Şimdi Ara

Özel Üniversite Anormal Fiyatlar (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.305
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yavkar@fb

muhtemelen doğru düzgün bir puanın yok. muhtemelen öyle çok da paran yok. o zaman çalışsaydın ya kardeşim. neyine güvendin? ondan sonra eğitim sistemine bok atmak en kolay yol.

quote:

Orijinalden alıntı: Uygurca

Koç Tıp 40,000 tl

Gidecek öğrencilerin büyük bir kısmının Annesi- Babası doktordur, Oğlu/ Kızı da doktor olsun istiyorlardır ama, puanı devlet ünilerine yetmemiştir, Çözüm de orasıdır.

Birde ben hep en iyi vakıf üniversitesi bilkenttir diye bilirdim, Az evvel baktım bu koçun her hangi bir lisans programının yıllığı 30 bin TL , Sabancı 28 bin TL iken

Bilkent in 18 bin TL

İlginç...

• quote:

Orijinalden alıntı: X kare

quote:

Orijinalden alıntı: maghapas

ben ve kardeşim özeldeyiz ikimiz yılda 50bin tl'ye geliyo

sabancının torunumusunuz

hayır ama Sabancı'da okuyorum yaklaştın
  • quote:

Orijinalden alıntı: IdontLetEscapeYou

en ucuz özel üniversite hangisi acaba

Çoğunun fiyatları aynı 1,2 milyar oynuyor en fazla
  • @Dhqwer

Koç Üniversitesi burssuz bölümleri bile iyi bir puan gerektiriyor. Mesela, Koç üniversitesinde EE mühendisliğini burssuz okumak için SAY-2 puan türünden 338 yapmış olmanız gerekiyor. 338 SAY-2 puanınız olacak hem de paranız. Burslu tıp bölümü Hacettepe ile yarışır. Bursuz bölümüyse EE Mühendisliğinde olduğu için ciddi bir puan gerektirir. Kısaca her parası olan oraya gidemiyor.

Bilkent elbette ucuz olacak çünkü diğer vakıf üniversitelerinden farklıdır kendisi. Yarı devlet yarı özel gibi düşünmek lazım onu. Çünkü zamanında devlette kariyer yapmış insanlar tarafından kuruldu. Sermaye destekli değildir kendisi. TSK ile ortak projelere sahipler. Ciddi yardım alıyor TSK'dan.
  • quote:

muhtemelen doğru düzgün bir puanın yok. muhtemelen öyle çok da paran yok. o zaman çalışsaydın ya kardeşim. neyine güvendin? ondan sonra eğitim sistemine bok atmak en kolay yol.

Çalıştım elimden geldigi kadarını yaptım.. fakat avrupadaki egitim sistemi ile bizmki brmi sence 4 yıl okuyorsun bitiriyorsn iş yok olsada düşük maaş
  • quote:

@Dhqwer Koç Üniversitesi burssuz bölümleri bile iyi bir puan gerektiriyor. Mesela, Koç üniversitesinde EE mühendisliğini burssuz okumak için SAY-2 puan türünden 338 yapmış olmanız gerekiyor. 338 SAY-2 puanınız olacak hem de paranız. Burslu tıp bölümü Hacettepe ile yarışır. Bursuz bölümüyse EE Mühendisliğinde olduğu için ciddi bir puan gerektirir. Kısaca her parası olan oraya gidemiyor.

Az önce baktım, düzelteyim bilkent ee burssuz 90 kişi almış ama sıralama olarak son giren 29 bininci, Koç ee 36 kişi almış sıralama olarak son kişi 85 bininci.

Her parası olan giremiyor kısmınada katılıyorum tabiki,
    Sıralama sonuçlarına göre görünüşe bakılırsa itü makina, odtü inşaat gibi bölümlere girebilecek elemanlar yıllık 20 bin TL veririm tıp okurum demiş.

Bu kısım bile ilginç yani.

• Herkes tıp okumak istiyor çünkü %100 iş garantisi var :/
  • quote:

Çalıştım elimden geldigi kadarını yaptım.. fakat avrupadaki egitim sistemi ile bizmki brmi sence 4 yıl okuyorsun bitiriyorsn iş yok olsada düşük maaş

yalnız işsizliği eleştirmeden önce birşeyler yapman şart. bir şekilde o işsizliği eleştirebilecek yetkin olması lazım. sen oku, görevini yap, sonra istediğini söyle sistem hakkında. bu şekilde samimiyetsiz oluyor.
  • quote:

quote:

yalnız işsizliği eleştirmeden önce birşeyler yapman şart. bir şekilde o işsizliği eleştirebilecek yetkin olması lazım. sen oku, görevini yap, sonra istediğini söyle sistem hakkında. bu şekilde samimiyetsiz oluyor.

