Şimdi Ara

ÖZENÇLER OTOGAZ'DA LPG TAKTIRANLAR (ÇORUM ve ÇEVRE İLLER) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
440
Cevap
23
Favori
49.865
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MERHABA ben çorumdayım ama sizi forum donanım ile tanıdım..
    Aracım ASTRA 2013 1.4 TURBO şu an şehir içi 10 litre civarı yakıt tüketimi var.araç 5600 km de.
    Öncelikle yeni kasa OPEL astralara LPG takıyormusunuz?Takıyormusunuz derken uyum konusunda bir sıkıntı varmı?Subab erimesi gibi bir durumla karşılaşabilirmiyiz?
    Yağlamalı sistem olan kitin fiyatı nedir?Motor garantiniz kaç yıldır?Yakıt tüketiminde nekadar bir düşüş yaşanacak?
    Genel olarak bilgi verirseniz sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cotyora666

quote:

Orijinalden alıntı: ozenclerotogaz

quote:

Mehmet Bey merhaba, müşterilerinizin ve forum sakinlerinin memnuniyetinden hiçbir şeyin eksik olmadığını görmek, işinizi ne kadar severek ve titizlikle yaptığınızın göstergesidir. Hele Vezirköprü den meslektaşlarımı buralarda görmek beni çok şaşırtmadı açıkcası. 2012 yılı Hyundai Admire aracıma tavsiyelerinizle Merzifon Yayla Otogazda BRC My11 kiti takmıştık. Şimdiki aracım ise Seat İbiza Sporttourer 1.4 85Hp atmosferik motorlu bir araç. Kullanma kılavuzunu incelerken kitapçıkta Lpg montajı ile ilgi resimler ve yol bilgisayarında GAS lambasını gördüm. Dolum deposu ağzının ise benzin deposu kapağının arkasında harici dolum aparatı ile yapıldığını gördüm.
    * Zannedersem aracımda subap hassasiyeti yok.
    * Yol bilgisayarından etkin verim almak ve sanki orjinali gibi montaj için sıralı lpg veya ldi montajı yapılabilinir mi?(Ldi gereksiz görebilirsiniz ama benim için önemli olan araca tam adapte bir sistem)
    * Merzifonda montaj yapılmadan önce Ümit Beyden bir kaç özel ricada bulunmuştum sizden d bulunabilir miyim? (Lpg tankının altına keçe, enjektör kablo ve hortumlara gırtlak boru vs.)
    *Kullanım kılavuzunda lpg düğmesini vites kolunun hemen önündeki düğme grubuna diğer düğmelerin aynısı gibi yerleştirmişler bu mümkün mü?
    * Aracım şehir içinde 9-9,5 lt şehir dışında 5,5-6 lt benzin harcamakta lpg sarfiyatı tahminen ne olur?

Uzun sorularım için sabrınıza sığınır saygılarımı sunarım.

Merhaba Sayın Hocam ;
    Diğer müşterilerimiz gibi sizi de memnun bir şekilde burada tekrar görmek çok güzel. İşlerimizin yoğunluğundan dolayı biraz geç cevap yazmak durumunda kalıyorum , kusura bakmayın.
    *Aracınız BRC ile tam uyumludur .
    *Aracınızda kronik subap sorunu yoktur.
    *LDİ direkt enjeksiyonlu araçlara takılabilir sizin aracınız port enjeksiyonlu olduğu için uygun ürün BRC MY11 dir.
    *İsteklerinizi memnuniyetle yerine getirebiliriz.
    *LPG dönüşümü sonrası aracınız litre bazında %15 daha fazla lpg tüketecektir.Bu durumda yaklaşık 10lt/100 km benzin tüketen aracınız 11.5 lt LPG tüketecektir.

Bilgilerinize sunarız. Selamlar , saygılar...

