Şimdi Ara

ÖZENÇLER OTOGAZ'DA LPG TAKTIRANLAR (ÇORUM ve ÇEVRE İLLER) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
440
Cevap
23
Favori
49.864
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: dreamondata

İlginiz için teşekkür ederim.siz ayar yaparken ordaydım. Kalibrasyon, ince ayarlar ve yol ayarı yapıldı. Çekiş ve çalışma durumu iyi.3 saat kadar arabayı soğumaya bıraktık motor suyu 20 dereceye kadar düştü ve çalıştırdık 35 derecede lpg ye geçtiğinde yine gaz yemedi geçiş ısısını 48 dereceye çıkardı erkan bey bu arada ince ayarlardan soğuk motor strateji ayarlarından biraz fakirlestirme yaptı sorun ortadan kalktı . Tabi bu ayarlar sırasında motor suyu 55 derece olmuştu. Tam neticeye yarın sabah ulaşcam.
    Ama anladığım kadarıyla geçiş ısısı 35 dereceye ayarlanıp soguk motor ayarı üzerinde biraz daha ilgilenip hem erken lpg ye geçme hemde sorunsuz ilerleme sağlana bilir.

Muhtemelen başka bir sorun var , bu sabah aracınızın düzeleceğini düşünmüyorum ,35 derecede de bu aracın doğru çalışması gerekiyor. Acaba sorun regulatörün lpg'yi buharlaştıramaması(regulatör sorunu) ile ilgili olabilir mi , test etmek gerek. Sorun devam edeceği için yarın Erkan Bey'e aracınızı tekrar götürmenizi tavsiye edeceğim.

• Regülatör akünün alt tarafına montajlandı radyatör seviyesinin altında ayrıca kalarüfer borularından alınan T eklerden regülatöre olan hortum mesafesi en az 80cm.birde araçta 3lü rail var ve üzerinde gaz ısı sensörü rail de degil.regulatorden 40cm sonra ısı sensörü var.sensörden sonra filtre ve rail arasida 50cm kadar vardır.
    İsterseniz bunların hepsinin fotolarını yükleyebilirim.
    Motor suyu 35 dereceye ulaştığında gaz sıcaklığı +4 veya +5 derecelere yeni ulaşmış oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreamondata

Regülatör akünün alt tarafına montajlandı radyatör seviyesinin altında ayrıca kalarüfer borularından alınan T eklerden regülatöre olan hortum mesafesi en az 80cm.birde araçta 3lü rail var ve üzerinde gaz ısı sensörü rail de degil.regulatorden 40cm sonra ısı sensörü var.sensörden sonra filtre ve rail arasida 50cm kadar vardır.
    İsterseniz bunların hepsinin fotolarını yükleyebilirim.
    Motor suyu 35 dereceye ulaştığında gaz sıcaklığı +4 veya +5 derecelere yeni ulaşmış oluyor.

Aracınıza takılan enjektör raili fotoğraftaki gibi değil mi ?
    Mümkünse fotoları özelden paylaşır mısınız?
     ÖZENÇLER OTOGAZ'DA LPG TAKTIRANLAR (ÇORUM ve ÇEVRE İLLER)

• merhaba
    23 ekimde montaj yapıldı...Mehmet bey ve ekibe selam ederim.
    alışma süresinden sonra en son değerler şu:
    2200 km yaptım; 140 a kadar bastık
    212 lt LPG
    (ort gaz fiyatı 2,29,yeni indirim gelmeden evvel)
    475 tl.ye maloldu.
    21 guruş ve lpg 0,096 lt ortalama yaptı...
    maaşallah diyelim...
    (benzin hesabı:
    0,085 lt/km *2200 * 4,3 tl/lt=804 tl)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmedb

merhaba
    23 ekimde montaj yapıldı...Mehmet bey ve ekibe selam ederim.
    alışma süresinden sonra en son değerler şu:
    2200 km yaptım; 140 a kadar bastık
    212 lt LPG
    (ort gaz fiyatı 2,29,yeni indirim gelmeden evvel)
    475 tl.ye maloldu.
    21 guruş ve lpg 0,096 lt ortalama yaptı...
    maaşallah diyelim...
    (benzin hesabı:
    0,085 lt/km *2200 * 4,3 tl/lt=804 tl)

Ahmet Bey ;