Çevremdeki Gördügüm Çogu insan İşsiz Hep arkasında Torpil yada taşoron bi firma destegiyle giriliyor çalışan giremiyor imkanım olsa 1dk durmam türkiyede

• quote:

Çevremdeki Gördügüm Çogu insan İşsiz Hep arkasında Torpil yada taşoron bi firma destegiyle giriliyor çalışan giremiyor imkanım olsa 1dk durmam türkiyede

orası ayrı. bende 1 dakika durmam ama şimdilik mecburum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MartNisan

Özel ünitesite demek parayla diploma almak demek. Buna adaletsizlik olarak bakardım önceden ama sonra görüyorsunki o diplomalar bir işe yaramıyor. Istisnası:baba fabrikasında devam etmek.

valla hiç te öyle değil. bende özelde okuyorum sırf dersten kalıp extra para ödememiyelim günlerce sabahladığımı bilirim.
    devlet te okuyanda cok arkadasım var cogu kalırsam kalırsam seneye sınavına gırerım düşüncesindeler.
    sana sunu soylıyım eger ozele gercekten okumak ıcın gelıyosan devlet unıversıtesınden cok daha fazla calısman gerekecek cunku işin içine para girince hersey değişiyor.bırakmak için ellerinden ne geliyorsa yapıyolar.58 59 alıpta 1 2 puan yüzünden hazırlık ta koca donemi tekrar dan okuyan arkadasım varkı saymakla bitmez. onun için uzaktan beleş diplama gibi gelebilir ama hiç te öyle değil.7tepe mühendislikte durumlar böyle ama diğer okullar hakkında yorum yapamıcam...

• quote:

Orijinalden alıntı: RecycleBin

quote:

Orijinalden alıntı: MartNisan

Özel ünitesite demek parayla diploma almak demek. Buna adaletsizlik olarak bakardım önceden ama sonra görüyorsunki o diplomalar bir işe yaramıyor. Istisnası:baba fabrikasında devam etmek.

valla hiç te öyle değil. bende özelde okuyorum sırf dersten kalıp extra para ödememiyelim günlerce sabahladığımı bilirim.
    devlet te okuyanda cok arkadasım var cogu kalırsam kalırsam seneye sınavına gırerım düşüncesindeler.
    sana sunu soylıyım eger ozele gercekten okumak ıcın gelıyosan devlet unıversıtesınden cok daha fazla calısman gerekecek cunku işin içine para girince hersey değişiyor.bırakmak için ellerinden ne geliyorsa yapıyolar.58 59 alıpta 1 2 puan yüzünden hazırlık ta koca donemi tekrar dan okuyan arkadasım varkı saymakla bitmez. onun için uzaktan beleş diplama gibi gelebilir ama hiç te öyle değil.7tepe mühendislikte durumlar böyle ama diğer okullar hakkında yorum yapamıcam...

Aynen sana katılıyorum.

Eğer öğrencinin ailesi çok zengin, para onun için bir şey ifade etmiyorsa, o zaman kalır ama bu sefer de yaz okuluna gelir ve yaz tatilini ders çalışarak geçirir. Belli bir devam zorunluluğu var zaten, çalışmaz ise, gene kalır, hem parası hem zamanı gider. Zaten okulu da en fazla 7 sene uzatabilir, onun dışında ilişiğini keserler, hatta ve hatta yabancı dil sınavını geçemeyip de, okuldan ilişiği kesilen arkadaşlar biliyorum.

• En iyisi düzgün çalışıp adam gibi bir devlet üniversitesinin güzel bir bölümünden mezun olmak.Özel üniversiteyi burslu kazansan bile ders bırakınca bursun kesiliyo bu da sürekli rahatsız eder adamı
  • quote:

Orijinalden alıntı: araknid

En iyisi düzgün çalışıp adam gibi bir devlet üniversitesinin güzel bir bölümünden mezun olmak.Özel üniversiteyi burslu kazansan bile ders bırakınca bursun kesiliyo bu da sürekli rahatsız eder adamı

şehir efsanalerinden seçmeler...

benim alttan matematik kaldı, hala bursumu kesen yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dhqwer

quote:

quote:

Koç Tıp 40,000 tl

Gidecek öğrencilerin büyük bir kısmının Annesi- Babası doktordur, Oğlu/ Kızı da doktor olsun istiyorlardır ama, puanı devlet ünilerine yetmemiştir, Çözüm de orasıdır.