Mehmet Bey bugün aracımın kullanma kılavuzunda lpg ile ilgili kısımlarını buldum ve fotoğrafını çektim. Böyle bir montaj yapma şansımız var mı?
     ÖZENÇLER OTOGAZ'DA LPG TAKTIRANLAR (ÇORUM ve ÇEVRE İLLER) ÖZENÇLER OTOGAZ'DA LPG TAKTIRANLAR (ÇORUM ve ÇEVRE İLLER) ÖZENÇLER OTOGAZ'DA LPG TAKTIRANLAR (ÇORUM ve ÇEVRE İLLER) ÖZENÇLER OTOGAZ'DA LPG TAKTIRANLAR (ÇORUM ve ÇEVRE İLLER) ÖZENÇLER OTOGAZ'DA LPG TAKTIRANLAR (ÇORUM ve ÇEVRE İLLER)

Merhaba Hocam ;
    Eklediğiniz resimlerde sadece gaz dolum montajı var, bunun dışında herhangi bir montaj şeması ya da montaj şekli yok.

• Üstadım yarım yamalak mesajlarla anlatmak istediğimi tam anlatamadım. Değerli vaktinizi aldım özür dilerim. Anlatmak istediğim şey şu idi;

Aracın kullanım kılavuzunda Lpg montajının fabrika çıkışında yapıldığında , yol bilgisayarında LPG lambasının mevcut olduğu belirtiliyor.
    *Sizin yaptığınız montajlarda aracın yol bilgisayarında LPG yakıt tüketimi ile ilgili bir bilgi veya uyarı almıyoruz.
    Kullanım kılavuzunda LPG tankının şekli farklı ve dolum ağzının benzin kapağının olduğu yerden aparat ile yapıldığı belirtilmiş,
    *Sizin yaptığınız montajlarda aracın alt kısmında veya tampon üzerinde dolum ağzı mevcut.
    Kullanım kılavuzunda LPG düğmesi resimde de görüldüğü gibi vites kolunun önündeki düğme grubunda mevcut ve araca özel,
    *Sizin yaptığınız montajda LPG geçiş düğmesi üniversal ve harici yere takılmaktadır.

Şimdi anlatmak istediğim, LPG montajını kullanım kılavuzunda olduğu gibi YOL bilgisayarından bilgi alabildiğimiz, dolum yerinin benzin kapağının olduğu yerden yapabildiğimiz, LPG geçiş düğmesinin araca özel, kılavuzdaki gibi yerleştirebileceğimiz bir montaj yapılabilinir mi?

Bunu sormamdaki amaç aracın kullanım kılavuzunda bu mevcut ise ve Türkiye deki servisler bunu yapmaktan aciz ise; LPG üzerine bence sizler standartları belirliyor iken bu şekilde istekleri mazur görür müsünüz?

Asıl sorun sizde :) çünkü bizleri kaliteli ve sorunsuz hizmete alıştırdığınız gibi, doğru olanları bizlere lütufmuş gibi sunmadığınızdan bizlerde bunun gibi isteklerde bulunacağız. Hakkınızı helal ediniz, saygılarımı sunar iyi çalışmalar dilerim.

• Merhaba Mehmet Bey;

Bende bir Çorum'luyum (Alaca-Küçük Keşlik Köyü) ancak Ankara'da ikamet ediyorum. Değerli zamanınızdan çalarak bir sıkıntımı iletmek istiyorum. 2004 Scenic II 1.6 Dynamic aracım var. Geçen sene BRC kit taktırdım. ilk zamanlar araç 15-20 km gittikten sonra benzine geçiyordu. 2 kez taktırdığım servise gitmek zorunda kaldım bu yüzden. Son gittiğimde gaz ayarı da yapıldı ve 1 sene geçti aradan. Şimdi Aracımın performansından ve yakıtından oldukça şikayetçiyim. Enjektör temizleyici aldım 100 TL'lik benzin bitene kadar benzinde dolaştım ama yine aynı. Bana Ankara'da hangi brc servisini önerirsiniz ve servise gittiğimde benim araca da küçük bir müdehalede bulunur musunuz?

Not: Şu sıralar değil ama yaz sonuna doğru Sungurlu'ya geleceğim. Gaz ayarı ve tanışmak için özellikle yanınıza ugrayacağım.

İyi çalışmalar dilerim.

