Şimdi Ara

Özlü sözler Topici (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
487
Cevap
23
Favori
88.607
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ''Kesin olan bir şey varsa hiçbir şeyin kesin olmadığıdır ve insan kadar zavallı ve kendini beğenmiş bir şey yoktur.''

Montaigne bu cümleyi kitaplığının bir kirişine kazıttırmıştır.
  • bayanda geçmişe,erkekte geleceğe bakılır.

ingiliz atasözü
  • Nerede otorite varsa orada otoriteye direnen biri vardır.
  • "Kulağa hitap ediyorlar; belleğe hitap etmek istiyorum."

Joseph Joubert
  • Kaplumbağaya dikkat et. Ancak kafasını çıkarıp risk aldığında ilerliyebiliyor. >>James B.Conont
  • Savaşan kaybedebilir,savaşmayan çoktan kaybetmiştir...

Tanrı, iradesini hakim kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır.
    Yeryüzündeki kötü insanlar ise kendi iradelerini hakim kılmak için Allah'ı kullanırlar.

Önyargıları kırmak atom çekirdeğini parçalamaktan daha zordur

rüzgar mumu söndürür, yangını alevlendirir

Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler.

Adaletin küçüldüğü ülkelerde, büyük olan artık suçlulardır.

Bazen sesini duyurabilmen icin susman gerekir.
  • ''Başkalarının günahlarıyla aziz olamazsın.''

Anton Pavloviç Çehov
  • Ben bunu anlamadım :

Son sözler hayatında yeterince söz söylememiş ahmaklar içindir
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sayeh-eh Khodah

Ben bunu anlamadım :

Son sözler hayatında yeterince söz söylememiş ahmaklar içindir

Sona gelinene kadar herşeyi söylemiş,göstermiş,uygulamış ol ki sona gelindiğinde söyleyecek söz kalmasın.Dön ve uzaklaş,sadece uzaklaş...

Kalmasını istediğin zamanlarda Kal demek değil,Gitmesini istediğin zamanlarda Git diyememektir...
  • Favorilerimden..

İnsanlara en adil şekilde dağıtılan nimet akıldır. Çünkü kimse aklından şikayetçi değildir. (Montaigne)

Başkalarının bilgisiyle bilgin olabilsek bile yalnız kendi aklımızla akıllı oluruz. (Montaigne)

En yüce tahtta bile üstüne oturduğumuz kendi kıçımızdır.

İnsanlar başaklara benzer. İçleri boşken başları havadadır, doldukça eğilirler. (Montaigne)

Deha ile aptallık arasındaki fark, dehanın sınırlarının olmasıdır. (Einstein)

Hiç kimse öfkesini yutmaktan daha güzel bir içki içmemiştir. (Hz. Muhammed)

Allah Teâlâ buyurur: Ben, gizli bir hazine idim. Bilinmek istedim ve insanı yarattım. (Hz. Muhammed)

Kendiniz için istediğiniz şeyleri başkaları için de isteyin, kendiniz için istemediklerinizi başkaları için de istemeyin. (Hz.Muhammed)

En mukaddes savaş, insanın kendine galip gelmesidir. (Hz. Muhammed)

Kendinizden fazla zengin ve güzel insanları seyrederken, kendinizden aşağıda olanları unutmayın. (Hz. Muhammed)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A064FD3E1 -- 6 Temmuz 2009; 11:28:12 >

• .:c:E:E:E:m:.

Çok güzel sözler,özellikle Montaigne'den alıntılar çok güzel olmuş.Severim şahsın yazılarını.Başak benzetmesinin Montaigne'e ait olduğunu bilmiyordum
  • Montaigne'nin hastasıyımdır
  • Büyük yazar,edebiyat tarihine yeni bir tür kazandırmak hiç de kolay değil.Okulda ezberlerken,keyif alamıyor insan başka kaygılardan dolayı da denemelerini okumak gerek.
  • Boş zaman yoktur boşa geçen zaman vardır. Tagore
  • süper bunlar :)
  • Konuşmaya değer insanlarla konuşmazsan insanları, konuşmaya değmez insanlarla konuşursan kelimeleri yitirirsin. Sen öyle biri ol ki ne insanları, ne de kelimeleri yitir. Konfüçyus
    Bir insanın değeri bayağı kesire benzer: Pay gerçek değerini gösterir, payda kendisini ne zannettiğini. Paydanın değeri arttıkça kesrin değeri azalır. Tolstoy
    Hayat berbat bir şeydir. Hayatımı onu düşünerek geçirmeye karar verdim. Arthur Schopenhauer
    Dünyada her şey için, medeniyet için, hayat için, muvaffakiyet için en hakiki mürşit ilimdir, fendir. İlim ve fennin haricinde mürşit aramak gaflettir, cehalettir, dalâlettir. Mustafa Kemal Atatürk
  • kimse özgür olduğunu sanan köleler kadar ümitsizce köleleştirilmemiştir.
    Johann Wolfgang von Goethe
  • Türkiye'de petrol vardı da bizmi içmedik.
    Süleyman Demirel

Konuşşam, tesiri yok ; sussam, gönlüm razı değil.
    Fuzuli

Kimsesiz hiç kimse yok,her kimsenin var bir kimsesi
    Kimsesiz kaldım ,yetiş, ey kimsesizler kimsesi!

Nef'i olabilir bu sözü söyleyen tam hatırmıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hasaza -- 17 Temmuz 2009; 15:22:40 >
  • İşin güç kısmı, adam olmak değil, adam kalmaktır.

A.MAZERELLES
  • İnsan özgürlüğe mahkum edilmiştir. Sartre
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.