Özel üniversitede okuma mantığını tam olarak anlamıyor toplum. Çok istisna bir durum olmuştur 1-2 puan ile kaçırmışsındır ya da gerçekten kazanabilecek bir öğrenci iken bir kaza sonucu olmamıştır ya da burs; işte o zaman özel üniversite okunabilir sadece.
Geriye kalan tüm durumlar bir tırın yükünü bir ata çektirmeye çalışmaktan ibarettir.
Tıp Fakülteleri'nin puanı sadece çok tercih edilmelerinden dolayı yüksek değildir. Orada okuyabilecek ball (Türkçe yazsam olmaz şimdi anlayan anlar) sende var mı onu ölçer o puan. Tanıdığım bir kız, babası çok zengin, kız eski öss sisteminde 380 üzerinden olan sistemde 250 alamamış babası gidip Florance Nightingale hastanesinde kıza tıp okutmaya çalışıyor. Ve o kız tıpı orda okuduğu için övünebiliyor. Kısrak haliyle bir Scania ile aynı yükü çekmeye çalışıyor yani.
Özel üniversiteleri bu mantıkla kullanan arkadaşları kınıyorum. Başka bir örnek; yurtta oturuyoruz Kadir Kas EE paralı okuyan bir çocuk gelip üniversitesini yere göğe sığdıramıyor, yıllardır hayalimdi sonunda kazandım diyor, Mat2 ve Fen2 den toplam neti 10 bile değil bu insanın ve kendisi mühendis olmaya aday.
şırnak yarısı doktor yarısı avukat neden??? cunkı azerbaycanda unı okuyorlar ve gelıp denklık olduğu ıcın doktor yada avukat oluyorlar.. doktor derken tusu kazanamadıkları ıcın pratısyen oluyor lar ama sonucta doktorlar....
burs kesilme ile ilgili bişeler yazılmış
okulun sitesindeki yönetmelikten alıntı( istanbul ticaret üni.)
Bursun Sona Ermesi
Madde 8. Üniversiteye Giriş Başarı Bursu, aşağıda belirtilen hallerde ve bu yönetmeliğin 5. Maddesi yoluyla sona erer:
a) Yabancı dil hazırlık sınıfını iki yarıyılda başarı ile tamamlayamama,
b) İstanbul Ticaret Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine göre, eğitim gördüğü programda o akademik yılda güz ve bahar yarıyıllarında aldığı not ortalamasının (2.00) nin altına düşmesi ve birden fazla (F) ve/veya (IA) notunun bulunması,
3. dönemden 1 4. dönemden 2 dersten kaldım ( 3. dönem 16 kredi 3.45 ort , 4. dönem 19 kredi 1.61 ort ) , bu sene bunları alttan aldım , 4. dönem dersini 6. dönemde alttan alırken yine kaldım
ve hala okula verdiğim tek para akbil parası
FMV Işık Üniversitesi 2010-2011 dönemi için öğrencilere sunduğu burs olanaklarını büyük ölçüde genişleterek, burslu öğrenci oranını %42'ye yükseltme kararı aldı.
Puan ve sıralama ölçütüne bakılmaksızın bölümlere yerleşen tüm öğrencilere açık olan burslar sayesinde, Işık Üniversitesi'nde her 100 öğrenciden 70'i burslu olarak öğrenim görebilecek. YÖK uygulaması çerçevesinde verilmesi zorunlu olan yüzde 10 burs oranını aşan ve ihtiyacı olan tüm öğrencilere ulaşmayı hedefleyen Işık Üniversitesi, yüksek burs veren üniversite olmak istiyor.
Bu yıl tercih listesinde Işık Üniversitesi'ni ilk 3'e yazan her öğrenci %25 burslu okuyacak.
Başarıyı ödüllendirmeyi ve ihtiyacı olan tüm öğrencilere ulaşmayı hedefleyen Işık Üniversitesi, gerçek bir vakıf üniversitesi olarak eğitimi bir hak kabul ettiğinin altını çiziyor. Buna göre, ücretli veya kısmi burslu öğrenim görmekte olan öğrencilere, başarı oranlarına göre %100'e varan başarı bursları sağlıyor. Bunun yanında, öğrencilere destek amaçlı çalışma bursları da sağlanıyor.
Işık Üniversitesi, % 50 oranında eğitim kredisi kullanacak öğrencilerine, 2010-2011 eğitim-öğretim yılı birinci yarıyıl ödemesi olarak 49 TL'den başlayacak taksitlerle uzun vadede ödeme fırsatı sunuyor.
Kredi kapsamında lisans öğrencileri, hazırlık sınıfı da dahil olmak üzere 5 yıllık eğitim süreleri için kredi başvurusunda bulunabiliyorlar. Öğrenciler her yarıyıl, o yarıyıla ait öğrenim ücreti için kredi başvurusunda bulunup okul ödemelerini kredilendirebiliyorlar. Maksimum 10 yıl vade ile kullanılabilecek kredide, maksimum 5,5 yıla kadar kredi ana para ödemesi yapmadan sadece faiz ödemeli dönem sunuluyor.
Işık Üniversitesi öğrencilerine özel eğitim kredisi, 1.000.- TL ile 100.000.- TL arasında değişen tutarlarda teminatlı ve teminatsız olmak üzere farklı şekillerde alınabiliyor.
Teminatlı kredide 10 yıla varan vade süresi ve % 50 eğitim kredisi kullanacaklar için birinci dönem ödemesi 49.- TL'den başlayan geri ödeme seçeneklerinin yanı sıra, teminatsız kredide beş yıla varan vade süresi ve birinci dönem ödemesi 114.- TL'den başlayan ödeme koşulları bulunuyor.
Uzun Vadeli Eğitim Kredisi istenilen dönemde kullanılabilirken, krediye ara verip tekrar başlamak da mümkün. Kredinin belirlenen faiz oranı, vade süresinin sonuna kadar değişmiyor. Uzun Vadeli Eğitim Kredisi hakkında Işık Üniversitesi aday öğrenci web sayfasından detaylı bilgi alınabilir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme