Şimdi Ara

Özel Yapım Otomobil

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar uzun zamandır aklıma takılan ve çocukluğumdan beri sürekli hayalini kurduğum bir olay var.
    Yaş ilerleyince ve hayatında bazı fırsatları kullanarak belli bir yere gelince insan daha çok farklı farklı şeyler denemek istiyor ve buna eskiden kurduğu o masum hayaller ile başlıyor.
    Asıl konuya gelelim;
    şu sıralar BMW'nin 2013 kasa 6 serisi çok hoşuma gidiyor, bu aracı yurdışında veya yurtiçinde(yapılabileceğini zannetmiyorum) titanyum maddesiyle ürettirmek istiyorum. Yani arabanın iskeleti ve dış kaplamasını titanyum elementinden istiyorum. Teknik bir iş olması gerekiyor ve mühendisler kontrolünde olması gerekiyor. Çünkü titanyum herkesin bildiği gibi birçok çelikten daha hafif bir madde tabiki bu durum otomobilin performansını ve daha bilemeyeceğim birçok özelliğini etkileyecektir. Bir süredir bu amacım için uygun firmaları arama rağmen yeterli sonuçlar elde edemedim. BMW ile iletişime geçtim ama herhangi bir geri dönüş olmadı. Titanyum fiyatlarınada bakınca yurtiçinde kilosu 350 Amerikan Dolarından başlıyor. Benim yaklaşık 500.000 Amerikan Doları kadar bütçem var, bu şartlarda özel yapım olarak bu aracı yaptırabileceğim bir bağlantıya ihtiyacım var. Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

• Bu islemi yaptirabileceginizi sanmiyorum. Malesef bazi konular para ile cozulemiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 ton titanyum kullansanız 350 bin dolar dolar, bu işte motor, mühendislik, alt takım vb. maliyetler de olacak. Bence direk bir 6 serisi alın, karbon fiber yapın, uğraşmayın.
  • çok zor bir proje ve bir çok usta bu iş için uğraşmaz
  • Yorumlarınız için teşekkür ederim zaten pek mümkünatı yoktu bu planın, benim düşüncemde biraz bu yöndeydi.
    Merak ettiğim başka bir konu daha var, diyelim ki adamın biri dediğim bu projeyi bir şekilde gerçekleştirdi, peki BMW araçlarında bu tip köklü oynamalara izin verecek mi sizce?
    Arabalarında başka bir mühendislik kullanılmasını şirket için hakaret olarak görebilirler tıpkı önceki yıllarda yalnış hatırlamıyorsam karadenizli bir adamın Ferrari marka aracına LPG sistemi taktırması gibi, o adamın elınden arabasını almıştı firma.
    Zaten adamlar söyleyecektir ayıptır söylemesi ulan sen bu arabayı titanyum yapsan ne olacak, çocuk musun sen?
    Neyse bu konu bana uzun zamandır meşgale olmuştu, biraz daha farklı düşününce herşey açıklığa kavuşuyor gibi. Teşekkürler

İmla hataları edited

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Qtion -- 21 Ağustos 2013; 22:20:14 >
  • Dediğiniz iş bir bakıma kolay fakat diğer taraftan imkansız.

Kolay;
    Çünkü dış kasayı ve şasiyi titanyum yapabilirsiniz.

İmkansız;
    Çünkü,
    Üretici firma çarpışma testlerinden geçebilecek şekilde kasayı yeniden tasarlamak zorunda,
    Motorun,şanzımanın yerleşimini ve tasarımını yeniden düzenlemek zorunda,
    Değişen ana element yüzünden bir çok parça yeniden tasarlanmak zorunda,
    Araç ağırlığı değişeceği için,şanzıman dişli oranları değişmek zorunda,
    Araca uygun yedek parça üretilmek zorunda vs.

Tüm bu uygulamaların ve değişikliklerin sadece 1(bir) araç için yapılması da imkansız.

En iyisi o bütçeyle gidip bir 640i alın ve yapabildiğiniz modifikasyonları bütçeniz çerçevesinde yapın.

Hayırlı geceler,
    Emre.
  • Öncelikle kusura bakmayın ama biraz gereksiz bir fikir sahibisiniz.
    Titanyum dediğiniz gibi daha hafif ve sağlam bir madde fakat otomobillerde bunun yerine carbon fiber de iş görüyor.
    Ayrıca maaliyetten ziyade görünüş olarak bu şeyi istiyorsanız kaplamaları da düşünebilirsiniz.

