Şimdi Ara

Emanet olarak aracınızı isteyenlere, bahaneniz ne oluyor? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
1
Favori
6.014
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Zevkler ve renkler tartışılmaz misali kimi verir, kimi vermez/vermek istemez.

Yukarıda bir forumdaşın da değindiği gibi "At, avrat, silah" durumu benim için Anayasadır.

"Emanetin peşinde kırk şeytan dolaşır" atasözümüzde Babayasadır.

Arabaya ihtiyacı varsa ben kendim kullanmak şartıyla götürür, getiririm.

Araba alacak arkadaşım test sürüşü yapmak isterse ben yanında oturduğum sürece direksiyona geçip kullanmasında sıkıntı yok.

Yanımda ruhsat sahibi olmadan, hiç bir arabayı kullanmadım.

Bu güne kadar hiç kimseden araba istemedim. İstemem de...

Arabam olmayıp, ihtiyacım olsaydı, gider kiralardım.

Evet kaskom aile indirimli. Sadece bana ve eşime, biz kullandığımız sürece koruma sağlıyor. Bunun karşılığında 200 TL. ucuza yaptırıyorum. Arabayı isteyene şu kasko farkını ver desem vermez. Para ile derdi olmasa gider araba kiralar zaten.

Çevremde araba alamayacak veya kiralayamayacak durumda arkadaşım yok. Bu şartlarda arabası olmayan benden istiyorsa, niyeti sırtımdan geçinmektir. 100.000 TL.yi bankaya yatırıp aylık 2.000 TL. faizi cukkaladıktan sonra, yakıt parası hariç yıllık 5.000-6.000 TL. masrafı olan arabamı yüzsüzce isteyecekse, alacağı cevap bellidir.

Son olarak çevremde durumu kötü olan arkadaşıma araba lazım olsaydı en ufak bir ücret almadan bütün işlerine koşar, özel şoförlüğünü yapardım.

• Aracımı vermemek için dahi olsa "yalan söylemeyi" asla kendime yediremem. Vermeyeceksem bunu doğru şekilde söylemek daha iyi.
  • Araba lazımsa gider şoförlük yaparım eşim dostum için. Ancak direkt arabayı vermem de almam da. Emanete bir şey olduğunda kendime olduğundan bin kat daha fazla üzer beni.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adam yemiyor içmiyor lüks araba alıyor sonra da km artmasın diye sürmüyor, işte bunlar hep fakirlikten. Daha ucuzunu al, paranın yettiğini al ama doya doya sür aksi taktirde araba size binmiş oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emanet almam, emanet de vermem. Bu kadar.
  • Bende kimseye vermezdim. Malımı korur kollarım. Zaten hiç kimseyle arabamı emanet isteyecek kadar samimiyet kuracağımı sanmıyorum.. Çevremde ailemin dışında insanlar olmasını sevmiyorum. Tek tabanca..

• Allaha şükür çevremde kendilerine güvendiğim kardeş gördüğüm kişiler var ve araba alıp vermemiz olmuştur.
    Allah korusun kaza bela olmadı ama şu ana kadar işini görende yakıtını koydu kendi aracı gibi baktı. o yüzden ben sorun etmedim.
    kendi akrabalarımda zaten pek istemedi. onlarda ricalarında genelde bizi götürürmüsün oldu onlarıda kırmadım.

yani araç bu adı üstünde işimizi görecek bir aracın kendisi. arabam olmadığı zamanlarda ekslikliğini çok yaşadım kendi babamdan arabasını isteyemedim. ben olaya hayır gözüyle bakıyorum. ben birinin sıkıntısını giderirsem umulurki Allah ta benim bir sıkıntımı ahirette giderir.
    hayırlı cumalar.
  • Acil bişi olmadıkça verilmemesinden yanayım

• Sıfır aldığımız için anahtarı uzattığım zaman geri çekiliyor eş dost yakın akraba

Güvenilir adam zaten istemez, isteyen adama da verilmez. Ben çok önemli bir durumda arkadaşın arabasını istedim tamam veririm demesine rağmen gittim bir günlük kiraladım kafam rahat kullandım

Acil bir durum olursa kendim kullanır yardım ederim gerektiğinde.

