Merhaba üstadlar. Bir kaç yerden daha yardım istedim fakat daha cevap gelmediği için bir de buraya yazıyorum. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım istiyorum.Ben 800-900 TL arası sadece kasa olarak oyun bilgisayarı toplamak istiyorum ama baya bir kararsızım. Kafamdaki sistem hemen hemen şöyle ;
GIGABYTE AMD MA78LMT-S2 760G DDR3 1333 VGA GLAN ( Anakart çok üst bir model değil fakat beklentilerimi karşılıyor ) AMD ATHLON II X4 640 QUAD CORE 3.0 GHZ 2MB 938P ( Özellikle GTA 4 4. çekirdeği de kullansın diye seçtim.) KINGSTON 2GB 1333MHZ DDR3 PC RAM CL9 SAMSUNG 1TB 7200 RPM 32MB SATA II HD103 FEEL HURRICANE MIO935-BB 500W ALIMINYUM SIYAH ATX
Ekran kartında ise GTS 250, HD 5750, HD 5770 arasında kararsız kaldım. DX 11'in yada eyefinity'nin benim için pek bi önemi yok. Çocuklar için en önemli oyun GTA 4. Gta 4'ü sıkıntı yaratmadan yüksek çözünürlüklerde bile rahat bir şekilde oynatacak, en az 2-3 sene ekran kartı yükseltmesi istemeyecek ( Tabi giderek çözünürlüğü azaltmam gerekecek yeni oyunlar için, önemli değil o kadarı) ve son olarak böyle bir sisteme ne az ne de fazla gelecek bir ekran kartı ( Marka ve modeliyle birlikte ) tavsiye eder misiniz? Bu arada daha uzun bir süre xp kullanacağım.
Not: Parçalar arasından uygun görmedikleriniz varsa öneride bulunursanız sevinirim. İyi çalışmalar.
birde ram i 4gb yapmaya çalışın.. gerekirse hdd yi 500gb a düşürebilirsiniz..
Öncelikle hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim. İşlemciyi alacağım yerde 635 103$ - 640 108$ o yüzden 640'ı tercih ettim. Ekran kartındaysa sizin de tavsiyeniz üzerine biraz daha GTS 250'ye yakınım. Kasa olarak FEEL marka kasayı seçmemdeki amacım biraz da dış görünüşünün güzel olmasıydı. Ayrıca 500w olması ve fiyatı. Ama Akasa'yı da inceleyeceğim.
Peki GTS 250 ile max. hangi ayarlarda oynayabilirim GTA 4'ü, fikir verebilir misiniz? Monitörüm BENQ 21.5".
feel lerin içindeki güç kaynağı sahtedir ve gerçekte 500w vermesi mümkün değildir.. önermeme sebebim bu.. teknofiyat gibi yerlerden fiyat araştırması yapıp gerekirse çeşitli yerlerden parça parça toplarsanız daha uygun fiyata alabilirsiniz.. bir de tek bir yere bağlı kalırsanız bu parçaların çoğunu bulamayabilirsiniz.. en basitinden yazdığım gts 250 nin çekirdek hızı ile piyasadaki çoğu gts 250 nin çekirdek hızı arasında fark vardır.. (735mhz,675 mhz gibi) gta 4 biraz sorunlu bir oyun o nedenle performansını kestirmek zor.. ama full hd çözünürlük için gts 250 çok ta yeterli bir kart sayılmaz..o nedenle büyük beklentiye girmemenizde fayda var.. ama mevcut bütçe şartlarında alabileceğiniz en iyi kart budur bence.. akıcı oynamanızı sağlayacaktır çözünürlüğünüz de yüksek olduğu için mutlaka 1gb versiyonlardan almaya çalışın..
çok teşekkür ederim dün akşam cevap yazamadım acil çıkmam gerekti, tavsiyelerinizi dikkate alacağım.