Şimdi Ara

Özel Yapım Radyatörsüz Sıvı Sogutma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.545
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaslar kendime Özel yapım radyatörsüz sıvı sogutma sistemi yaptırdım.işlemciyi oc yaptım sizce sonuclar nasıl.Radyatörsüs olmasının sebebi radyatör fanlarının Cok ses yapması vede cogunun kasa icine sıgmaması :(
    Sonuclar:
    İslemci E4300 1.8 ghz ocden sonra 3.21chz
    Frekans 356*9
    İşlemci Yüksüz Isı 41-42 derece arası Tam Yüklü 51-52 derece arası

3.75 ghz kadar cıktım ustelik sıcaklıkta bir yükselme olmadı 53-54 derece asrasında seyrediyordu.Ancak bilmediğim Bir nedenden dolayı pc hdd yi gormedi bu yüzden fasla ustune gitmedim.
    sistemin resimlerini ekledim.Yorumlarınızı beklıyorum...........

burada sistemin gözükmesi için soğutucuyu cd-rom dan çıkardım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zenith34 -- 24 Ekim 2007; 22:21:09 >

• Radyotörsüz Derken?
    Kasanın Yanında Bantların üzerinde duran şey Su deposumu Acaba?(Depo olduğunu farz ediyorum)
    Su CPU bloğundan çıktıkdan sonra sadece depoyamı gidiyor?
    Depo olarak kullandığın malzemenin içerisinde Pasif soğutmamı yapıyor?

Biraz Daha geniş bilgi verirsen sevinirim.
  • herhangi bir ısı dagıtıcı yoksa sistemde. sistem kullanılan su kabının kapastesine baglı olarak beli bir zaman sonra aşırı ısınıcaktır.
    sistemde mutlaka ısı dagıtıcı olmak zorunda. yani sisteminiz 30 dakika gibi bir sure icin ancak verimli olabilir
  • Evet radyatörsüz ama baska bir sogutma yöntemi bulduk onun icin istersen sabaha kadar oyna bişi olmuyoo :D Peki sogutma sonucları nası sizce
  • birde o su deposu deil sogutucunun ta kendisi sistemde depo yoktu bu gun pompayı kalıba soktum kucuk bır depo oldu bi kac ayar daha yaptım suan sıcak lık yüksüz windows sayfasında 38-40 derece arası 3.2 ghz de
  • 1 saat kadar orthos almayı denermisin 3.2 ghz de
    bakalım ne olacak ?
  • Evet bende uzun soluklu test istiyorum.
    Bide Depoyu aluminyumdan yapsan da veya bi yerini kesip oraya buyuk bi headsink taksan. Bu sayede daha kolay sogur icerdeki sivi...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıvı Soğutma Tavsiyesi
    2 hafta önce açıldı
    Buzdolabı ve sıvı sogutma??
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bantların üzerinde Boruların Girdiği Kısmın Yakın Çekim ve Net bir fotosunu alabilmemiz mümkün mü Bulduğunuz soğutma yönetimini merak ettim açıkcası
  • quote:

Orjinalden alıntı: iRoNMaSTeR

Bantların üzerinde Boruların Girdiği Kısmın Yakın Çekim ve Net bir fotosunu alabilmemiz mümkün mü Bulduğunuz soğutma yönetimini merak ettim açıkcası

Pazar günü cekip koyucam siteye
  • quote:

Orjinalden alıntı: Auril

1 saat kadar orthos almayı denermisin 3.2 ghz de
    bakalım ne olacak ?

test sonuçları, hatasız heralde benm anladığım ilk defe kullandım da.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zenith34 -- 26 Ekim 2007; 23:18:35 >
  • ya ciddi bir bilgisizlik var yada biri dalga geciyor.
    varsa bir yontem anlatırsınız. her ay sızın gibi biri cıkıp soğutmada devrim yaptım diyor ama iki gun sonra kayıplara karısıyor.
    ayrıca bir saatlik yukten sonra sistem suyunuz 51 derecede dengeye oturmus gozukmekte. 51 derecede yuk bindirmeniz durumunda 60 dereceye çıkacak islemci sıcaklıgı. yani stok fandan tek farkı fanının olmaması.
    tabi bir acıklama yaparsanız belki yanıldığımı anlarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeofizikci -- 27 Ekim 2007; 13:27:33 >
  • ben burda yaptıgım sistemi tanıtmaya deil aldıgım sonucların nasıl oldugunu tartışmak icin yazı yazdım.Birde stock fan kullanarak bu degerleri al benden sana altın madalya tabi daha yüzde 30 oc yi gecebilirsen :D
    orada gozüken 51 derecede orthos programını sonlardırdıgımdaki derece
    e4300 1.8 chzde deildi o test 3.2 deyydi onuda hatırlatırım!!
    makine 5saatır açık ve nfscarbon oynuyrm 41derecede sistem

yapılan sistemimin iyi olup olmadığını sizin yorumlarız ve bilginiz belirleyecek
    sistem işe yararsa herkese yardımcı olmak istiyorm.
    ilgin için ayrıca tşkrler.
    yorumlarınız bekliyorm.

