Şimdi Ara

Özel okullardaki mantıksız öğretmen maaşları (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
223
Cevap
1
Favori
100.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
113 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 4. Sınıf Eğitim fakültesi öğrencisi olarak yazıyorum.

Bu paralar gayet normal. Öğretmenlerin kendini geliştirme niyeti yok. Fakülte eğitimi de çöp. Belli başlı üniversiteler iyi yatırım yapıyor öğrencisine onları da özeller kapıyor hemen. Eğitim fakülteleri rezalet durumda. Öğretmen yetiştirme adına gram eğitim yok. Laf olsun diye eğitim veriliyor. Vakit kaybı fakülte...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Özel okullarda verilen az maaşın sorumlusu da devlettir hatta donanımhaberin ara ara yavaşlamasının da sorumlusu devlettir hatta benim bunu yazarken şarjımın bitme ihtimali bile devletin suçudur (!)(!)(!)!!!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deneme_programı -- 16 Kasım 2018; 9:50:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bunun sebebi formasyon sistemidir arkadaşlar. tarih, fizik, kimya gibi bölümleri kapatacaklarına yada sayılarını azaltacaklarına bunlara formasyon vererek öğretmen yapma yoluna gittiler. şimdi ise elini sallasan öğretmene çarpıyor. mühendisliği de aynı duruma getirdiler artık mühendis olmanın pek bir önemi kalmadı. aynı şekilde piyasada aşırı fazla mühendis var. bayburta bile universite açmanın sonucudur bunlar.
  • Bizim yiğenin maşallahı var. Tüm dersler neredeyse 100. Türkçe'den 90 alıyormuş. Yiğeni Türkçe özel derse götürdük. Saati 120TL. Ders sonrası öğretmeniyle görüştük. Yiğeniniz zehir gibi vs klasik şeyler. Daha sonra ki cümle ise "ama konular bitmedi. Haftaya tekrar getirmeniz faydalı olur." Haftaya da 1 saat 120TL. Bu gidişle sadece bizim yiğen için ayda 500TL vereceğiz. İçimden de diyorum biz üniversitede 3 farklı bölüm bitirdikte ne oldu? Okuma boşuna.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi naten -- 16 Kasım 2018; 12:5:56 >
  • Gemi yan sanayinde çalıştım, işçiler ortalama şu an 3.500,00 TL maaş + mesai + yol alıyor ki bunlarla birlikte 5.000 TL civarında maaşları oluyor. Apartmanda yan komşum özel bir okulda öğretmen, 2.000,00 TL maaş, yol parası yok, sigortası asgari ücretten yatıyor, 5 dakika geç kalsa maaşından kesiyorlar. İstifa et dediğimde her yer böyle yapacak bir şey yok diyor.

Yeni tanıştığım bir arkadaşım Marmara Üniv. Hukuk Fakültesini 18. olarak bitirmiş, avukatlık stajının sonlarında, stajı bitince "avukat" olarak asgari ücrete çalışacak.

Türkiye'de durum bu arkadaşlar. İnsanların ekonomik ve sosyal durumuna daha iyi örnekler verebilecek, durum senin bahsettiğin kadar kötü değil diyebilecek arkadaşlar varsa alıntılayıp cevap versin lütfen.
  • En az 3 çocuk yapın, en az 5 çocuk yapın muhabbetinin sonu ne olacaktı ki? Çok insan, az maaş. Her işte durum farksız. Dönüp Almanya'ya bakıyorum oda 80.000.000 nüfus bizde 80.000.000 nüfus. Daha sonra Alman Markalarına, ihracatına, üretimine bakıyorum. Sonra da bizde ki GURURLA YERLİlerle karşılaştırınca hala çocukta ne 3 ü ne 5 i diyorum.
  • Ilk okul mezunu vasıfsız biri çoğu fabrikaya asgari ücret + 3maas ikramiye alıyor. Çoğu ya işi beğenmiyor yada adam gibi işini yapmıyordu. Bunların maaşı ikramiyeyle birlikte yeni yılda en az 2200tl civari olacak. + Mesai kalırsa maaş artıyor. + isini duzgun yaparsan yükselme şansın var. En basitinden Forklift ehliyeti olan biri 2yil önce 2000tl+4ikramiye alabiliyordu.