• quote:

Üstadım yarım yamalak mesajlarla anlatmak istediğimi tam anlatamadım. Değerli vaktinizi aldım özür dilerim. Anlatmak istediğim şey şu idi;

Aracın kullanım kılavuzunda Lpg montajının fabrika çıkışında yapıldığında , yol bilgisayarında LPG lambasının mevcut olduğu belirtiliyor.
    *Sizin yaptığınız montajlarda aracın yol bilgisayarında LPG yakıt tüketimi ile ilgili bir bilgi veya uyarı almıyoruz.
    Kullanım kılavuzunda LPG tankının şekli farklı ve dolum ağzının benzin kapağının olduğu yerden aparat ile yapıldığı belirtilmiş,
    *Sizin yaptığınız montajlarda aracın alt kısmında veya tampon üzerinde dolum ağzı mevcut.
    Kullanım kılavuzunda LPG düğmesi resimde de görüldüğü gibi vites kolunun önündeki düğme grubunda mevcut ve araca özel,
    *Sizin yaptığınız montajda LPG geçiş düğmesi üniversal ve harici yere takılmaktadır.

Şimdi anlatmak istediğim, LPG montajını kullanım kılavuzunda olduğu gibi YOL bilgisayarından bilgi alabildiğimiz, dolum yerinin benzin kapağının olduğu yerden yapabildiğimiz, LPG geçiş düğmesinin araca özel, kılavuzdaki gibi yerleştirebileceğimiz bir montaj yapılabilinir mi?

Bunu sormamdaki amaç aracın kullanım kılavuzunda bu mevcut ise ve Türkiye deki servisler bunu yapmaktan aciz ise; LPG üzerine bence sizler standartları belirliyor iken bu şekilde istekleri mazur görür müsünüz?

Asıl sorun sizde :) çünkü bizleri kaliteli ve sorunsuz hizmete alıştırdığınız gibi, doğru olanları bizlere lütufmuş gibi sunmadığınızdan bizlerde bunun gibi isteklerde bulunacağız. Hakkınızı helal ediniz, saygılarımı sunar iyi çalışmalar dilerim.

Merhaba Sayın Hocam ;

Gerek işlerin yoğunluğundan gerekse hafta sonu düzenleyeceğimiz Off Road Yarışması nedeniyle foruma pek göz atamadım . Sorularınıza hemen cevap veriyorum.

*Lpg dönüşümü sonrası aracınızın yol bilgisayarından anlık ve ortalama yakıt tüketim değerlerini görebilirsiniz.Fakat menzil özelliği doğru çalışmayacaktır.Buna ilaveten aracınızın gösterge panelinde LPG ile ilgili herhangi bir lamba aktif olmayacaktır. Sizin bahsettiğiniz OEM montajlarda olan bir özellik.
    *Lpg tankı Türkiyede kullanılan standart lpg tanklarıdır. Bunun dışında fotograflardaki gibi bir lpg tankı monte edilemez.
    *Dolum ucunu genelde tampon altına monte ediyoruz , benzin depo kapağına istenirse buraya da montaj yapabiliriz.
    *BiziM yaptığınız montajda LPG geçiş düğmesi üniversal ve harici yere takılmaktadır

• quote:

Orijinalden alıntı: 3214ilhan

Merhaba Mehmet Bey;

Bende bir Çorum'luyum (Alaca-Küçük Keşlik Köyü) ancak Ankara'da ikamet ediyorum. Değerli zamanınızdan çalarak bir sıkıntımı iletmek istiyorum. 2004 Scenic II 1.6 Dynamic aracım var. Geçen sene BRC kit taktırdım. ilk zamanlar araç 15-20 km gittikten sonra benzine geçiyordu. 2 kez taktırdığım servise gitmek zorunda kaldım bu yüzden. Son gittiğimde gaz ayarı da yapıldı ve 1 sene geçti aradan. Şimdi Aracımın performansından ve yakıtından oldukça şikayetçiyim. Enjektör temizleyici aldım 100 TL'lik benzin bitene kadar benzinde dolaştım ama yine aynı. Bana Ankara'da hangi brc servisini önerirsiniz ve servise gittiğimde benim araca da küçük bir müdehalede bulunur musunuz?

Not: Şu sıralar değil ama yaz sonuna doğru Sungurlu'ya geleceğim. Gaz ayarı ve tanışmak için özellikle yanınıza ugrayacağım.

