Şimdi Ara

Özel Üniversite, Para Sıkıntısı ve Aileye Yük Olmak (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
4.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Ailen sana 200 k ödemek zorunda.Üniversite okuyacaksan ailen seni destekleyecek arkadaşım.Kimse üniversiteyi tamamen kendi parasiyla okumuyor herkes destek alıyo bir şekilde.Onun giderini boşver liseyi bitirene kadarki giderinide hesaplarsan 200 ün üstünde çıkar.Okumak böyle birşey malesef.Ayriyeten ailen ödeyebiliyormuş işte ne güzel.Benim ailem ödese ben de gitmek isterdim ama maddi durumdan dolayı kendi şehrimizde kaldım.Bir aile çocuğunu okurken desteklemeyecekse hiçbir şey yapmasın o zaman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öylesine söylemiş gibi düşünebilirsin ama ciddiye almani öneririm

İELTS'ye gir iyi bir puan al sonra Baltıklarda veya Balkanlarda devlet üniversitesine geç.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ozel muhendislik okumak pismanliktir

Is bulamassin bulsan da saka gibi paralara calisirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: NUSR-ET

Hocam bizde orta halliyiz beni ilkokula baslarken ilerde ingilizcem iyi olsun diye annem beni ilkokul 1 de ozele yazdilar neyse 8 sene ilkokuku ozelde okudum yillik 20.000 den ilkokulda 160.000 tl harcadilar toplam sonra ailemin kafasindaki plan sbs sinavinda ( o zamanlar sbs vardi) iyi bir anadolu lisesi veya fen lisesi kazanip gitmemdi ama ne oldu ben sbs den berbat bir puan yaptim ailemde mecbur lisedede beni yine ozel okula yolladilar cunku eger devlete gitseydim anca meslek lisesine girebiliyordum meslek lisesine gitmemem icinde beni ozel okula yolladilar.Lisedede senelik 40.000 tlden 160.000 tl para verdiler sonra ygs lys den iyi bir puan alip iyi bir devlet universitesine veya ozele burslu gitmemi istediler ama ben ygs lysdende berbat bir puan aldim baraji zor gectim ailemde mecbur yine unidede beni parayla ozel okula yolladilar suan unideyim yeditepede parayla okuyorum senelik 40.000 tl veriyoruz yurt parasiyla beraber hayatimda hic devlet okuluna gitmedim ve uni bitince benim egitimime toplam 480.000 tl harcanmis olacak ama sonucta ben kimseye beni ozel okula yollayin diye yalvarmadim hep kendileri yolladilar o yuzden aileme karsi kendimi hic borclu hissetmiyorum beni devlete yollasalardida giderdim benim icin problem olmazdi ama yollamadilar o zaman beni ilgendiren bir durum yok.

Sende sıkıntı yok sıkıntı ailende. Herkes akademik başarı gösterecek diye bir şey. İnsanlar bunu bir anlasa. Matematiği 5 alan öğrenci akıllı 3 alan öğrenci gerizekalı değildir.

• Şimdi, dostum senin okula verdiğin ücret her sene yüzde 3 ila yüzde 7 arasında bir değer ile artış gösterecek her sene kendisinden önceki fiyatın üzerine ek olarak. yani senin cebinden kafadan yaklaşık 250 bin liradan fazlası çıkabilir. Geçeceğin devlet üniversitesi en azından ortalamanın üzerinde bir eğitim ve kalitede ise geçmenden yanayım çünkü 250 bin lira az değil ben de senin durumunu birebir yaşıyorum şu anda gerçekten çok zor bir durum hatta öylesine ağır ki ben ilk sene bu baskıya dayanamayıp 1. sınıfa gitmemiştim. Aramızdaki tek fark senin paranı ailen ödüyor ben çalışarak tek başıma ödemek zorundayım. Sen hesap et işte. Seni çok iyi anlayan birisi olarak geçebiliyorsan geç.
  • Sabancida okuyor olabilir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Last Peony -- 21 Kasım 2017; 1:2:44 >
  • yıllık 32k sadece okul masrafı ödeyen aile nasıl orta halli oluyor ya. hangi ülkenin orta sınıfı bu?