Türkiye 'de bu tip işlemleri yapan firmalara da danışmanızı ve cnc forumlarında arama yapmanızı tavsiye ederim.
    http://www.sandvik.coromant.com/en-gb/pages/default.aspx

Ayrıca vericeğim linkte bir sürü parça bulucaksınız, bu parçalara tıkladığınızda bunları üreten firmalar çıkmakta.
    Bu firmaların kendi web sitelerine giderek fikrinizi sorabilirsiniz,
    Formlu olarak titanyum kaporta işleyebilecek ekipmanı olan bir firma bulmanız gerekmekte.
    http://www.andysautosport.com/bmw/2006_9999_m6/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iGroN -- 22 Ağustos 2013; 10:46:15 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: iGroN

Öncelikle kusura bakmayın ama biraz gereksiz bir fikir sahibisiniz.
    Titanyum dediğiniz gibi daha hafif ve sağlam bir madde fakat otomobillerde bunun yerine carbon fiber de iş görüyor.
    Ayrıca maaliyetten ziyade görünüş olarak bu şeyi istiyorsanız kaplamaları da düşünebilirsiniz.

Türkiye 'de bu tip işlemleri yapan firmalara da danışmanızı ve cnc forumlarında arama yapmanızı tavsiye ederim.
    http://www.sandvik.coromant.com/en-gb/pages/default.aspx

Ayrıca vericeğim linkte bir sürü parça bulucaksınız, bu parçalara tıkladığınızda bunları üreten firmalar çıkmakta.
    Bu firmaların kendi web sitelerine giderek fikrinizi sorabilirsiniz,
    Formlu olarak titanyum kaporta işleyebilecek ekipmanı olan bir firma bulmanız gerekmekte.
    http://www.andysautosport.com/bmw/2006_9999_m6/

Verdiğiniz site site için teşekkür ederim, benzer siteler veya kurumlar biliyorsanız lütfen paylaşın benimle

• Ona özel kalıplar tasarlanacak,titanyum döküm yapılacak çok maliyetli olur hocam 500000 doların yeteceğini zannetmiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: burock1997

1 ton titanyum kullansanız 350 bin dolar dolar, bu işte motor, mühendislik, alt takım vb. maliyetler de olacak. Bence direk bir 6 serisi alın, karbon fiber yapın, uğraşmayın.

Titanyum hafiftir,BMW'nin 1.5 ton olduğunu düşünürsen(Yaklaşık)
    1 ton titanium yetecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silent Guardian

quote:

1 ton titanyum kullansanız 350 bin dolar dolar, bu işte motor, mühendislik, alt takım vb. maliyetler de olacak. Bence direk bir 6 serisi alın, karbon fiber yapın, uğraşmayın.

BMW 2 ton malesef

• quote:

Orijinalden alıntı: Qtion

quote:

Orijinalden alıntı: Silent Guardian

quote:

BMW 2 ton malesef

Koltuklar,Stepne,filtreler,farlar vs. vs.?

• Silent Guardian kullanıcısına yanıt
    Titanyum ne kadar dayanıklı? Akslarda, motor kulağında, aktarma organlarında titanyum kullanılabilir mi? Ayrıca saf titanyum olmaz, bunu belli oranlarda karıştırarak en iyi sonucu elde etmelisiniz. Sırf mühendisleri 500 bin dolar ister bu otomobili yapmaya. Çünkü olmayan bir şey istiyorsunuz. Bugün seri üretim olduğu halde R-R milyon dolarlarla satıyor. 500 bin dolara çok şey yapılır ama titanyumdan araba, cık.
  • Titanyum neden? Karbon fiber gibi bir malzeme varken, karbon küvet şasili araçlar varken neden 6 serisi?

Hayallerinize saygım sonsuz ancak hayallerinizin mantıklı çözümleri yok malesef.

Metal kullanmak şart değil, artık aracın aktarma organlarından frenlerine kadar her şey karbon karışımlı kompozit malzemelerden üretilebiliyor. Buna şasi de dahil ki bu zaten 20 yılı aşkın süredir bilinen ve yapılan bir şey.

Özel Yapım Otomobil

İlla özel yapım olacaksa ve amaç hafiflik+sağlamlıksa karbon monokok şasi üstüne kendi istediğiniz bir motor bloğunu uyarlayabilir kupasını da tasarlatabilirsiniz.

Hatta bu tasarım BMW 6'ya bile benzeyebilir çünkü istendiğinde replika araçlar üretilebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.J -- 23 Ağustos 2013; 0:54:31 >

• quote:

Titanyum ne kadar dayanıklı? Akslarda, motor kulağında, aktarma organlarında titanyum kullanılabilir mi? Ayrıca saf titanyum olmaz, bunu belli oranlarda karıştırarak en iyi sonucu elde etmelisiniz. Sırf mühendisleri 500 bin dolar ister bu otomobili yapmaya. Çünkü olmayan bir şey istiyorsunuz. Bugün seri üretim olduğu halde R-R milyon dolarlarla satıyor. 500 bin dolara çok şey yapılır ama titanyumdan araba, cık.

