< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ernest Hemingway -- 22 Kasım 2020; 0:46:45 > < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
Özel Kuvvetlerde Bayan Alımı
Giriş
Ülkemizin güvenliği için kritik bir öneme sahip olan Özel Kuvvetler, her daim yetenekli ve donanımlı personellere ihtiyaç duyar. Uzun yıllardır sadece erkeklerin görev yaptığı bu seçkin birlikler, son yıllarda kadınların da katılımına açılmıştır.
Kadınların Bordo Bereli Olma İmkanı
Bordo Bereliler, Özel Kuvvetlerin en seçkin ve zorlu birliklerinden biridir. Özellikle terörle mücadele ve özel operasyonlar konusunda uzmanlaşmışlardır. Kadınlar, 2019 yılından bu yana Bordo Bereli birliklerine alım için başvurabilmektedir.
Başvuru Koşulları
Özel Kuvvetlere kadınların alımı için belirli koşulların yerine getirilmesi gerekmektedir. Bunlar şunları içerir:
- Türk vatandaşı olmak
- En az lise mezunu olmak
- 18-27 yaş aralığında olmak
- Beden kitle indeksi 18,5-24,9 arasında olmak
- Askeri sağlık yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak
- Fiziki ve psikolojik yeterlilik testlerini başarıyla geçmek
Eğitim ve Görevler
Kadınlar, Özel Kuvvetlere alındıktan sonra zorlu bir eğitim sürecinden geçerler. Bu eğitim, silah kullanımı, yakın dövüş teknikleri, paraşüt atlama ve diğer askeri becerileri içerir. Eğitimi başarıyla tamamlayan kadınlar, Bordo Bereli birliklerine atanır ve ülkenin güvenliği için görev alırlar.
Sonuç
Özel Kuvvetler, kadınların da yeteneklerini kanıtlayabilecekleri ve ülkeye hizmet edebilecekleri bir alandır. Kadınların Bordo Bereli olma imkanının tanınması, ülkemizin güvenliği için önemli bir adımdır.