Aracınızı güzel günlerde kullanmanızı dileriz. Selamlar ...
  • Slm.Adıyamanda yaşıyorum.Birkaç konuda yardımcı olursanız sevinirim.
    Aracım 2014 Toyota Corolla advance
    Çoruma çok uzak olmamdan dolayı çoruma gelemiyorum.
    1-Bu model araçlarda sibop kapağı sorunu yaşanırmı,sibop kapağı çeliktenmi.
    2-Lpg yakıt göstergesi benzin gösterge ibresine bağlanabilirmi
    3-Lpg taktıktan sonra aracın maximum hızı kaç olur.
    4-Adıyaman-maraş-antep civarında tavsiye edeceğiniz lpg montaj ustası varmı.
    5-Eğer Çoruma gelme imkanım olursa 150 tl lpg hediye kampanyanız devam ediyormu
    İlginiz için teşekkür ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Suat Bey

Slm.Adıyamanda yaşıyorum.Birkaç konuda yardımcı olursanız sevinirim.
    Aracım 2014 Toyota Corolla advance
    Çoruma çok uzak olmamdan dolayı çoruma gelemiyorum.
    1-Bu model araçlarda sibop kapağı sorunu yaşanırmı,sibop kapağı çeliktenmi.
    2-Lpg yakıt göstergesi benzin gösterge ibresine bağlanabilirmi
    3-Lpg taktıktan sonra aracın maximum hızı kaç olur.
    4-Adıyaman-maraş-antep civarında tavsiye edeceğiniz lpg montaj ustası varmı.
    5-Eğer Çoruma gelme imkanım olursa 150 tl lpg hediye kampanyanız devam ediyormu
    İlginiz için teşekkür ederim.

Merhaba Suat Bey ;

1) Walvematik Toyota'da kesinlikle subap sorunu yaşamazsınız.Subap yapısını araç üreticisi bilebilir.
    2) Lpg yakıt göstergesi benzin göstergesine bağlanamaz.
    3)Benzindeki maksimum hız ile aynı olur.
    4)?
    5)150 TL Kampanyamız geçen yıl sona erdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozenclerotogaz -- 4 Şubat 2015; 17:53:53 >

• up
  • Mehmet BEY SLM.ARACIM 2014 TOYOTA COROLLA ADVANCE.BRC TAKTIRMAK İSTİYORUM.BU MODEL ARAÇLARA MONTAJDA EMME MANİFOLTU DELİNİYORMU YOKSA GAZ PİPOLU MONTAJMI YAPILIYOT.TEŞEKKÜR EDERİM.
  • quote:

Mehmet BEY SLM.ARACIM 2014 TOYOTA COROLLA ADVANCE.BRC TAKTIRMAK İSTİYORUM.BU MODEL ARAÇLARA MONTAJDA EMME MANİFOLTU DELİNİYORMU YOKSA GAZ PİPOLU MONTAJMI YAPILIYOT.TEŞEKKÜR EDERİM.

merhaba,bende de aynı araç var ve brc taktıralı 2 hafta oldu. Bizim araçlarda manifoldu deliyorlar ama hic sıkıntı olmuyor. Ben mersinde oturuyorum ve mehmet ustanın yayınladığı corolla brc montajıni izleyerek buradaki ustama gösterdim ve tam manifoldla motor bloğunun birlestiği yerden deldiler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Mehmet BEY SLM.ARACIM 2014 TOYOTA COROLLA ADVANCE.BRC TAKTIRMAK İSTİYORUM.BU MODEL ARAÇLARA MONTAJDA EMME MANİFOLTU DELİNİYORMU YOKSA GAZ PİPOLU MONTAJMI YAPILIYOT.TEŞEKKÜR EDERİM.

Merhaba Suat Bey ;

Walvematik Toyotalara gaz nipeli takılarak montaj yapılıyor. Bu araçlara zamanında gaz pipolu montajlar yaptık fakat tecrübe ile sabittir ki zamanla benzin enjektörlerindeki pipolar gevşeme yapabiliyor ve buradan araç hava alıyor bu da karışım oranını bozup aracın fakir karışım ile çalışmasına neden oluyor . Bu sorun 5.000 km 15.000 km ve ya daha sonra da olabilir fakat bizim işimizde şansa ve ihtimallere yer yok. Bir çok araca gaz pipolu montaj yaparken bu araçlara klasik gaz nipeli uygulaması ile montaj yapıyoruz. Teşekkürler.
  • Tsi jetta veya golf ya da turbolu astar düşünüyorum ana malum benzinliler ve tsi-turbolu olması da bir kere daha düşündürüyor. Turbolu lpg konusunda çok fazla yorum var ve takdir edersiniz ki çok kafa karışıklığı oluyor. Acaba tsi ve turbolu opel motorlar için sağlam subap erimesi yapmayan sorunsuz bi lgp çözümü var mı?

