Şimdi Ara

ÖZKALELİ Doğal, Katkısız, Pekmez ve Marmelat çeşitleri. Kargo Dahil seçenekleriyle (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
206
Cevap
6
Favori
23.388
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: marcelor

siparişi verdik umarım anlatılan kadar güzeldir.

ercanozulu sizseniz ödemeniz kontrol aşamasında.

pazartesi günü yollanacaktır saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAMET/ -- 9 Şubat 2013; 17:12:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: boxor

bu ne ya kim yorum attıysa banlanmış

Forum saldırıya uğramıştır. çıkış yapıp tekrar girince düzelmektedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAMET/ -- 9 Şubat 2013; 17:12:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SAMET/

quote:

ne saldırısı hocam hayırdır anlamadım ben birşey
  • Yazık size...

Zile leblebisini duymadınız diye böyle yorumlar yapmaya ne gerek var.
    Duymadım dersin, yargılamazsın. Almak isteyen irtibata geçer alır.
    Şunuda söylemem gerek; Zile leblebisini yedikten sonra (layıkıyla yapan bir yerden), bir daha Çorum leblebisi yer misiniz bilmem.
    Saygılı olun biraz!!
  • quote:

quote:

quote:

ne saldırısı hocam hayırdır anlamadım ben birşey

donanımhaber sitesi dönem dönem farklı kişilerin saldırısına uğruyor. sanırım yeni saldırıda da herkese forumdan uzaklaştırma cezası verilmesi oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAMET/ -- 9 Şubat 2013; 17:42:42 >

• Bİlgi için tşk. dönüş yapacağım.
  • Birisi beş kilo sipariş vermeme takılıp yalan sipariş falan demişte ben bi otururusta yarım kilo leblebiyi pc karşısında tüketiyorum. Daha geçen dizi izlerken bi kiloya yakın kestane yedim. Bilen biliyo beni 2006dan beri. KImseye ispat çabam yok ama anlaşılan herşeye ve herkese laf atmak moda olmuş buralarda. Balıkesirin Havran, Kütahyanin da Tavşanlı leblebisi de meşhurdur. Havran da biber, karanfil vb gibi çeşnilerle farklı tadlar oluşturuyorlar, Tavşanlıda ise şeker ve meyveyle güzel işler cikartiyorlar. Burdan kaçınız dışı şekerle kaplı incirli leblebi yedi? Yada kayısıjlı, portakallı? Bitter yada beyaz çikolata kaplı vb... Daha geçen hafta kardeşim gelirken kg si 20 den meyveli leblebi aldı getirdi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biolog_hakan -- 9 Şubat 2013; 22:00:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Denizlililere göre serinhisar leblebisi çorumlulara göre çorum tokatlılara göre de zile leblebisi meşhur. Aslında hepsi de kendi çevresinde haklılar ama bu işin en iyi reklamını çorumlular yapmış. Mesela çallı arkadaşıma tokat bağ yaprağının türkiyede en meşhur ve aranan yaprak olduğunu söylüyorum bana gülüyor adam kabul etmiyor (çal üzümü ve şarabı ile ünlüdür) yani kim ürettiği şeyin reklamını en iyi yapıyorsa o ürün meşhur oluyor özetle.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lethero

Denizlililere göre serinhisar leblebisi çorumlulara göre çorum tokatlılara göre de zile leblebisi meşhur. Aslında hepsi de kendi çevresinde haklılar ama bu işin en iyi reklamını çorumlular yapmış. Mesela çallı arkadaşıma tokat bağ yaprağının türkiyede en meşhur ve aranan yaprak olduğunu söylüyorum bana gülüyor adam kabul etmiyor (çal üzümü ve şarabı ile ünlüdür) yani kim ürettiği şeyin reklamını en iyi yapıyorsa o ürün meşhur oluyor özetle.

aynene reklam önemli.

mesela 10 yıldır tokattayım leblebiyi ilk defa duyuyorum .

zile pekmezi erbaa yaprağı güzeldir.yaprağın güzelliğin nedeni damarsız oluşu ve salamura yapılınca erimeemsidir. ayrıca tadı meyhoş değildir .mesela manisa yaprağının doğal tadı ekşidir limon falan sıkmanıza gerek yoktur sarmaya.ama damarlıdır.

• Erzincan Tava leblebisi der,bombayı atıp uzaklaşırım konudan
  • @Samet kardeş çabandan dolayı seni tebrik ediyorum ben de 26 yaşındayım Zile'liyim.

Ben de daha çok Eraslan Leblebicisini bilirim,nedense bize hep oradan gelir leblebi.Ancak,Çorum leblebisini iyi pazarladığından dolayı bizim leblebinin önüne geçmiştir ve ikinci meşhur olma faktörü de geçiş yolu olmasıdır.

Olca Salça tatmayan,Zile pekmezi içmeyen,o incecik yaprağından bir zeytinyağlı yaprak sarma yemeyen,fırından yeni çıkmış mis gibi haşhaşlı keteyi tatmayan arkadaşlar tatsın diyorum.

Türkiye'nin her yöresinde binlerce zenginlik var.