Yapılır ama neden?Titanyum çok dayanıklıdır.Eğer kullanışlı olsa mühendisler bu malzemeyi kullanırdı diye düşünüyorum.Masraf üst düzey arabalarda pek düşünülmez

• quote:

Orijinalden alıntı: Qtion

Merhaba arkadaşlar uzun zamandır aklıma takılan ve çocukluğumdan beri sürekli hayalini kurduğum bir olay var.
    Yaş ilerleyince ve hayatında bazı fırsatları kullanarak belli bir yere gelince insan daha çok farklı farklı şeyler denemek istiyor ve buna eskiden kurduğu o masum hayaller ile başlıyor.
    Asıl konuya gelelim;
    şu sıralar BMW'nin 2013 kasa 6 serisi çok hoşuma gidiyor, bu aracı yurdışında veya yurtiçinde(yapılabileceğini zannetmiyorum) titanyum maddesiyle ürettirmek istiyorum. Yani arabanın iskeleti ve dış kaplamasını titanyum elementinden istiyorum. Teknik bir iş olması gerekiyor ve mühendisler kontrolünde olması gerekiyor. Çünkü titanyum herkesin bildiği gibi birçok çelikten daha hafif bir madde tabiki bu durum otomobilin performansını ve daha bilemeyeceğim birçok özelliğini etkileyecektir. Bir süredir bu amacım için uygun firmaları arama rağmen yeterli sonuçlar elde edemedim. BMW ile iletişime geçtim ama herhangi bir geri dönüş olmadı. Titanyum fiyatlarınada bakınca yurtiçinde kilosu 350 Amerikan Dolarından başlıyor. Benim yaklaşık 500.000 Amerikan Doları kadar bütçem var, bu şartlarda özel yapım olarak bu aracı yaptırabileceğim bir bağlantıya ihtiyacım var. Yardımlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Pek inandırıcı gelmedi olay.

Diyelim ki konu sahte değil; Hocam fırsatı bulmuşsun çok güzel, Allah inşallah daha da artırır kazancını ama böyle gereksiz işler için yazık değil mi o kadar para. Para senin dilediğini yapabilirsin elbet ama bir okul yaptırsan, hayırlı bir iş için kullansan çok daha faydalı olmaz mı?

• L.J kullanıcısına yanıt
    L.J, istediğim gibi bir cevap aldım, teşekkür ederim.
    Aracın bölmelerine göre kullanılması önerilen maddeler hakkında bilgi vermişsin, aradığım şey birazda böyle fikilerdi.

<->
    d_hamen, sahte konu olarak düşünebilirsiniz çünkü bunların hepsi bir hayalden ibaret. Bu hesabı çok eskiden açmıştım ve başka forumlarda da bu konuyu danışmıştım ama yeterli bilgi ve donanımı olan insanlar çıkmamıştı karşıma. Bir arkadaşım DH'ye bakmamı önerdi, o nedenle eski üyelikle oturum açtım. Diğer konuda kendinize göre haklı olabilirsiniz, hayır işi gönüllü yapılan bir şeydir ki bunuda yazmışsınız teşekkürler.
    <->
    Araba iskeleti ve Arabanın dış kaplaması toplamda kaç kg'dır tahminen? Bilginiz var mı arkadaşlar?
    BMW 6 toplam 2005 kg yanlış hatırlamıyorsam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Qtion -- 23 Ağustos 2013; 11:13:04 >
  • Aracın toplam ağırlığından daha fazla titanyum ihtiyacınız olacak, çünkü üretimde fire olacak. Bana çok yapılabilir gelmiyor hala.
  • Titanyum size gitmez, yüksek erime isisi en öne cikan özelligi zaten. Ki titanyum islemesi ve sekil vermesi zor bir metaldir, kaynagida isil islemide demir göre cok daha zordur. Ayrica arabalar genel olarak Aluminyum alasimindan yapilir, Aluminyum ozkutlesi: 2700 kg/m³. Titanyumun ise 4500 kg/m³. Celik(demir) ise 7800 kg/m³. Yani ayni hacimdeki titanyum aluminyumdan daha agir.

Performans istiyorsaniz kompozitlere yonelmelisiniz, illa metal derseniz magnezyum (özkütle 1700 kg/m³) ama onunda Kristal yapisi ve diger ozelliklerinden dolayi isil islemi, kaynagi vs zor ve pahali.

http://www.thyssenkrupp-vdm.com/produkte/titan/

Avrupanin en büyük agir metal üreticisinden fiyat alabilirsiniz fakat 40 bin euroluk isle ugrasacaklarini pek sanmiyorum. Saf titanyum fiyatlari kg. 25 dolar civarinda geziyor, ulastirma maliyetleri ise kendi fiyatini gececektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Friedrich Engels -- 23 Ağustos 2013; 14:38:00 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.