• ya peki şu esas soğumayı sağlayan cihazı göstersen nasıl olur?
  • ortos 1:30 saat calısırkenki ssini koyabilirmisiniz. sonlandırılmamıs halini.
    ordan duzgun bir yorum yapılabilir.

vaz gectim ss koymanız gerek yok. cunku kendi sistemimde istedim her sıcaklıkta ss alabiliyorum. tak yapmam gereken ortam sıcaklıgını ayarlamak. pencereleri actıgım zaman sıcaklık 15 derecelere kadar duser.
    yani ss lerin pek bir mantıgı yok. cunku sogutmada pek cok degisken vardır.
    fakat tek bir gercek vardırkı oda sistemin ta kendisidir. sisteme gore sicaklık degerleri yorumlanabilir. sonucta forumda her turlu sogutmayı kullanan insan var ve sistemlerinin kapastelerini bilmektedirler.

buyrun bir ss. fakat sistemimin bu sekilde calısması imkansız. oda cok soguktu sadece. yarım saat sonra sıcaklık 30 bulmustu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeofizikci -- 27 Ekim 2007; 18:44:26 >

• abi radyatorsuz dedin peki o kolibantlarinin uzerinde duran alet tam olarak nedir. Radyator gibi gorunuyo burdan ama su tanki da olabilir resimler cok kaliteli degil belli olmuyor...

ayrica bu sistem de kasaici degil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Real RocknRolla -- 27 Ekim 2007; 18:42:14 >
  • Ben buradaki mantığı anlayamadım bir türlü..
    Birşey yapılmışsa ve maksat başkalarının da bundan faydalanması ise, yapılan şeyin mahiyetini ve yapım aşamalarını burada paylaşırsın. Forum ahalisi olarak biz de kendimize göre yorumlarımızı katarız, daha tecrübeli arkadaşların fikirlerinden de yararlanılarak, ortaya daha güzel bir şeyin çıkması sağlanır..
    Üç gün olmuş konu açılalı ve ortadaki şeyin ne olduğunu bilmiyoruz henüz.
    Açıklar mısın kardeşim, icadının ne olduğunu? Yoksa maksadın bizi merakta bırakmak mı?
    Ayrıca, radyatörsüz bu işin olabileceğini de pek sanmıyorum...
  • quote:

Orjinalden alıntı: AMFİBİ

Ben buradaki mantığı anlayamadım bir türlü..
    Birşey yapılmışsa ve maksat başkalarının da bundan faydalanması ise, yapılan şeyin mahiyetini ve yapım aşamalarını burada paylaşırsın. Forum ahalisi olarak biz de kendimize göre yorumlarımızı katarız, daha tecrübeli arkadaşların fikirlerinden de yararlanılarak, ortaya daha güzel bir şeyin çıkması sağlanır..
    Üç gün olmuş konu açılalı ve ortadaki şeyin ne olduğunu bilmiyoruz henüz.
    Açıklar mısın kardeşim, icadının ne olduğunu? Yoksa maksadın bizi merakta bırakmak mı?
    Ayrıca, radyatörsüz bu işin olabileceğini de pek sanmıyorum...

soylediklerine noktasina kadar katiliyorum...
    Eger aciklamicaksan konuyu niye actin. Ve herhangi bi isi dagitici olmadan mesela radyator (Fansiz olsa bile) o sistem uzerindeki isiyi uzaklastiramaz...

Ya sen fansiz yazicaktin da radyatorsuz yazdin... Cunku 1. resimdeki alet radyatore cok benziyo.
    Kasa icine sigmiyo diye boyle yaptim demissin ama buda external vb... gibi soru isaretleri (?) olusuyo kafamda. Muhtemelen benle birlikte bu mesaji okuyanlarin 3/5 inde de.

• " sistem işe yararsa herkese yardımcı olmak istiyorm. "
    demis yani yanlıs anladığımız bir olay yok. arkadas bir yontem buldugunu iddia ediyor. ama nedense acıklama yapmiyor. verdigi sside ortosu sonlandırdıktan sonra veriyor. niye ortos calısırken vermediği mechul.
  • radyatörün kenarlarına aliminyum sarmış fanları çıakrtmış arkadaşım iyi güzel hoşta açıklama yaparmısın
  • Sistem Peltierli Su Sogutma Sistemi
    Radyatör dediğiniz tanka benzer şey Peltierin Su Sogutma bolumudür.
    Burada Yapmaya Calıştogomız acıkcası peltierli su sogutma sistemini en verimli hale getirmek onun icin yorumlarınıza baş vurdum.
    Sistemin Performanslı Calısıp calısmadıgını nasıl anlayabilirim bu konuda yardımlarınızı bekliyorum
    sistemin uzerinde calışmalarımız dewam ettiği icin tam anlamıyla gözle görülür bir fark yarattıgımızda hepinize yistemi anlatıcagız.
    Zaten Sistem eger yeteri kadar iyi deilse anlatmanın bi mantıgı kalmaz.
    Sizden tek istediğimiz sıcaklık sonuclarını yorumlayarak Bize yardımcı olmanız.
    Sistem 9*356 da Windowsa girmeden önce 9*375 e kadar rahatlıkla cıkabiliyorum Cpu sıcaklıgı ise biosta 49 derece civarında seyretmesina ramen windowsu acmak istediğimde ise hdd demi görmüyor. anakarta reset atmak zorunda kalıyorum.Hdd de ısı yok Anakart Asus p5pl2-e Sizce neden olabilir?
    Sistem tam randımanlı calısır şekle geldiğinde gerekli acıklamaları vede ayrıntılı resimleri eklicem...

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.