Şimdi Ara

Özel Kuvvetler Irak'ın Kuzeyine Girdi [KAYIP ŞEHİDİN NAAŞI BULUNDU] (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
958
Cevap
6
Favori
49.590
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 7nbitirdin

quote:

Orijinalden alıntı: ilker322

quote:

Bombalandirma neye gore oluyor ?
    Kamplara oluyorsa. Bunlar haberi alinca gruplar halinde kacmayacak mi?

Yoksa gece goruslu kamera ile takip mi ediliyor teroristler gorunce mi atiliyor.
    Neye gore atiliyor bombalar ?

hocam kaçsalarda zarar verilmişse bile kardır onların kamplarında yiyecek silah vs var bunları imha etsek bile onlar için büyük kayıp

Yeter mi bu hocam yetmez, lesler i yerlere sersinler istiyorum.

inşallah hocam inşallah

• YÜKSEKOVA - Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Bağlar (Nehri) Köyü'ne bağlı Güzelkaya (Begırt) yakınlarında askerler ile HPG gerillaları arasında çatışma şiddetlenirken, sınırın ötesinden bulunan Bermize Köyü'nün boşaltıldığı iddia edildi.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Derecik (Rubarok) istikametine giden askeri konvoya HPG'liler tarafından akşam yapılan roketli saldırının ardından çıkan çatışmalar devam ediyor. Şemdinli'nin Bağlar (Nehri) Köyü'ne bağlı Güzelkaya (Begırt) mezrasının arkasında bulunan dağlık arazide başlayan çatışma nedeniyle Derecik-Şemdinli arasındaki karayolu trafiğe kapatılırken, olay yerine sürekli asker sevkıyat yapılıyor. Son olarak saat 00.20 sıralarında çatışma bölgesine 20 araçlık asker sevk edildi. Çıkan çatışmadan sonra operasyon alanı giderek genişlerken, karşılıklı çatışmanın sürdüğü öğrenildi.

Aynı sınır hattında bulunan ve yoğun bombardıman sonucu Federal Kürdistan Bölgesi'ne bağlı Bermize Köyü'nün boşaltılmaya başlandığı iddia edildi.

Savaş uçaklarının Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Onbaşılar Köyü'nün Navşiyan Yaylası ile İspiriz Dağları'nı da bombaladığı öğrenildi. Bombalama sırasında çok sayıda koyunun telef olduğu, çobanların ise canlarını kurtarmak için köye kaçtıkları belirtildi. 20 gün önce Vargenıman Karakolu tarafından muhtar ve köylülerin uyarıldığı ve bu bölgenin bombalanacağının belirtildiği öğrenildi.

Yüksekova ilçe merkezinde de Orman, Cumhuriyet, Esentepe, Yeşildere ve Gungur mahallelerinde yüzü maskeli özel harekât timlerinin zırhlı araçlarla dolaştığı bildirildi. Alışılmışın dışında olan ve ellerinde ağır silahlı özel harekâtçıların mahalle ve çarşı merkezinde dolaşmaları dikkat çekerken, halka küfürler ettikleri belirtildi. Özel harekâtçıların "Biz araçla geçerken, bizi taşlıyordunuz. Bundan sonra taşlayın bakalım. Bugünden sonra dünü arayacaksınız" dedikleri bildirildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buck Dich -- 18 Ağustos 2011; 3:56:16 >

• quote:

Yoksa gece goruslu kamera ile takip mi ediliyor teroristler gorunce mi atiliyor.

Mark 84 (MK-84) ABD yapımı bir bombadır. Mark 80 serisinin en büyüğüdür. Düşmanın büyük binaları, fabrikaları, güç merkezleri, köprüleri, yer altı sığınakları ve uçak hangarları MK-84 serisi bombaların temel hedefleridir. F-16'ların mühimmatları arasındaki en iri cephanelerdendir.

MK-84 bombası 15.2 m genşlinde ve 11 m derinliğinde bir krater oluşturabilir. 380 mm metali delebilen bu bombanın tahrip çapı da 336 metredir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker322

quote:

hocam kaçsalarda zarar verilmişse bile kardır onların kamplarında yiyecek silah vs var bunları imha etsek bile onlar için büyük kayıp

Bence boş boş bombalama hiçbir mantığa sığmaz. Yine bence bombalamadan önce kaçış yollarına askeri birlikler sevkedilmiş olabilir. Ve ilk uçakların uçaksavarları hedef alması helikopterlerin sevkedildiği şeklinde yorumlanabilir. Tabi Özel harekatın bölgeye girdiği TSK tarafından doğrulandımı bilemiyorum. Ama bu şekilde olduğunu düşünüyorum.

• quote:

"Biz araçla geçerken, bizi taşlıyordunuz. Bundan sonra taşlayın bakalım. Bugünden sonra dünü arayacaksınız" dedikleri bildirildi.