Ama benim de küçük çocuğum var, ihtiyacım olacak diye aldım ben de bunu.

• Senkei kullanıcısına yanıt
    Şu kadar maddiyatçı yorum içerisinde senin yorumun içimizi açtı be kardeşim .Allah razı olsun. Özellikle de son cümlen için..
  • Valla benden emanet araba isteme vermem de almam da diyorum direkt. Artık tepkimi net bildikleri için istemiyorlar da.

• quote:

Orijinalden alıntı: jestercat

Adam yemiyor içmiyor lüks araba alıyor sonra da km artmasın diye sürmüyor, işte bunlar hep fakirlikten. Daha ucuzunu al, paranın yettiğini al ama doya doya sür aksi taktirde araba size binmiş oluyor.
    Blablacar i kullanıyorum, işimi görüp ertesi gün dönüyorum. Bunun icin tah git gel 700-800km yol mu yapayım?
    Km 20 kuruş yakan aracim cebimden 160 harcamalarla 200 lirayı çıkartmış oluyor. Gidiş gelisi 60 liraya halledip, 40 da harcama yapıyorum. 100 lira cebime kalıyor.
    He onuda ne mi yapiyorum, evde iki kedim var sokaktan sahiplendigim, aylık mamalarını aliyorum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 5 Nisan 2019; 15:2:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0EFF95B10

Arkadaş, uzun vadede km. artıyor nasıl bir zihniyet? Altındaki amaç değil araç.
    Aldığımdan beri 3 yılda 100 bin km gezmişim zaten. Artık tadını aldim ve eziyete dönüyor yolculuk benim için. Yukarida arkadaşa anlattığım şekilde alternatif yolculuk yapıyorum ne yoruluyorum, nede ekstra cebime yük oluyor.

Ayriyetten şunu da belirteyim, eskiden araç amaç içindi. Şuan araç dediğin lüks oldu resmen. En kolay bakima 100lira istiyor esnaf.
    Eskiden 500-600 istiyorlar diye yetkili servise gidilmezdi. Şimdi özel servis istiyor.
    Yakıt fiyatı 3 liraydi ben aldığım zaman, Antalyadan Trabzon a günü birlik keyfi sürüş zevkini tatmak için geldiğimi bilirim. Şimdi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9FiestaM6 -- 5 Nisan 2019; 15:10:3 >

• eski aracım 206ydı, şimdi şahine biniyorum.

kusura bakma aracımı kimseye vermiyorum, gideceğin yere bırakıyım diyorum direk.
    buna küsecek adam da muhattap olmasın zaten bir daha.
  • 9FiestaM6 kullanıcısına yanıt
    Dediğin şeyler doğru. Kolayda alınmıyor biliyorum ama bu araçlar kullanılmak için.

• 2011 Fiestam olsa düşünmeden herkese emanet verirdim, satsam 50 bin etmiyo...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hunharca Eleştiri

2011 Fiestam olsa düşünmeden herkese emanet verirdim, satsam 50 bin etmiyo...
    Senin araba pertse etmez. 2012si var 55 bin ediyo

• Güvendiğim kimseye veririm. Umrumda da olmaz.

Ama görüşme sebebin sadece bacanak olmak, komşu olmak, halı sahadan tanıdık olmak gibi insanlara vermem. İsteyebilecek kadar yakınlık kurmuyorum, buna rağlem istiyorsa zaten sıkıntılıdır adam.
  • Kimseden bir şey istemem. O yüzden kimse de benden bir şey istemez.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • araba da istenir mi yahu? acil bir yere gideceksen taksiyle git. şehir dışı gideceksen araba kirala, paran yoksa otobüsle git. çoğunluk işin maddi tarafına takılmış, hor kullanır, bir yerlerine zarar verir vs diye ama bence araba yıpranma riski işin hukuki riskini düşünürsek hiç birşey değil. araç sahibinin sorumluğu çok ağır. olabilecek bir kaza, bunun sonucunda olabilecek hasar, yaralanma, ölüm, sakat kalma, tazminat riski... bunları düşünen arabasını veremez. çok sıkıştırırsa al kardeşim taksi parası derim.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.