Şimdi Ara

Özlü sözler Topici (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
487
Cevap
23
Favori
88.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: KUNG-FU 61

Kendisini fazla metheden, başkasını da aynı derecede kötüler.Başkasını fazla kötüleyen, kendisini fazla över.

Ali Kazvânî "Rahmetullahi aleyh"

teşekkürler..
  • "ayrıntılar detaylarda gizlidir."
    ebru gündeş
  • quote:

Orjinalden alıntı: iean

"ayrıntılar detaylarda gizlidir."
    ebru gündeş

Nasıl yani? "Şeytan detaylarda gizlidir" değil miydi bunun aslı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: iean

"ayrıntılar detaylarda gizlidir."
    ebru gündeş

• özünü bilemicem ama ebru gündeş'in söylediği bu =)))
  • "Günah; yaptığında seni rahatsız eden ve insanların duymasını istemediğin şeydir." Hz. Muhammed (SAV).

Bunu elbette bir hadis olarak okuyorum. Ama muhteşem bir söz ve bir kılavuz olarak da yaşamaya çalışıyorum. Acaba yanlış mı diye şüpheye düşünce buna başvuruyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zengin_47

"Günah; yaptığında seni rahatsız eden ve insanların duymasını istemediğin şeydir." Hz. Muhammed (SAV).

Bunu elbette bir hadis olarak okuyorum. Ama muhteşem bir söz ve bir kılavuz olarak da yaşamaya çalışıyorum. Acaba yanlış mı diye şüpheye düşünce buna başvuruyorum.

saol hocam..
  • quote:

Orjinalden alıntı: zengin_47

"Günah; yaptığında seni rahatsız eden ve insanların duymasını istemediğin şeydir." Hz. Muhammed (SAV).

Hadislerin sebeplerinden biride ümmeti Muhammed'e yol göstermek.Günah işlediğimizde Allah affetsin inşallah, bu duygu ve düşüncelere kapılıyor insan.Allah'tan hala bu duyguları taşıyoruz.
  • Allah Rasulü Hazret-i Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) buyurdular ki :

"Bir sürüye salınan iki aç kurdun sürüye verdiği zarar, kişinin mal ve şeref hırsıyla dine verdiği zarardan daha fazla değildir."

Tirmizi
  • İnsanlar yalnızca konuştukları şeylerden değil sustukları şeylerdende sorumludurlar.

..........................................................................................UĞUR MUMCU
  • dilbert ve gazali nin okunuşları yazıldığı gibimi acaba?

hort
  • Kamuoyunun da çok yakından tanıdığı bir hocam bana bir gün şu nasihati vermişti: "Sen altın yüzük olmaya bak, yere düşsen de değerinden birşey kaybetmezsin".
  • Aşağıdaki şiir mail yoluyla geldi daha önce verildimi bilmiyorum.
    umarım verilmemiştir.

quote:

Bu zeki adama şapka çıkartılır ..

Türkiye'yi Güldüren Adam' ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın İstiklal
    Marşı'ndan esinlenerek yazdığı bir şiir, şu sıralarda elden ele
    dolaşıyor. Cem Yılmaz, bu şiirinde Türkiye'nin sorunlarını da
    ele alarak ülkemiz gerçekleri hakkında inanılmaz tespitler yapmış!

İşte Cem Yılmaz'ın Türkiye'nin durumuna mizahi, ve bir o kadar
    da entelektüel bakış açısıyla yazmış olduğu şiir:

İSTİKBAL MARŞI

Bakma, dönmez şafak vakti yurttan kaçan o alçak!
    Dönmeyip Amerika'da, arlanmaksızın yaşayacak!.
    O benim milletimin hırsızıdır, yurdu soyacak,
    Hortumladıkları benimdir, milletimindir ancak!

Çalma, kurban olayım hepsini ey hırslı çakal!
    Gariban halkıma da bir pul bırakacak kadar al!
    Olmaz sana götürdüğün paralar sonra helal,
    Hakkını vermezsen burdaki ortaklarının behemehal!

Ben ezelden beri aç yaşadım,aç yaşarım!
    Hangi hükümet beni kurtaracakmış,şaşarım!
    Kurumuş musluk gibiyim, ne akar ne taşarım!
    Yırtsam da bir tarafımı, hiç görülmez başarım!

Mali krizler, yoluna örmüşse çelikten bir duvar,
    Benim .ceğiz, .cağız diyen bir hükümetim var!
    Bağırsın korkma, nasıl işimize burnunu sokar?
    'Avrupa Birliği' denen tekdişi kalmış canavar!

Arkadaş, Meclis'e namusuyla çalışanları uğratma sakın!
    İşe aldıracakların, olsun hep sana yakın!
    Gelecektir, cezanı vereceği günler hakkın,
    Kim bilir belki yarın, belki yarından da yakın!