• quote:

Orijinalden alıntı: T-E-K-

Triplere bak sanki sayisalda ilk bine girdi.dandik sozel bolumunde cop puan yapmistir
    Ben teknikerim 2000 binlira maaş alıyorum yanımda 1 yıllık mezun makine mühendisi var 1600 alıyor bir yıldır da yanımda çalışıyor ve işe de işkurdan girdi düşün yani

• En yakın arkadaşım 2009 yılında liseden mezun oluyor. Mağazada çalıştıktan sonra askere gidip geliyor evleniyor. Metal fabrikasında çalışırlen istifa edip başka bir fabrikaya giriyor. Fabrika saha işçilerinden birisi de 2009 yılındaki sözleşmeli hocalarından biri. Çocuk şaşırıyor hocası orada olduğuna. Fabrika da daha çok kazandığı için öğretmenliği bırakmış adam düşünün yani.

• naten N kullanıcısına yanıt
    Hocam ,öğretmen vicdansız mı 120₺ nedir allah aşkına ben fiziğe 80₺ matematiğe 70₺ ile gitmiştim(lise)

• Bir okul önceci arkadaşıma tam gün okulda 1200 lira teklif edildi. Sabah 7 akşam 6 arası!

• mcgill kullanıcısına yanıt
    Ayda 2 kez 15 günde 1 kez diye başladı hesapta sonra haftada 1 e döndürdüler. Güya yiğen zehir ama işte bitmiyormuş konular. Lise falan değil hemde Yiğen 2006 lı.
  • robotica R kullanıcısına yanıt
    Asgari ücretin altı teklif ediliyorsa demek ki öğretmenlik mesleği bitmiş. Devlete girdin girdin. Giremedin vasıfsız eleman dan farkın yok.
  • Şu an İstanbulda avukat maaşları 2000-2500 arası , okunulan okul ve yapılan iş göz önüne alındığında öğretmenlere iyi maaş veriyorlarmış !!!

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-3E41C059B

Bir sene hayatta dersten başka hiç sorunu olmadığı için saçma ve gereksiz lise müfredatına çalışıp sınavda da iyi puan yaparak kendini ilah sanan insanlardan bıktım. Sınav puanı-para ilişkisinin kurulduğu nadir ülkelerdeniz. Türkiye'nin dandik üniversitelerinde falan okumayacağım(dandik derken odtüyü bogaziçini kastediyorum. ülkede üniversite yok). Sadece işimi halledip en kısa sürede yurt dışına çıkacağım.

Alıntıları Göster
    Aynen knk yurt dışına çıkacaksın, yurt dışına çıkacağım diyen herkes yurt dışında zaten hadi liseli dersine bak

• şuanki aklım olsa ne mühendislik ne öğretmenlik ne o ne bu. hepsinin başlangıç maaşı 2000tl. 10yıl aynı yerde çalışcandaa maaşın 5-6bin tl olcak
  • Komşunun oğlu askerden yeni geldi ve bir süpermarket zincirinde çalışıyor. Kendi kendime "adam gibi bir iş bulsaydı keşke" derken geçen maaşını öğrendim. 2300-2500 TL bazen mesailerin olduğu dönemlerde 3000 TL'yi buluyor. Resmen şok oldum.
  • Delinin biri taş atmış herkes çıkarmaya çalışıyo. Cehaletle savaşacak kadar cahil değilseniz savaşmayın. Ne kendinizi anlatabilirsiniz, ne de onu “çok şükür cahilim, herşeyi biliyorum” saplantısından kurtarabilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Riven Mı kullanıcısına yanıt
    senin cikmaya vasfin yok diye cikamamissin belliki. aglama burda

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.