• Mehmet Bey merhaba,
    Samsundan Nuri. 2012 önceki kasa 1.33 toyota auris aracım var. Henüz 17000 km de. Dizel araçtan benzinli küçük motorlu bir araca geçtiğim için hala performansına alışamadım. LPG kiti uygulanırsa performansla ilgili problem yaşarmıyım soruları var kafamda. Gerek siz gerekse forumda bu araçla kit kullananlar varsa yorum bekliyorum. Birde kit uygulamasi icin fiyat alabilir miyim özelden veya buradan. Sanırım yakıt kampanyası bitti. Yakın zamanda var mı böyle bir kampanyaniz. Iyi çalışmalar...

• quote:

Orijinalden alıntı: espanyol55

Mehmet Bey merhaba,
    Samsundan Nuri. 2012 önceki kasa 1.33 toyota auris aracım var. Henüz 17000 km de. Dizel araçtan benzinli küçük motorlu bir araca geçtiğim için hala performansına alışamadım. LPG kiti uygulanırsa performansla ilgili problem yaşarmıyım soruları var kafamda. Gerek siz gerekse forumda bu araçla kit kullananlar varsa yorum bekliyorum. Birde kit uygulamasi icin fiyat alabilir miyim özelden veya buradan. Sanırım yakıt kampanyası bitti. Yakın zamanda var mı böyle bir kampanyaniz. Iyi çalışmalar...

Merhaba Espanyol55 ;

Aracınıza uygun ürünümüz BRC MY11'dir. Aracınıza özel tasarlanmış Toyota tesisat ile benzin enjeksiyon kablolarınız kesilmez , lehim yapılmaz. Aracınıza takılacak BRC enjektörleri pistonlu yapıya sahip elektronik enjektörlerdir. Bu enjektörlerin zamanla debisi değişmez , yüksek devirlerde açık kalmaz dolayısıyla kesinlikle performans kaybı yaşamazsınız.

• Mehmet bey merhabalar forumdan takip ettigim kadariyla gayet ilgili ve ozenli bir esnafsiniz hile hurdanin bol oldugu bu zamanda sizin gibi insanlarinda halen var oldugunu bilmek guzel... banada yardimci olursaniz sevinirim 2013 megane 1.6 cvt aracim var sanirim my 11 sistemi takilir bu sistem aracla uyumlumu herhangi bir sorun yasarmiyim birde pipolu sistemmi kullanilacak yoksa delinecekmi, lpg uygulaninca arac garanti disi kalacak brc nin verdigi bir garanti bulunuyormu.. fiyati hakkinda da bilgi verirseniz cok memnun olurum simdiden tesekkurler..

• quote:

Orijinalden alıntı: speed3x

Mehmet bey merhabalar forumdan takip ettigim kadariyla gayet ilgili ve ozenli bir esnafsiniz hile hurdanin bol oldugu bu zamanda sizin gibi insanlarinda halen var oldugunu bilmek guzel... banada yardimci olursaniz sevinirim 2013 megane 1.6 cvt aracim var sanirim my 11 sistemi takilir bu sistem aracla uyumlumu herhangi bir sorun yasarmiyim birde pipolu sistemmi kullanilacak yoksa delinecekmi, lpg uygulaninca arac garanti disi kalacak brc nin verdigi bir garanti bulunuyormu.. fiyati hakkinda da bilgi verirseniz cok memnun olurum simdiden tesekkurler..

Merhaba speed3x ;

Konuyu kısaca maddeler halinde özetlemek isterim .

1) Aracınıza uygun ürünümüz BRC MY11 dir.
    2) Bu araç Euro5 Motor 8 benzin enjektörlü bir araç .
    3) Bu araca gaz pipolu montaj yapılamaz , klasik gaz nipeli takılacaktır fakat emme manifoltu sökülmeli , dışarda delme işlemi gerçekleştirilmelidir.
    4) Bu araca oto kalibrasyon yüklenemez. Bu nedenle mapping işlemini adım adım montajcı yapmalıdır. Yani araca özel lpg yazılımını işi bilen profesyonel biri yapmalı aksi halde arıza lambası ve benzeri sorunlar ile karşılaşırsınız.
    5)Renault - Mais 'ten noter kanalı ile alınmış resmi yazımız mevcut. Bu araçlara BRC dönüşümü yaptığımızda aracın varolan garantisi devam eder , araç ile ilgili bir konuda Renault garantisi devreye girer fakat araçtaki sorun lpg kaynaklı ise bu durumda Mais garanti vermez bu masraf 25.000 TL 'ye kadar BRC 3. Şahıs Mali Mesuliyet Sigortası tarafından karşılanır.
    6)Aracınıza bagaj içi ya da alttan muhafazalı tank montajı yapılabilir.
    7)Benzin seviyesindeki sanal düşüş PSA modülü ile giderilir.

