Şimdi Ara

ÖZLEDİĞİMİZ ESKİ SEVGİLİ BİZİ ÖZLÜYORMU ? [MEVLANA BU KONUDA NE DİYOR]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
6.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ey AŞIK ! Hani özlem çekiyorsun ya sevgiliye. Bil ki sevgilidendir özlemin özü. Odur asıl sana özlem duyan. Çünkü o tutuşturmayınca alevi , kimsede olmaz ateş ve AŞK ateşi önce sevilene, ondan sonra sevene düşer.

Beyler istisnalar illaki vardır. Kendimden örnek vereyim. Ben eski sevgilimi özlediğim zamanların hepsin de o da beni özlüyor. Twitter'a onun profiline baktığımda hep bana karşı güzel sözler , özleme dayalı yazılar yazıyor. Şu var ki kalp kalbe karşı

Siz ne diyorsunuz ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Özlediğimiz Eski Sevgili Bizi Özler mi? Mevlana Bu Konuda Ne Diyor?

Özlediğimiz birini merak etmek doğaldır. Acaba o da bizi özlüyor mu, diye düşünürüz. Bu soruya cevap bulmak için yüzyıllar öncesine, büyük bilge Mevlana'ya gidebiliriz.

Mevlana, özlem duyduğumuz kişinin de bizi özlediğini söyler. Bu özlemin karşılıklı olduğunu ve kalplerin birbirine bağlı olduğunu savunur. Rüyada eski sevgiliyi görmek, onun da sizi düşündüğüne işaret edebilir.

Birini özlediğinde o da seni özler mi? Mevlana'ya göre, evet. Çünkü özlem, kalpte oluşan bir duygudur ve kalpler birbirine bağlıdır. Bir kişiyi özlediğinizde, özleminiz ona ulaşır ve onun da kalbinde bir özlem uyandırır.

Özlediğimiz kişi bizi özler mi? Bu sorunun kesin bir cevabı olmasa da, Mevlana'nın sözleri umut vericidir. Özlem duyduğumuz kişi de bizi özlüyor olabilir. Rüyada sevdiğin erkeği görmek de karşılıklı özlemin bir işareti olabilir.

Her ne kadar özlem duyduğumuz kişinin bizi özlemesi kesin olmasa da, Mevlana'nın sözleri bize umut verir. Özlemimizin kalplerimizi birbirine bağladığını ve özlediğimiz kişinin de bizi düşündüğünü hatırlatır. Bu düşünce, özlemimizi daha anlamlı ve katlanılabilir kılar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bilemiyorum ilginç geldi.Benim 5 senedir sevdiğim bir kız var bir ara çıktık ayrıldık sonra ama ben hala seviyorum onu bu dediğin doğruysa eğer oda beni seviyodur o zaman

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Katılmıyorum.
  • sanmiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • emin ol mevlana zamane ergenlerin aşklarından bahsetmiyor burada
  • quote:

Orijinalden alıntı: Görünen Köyün Kılavuzu

emin ol mevlana zamane ergenlerin aşklarından bahsetmiyor burada

+sonsuz

Mevlana ilahi aşktan bahsediyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrıldıktan 2 sene geçsede rüyamda ortalama ayda 2-3 kere görüyorum her zaman. Hep diyorum Allah'ım bir şey olacağı yok çıkar şunu rüyalarımdan olacağı varsada olacağına vardır şu işi ama hiç bir şey yok. Sadece görüyorum yani ben ona bakıyorum o bana.
  • O mantıkla o bizi özlüyorsa bizim özlememizdendir. Ama biz onu özlüyorsak onun bizi özlemesindendir. Tadaa paradoks.

Mevlana burada ilahi aşktan bahsetmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bothrops

Ayrıldıktan 2 sene geçsede rüyamda ortalama ayda 2-3 kere görüyorum her zaman. Hep diyorum Allah'ım bir şey olacağı yok çıkar şunu rüyalarımdan olacağı varsada olacağına vardır şu işi ama hiç bir şey yok. Sadece görüyorum yani ben ona bakıyorum o bana.

bende 3 yıllık sevgilimden ayrılalı bir yıl oldu yaklaşık hergün aklıma geliyo istisnasız. bi mesaj atsam herşey unutulcak ama onuda yapmak istemiyorum. farklı duygulardayım
  • Eveet 3A dan Mehmet arkadaşımızı alkışlıyoruz yerine uğurlamadan önce Mevlana'nın aşk sevgili kavramının ne olduğunu araştırması için ödev veriyoruz

edit: imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kapgankaan -- 22 Mayıs 2014; 15:27:36 >
  • gidip açılıyoruz dh halki, risk budur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.