İyi çalışmalar dilerim.

Merhaba Sayın Hocam ;
    Enjektör temizleyicinin bu iş ile herhangi bir bağlantısı yok .Yakıt ve performans tamamen montaj ve lpg kalibrasyonu ile ilgilidir. Benim uzaktan araca bağlanmam çok bir şey değiştirmeyecektir çünkü araç ile beraber yol ayarına çıkılması gerekiyor , bunun için bütün müşterilerimin aracına yaptığım özel bir yol ayarını yapmam lazım. Çorum'a geldiğinizde aracınızı kontrol edebiliriz. Selamlar...

• quote:

Orijinalden alıntı: ilkmat40

MERHABA ben çorumdayım ama sizi forum donanım ile tanıdım..
    Aracım ASTRA 2013 1.4 TURBO şu an şehir içi 10 litre civarı yakıt tüketimi var.araç 5600 km de.
    Öncelikle yeni kasa OPEL astralara LPG takıyormusunuz?Takıyormusunuz derken uyum konusunda bir sıkıntı varmı?Subab erimesi gibi bir durumla karşılaşabilirmiyiz?
    Yağlamalı sistem olan kitin fiyatı nedir?Motor garantiniz kaç yıldır?Yakıt tüketiminde nekadar bir düşüş yaşanacak?
    Genel olarak bilgi verirseniz sevinirim.

Merhaba Hocam ;

Gerek aracın özel bir araç olması gerekse Çorum'da ikamet etmenizden dolayı müsait bir zaman sizi servisimize davet etmek isterim. Geleceğiniz günü ve saati önceden bana bildirirseniz bizzat sizinle ben ilgilenmek isterim. Selamlar...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: 3214ilhan

Merhaba Mehmet Bey;

İyi çalışmalar dilerim.

Merhaba Sayın Hocam ;
    Enjektör temizleyicinin bu iş ile herhangi bir bağlantısı yok .Yakıt ve performans tamamen montaj ve lpg kalibrasyonu ile ilgilidir. Benim uzaktan araca bağlanmam çok bir şey değiştirmeyecektir çünkü araç ile beraber yol ayarına çıkılması gerekiyor , bunun için bütün müşterilerimin aracına yaptığım özel bir yol ayarını yapmam lazım. Çorum'a geldiğinizde aracınızı kontrol edebiliriz. Selamlar...

Teşekkür ederim ilginize. Çayınızı içmeye geleceğim. Kolay Gelsin.

• Haftasonu Çorum da idik. Aracımın bakımları için Ahlatçı Otoya gitmiştik ama en nihayetinde amacım Mehmet Beyi ziyaret etmekti. Elimiz boş gittik ama Mehmet Beyi dolu dolu gördük. Keyifli sohbeti, aydınlatıcı bilgileri, demli çayı ve güler yüzü ile hoş bir hatıra kaldı aklımızda. Okullar kapanınca hem ziyaret hem de lpg dönüşümü için rahatsız edeceğim. Hakkınız helal edin saygılarımla.
  • quote:

Haftasonu Çorum da idik. Aracımın bakımları için Ahlatçı Otoya gitmiştik ama en nihayetinde amacım Mehmet Beyi ziyaret etmekti. Elimiz boş gittik ama Mehmet Beyi dolu dolu gördük. Keyifli sohbeti, aydınlatıcı bilgileri, demli çayı ve güler yüzü ile hoş bir hatıra kaldı aklımızda. Okullar kapanınca hem ziyaret hem de lpg dönüşümü için rahatsız edeceğim. Hakkınız helal edin saygılarımla.

Merhaba Sayın Hocam ;
    Sizler ile sohbet çok zevkliydi , en yakın zamanda görüşmek üzere . Selamlar , saygılar ...
  • Merhaba Semih Bey ;

Diğer başlığa yazdığınız için mesajınız gözümüzden kaçmış.
    Öncelikle o kadar mesafeyi bizim için gelip aracınızda BRC yi tercih ettiğiniz için biz teşekkür ederiz.En yakın zamanda sizi tekrar servisimizde görmek isteriz.
    Bu arada aşçımız değişti ama yemeklerimiz hala çok lezzetli :) Görüşmek üzere...

merhabalar Mehmet bey

On gün önce Tokattan gelip 1.6 Ford mondeo 125 bg lik aracıma brc montajı yaptırmıştım ..
    Öncelikle misafirperverliğiniz için çok teşekkür ederim ..Nöbetten çıktığım için çok yorgundum sağolsunlar yemekhanelerinde o güzel yemeklerinden yedikten sonra misafir bekleme odalarındada birgüzel uyuyup dinlendim ...uyandığımda da montaj neredeyse bitmişti zaten...herşey için çok teşekkürler ..