Selamlar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozenclerotogaz -- 4 Mart 2015; 10:24:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ozenclerotogaz

quote:

Orijinalden alıntı: speed3x

Mehmet bey merhabalar forumdan takip ettigim kadariyla gayet ilgili ve ozenli bir esnafsiniz hile hurdanin bol oldugu bu zamanda sizin gibi insanlarinda halen var oldugunu bilmek guzel... banada yardimci olursaniz sevinirim 2013 megane 1.6 cvt aracim var sanirim my 11 sistemi takilir bu sistem aracla uyumlumu herhangi bir sorun yasarmiyim birde pipolu sistemmi kullanilacak yoksa delinecekmi, lpg uygulaninca arac garanti disi kalacak brc nin verdigi bir garanti bulunuyormu.. fiyati hakkinda da bilgi verirseniz cok memnun olurum simdiden tesekkurler..

Merhaba speed3x ;

Konuyu kısaca maddeler halinde özetlemek isterim .

1) Aracınıza uygun ürünümüz BRC MY11 dir.
    2) Bu araç Euro5 Motor 8 benzin enjektörlü bir araç .
    3) Bu araca gaz pipolu montaj yapılamaz , klasik gaz nipeli takılacaktır fakat emme manifoltu sökülmeli , dışarda delme işlemi gerçekleştirilmelidir.
    4) Bu araca oto kalibrasyon yüklenemez. Bu nedenle mapping işlemini adım adım montajcı yapmalıdır. Yani araca özel lpg yazılımını işi bilen profesyonel biri yapmalı aksi halde arıza lambası ve benzeri sorunlar ile karşılaşırsınız.
    5)Renault - Mais 'ten noter kanalı ile alınmış resmi yazımız mevcut. Bu araçlara BRC dönüşümü yaptığımızda aracın varolan garantisi devam eder , araç ile ilgili bir konuda Renault garantisi devreye girer fakat araçtaki sorun lpg kaynaklı ise bu durumda Mais garanti vermez bu masraf 25.000 TL 'ye kadar BRC 3. Şahıs Mali Mesuliyet Sigortası tarafından karşılanır.
    6)Aracınıza bagaj içi ya da alttan muhafazalı tank montajı yapılabilir.
    7)Benzin seviyesindeki sanal düşüş PSA modülü ile giderilir.

Selamlar...

Mehmet bey cevabiniz icin cok tesekkur ederim fiyat hakkinda da bilgi verirseniz memnun olurum ozelden de yazabilirsiniz tekrar tesekkurler..

• speed3x S kullanıcısına yanıt
    Gönül rahatlığı ile dönüşüm yaptırabileceginiz ender yerlerden biridir özençler. Montaj sonrasında bile, ictenlikle yardımcı olurlar. Samsun Vezirköprü de ikamet edip montaja Çoruma sırf profesyonellikleri için geldik, geliniyorda. Bol tasarruflu günler.

• Merhabalar. 2001 model bora 1.6 (8v) akl aracımı yeni aldım. Üzerinde BRC squent 24 takılı. Sanırım tahminim 2010 yılında niğdede montajı yapılmış. Araç beni delirtecek ne olur bir yol gösterin. Aracım sabahları benzinden gaza geçerken ışıklara denk gelirsem rolantide yada debriyaja bastığımda stop ediyor. O an arabadan nefret ediyorum. Gün içinde bu durumu yaşamıyorum. İkinci sorunum ise bazen ilk marş almıyor yada sarsıntılı alıyor gaz verirsem topluyor. Sorun ne olabilir. Bir ay önce serviste filtreleri değişti ayar verildi. Sizde takılmamış ama verdiğiniz cevaplardan ilginizden medet umarak belki tecrübenizi paylaşırsanız sevinirim. Saygılar Selamlar
  • Bende Mehmet Bey'le forum sayesinde tanıştım. Nasip olursa 14 Mart ta 14t astra aracıma M11 kit taktırmak için Çorum'a doğru yola çıkmış olacağım.
    Aklımdaki soruların çoğu giderilmiş durumda. İnşallah takıldıktan sonra da yine burada paylaşımlara devam ederim.
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.