Yaktığın yerleri 'orman' diyerek geçme, tanı!
    Çalışanı işten at, doldur kadroya yatanı!
    Gözleri açık yatır seni
    kurtaran atanı,
    Satılmadik o kaldı, durma satıver şu vatanı!

Sermaye mutlu olsun, olsa da çevre feda!
    Semizlettin Apo'yu, mezarında dönsün Şüheda!
    Uydurma kanunlarla Meclis'ten getirin seda!
    On bin Yıllık tarihe, yurdum ederken veda!

Cümlenizin bu yurdu yok etmek mi emeli?
    Yediginiz herzelere başka ne demeli!
    Oyuverin altını iyice sallansın temeli,
    Yurdumun ki, sonunda vatandaş kükremeli!

O zaman durur belki gözümden akan yaşım,
    O zaman doğrulur belim, yukarı
    kalkar başım,
    O zaman boşa gitmez yıllarsüren uğraşım!
    HESABINI VERİP TE GİTTİĞİNİZ GÜN KARDAŞIM,

Dalgalanın dolar gibi sizde şimdi ey suçlular!
    Olsun artık soyguncuya vurulacak bir yular,
    Ebediyen, öyle yok hesapsız bir iktidar!
    Hakkıdır 'garip yaşamış vatandaş'ın da gülmek,
    Hakkıdır ezilmiş milletimin, aydınlık bir İstikbal!

Cem YILMAZ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi engin_er_26 -- 8 Nisan 2008; 11:17:37 >

• Kim o deme boşuna
    Benim ben
    Öyle bir benki kapına gelen
    Baştan başa sen.

Özdemir ASAF

İyi bir general sadece zafere giden yolu değil, zaferin ne zaman imkansız olduğunu da bilir. (RTW den)

Vese abim benim... Ne topic açmışsın bea!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi me_the_deli -- 8 Nisan 2008; 18:39:37 >
  • Matematik ile ilgili sözler

• “Matematikle ifade edebiliyorsanız, bilginiz doyurucudur.” (Lord KELVIN)

• “Algoritma şöyle diyor: Rabbimiz ve koruyucumuz olan Allah ‘a hamd ve senalar olsun“ (Harezmi)

• ”Tarihte üç büyük olay vardır: Bunlardan ilki, evrenin oluşumudur. İkincisi, yaşamın başlangıcıdır. Bu ikincisi ile aynı derecede önemli olan üçüncüsüyse, yapay zekanın ortaya çıkışıdır." (Edward Fredkin)

• “Matematik, insan zihninin idrak edebildiği bütün kavramların ve bu kavramlar arasındaki bütün ilişkilerin ifade edildiği dildir.” (AYDOS 2000)

• “Hayat sadece iki şey için güzel; matematiği keşfetme ve öğretme…” (Simeon Poisson)

• “Başka her şey de olduğu gibi matematiksel bir teori için de öyledir; güzellik algılanabilir fakat açıklanamaz.“ (Cayley, Arthur)

• “İnsanoğlunun değeri bir kesirle ifade edilecek olursa; payı gerçek kişiliğini gösterir, paydası da kendisini ne zannettigini, payda büyüdükçe kesrin değeri küçülür.“(TOLSTOY)

• “Gerçeği aramak onu elde etmekten daha kıymetlidir.“ (Einstein, Albert (1879-1955)

• “Hayat sadece iki şey için güzel;matematiği keşfetme ve öğretme“ (Simeon Poisson)

• “Sen de biliyorsun ki biz hepimiz aynı sebepten dolayı matematikçi olduk; tembeliz.” (Rosenlicht, Max (1949)

• “Çözümde görev almayanlar, problemin bir parçası olurlar.” (GOETHE)

• “Bir matematikçi sanmaz fakat bilir.ınandırmaya çalısmaz çünkü ispat eder.Güveninizi beklemez.Belki dikkat etmenizi ister.” (Henri POINCARE)

• “Dünyadaki en mâsum uğraş matematiktir” (G. H. HARDY)

• “…evren her an gözlemlerimize açıktır; ama onun dilini ve bu dilin yazıldığı harfleri öğrenmeden ve kavramadan anlaşılamaz. Evren matematik diliyle yazılmıştır; harfleri üçgenler, daireler ve diğer geometrik biçimlerdir. Bunlar olmadan tek sözcüğü bile anlaşılamaz; bunlarsız ancak karanlık bir labirentte dolanılır.” (GALİLEO)

• “Bilim deyince, onda hakikat diye öne sürdüğü önermelerin pekin olmasını ister; pekinlik ise en mükemmel şekliyle matematikte bulunur. O halde bilim o disiplindir ki; önermeleri matematikle ifade edilir. O zaman matematiği kullanmayan disiplinler bilimin dışında kalacaklardır.” (M.Kemal Atatürk)