Gelelim ilk yakıt verilerime : şehirdışı deneme fırsatım henüz olmadı .şehiriçi 100 km ye 9.8 lt lpg yaktı .yani tokatta 2,78 den 30 tl lik lpg ile 110 km menzilim var.buda benim için baya iyi bi değer benzinde 45-50 krş yakıyordu..

Mehmet bey size ve ekibinize çok teşekkür eder, hayırlı işler dilerim...

Tokattan selamlar

Semih USLUER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozenclerotogaz -- 14 Mayıs 2014; 11:17:12 >

• mehmet bey ben antalyadan murat aracımın bakımı için eski sanayide bir yere gittim inanın aracımın bütün ayarlarını mahvettiler işinden anlamayan kişilerdi daha programda ısı sensörü ayarlarını açamıyor inanın bir çok şey oldu neyse ben fazla uzatmak istemiyorum şu andaki ayarlarından memnun değilim ve ayar yaptırmak istiyorum akdeniz sanayi sitesinde yeni sanayide bir brc bayini önerdiler oraya gitsem uzaktan bağlanıp ayarlarını kontrol edermisiniz acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: muratcan1981

mehmet bey ben antalyadan murat aracımın bakımı için eski sanayide bir yere gittim inanın aracımın bütün ayarlarını mahvettiler işinden anlamayan kişilerdi daha programda ısı sensörü ayarlarını açamıyor inanın bir çok şey oldu neyse ben fazla uzatmak istemiyorum şu andaki ayarlarından memnun değilim ve ayar yaptırmak istiyorum akdeniz sanayi sitesinde yeni sanayide bir brc bayini önerdiler oraya gitsem uzaktan bağlanıp ayarlarını kontrol edermisiniz acaba

Merhaba ;

Öncelikle geçmiş olsun , Akdeniz sanayisindeki bayimiz iyi bir arkadaştır , gerekeni yapacaktır , şikayet deva ederse ben de yardımcı olabilirim ama tam anlamıyla doğru bir ayar için yol ayarı da gerekiyor ve fakat bu uzaktan bağlantı ile maalesef mümkün değil.Ömer Bey size yardımcı olacaktır. Selamlar...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: muratcan1981

mehmet bey ben antalyadan murat aracımın bakımı için eski sanayide bir yere gittim inanın aracımın bütün ayarlarını mahvettiler işinden anlamayan kişilerdi daha programda ısı sensörü ayarlarını açamıyor inanın bir çok şey oldu neyse ben fazla uzatmak istemiyorum şu andaki ayarlarından memnun değilim ve ayar yaptırmak istiyorum akdeniz sanayi sitesinde yeni sanayide bir brc bayini önerdiler oraya gitsem uzaktan bağlanıp ayarlarını kontrol edermisiniz acaba

Merhaba ;

Öncelikle geçmiş olsun , Akdeniz sanayisindeki bayimiz iyi bir arkadaştır , gerekeni yapacaktır , şikayet deva ederse ben de yardımcı olabilirim ama tam anlamıyla doğru bir ayar için yol ayarı da gerekiyor ve fakat bu uzaktan bağlantı ile maalesef mümkün değil.Ömer Bey size yardımcı olacaktır. Selamlar...

