Şimdi Ara

Özel okullardaki mantıksız öğretmen maaşları (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
223
Cevap
1
Favori
100.169
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
113 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ne kadar para aldığın veya nasıl bir hayat yaşadığın statün önemli değil önemli olan hayatta mutlu olabilmek birşeyleri paylaşmak önemli. Benim her zaman yaşantım böyle oldu. Ben eşimle nişanlıyken cebimde 10₺ ile günü geçiriyorduk 1 gevreği ortadan bölüp paylaşıp mutlu oluyorduk. Halimiz çok mu İyi şuan tabiki hayır ama mutluyuz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okumuş, vasıf sahibi olmuş aşağı yukarı herkes bu paralara iş bulabiliyor artık.bi kulp buluyorlar illaki ucuza çalıştırıyorlar.maalesef durumlar böyle. okumamış ya da az okumuş (ilkokul mezunu mesela) , 30-40 yıllık ustalar ancak bu paraların bir miktar üzerine iş bulabiliyor.kısaca genel olarak büyük sıkıntılar var işçiler açısından,işçilik gelirleri bakımından.sosyal haklar konusu da zaten herkesin malumu.

bu durumlar ne zamana kadar böyle devam eder merak ediyorum açıkcası.
  • Aynen durum anlattığınız gibi.Eğer branşı özel ders vermeye elverişli değilse o maaşla çalışmasının anlamı yok.Kurumsal markette çalışanlar o parayı alıyor.

Başka yerde iş arasın.İş hayatına da atılmış olur.

• Ee bu belli bir şey atanman da çok zor o zaman öğretmen olma?

• Forumun başlık konusu bile komedi :)

Şu an devlette ortalama 900 Tl civarına ücretli öğretmenler çalışıyor ama bilgisi yok galiba konuyu açanın :))

Düşünsenize saygın bir meslek , öğretmen olmuş diyorsunuz, okulda ilkokul mezunu hademe hizmetli siZden çok daha fazla maaş alıyor :)

• Bu konuda gerçekten çok adaletsizlik var . Benim okulumda da ücretli öğretmenler var benle aynı saat derse giriyorlar, aldığım paranın üçte birini almıyorlar. Özlük haklarından falan bahsetmiyorum bile.

• Bunları bilmeden mi okudunuz bölümü ? 20 yıldır olan şey
  • quote:

Orijinalden alıntı: alechko

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Ben de geçmedim hazırlığı ve cidden boş ama okul çok doluuu

• Gerekli lafı yerine monte etmiş GuardianN- arkadaşımız tebrik ederim. Bu arkadaş ultra zekalı heralde öğretmene ihtiyac duymadan her şeyi öğrenmiş veya gelebildiyse bir noktalara bunu tek başına başarmış gibi konuşuyor. Yaptığın net sayısıyla değil kendine ve yaptığın iş sonucunda ne tarz bir katma değer kattığınla ölçülürsün, bilmem anlatabiliyormuyum.
  • Azdır ya da çoktur, mantıklıdır ya da mantıksızdır çatışmasına hiç girmeyeceğim lakin bu gözler acayip öğretmenler gördü. Ayağını kırıp da dersten geri kalmayalım diye iki ay okula öyle gelen matematik öğretmeni mi dersin, gecenin birinde uykusundan uyandırıp Tolstoy tartıştığımız edebiyat öğretmeni mi dersin, milli gururdan dersleri anlatırken gözleri yaşaran tarih öğretmeni mi dersin, en ufak imla hatamızda dilimize sahip çıkmıyoruz diye çıldıran dil ve anlatım öğretmeni mi dersin... Hepsinin bende birey olma yolumdaki etkisi büyüktür. İşte bu tarz öğretmenler doktorlar kadar maaş alsa üzülmem. Ders anlatmaktan ziyade bir yandan da topluma yararlı birey yetiştiriyorlar çünkü. Hey gidi günler be.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathspell Omega -- 16 Kasım 2018; 5:39:2 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SW4RTHY

nasıl "N'alaka"?