Birde ben hep en iyi vakıf üniversitesi bilkenttir diye bilirdim, Az evvel baktım bu koçun her hangi bir lisans programının yıllığı 30 bin TL , Sabancı 28 bin TL iken

Bilkent in 18 bin TL

İlginç...

Bilkent'in mühendislik dışındaki bölümlerin bi halt yok maalesef. Ayrıca tahminim koç tıp ın taban puanı açıklandığında bir çok devlet tıpından yüksek olacaktır. Yeditepe diş bile yılda 33 bin lira 340 a yakın bir puanı vardı. Parayı veren düdüğü çalamıyor her zaman yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: SaatciSylar

quote:

Orijinalden alıntı: Dhqwer

quote:

quote:

Koç Tıp 40,000 tl

Bilkent in 18 bin TL

İlginç...

Bilkent'in mühendislik dışındaki bölümlerin bi halt yok maalesef. Ayrıca tahminim koç tıp ın taban puanı açıklandığında bir çok devlet tıpından yüksek olacaktır. Yeditepe diş bile yılda 33 bin lira 340 a yakın bir puanı vardı. Parayı veren düdüğü çalamıyor her zaman yani.

aç da bi bak kaç puanla almış mühendis dışı bölümlerin bursluları

en ideal verdiğin parayı hakeden yer bilkent. 30 bin lira yıllık verilip de bilkent in iibf bölümlerinin aşağısı bir eğitim almak isteyenler sabancı koç tercih edebilirler tabi

• Puanına bişey demedim bi halt yok dedim.
  • quote:

quote:

En iyisi düzgün çalışıp adam gibi bir devlet üniversitesinin güzel bir bölümünden mezun olmak.Özel üniversiteyi burslu kazansan bile ders bırakınca bursun kesiliyo bu da sürekli rahatsız eder adamı

Seni bilmem şu bedrettin dalanın üniversitesi neydi yeditepe mi ne işte oranın hukuk bölümü için davetiye geldi burslu.Adamlar yazmış oraya bilmem kaç kredili ders geçilemezse öğrenci bu hükümlerden yararlanamaz.Bi sen varsın burslu okuyan anladık

• quote:

Seni bilmem şu bedrettin dalanın üniversitesi neydi yeditepe mi ne işte oranın hukuk bölümü için davetiye geldi burslu.Adamlar yazmış oraya bilmem kaç kredili ders geçilemezse öğrenci bu hükümlerden yararlanamaz.Bi sen varsın burslu okuyan anladık

bir ben yokum burslu okuyan ama senden daha fazla yorum yapma hakkına sahibim. en azından fikirlerim, bilgilerim dahilinde oluyor. duyduklarım dahilinde değil. siz gidin tercih döneminde milleti korkutmaya devam edin.
  • quote:

quote:

quote:

Yeditepe üniversitesinin burs yönetmeliği....
    Bursun Sona Ermesi
    Madde 10 – Üniversiteye Giriş Başarı Bursu aşağıda belirtilen hallerde sona erer:

a)Yabancı dil hazırlık sınıfını dört dönemde başarı ile tamamlayamama,
    b)Yeditepe Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim, Öğretim ve Sınav Yönetmeliği
    hükümlerine göre eğitim gördüğü programda güz ve bahar dönemlerinde üst üste iki kez
    aldığı not ortalaması (GPA)’nın 2.00’nin altına düşmesi (Bahar dönemi not ortalamalarına yaz
    programında alınan notlar da dahil edilir.).

c)Mazeretsiz olarak üst üste iki dönem devamsızlık yapma,

d)Disiplin cezası almış olmak.

Başarısızlık nedeniyle bursları kesilen öğrencilerden yarı yıl esasına göre eğitim görenler, üst
    üste iki yarıyıl sonunda dönem not ortalamalarını (DNO-GPA) 2.00’nin üstüne; yıl esasına
    göre eğitim görenler, o yılın not ortalamalarını (DNO-GPA) 2.00’nin üstüne çıkarırlarsa
    yeniden burslu statüsüne dönerler. (29.01.2005 - 25711 sy. RG.)

özetle adamlar 2 dönem ortalaman 2 nin altına inerse bursu kesiyorlar, Bundan sonra ne yaparsan yap paralı okuycaksın demiyorlar.

1 sene okuyup yine 2 nin üstüne çıkarsan bursu geri veriyorlar.

E buda gayet doğal 2 nin üstüne hiç çıkamayan adam zaten sınıf geçemez..

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.