yol ayarı malesef yapılmıyor rica etsek yapmıyorlar ne yapmamız lazım bilmiyorum

• Yeni yine yeniden özençler :)
    2yılda 3. BRC kitim. Maşallah, şeytan kulağına kurşun. En ufak sıkıntı yaşamadım, yaşamamda inşallah...
     ÖZENÇLER OTOGAZ'DA LPG TAKTIRANLAR (ÇORUM ve ÇEVRE İLLER)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srfdrd3555 -- 22 Mayıs 2014; 10:57:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merahaba Mehmet bey aracım 2013 astra h 115 hp olandan.16000 KMoldu sıfır almıştım sanrım lpg zamanı geldi ama güvenilir bir yerde montaj yaptırmak istiyorum.
    Şu an tamamen montajınız ne kdara maal oluyor taksit imkanımız var mı?
    Bir de bizim araçların lpg uyumu hakkında bilgilendirir misiniz?Erinmeyip okul tatil olunca yanınıza kadar gelecem inş..Geleceğeme değecekmi yorumlara evet diyor ama bilmiyorum.
    Cecvabınız için şimdiden teşekkürler..
  • Herkese merhaba.
    Uzun zamandır foruma girmemiştim ama görüyorum ki Mehmet beyin ilgi, alakası ve müşterilerin memnuniyeti hala üst düzeyde:) Mehmet bey hatırlarsınız kasım ayında Fatsa'dan gelmiştim ve 2012 Astra classic aracıma montaj gerçekleştirmiştiniz. Benim gibi forumu okuyarak bilgi edinmek isteyen arkadaşlar olursa diye deneyimlerimi paylaşmak istedim.
    LPG kiti ile 7. ayı doldurmama kısa bir süre kaldı. Bu süre zarfında çoğunluğu uzun yol ve sakin kullanım (90-110) olmak üzere 8000 kmyi henüz geçtim. Yakıtı Milangaz'dan alıyorum. Performansta ve tüketimde herhangi bir fark olup olmadığını kontrol etmek için bir iki defa da Total'den doldurdum.Her ikisinde de performans olarak ne benzinden ne de birbirlerinden bir farklarını görmedim. Milangaz 15 kuruş daha ucuz olduğu için onu almaya devam etmekteyim.
    Herneyse.. Aracımın yakıt değerlerinden bahsedecek olursam,uzun yolda litre bazında 6.9lt/100km tüketim verisi elde ettim. Kuruş hesabı isteyen arkadaşlar için güncel LPG fiyatları (2.39TL ) ile16,5 kuruş ediyor. Fatsa'nın aşırı yoğun bir şehir içi trafiği olmayışı ve sanıyorum sakin kullanışımın da etkisi ile bu veri şehir içinde 19-20 kuruşa çıkmakta. Aracımı LPG montajından bir gün önce Ankara'dan aldım depoyu fulledim Çorum'a kadar benzinde sürdüm çeyrek depo harcamıştı ve o günden bu yana aracıma benzin almamıştım ta ki 4 gün önce benzin ikaz ışığı yanıncaya kadar:) Bu veriyi şunun için paylaşıyorum LPG karşıtı bazı arkadaşlarım montajdan sonra sadece gaz masrafıyla işin bitmeyeceğini benzin masrafının da küçümsenmemesi gerektiğini söyleyerek karar aşamasında beni caydırmaya çalışmışlardı.
    Son söz olarak Mehmet Bey ve ekibini tercih ederek çok doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum. İnşallah bu sorunsuzluk ve ekonomiklik devam eder:) Mehmet bey ve ekibini gerek esnaflıkları gerekse ustalıkları açısından çevremdekilere gönül rahatlığıyla tavsiye etmekte bir beis görmüyorum.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sevgili Mehmet bey şükranlarımın yanı sıra size bir de sorum olacak müsadenizle:) 10000 km'de bir filtre vesaire ile ilgili bakım olacağından bahsetmiştiniz.Bu bahsettiğiniz filtre değişikliğinde aracın tekrardan yol-gaz ayarı yapılması gerekiyor mu? Eğer gerekiyorsa ben aracımla LPG'nin şu ana kadarki -nazar değmesin- güzel uyumunun bozulmasından endişe ettiğim için başka ustaya götürmeye korkuyorum ne yapmalıyım:)

• quote:

