Şimdi Ara

Özlü sözler Topici (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
487
Cevap
23
Favori
88.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir.Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.

Ne kadar doğru bir söz
  • quote:

Orjinalden alıntı: vese

bu düşüncenin ilk kez benim aklıma gelmesi şaşırtıcı olurdu zaten,
    ------------------------
    * bu ne biçim kelime yahu, türkçesi yokmu bunun >>"onurlandırmak" olsa gerek ama tam olmuyor sanki...

Güneşin altında söylenmemiş hiçbir söz yoktur. (üsttekilere atfen yazıldı, özlü söz olsun diye değil, ama bu sözün de değişik versiyonları var tabii, kime aitti Aristo'ya mı?)

@vese, sen yaşamın amacını çözmüşsün diye düşündüm.

Bir de Budirzm'i incelerken tasavvufla öyle çok bağlantısını buldum ki... adeta kaynak aynı kaynak diyordu bana... neyse, konuyu dağıtmayalım.

budist'lerin o felsefedeki gayeleri, amaç mutlu olmaksa (nihayi amaç Nirvanadaki mutluluk) en büyük engel de bitmek tükenmek bilmeyen arzularımızsa, o halde önce arzularımızı yok etmeliyiz.

onore etmek, onurlandırmak oluyor aslında. Ama sanki onore ettin deyince kendimizi daha edilgen duruma düşürdüğümüz için bunu tercih ediyoruz. Beni onurlandırdın desek, biraz üstünlük hissi gibi, gurur gibi birşey giriyor sanki gizlice zihinlere...

• "doğruyu söyleyin ki ne dediğinizi hatırlamak zorunda kalmayasınız." - mark twain

"zevkler ve renkler tartışılmaz derler, hayat zaten zevkler ve renkler üzerine bir tartışma" - nietzche

"trajedi kötülerin vahşeti değil, iyilerin sessizliğidir." - martin luther king

"hiç birşey yapmamak zevkli değil, asıl zevkli olan yapacak çok şey olduğu halde hiç birini yapmamak." - francis herbert

"insanların çok büyük bir bölümü yaşamıyor, sadece varlar." - oscar wilde

"dünyada 2 tür trajedi vardır, birincisi istediğini elde edememek, ikinisi istediğini elde etmek" - oscar wilde

"cennetin var olduğunu bilmediğiniz sürece, cehennem eğlencelidir." -

"ağzını kapalı tutup aptal görünmek, ağzını açıp tüm şüpheleri ortadan kaldırmaktan iyidir." - mark twain

"sevmek acı çekmektir, sevmemek ölmek." - aristotales

"tanrıyı güldürmek istiyosanız, ona gelecek hakkındaki planlarınızdan bahsedin." -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacrima -- 26 Mart 2006; 21:57:33 >

• Aşk köprü kurmaktır. İnsanlar köprü kuracakları yerde, duvar ördükleri için yalnız kalırlar. (Newton)

Erkekler kadınların ilk aşkı, kadınlar erkeklerin son aşkı olmak ister. (Oscar Wilde)

Insanları yükselten iki büyük vasıf vardır; erkeğin mert, kadının namuslu olması. (Napoleon)

Çiçeğin dikeni var diye üzüleceğimize, dikenin çiçeği var diye sevinelim. (Goethe)

Yalnız seni sevenleri sevmek sevgi değil, değiş tokuştur. (Cenap Şahabettin)

Kadın olsun , kitap olsun cildine aldanmayıp içindekilere bakılmalıdır. (Cenap Şahabettin)

Hayat merdivenlerini çıkarken, insanlara iyi davranalım. Çünkü inerken gene aynı insanlara rastlayacağız. (Cenap Şahabettin)

Bunlardan benden olsun

• İçinizde en çok sevdiğim kimse, huyu en güzel olanınızdır. (Hadis-i şerif)
  • alin bir tane de benden

Amerikalilar zencileri olimpiyattan olimpiyata severler
  • selam verdim rüşvet değil diye almadılar
  • Kızdığı zaman, kendisine emanet edilen sırları ifşa edenler, aşağı kimselerdir. (Rabia-i adviyye)
  • "Her şey bilimle tanımlanabilir. Ancak Beethoven'ın senfonilerini "Hava Basıncı Değişimleri" olarak tanımlamak anlamsız bir saçmalık olurdu." Albert Einstein
  • Bize atamazlar!!!
    Ben Wallace
  • Ferdin amel ve davranışlarıyla, iç hayatı arasında birbirini destekleyici, düzenleyici ve olgunlaştıran bir münasebet vardır
  • quote:

Orjinalden alıntı: dire depeche

selam verdim rüşvet değil diye almadılar

Selam verdim almadılar
    Rüşvet deyuldur deyu
  • "Hayat bana düşünmeyi öğretti, fakat düşünmek bana yaşamayı öğretmedi. "
    Herzen

"Her ıstırap insana ayrı bir şey öğretir."
    Balzac

"Herkes neye kabiliyetli ve ne için yaratıldı ise onda muvaffak olabilir. "
    Gazâlî
  • Bir ön yargıyı yok etmek atomu parçalamaktan daha zordur
    Einstein
    Evrim Darwin
  • * Toplama ve çıkarma bilmeyen bu kapıdan (üniversite) giremez.

* Sanatsız kalmış bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir. (Mustafa Kemal Atatürk)

* Her zaman kendinizi aşağılayın, çünkü size "sen çok başarılısın, güzelsin veya yakışıklısın" diyenler yalan söylüyorlar.

* Tanrı gibi yaşayanlar kul gibi ölecektirler.
  • bardagın dolu kısmını oldugundan fazla görmememiz için bizi kandırmaya çalışanlar bardagın boş kısmını içenlerdir

dün yazdım
  • ayakta ölmek diz üstünde yaşamaktan daha çok onur vericidir
  • Konuşmak bir ihtiyaç olabilir ama susmak da bir sanattır
  • **"Sevgide güneş gibi ol,
    dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol,
    hataları örtmede gece gibi ol,
    tevazuda toprak gibi ol,
    öfkede ölü gibi ol,
    her ne olursan ol,
    ya olduğun gibi görün,
    ya göründüğün gibi ol."

Mevlana

**Tanrım beni dostlarımdan koru, düşmanlarımı ben hallederim. (kimin sözüdür bilmiyorum)

**Pirinçteki siyah değil, beyaz taşlardan korkarım. (Çin atasözü)
  • "Yıldızlar ateşböceği sanılmaktan korkmazlar" (Rabindranath Tagore)
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.