Süper demişler lan. helal olsun.
  • e madem bunu yapabiliyorsun neden gencecik insanların şehit olmasını bekliyorsun?
    ayda 1 kere hatta haftada 1 kere vur dağları kampları. medyaya duyurmadan şerefsizlerin kaçmasına fırsat vermeden .
  • quote:

Orijinalden alıntı: NaSTiEsTR

YÜKSEKOVA - Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Bağlar (Nehri) Köyü'ne bağlı Güzelkaya (Begırt) yakınlarında askerler ile HPG gerillaları arasında çatışma şiddetlenirken, sınırın ötesinden bulunan Bermize Köyü'nün boşaltıldığı iddia edildi.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Derecik (Rubarok) istikametine giden askeri konvoya HPG'liler tarafından akşam yapılan roketli saldırının ardından çıkan çatışmalar devam ediyor. Şemdinli'nin Bağlar (Nehri) Köyü'ne bağlı Güzelkaya (Begırt) mezrasının arkasında bulunan dağlık arazide başlayan çatışma nedeniyle Derecik-Şemdinli arasındaki karayolu trafiğe kapatılırken, olay yerine sürekli asker sevkıyat yapılıyor. Son olarak saat 00.20 sıralarında çatışma bölgesine 20 araçlık asker sevk edildi. Çıkan çatışmadan sonra operasyon alanı giderek genişlerken, karşılıklı çatışmanın sürdüğü öğrenildi.

Aynı sınır hattında bulunan ve yoğun bombardıman sonucu Federal Kürdistan Bölgesi'ne bağlı Bermize Köyü'nün boşaltılmaya başlandığı iddia edildi.

Savaş uçaklarının Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'ne bağlı Onbaşılar Köyü'nün Navşiyan Yaylası ile İspiriz Dağları'nı da bombaladığı öğrenildi. Bombalama sırasında çok sayıda koyunun telef olduğu, çobanların ise canlarını kurtarmak için köye kaçtıkları belirtildi. 20 gün önce Vargenıman Karakolu tarafından muhtar ve köylülerin uyarıldığı ve bu bölgenin bombalanacağının belirtildiği öğrenildi.

Yüksekova ilçe merkezinde de Orman, Cumhuriyet, Esentepe, Yeşildere ve Gungur mahallelerinde yüzü maskeli özel harekât timlerinin zırhlı araçlarla dolaştığı bildirildi. Alışılmışın dışında olan ve ellerinde ağır silahlı özel harekâtçıların mahalle ve çarşı merkezinde dolaşmaları dikkat çekerken, halka küfürler ettikleri belirtildi. Özel harekâtçıların "Biz araçla geçerken, bizi taşlıyordunuz. Bundan sonra taşlayın bakalım. Bugünden sonra dünü arayacaksınız" dedikleri bildirildi.

Gerillalarmış peh.Fırat haber denilen örgütçü ajanstan aldın haberi galiba?

• @
    SaLVaToRe

Arkadaş 1 kelimeyi doğru yazsan okuyacamda. Tüm yorumlarında glob mlob dlob episkosdsk gibi şeyler yazmışsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bymuzur

Bişey cıkcağını sanmıyorum madem böle bi operasyon yapılcaktı nıye bu kadar beklendı son 10 yıldır operasyon yapıldığı yok bi bildiğim güneş operasyonu var oda geri çekildiler anında . Bissürü şehit verildikten sonra yapın operasyon giden gitmiş .

Ee o zaman daha önce yapılmadı diye yapılmasın hiç bir şey.
  • bilgilerini imla kuralları çerçevesinde paylaşırsan daha faydalı olacaktır.
  • roj tv: 2. saldırı başladı
  • quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

ben o kdar yazı yazıyorum yokmu benım dusuncemın karsıtı olan bır arkadas.
    dıger sılıınen 4 konudada yazdım hala bır karsıt gorusd yok. demmkkı dogruları yazıyorum vede sızler bılmıyorsdanız ogrenıyorsunuz.
    bılşgım elverdıgı surece dahada yazıcagım.

Anlayamadıklarından karşılık veremiyorlardır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kerasuslu

e madem bunu yapabiliyorsun neden gencecik insanların şehit olmasını bekliyorsun?
    ayda 1 kere hatta haftada 1 kere vur dağları kampları. medyaya duyurmadan şerefsizlerin kaçmasına fırsat vermeden .

Malesef hersey bize yansitilan gibi olmuyor hocam.

Oyle olsa bu sorunu bunca yil yasarmiydik, bu kadar sehit verirmiydik ?
    TSK nin bunu bitirecek gucu yokmuydu ?
    Hala yokmu ?

Bu kadar vergi veriyoruz ama bu ulkede hala "ekonomik bagimsizlik" adina birseyler duzelmiyor, bagimsiz yasayana kadar bu sorunlari yasayacagiz gibime geliyor.