Samet arkadaşımızın tanıttığı kırık leblebi Zile'ye özgüdür,hafif acı ve yanığımsı olur meraklısı ayrıdır.

Saygılar,
  • zilenin pekmezini bilirim bimden almıştım katıydı yemedik dolapta bekleyip durdu.hayatımda yedigim en güzel leblebi askerde nizamiyede beklerken tokatlı bir acemi askerin çantasından cıkmıştı içeri yiyecek sokmak yasak almıştım helal ettirip yemiştim paketi çay paketine benziyordu bilenlerin bulanların benimle irtibata geçmesi rica olunur..birde meşhur bizim elazığ'ın ağın ilçesinin leblebisi vardır..kumda kavrulur tadı güzeldir forumu takip edenler kolimarketi hatırlarlar burda satış yapardı onda vardı..olırda bulursanız tadına bakmadan geçmeyin derim.

• zile çorum çekişmesi g.antep ş.urfa çekişmesine benziyor. Antep fıstığı urfada yetişir ama antepliler daha iyi pazarladığı için ismi antep fıstığı olarak geçer.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kaiser şoze

quote:

Orijinalden alıntı: Lethero

Denizlililere göre serinhisar leblebisi çorumlulara göre çorum tokatlılara göre de zile leblebisi meşhur. Aslında hepsi de kendi çevresinde haklılar ama bu işin en iyi reklamını çorumlular yapmış. Mesela çallı arkadaşıma tokat bağ yaprağının türkiyede en meşhur ve aranan yaprak olduğunu söylüyorum bana gülüyor adam kabul etmiyor (çal üzümü ve şarabı ile ünlüdür) yani kim ürettiği şeyin reklamını en iyi yapıyorsa o ürün meşhur oluyor özetle.

aynene reklam önemli.

mesela 10 yıldır tokattayım leblebiyi ilk defa duyuyorum .

zile pekmezi erbaa yaprağı güzeldir.yaprağın güzelliğin nedeni damarsız oluşu ve salamura yapılınca erimeemsidir. ayrıca tadı meyhoş değildir .mesela manisa yaprağının doğal tadı ekşidir limon falan sıkmanıza gerek yoktur sarmaya.ama damarlıdır.

Zile leblebisinin duyulmama nedeni işlek bir yolun üzerinde olmamasından dolayıdır. kime sorsanız %90 çorum derler bunun nedeni ise ankara yolu üzerinde olduğu için, sungurlu ocaklı tesislerinde ve diğer dinlenme tesislerinde onlarca çeşit leblebi satılmaktadır.
    Zile'de leblebi olması gereken süreçlerden geçerek hakiki haline bağlı kalınarak sade olarak üretilmektedir. küçük boy, büyük boy, ve kırık olarak satılır.

Tokat yaprağının en iyileri de zile bağlarından gün dönümü olmadan deveklerin (asma) yeni sürgünlerinden toplanır ve haşlanıp kaya tuzu ile bidonlara basılır. rengi açık yeşildir ve iplik iplik damarları olmaz, tadı mayhoştur. zeytinyağlı için ayrı etli kısa sarma için farklı boy yapraklar kullanılır. şahsi kullananlar etli için ve zeytin yağlı için diye ayrı bidonlara yaprak basılır. birde yöresel "bat" yiyeceği vardır onunla beraber de tüketilmektedir.

işi ticarete döken kişiler iyi kötü demeden karışık basıp satmaktadırlar. kaliteye önem veren satıcı bir elin parmaklarını geçmez.

yakında pekmez çeşitlerini de paylaşacağım. şimdilik fabrikadan en uygun şekilde toptan fiyat alma çabasındayım.

kuşburnuda çok güzel .tokata geldiğimden beri reçel yerine kuşburnu tüketiyorum kahvaltıda.

• hayırlı satışlar hemşerim umarım beklediğin ilgi ve satışı bulursun.memleketimin sıcak fırsatlarda olması beni sevindirdi bende alırım senden

• quote:

Orijinalden alıntı: cancan_burak

hayırlı satışlar hemşerim umarım beklediğin ilgi ve satışı bulursun.memleketimin sıcak fırsatlarda olması beni sevindirdi bende alırım senden

Teşekkürler hemşerim. her zaman yöresel hangi özleminiz varsa temin etmeye çalışırız.

saygılar sevgiler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SAMET/ -- 10 Şubat 2013; 0:18:10 >
  • Çorum leblebisi de güzeldir ancak beni bir süreden sonra sıkıyor.
    Kırık leblebi daha güzel böyle kıtır kıtır.
    Aklıma gelmişsen biraz yiyeyim
  • quote:

FORUMA ÖZEL LEBLEBİ SİPARİŞLERİNİZ DE YANINDA TADIMLIK PEKMEZ DE GÖNDERİLECEKTİR...

Pekmezi yollasaniz da leblebi yanında tadımlık olsa?

• zile pekmezini duymustum ama leblebisini ilk defa duydum corum leblebisinden lezzetli olduguda dogru olabilir cúnkú bana da pek duyulmamasina ragmen Güdül leblebisi Corum leblebisinden cok daha lezzetli gelir

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.