Orijinalden alıntı: frknclk87

Herkese merhaba.
    Uzun zamandır foruma girmemiştim ama görüyorum ki Mehmet beyin ilgi, alakası ve müşterilerin memnuniyeti hala üst düzeyde:) Mehmet bey hatırlarsınız kasım ayında Fatsa'dan gelmiştim ve 2012 Astra classic aracıma montaj gerçekleştirmiştiniz. Benim gibi forumu okuyarak bilgi edinmek isteyen arkadaşlar olursa diye deneyimlerimi paylaşmak istedim.
    LPG kiti ile 7. ayı doldurmama kısa bir süre kaldı. Bu süre zarfında çoğunluğu uzun yol ve sakin kullanım (90-110) olmak üzere 8000 kmyi henüz geçtim. Yakıtı Milangaz'dan alıyorum. Performansta ve tüketimde herhangi bir fark olup olmadığını kontrol etmek için bir iki defa da Total'den doldurdum.Her ikisinde de performans olarak ne benzinden ne de birbirlerinden bir farklarını görmedim. Milangaz 15 kuruş daha ucuz olduğu için onu almaya devam etmekteyim.
    Herneyse.. Aracımın yakıt değerlerinden bahsedecek olursam,uzun yolda litre bazında 6.9lt/100km tüketim verisi elde ettim. Kuruş hesabı isteyen arkadaşlar için güncel LPG fiyatları (2.39TL ) ile16,5 kuruş ediyor. Fatsa'nın aşırı yoğun bir şehir içi trafiği olmayışı ve sanıyorum sakin kullanışımın da etkisi ile bu veri şehir içinde 19-20 kuruşa çıkmakta. Aracımı LPG montajından bir gün önce Ankara'dan aldım depoyu fulledim Çorum'a kadar benzinde sürdüm çeyrek depo harcamıştı ve o günden bu yana aracıma benzin almamıştım ta ki 4 gün önce benzin ikaz ışığı yanıncaya kadar:) Bu veriyi şunun için paylaşıyorum LPG karşıtı bazı arkadaşlarım montajdan sonra sadece gaz masrafıyla işin bitmeyeceğini benzin masrafının da küçümsenmemesi gerektiğini söyleyerek karar aşamasında beni caydırmaya çalışmışlardı.
    Son söz olarak Mehmet Bey ve ekibini tercih ederek çok doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum. İnşallah bu sorunsuzluk ve ekonomiklik devam eder:) Mehmet bey ve ekibini gerek esnaflıkları gerekse ustalıkları açısından çevremdekilere gönül rahatlığıyla tavsiye etmekte bir beis görmüyorum.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sevgili Mehmet bey şükranlarımın yanı sıra size bir de sorum olacak müsadenizle:) 10000 km'de bir filtre vesaire ile ilgili bakım olacağından bahsetmiştiniz.Bu bahsettiğiniz filtre değişikliğinde aracın tekrardan yol-gaz ayarı yapılması gerekiyor mu? Eğer gerekiyorsa ben aracımla LPG'nin şu ana kadarki -nazar değmesin- güzel uyumunun bozulmasından endişe ettiğim için başka ustaya götürmeye korkuyorum ne yapmalıyım:)

Sayın Hocam Merhaba ;

Sizin memnuniyetiniz bizim memnuniyetimiz. Uzak km yoldan gelip müşterilerimizin araçlarını sorunsuz kullanmaları bizim garantimiz ve mutluluğumuz.
    Müşterilerime genelde söylediğim bir cümle var ; '' ben sizin aracınıza EOBD Cihazı ile hareket halinde özel bir ayar yapıyorum , bu ayar tamamen sizin aracınızın yakıt haritasına özel yapılmış bir ayar. Lpg kalibrasyonu ne eksik ne fazla bu nedenle ne yakıt şikayetiniz olabilir ne de arıza lambanız lpg kaynaklı yanabilir. Bu nedenle lpg ayarlarınızı mümkün mertebe bizim dışımızda oynatmayın.
    Aracınızı güzel günlerde kullanmanız dileğiyle...

• ozenclerotogaz kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler Mehmet bey. Gelmeden önce sizi tekrar rahatsız ederim o halde:) Allah işinizi rast getirsin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: frknclk87

Çok teşekkürler Mehmet bey. Gelmeden önce sizi tekrar rahatsız ederim o halde:) Allah işinizi rast getirsin..

Teşekkürler , görüşmek üzere ...
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.