• “İnsanlar sayılar gibidir, o insanın değeri ise o sayının içinde bulunduğu sayı ile ölçülür.” (NEWTON)

• “Matematiğin hiçbir dalı yoktur ki, ne kadar soyut olursa olsun, bir gün gerçek dünyada uygulama alanı bulmasın.” (LOBACHEVSKY)

• “Matematikte bir şeyleri asla anlamazsın, sadece onlara alışırsın.” (John von Neumann)

• “Matematik ne neden söz ettiğimizi, ne de söylediğimiz şeyin doğru olup olmadığını bilmediğimiz bir konudur.”(Bertrand Russell)

• Bir teoremin zerafeti onda görebildiğin fikirlerin sayısıyla doğru, o fikirleri görebilmek için harcadığın çabayla ters orantılıdır.” (George Polya)

• “Geometri zekayı aydınlatır ve aklı doğru yola sokar. Onun bütün kanıtları açık ve düzenlidir. Çok iyi düzenlendiğinden geometrik mantık yürütmeye hata girmesi neredeyse imkansızdır. Bu nedenle sürekli geometriye başvuran bir aklın hataya düşmesi çok nadirdir. Buna göre de geometri bilen kişi zeka kazanır. Eflatun’un kapısında aşağıdaki sözlerin yazılı olduğu nakledilir: “Geometrici olmayan evimize giremez.” (Ibn Haldun (1332-1406)

• “Bir karenin kenarlarıyla köşegenlerinin rasyonel orantılı olmadığı gerçeğinden habersiz olan, insan sıfatına layık değildir.” (Plato (429-347 B.C.)

• “Bir matematik problemine dalıp gitmekten daha büyük mutluluk yoktur.“ (C. MORLEY)

• “Matematik, dünyayı anlamamızda ve yaşadığımız çevreyi geliştirmede başvurduğumuz bir yardımcıdır”(Baykul, (1999:25)

• “Bir matematikçi sanmaz fakat bilir, inandırmaya çalışmaz çünkü ispat eder.”(HENRI POINCARE)

• Matematikte karşılaştığınız güçlükler için endişe etmeyin. Emin olun benim karşılaştıklarım sizinkilerden daha büyüktür. (Albert Einstein)

• Geometri, yaratılış öncesi de vardı.
    (Plato)

• Tanrı vardır, çünkü matematik tutarlıdır; şeytan vardır, çünkü bunu ispat edemiyoruz. (Morris Kline)

• Doğanın muazzam kitabının dili matematiktir.(Galileo)

• Kara delikler, Tanrının 0′a böldüğü yerlerdir.(Steven Wright)

• Resim bir bilimdir ve tüm bilimler matematiğe dayanır. İnsanın ortaya koyduğu hiçbir şey matematikte yerini bulmaksızın bilim olamaz.(Leonardo Da Vinci)

• Şu an ispatlananlar, bir zamanlar sadece tasavvurdu.(Atasözü)

• Matematik düzen, simetri ve limitleri ortaya koyar ve bunlar güzelliğin en muhteşem formlarıdır.(Aristotle)

• Ne kadar çok bilirsen, o kadar az emin olabilirsin.(Voltaire)

• Aritmetik, ayakkabıları çıkarmadan yirmiye kadar sayabilmektir.(Mickey Mouse)

• Dinsiz ilim topal, ilimsiz din kördür.(Albert Einstein)

• Matematik bilimlerin sultanıdır.(Carl Friedrich Gauss)

• Matematiksel olarak gösterilemeyen hiçbir araştırma gerçel bilim sayılamaz.(Leonardo da Vinci)

• Eğer mutsuzsam, matematikle uğraşıp mutlanırım. Eğer mutlu isem; matematikle uğraşıp mutluluğumu muhafaza ederim.(P. Turan)

• Allah kainatı matematik dilinde yaratmıştır.(Galileo)

• Matematik aşk gibidir: Basit bir fikir, fakat her an karmaşıklaşabilir.(R. Drabek)

• Bariz” matematikteki en tehlikeli sözcüktür. (E.T. Bell)

• İmzama sectim..
  • Hepsi Birbirinden güzel Sözler...
  • O dem ki, perdeler kalkar, perdeler iner,

Azrail’e “hoş geldin” diyebilmektir hüner...

N.F.K
  • Bu dahil bütün genellemeler yanlıştır. <<F.NİETZSCHE
  • Ya ümitsizsiniz ya da ümit sizsiniz,
    Ya çaresizsiniz ya da çare sizsiniz.

by Behçet Necatigil
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.