Ama gercekten anlamiyorum, bizim komutanlarimiz, generallerimiz bu siyasi igrenclikleri, bu sehitleri nasil hazmedebiliyorlar. Hicbirimi artik dur demek lazim demiyor.
  • abd bi güzellik yapsada şunlardan bi kaç tane ödünç verse

• quote:

Orijinalden alıntı: swat882

operasyon 23.00 itibari ile bitti..operasyon filan yok

Bunu diyen arkadaşa kapak 1 saat önce üstümüzden jetler geçti..Sanırım ekmek almaya filan çıktı sahur için pilot arkadaşlar hı ? Bu arada doğu anadoludayım..Roj tv de diyor sivil yerler bombalanıyor..Önceden bombalanmadığı hata..Alıyorlar içlerine Pkklıları saklıyorlar besliyorlar.Alayının kanı aynı...Haa bunu ülkemizde canı yanmasın evini pkk lılar yakmasın karısı kızı kaçırılıp tecavüz edilmesin diye yapan köylülerimizde vardır mutlaka onları ayrı tutuyorum..Sonuçta adamın yeri yurdu belli kapıyı çalar yemek bilmemne der vermezsen ailen içerde adam ne yapacak..Askerlerimizi çağırsa askerlerimizde kalıcı olmıycak evimi kollıycaklar hep sonra adamlar geliyor çoluğnu cocuunu dağa kaldırıyorlar...Alayı yediği kapa Mıçan bu şerrefsizler böyle yapıyor....Bu arada saat 9 gibi hakkaride arkadaşımı aradım kendi rütbeli hatta 2 arkadaş..12 ölümüz var ama sabahtan beri bir LEŞŞŞŞ (Hayvan ölüsüne biraz hakaret oluyor aslında) bile alamadık.Adamlar o kadar profesyonel hazırlamışlarki pusuyu aklın durur dedi..

• quote:

Orijinalden alıntı: SaLVaToRe

quote:

Orijinalden alıntı: .Runaway.

Yıllardır dağı taşı uçakla, tankla bombala dur. Sonra ekrana 2 emekli paşa çıkart burası Zap, burası Avaşin derslerini verdir, hep aynı.

Kara harekatından başka çözümü yok bu işin.

son cumlene katılıyoırum. ılk cumlene ıse asla
    o tv ye cıkan pasalar neler yaptı bır bılsen o yıllarda ama bılınmez gızlıdır yada basına yansıdıgı kadardır.
    bu arda dag tasta bonbalanmıyor.

Paşaların geçmişiyle ya da neler yaptıklarıyla alakalı birşey dediğimi göremiyorum ben. Hep aynı şarkılar.
    Onlarca şehit verilir, terörle mücadele azimle ve kararlılıkla sürdürülecektir denir, ardından jetler havalanır dağ taş bombalanır. Madem dağ taş bombalanmıyor yıllardr hangi Pkklı üst düzey yöneticinin öldüğünü gördün ?

Kandil ve çevresindeki silahlı kanada zarar vermenin veyahut da imha etmenin tek yolu kara operasyonu. Ama gidip öyle 1 hafta durdum sonra çıktım değil. Uzun süre orada kalmassan yine aynı şarkıları söylemeye devam etmeye mecbursun.

Ve son olarak. Bu kadar zayiat vermemizin bir nedeni de bizim düzenli bir orduyla onlarınsa vur kaç taktiğiyle bu oyunu oynaması.

• quote:

Orijinalden alıntı: ImbaLanceD

Roj TV'nin tweetine göre uçaklar tekrar havalanmış. Mağaralarını başlarına yıksınlar bu çakalların. Twetter daki pkklılar kan akıtılarak dostluk sağlanmaz falan diyorlar. Bu insanlar karşılarındakileri çocuk sanıyor.

Link warsa koyarmısın kardeş merak ettim
  • quote:

nereye kaçıcaklar Allah'ın dağında o kadar kolaymı kaçmak
    1 hafta önceden haberi olcakki o bölgeyi boşaltsınlar
  • UÇAKLAR İKİNCİ KEZ HAVALANDI

Terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’ta bulunan kamplarını bombalayan ve saat 23.00 sıralarında üslerine dönüş yapan uçaklar, saat 02.45 sıralarında ikinci kez havalandı. Art arda kalan 6 F-16 Irak sınırına yöneldi. Jetlerin Kuzey Irak’taki PKK kamplarını yeninden bombaladığı öğrenildi.

http://gundem.milliyet.com.tr/kandil-e-hava-harekati/gundem/gundemdetay/17.08.2011/1428177/default.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1kom -- 18 Ağustos 2011; 4:21:05 >
  • @salvatore

Yazını düzelt bi zahmet..Okumak eziyet oluyor..

Ayrıca tampon bölge oluşturmadan, teröre bağlanan kaynaklar kesilmeden, meclisten köpekler atılmadan..

Bla bla bla..
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.