İlkokulda baban mı öğretti sana okuma yazmayı

Alıntıları Göster
    Babası vergi ödedi devlette iş görsün diye o öğretmeni işe aldı. Öğretmen gelip hayrına iş yapmadı karşılığında maaş aldı.
    Herkes mesleği karşılığında ücretini alarak işini yapıyor öğretmenin okuma yazma öğretmesi muhteşem birşey değil. Hangi devirde yaşıyoruz anlamıyorum o öğretmeni farklı birşey sanma devri biteli çok oldu.
  • Oglum İstanbulda özel bir okulda 6. Sınıfta. gecen hafta matematik dersinin 2 sayfa ödevini yapmayı unuttugu için gün boyu tenesüfe çıkmama cezası almış. Bu çocuk.matematik ve fen sınavlarında devamlı.full çeken sınıfın başarı ortalamasını yükselten bir öğrenci.

Eşim devlet okulunda öğretmen. Bu olayı okulda arkadaşlarına anlatıyor. Hepsi de şaşırıyor kesinlikle biz böyle bir ceza hiç vermedik iki defa ödev yapmayan çocugun sözlü notundan 5 puan kırıyoruz demişler.

Eğitim konusunda Kesinlikle devlet okulundaki öğretmenler daha bilgili.

Özel okulun iki avantajı sınıfta öğrenci sayısı az gördükleri ingilizce dersleri daha yogun. .

• Bu maaşlarla bir de velilerimiz en kaliteli eğitimi beklerler :) bizim toplumun anlamadığı bir şey var kaliteli eğitim dünyanın her yerinde pahalı bir hizmettir. Bizim okullarda eğitim değil de devlet eliyle bakıcılık hizmeti veriliyor artık anlayın şunu. Öyle olmasa sayısalı geçtim dünyada kendi dilinde okuduğunu anlamada bile sonlarda olmazdık! Bu maaşlara bu sonuçlar iyi bile. Ha bu arada 24 Kasım geliyor size söyleyeyim öğretmenler aman öğretmenim, ben bir çiçektim beni bahçeye çevirdin, peygamberlik mesleği vs gibi durumlardan fena bıkmış durumda. Bu mesleğin profesyonel ve önemli bir meslek olduğunu ne zaman anlarız, zeki öğrenciler maddi durumundan dolayı bu mesleği ne zaman seçmeye başlarlar belki o zaman bir şeyler düzelmeye başlar!

• Devletin kendisi ücretli öğretmenlik adı altında 1900 bile vermiyor, resmen taşeron öğretmen çalıştırıyorlar. Bir de bunu düşün.

Evet, burası Türkiye. 4 Yıl fabrikada çalışan annem 2000 TL, 4 yıl öğretmenlik okuyan kız arkadaşıma 1600 TL teklif ediyorlar.

Yersen.

Not:İkisi de aynı anda okumaya ve işe başlamıştı, şu anda aklıma geldi. Eğer amaç para olsaydı, ikisini de fabrikaya yönlendirirdim.
  • Bende özelde çalışan biri olarak(Matematik öğretmeniyim) branşında ne kadar iyi olduğun ile alakalı bu durum tabiki diğer faktörlerden mevcut mesela öğrenci seviyor mu ilişkin nasıl öğrenci tutabiliyor musun öğrenci getiriyor musun (en önemlisi bu) eğer bu özellikleri sağlıyorsan maaşı sen belirlersin.. Tabiki bu durum özelde biraz yaş 35 devirince oluyor çünkü işi öğreniyorsun he bu arada seversen öğrenirsin yoksa hep aynı yerinde saydıklarım hepte asgari ücret alırsın.. Eğer bu eşiği sabır ile atlatırsan iyi maaş hatta değer görürsün çalıştığım yerde 6 gün çalışan 5 gün 4 gün 2 buçuk gün çalışan hoca bile var gerisini siz düşünün.. (NOT. Az maaş ile az gün değil..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tamam bu durumdan yakınmanı anlarım ama diğer meslek gruplarını ezerek hiçbir yere gelemezsin..
  • 20.000 ögretmen ihtiyacı olan bir ülkede 250.00 öğretmen olursa olacağı bu.Bunlar daha iyi günleriniz.Her ile üniversite kurmanın bedeli.Tabii bu sadece öğretmenler için değil tüm meslek dallarında böyle.Üniversiteli işsiz ordusu yaratıyoruz.
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.