Şimdi Ara

Özel Okul Mu Devlet Okulu Mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
314
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bursa'da çocuklarını özel okula mı devlet okuluna mı kayıt yaptırayım diye merak edenlere söyleyeceğimiz bir kaç tavsiyemiz var. Öncelikle Bursa'da özel okulların ağırlık olarak Nilüfer ve Orhangazi ilçelerinde olduğunu söylemekte fayda var. Bursa'ya yeni taşınıp çocuklarının okul nakillerini Bursa'daki özel okullara nakil yapacak olan veliler bunları bilseler çok daha iyi olur. Öte yandan çocuklar için en önemli özellikler arasında yerini koruyan özel okullarda spor ve hobi alanlarının olmasına da ayrıca bir göz atmalısınız.

Özel okulların erken kayıt avantajlarına göz atın
    Özel okullar özelinde konuşmak gerekirse ‘erken kayıt’ avantajları gerçekten çok cazip hale geldi. Özel okul sayısının ve devlet teşviklerinin artmasının yanına dershanelerin kapanmasını da koyunca, özel okullar erken kayıtlarını çok daha önce açıyor ve fiyatlar da bir hayli düşebiliyor. Eğer çocuğunuzu özel okula göndermek istiyorsanız kesinlikle erken kayıt şartlarını okullara bizzat gidip öğrenin. Hele ki düşündüğünüz bir okul varsa bu fırsatı kaçırmayın. Kesenize büyük katkı sağlayabilir.

Yeni okula başlayacaklar için özel okul mu, devlet okulu mu ?
    Yeni okula başlayacak çocuklar için ‘özel okul mu, devlet okulu mu’ sorusu daha da önemli. Büyük bir marka olmuş, ismi herkes tarafından bilinen bir özel okulun eğitim kalitesinin şubeden şubeye dahi değişebildiğini bilmek gerekiyor öncelikle. Adı sanı pek duyulmamış fakat eğitim kalitesi gerçekten iyi düzeyde olan devlet okullarının sayısı da az değil. Burada iş veliye düşüyor. Çok iyi bir araştırma gerekiyor. Sadece ‘ambalaja’ bakarak karar vermemek hayati önem taşıyor.
    Özellikle küçük çocuğunuz varsa, sırf "iyi" diye bilinen bir okula gitsin diye, çok uzakta bir okula göndermeden önce en az beş kez düşünün. Büyükşehirde yaşayan bir çocuğun her gün serviste toplam 1-2 saat harcamasının, bedensel ve psikolojik gelişimi üzerine muhakkak bir etkisi olur.
    Çağdaş, milli ve manevi değerleri yüksek, sorumluluk duygusu gelişmiş, girişimci, yapıcı ve yaratıcı kabiliyetlere ulaşmış ana dili dışında iki–üç dil bilen bir gençlik yetiştirilmesi, eğitim anlayışımızın en önemli hedefleri arasında. Bu konuda özel okulların öğrencilerimize büyük avantajlar sağladığına inanıyorum.
    İster Bursa'da olsun ister başka şehirde olsun özel okullarda öğretmen kalitesi çok çok önemlidir. Devlet okullarına devletin kura ile gönderdiği öğretmenler yerine özel okullarda mülakat ile işe alınan öğretmenler özel okullarda çok daha kalitelidirler.
    Özel okullarda kapıda güvenlik vardır. Bu güvenlik görevlileri okula kimin girip çıktığını da sürekli olarak kayıt altına alıyorlar. Siz evinizde ya da iş yerinizdeyken aklınız çocuğunuzda kalmayacaktır. Bursa özel okul arayanlar yukarıda sayılı kriterlere dikkat ederlerse çok daha iyi okul seçebilirler.
    http://egitimhakkinda.com/

• Bursa Nilüfer'de bulunan özel okullar ailelerin katılımını diğer özel okullarda olduğu gibi oldukça önemsemektedirler. Bu önemin sebebi ise aile, öğrenci ve okuldan oluşan sacayağının sağlamlığını temin ekmektir. Bu sacayağı sağlam olduğu müddetçe başarı kendiliğinden gelecektir. Akademik International School öğrencilerini hayal güçlerinin ötesinde bir geleceğe, karmaşık, küresel ve cesur yanıtlar gerektiren zorluklara hazırlamaktadır. Öğrencilerin eğitim seviyeleri, yeni fırsatları ve olumlu zihniyetleri sayesinde gelişecektir. Akademik International School öğrencilerinin akademik olarak başarılı, meraklı, eleştirel düşünen, cesur, yansıtıcı riskler alan, dünya görüşüne katkıda bulunan, hayatlarından ve kaderlerinden sorumlu birey olmalarını hedefler. Bursa Nilüfer'de bulunan özel okullar arasında eğitim felsefesi bu denli gelişmiş bir diğer okul bulabilmek güçtür. Akademik International School öğrencilerini gelişmeye ve olumlu bir fark yaratmaya teşvik eder. Fikirlerin hayata geçirildiği özel bir yer inşa eden özel okul tüm öğrencilerini akademik olarak besler, onlara meydan okur ve ilham verir. Uzman ve gerçekten donanımlı öğretmenleri, dünyanın önde gelen müfredatını sürekli olarak geliştirmektedir. Tesisleri sorgulamaya dayalı, öğrenci liderliğindeki, hevesli öğrenmeyi teşvik eder. Akademik International School güçlü etik ve çevresel sorumluluğu teşvik etmesi ile Bursa'nın Nilüfer bölgesindeki en iyi özel okulu olarak hafızalardaki yerini almaktadır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.