< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 25 Mart 2020; 17:48:9 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 25 Mart 2020; 17:48:9 > |
Yorum yazılmamasını şuna bağlıyorum: bu kadar kalifiye birinin bu kadar güzel bir konusuna hakettiği övgüyü nasıl yazacağımızı bilemiyoruz.
ne desem boş hocam. Bu güzel konu için teşekkürler hocam. ek olarak; hocam DH ailesine özel olarak turuncu saçlı 3D bir hatun tasarlama sözünüz var unutmadık! |
Sıcak fırsat.
|
MehmetNY, Sağolasın kardeşim. Yahu daha iyi bir fikrim var, turuncu saçlı göğüs dekolte bi karakter modellemektense senin bulunduğun yere geleyim, o civardan düzgün bir ailenin kızını bulalım istemeye gidelim, seni evlendirmek lazım artık. Hem de hayırlı bir işe imza atmış olurum.
Delifisek.Tux, Teşekkürler, bunu Artstation store'da paylaştım normalde kaynağı orası, yerli ya da yabancı 3D bir oyun projesinde ihtiyacı olan olursa kullansın istedim. DH'de takılan geliştiricilerin projelerini hedeflemedim özel olarak, yine de içimizden daha geniş çaplı bir iş yapan kişi ya da kişiler olursa, bu tip bir silaha da ihtiyaçları olursa kullanabilsinler diye link verdim. Normalde PS3 neslindeki Call of Duty oyunlarından bir tabanca modelini incelersen - bazı yerlerde oyundan alınıp paylaşılmış silah modellerini bulmak mümkün, poly sayıları 10 - 15 bin arasında değişiyor. Şu anki PS4 neslinde ise modifiyesiz tabanca modelleri ortama 18 - 22 bin poly aralığında bir sayıya sahip, ben geçtiğimiz neslin bu tip silahlarındaki ortalama sayı olan 10 - 15 bin poly arasını hedefleyerek modelledim, ham hali şu an 13.558 poligon silahın. PS3 nesline kadar geriye dönülerek rahatça kullanılabilir yani. Kaplamalar açısından ise proje ihtiyacına göre küçültülebileceğinden bir problem teşkil etmez. Örneğin 256 x 256 pixel'e kadar küçültüp istenilen formatlarda Decompress etmek basit bir Photoshop işlemine bakıyor. Mobil ortamda ise ne kadar kaynak tüketeceği bu platformda ne hedeflendiğine bağlı açıkçası. CoD: Mobile ya da Modern Combat 5 gibi bir oyun için pekte sorun değil. Optimizasyonu sağlamak biraz geliştiricinin yeteneklerine de bağlı. Bir oyunun geçeceği ortam, kullanılacak aydınlatma kaynaklarının sayıları, ortamda ne kadar şey Pre-bake edilecek, ne kadar şey gerçek zamanlı çalışacak gibi daha bir sürü uygulanabilir yöntem var, yani bir objenin yüzde kaç kaynak tüketeceği, projenin dişine ve hedeflediği alana bağlı bir durum. Ben teknik detayları aşırı minimize eden mobil odaklı projeleri hedeflemiyorum açıkçası. Zaten öyle bir durumda kaplama paketleri vermezdim, her şey tek bir kanala bake edilmiş olurdu ve silahın yumuşak hatlarındaki segmentleri tamamen silip keskin - köşeli bir model elde ederdim 4 - 5 bin poly arası bir şey olurdu. Özetle olası ihtiyaç duyacak bir kişi, eğer ki projesinin dişine uygunsa kullanabilir bu modeli. Bizden pek çıkacağını sanmıyorum ancak yabancılardan çokça çıkıyor. Unity ya da UE store'da parayla satışa koymak istemedim, işin doğrusunu söylemek gerekirse çoğunlukla yabancı ülkelerdeki bağımsız geliştiricilerden freelance olarak Asset, görsel efekt veya video compositleme işleri alıyorum yeterli sayıda. Onlardan elde ettiğim gelir benim gibi pek israf ayarında gezme tozma ya da kızlarla israf seviyesinde para yeme hevesi olmayan biri için fazla bile. O yüzden bu modelden bir gelir elde etmesem problem değil diyerekten koydum gitti. |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 25 Mart 2020; 17:41:43 > |
|
|
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
|
|
|