üniversiteye yeni başlamış ergen tribine yakalanmışsın baba parası yiyorum :(( diye. bi süre sonra geçer, ortamlara dalınca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rajeesh -- 21 Kasım 2017; 1:15:21 >
  • ayda 2 kilo et yiyorsanız durumunuz iyidir
  • Amerika'da ünv öğrencilerinin üni'lere borcu $1.5Trilyon (https://studentloanhero.com/student-loan-debt-statistics) yani bu özel üni işi sakat. Bana sorarsan bu şartlarda üni okunmaz cunku karın tokluğuna öğrencilik yapılmaz. İngilizce hazırlık? Come on! Günümüzde Internet ingilizce öğrenme imkanlarıyla dolup taşıyor, bence ing öğrenmek isteyen ücretsiz videolar, kurslar, kitaplar, filmlerle öğrenebilir. Teknik ingilizce de aynı şekilde. Fakat bir askerlik olayı da var, üni bitiren y.subay k.dönem asker oluyor ki bu anayasa eşitlik ilkesine aykırı. parası olan bedelli yapıyor o da aykırı. Almanya'da örneğin Porsche CEO'sunun oğlu da fabrikadaki işçinin cocuğu da aynı süre 12 ay askerlik yapar, evet son birkaç senedir Almanya'da askerlik zorunlu olmaktan cıkarıldı ancak zorunlu olduğu dönemde herkes için aynı şartlar ve sürelerde zorunluydu. Askerlik hariç, üni diplomasının iş hayatında getirisi yok. Kıbrıs'ta üni mezunu bir arkadaş var, Bursa sanayisinde günde 16 saat haftada 7 gün çalışıyordu (rakamları yanlış okumadınız 16 x 7) üni'den cok sistemde bazı derin sorunlar var, bu sorunlar dururken Harvard'ı bitirsen ne fayda? Üni konusunda Amazon'daki kitaplara göz atmanı da tavsiye ederim, örneğin :https://www.amazon.com/Failure-Common-Knowledge-LFB-ebook/dp/B00B41AMKW

• quote:

Hocam bizde orta halliyiz beni ilkokula baslarken ilerde ingilizcem iyi olsun diye annem beni ilkokul 1 de ozele yazdilar neyse 8 sene ilkokuku ozelde okudum yillik 20.000 den ilkokulda 160.000 tl harcadilar toplam sonra ailemin kafasindaki plan sbs sinavinda ( o zamanlar sbs vardi) iyi bir anadolu lisesi veya fen lisesi kazanip gitmemdi ama ne oldu ben sbs den berbat bir puan yaptim ailemde mecbur lisedede beni yine ozel okula yolladilar cunku eger devlete gitseydim anca meslek lisesine girebiliyordum meslek lisesine gitmemem icinde beni ozel okula yolladilar.Lisedede senelik 40.000 tlden 160.000 tl para verdiler sonra ygs lys den iyi bir puan alip iyi bir devlet universitesine veya ozele burslu gitmemi istediler ama ben ygs lysdende berbat bir puan aldim baraji zor gectim ailemde mecbur yine unidede beni parayla ozel okula yolladilar suan unideyim yeditepede parayla okuyorum senelik 40.000 tl veriyoruz yurt parasiyla beraber hayatimda hic devlet okuluna gitmedim ve uni bitince benim egitimime toplam 480.000 tl harcanmis olacak ama sonucta ben kimseye beni ozel okula yollayin diye yalvarmadim hep kendileri yolladilar o yuzden aileme karsi kendimi hic borclu hissetmiyorum beni devlete yollasalardida giderdim benim icin problem olmazdi ama yollamadilar o zaman beni ilgendiren bir durum yok.

Kusura bakma da Ölü yatırımsın bro üniyi bitirince yine iş bulamayacaksın muhtemelen. O kadar para boşa onun yerine bi pilotluk kursuna falan yazılsaydın masrafı çıkarırdın

• Mühendislik okuyorsun ama ders çalışıyor musun? Kendini geliştireceğine inanıyor musun? Planın ve programın var mı? Yabancı dil öğreniyor musun? Vizyonun ne? Ayrıca bütün bunları yapacağını düşünsek bile bu ülkede nereye kadar gelişebilirsin ya da ne şekilde bir iş bulabilirsin? Bulabileceğin işte aylık kazancın en az 5000 lira olacak mı? Bunların cevabını vermekte zorlanıyorsan yanlış yoldasın.

Çok donanımlı bir mühendis olacağına inanıyorsan özel sektörde iş bulabilirsin ama bu gerçekten çok zor ve şans işi eğer şartları yerine getirirsen tabi.

Sadece yıllık 25000 lira çok ciddi bir para kaldı ki sınıf atladıkça okul fiyatı da yükseliyor diye biliyorum.

Kredi çıkmış buna neden sevindin? Yine cebinizden para çıkacak mezun olduktan sonra paşa paşa ödeyeceksin. 8 ay öğrenim kredisi alacağını düşürsek 425 liradan 5 yılda 17000 lira para yapıyor. Bu sana borç olarak geri dönecek.

Hiç okumasan o parayı biriktirsen daha iyi diye düşünüyorum ama bu seni yanıltmasın eğer köklü bir iş bulabileceğine inanıyorsan devam et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fearlestorm -- 21 Kasım 2017; 1:54:52 >

• quote:

Orijinalden alıntı: All Nightmare

quote:

Kusura bakma da Ölü yatırımsın bro üniyi bitirince yine iş bulamayacaksın muhtemelen. O kadar para boşa onun yerine bi pilotluk kursuna falan yazılsaydın masrafı çıkarırdın

Hocam benim babam muteahhit zaten insaat sirketimiz var onun basina gecip muteahhitlik yaparim zaten buyuk ihtimal.İse girme derdim yok

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.