan herşey canım kanım ablamındır" diyen adamım, böyle yetiştirildik.

Onun dışında arabamı kimseye vermedim, vermem de. Kimse de istemedi, huyumu biliyorlar. Veremem der geçerim.

Yok bakım zamanı geldi yok şu oldu ıvır zıvır hesabına da girmem. Veremem. Kapandı konu.

• Arabam hayvan gibi yaktığı için istemiyorlar
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.