Arkadaşlar elimde AOPEN AX33 anakart mevcut. AYrıcada iki adet işlemci var biri P III 800 diğeride Cel 733 sizde hangisi daha iyidir.Kullanmak için tam karar veremedim. Arasında pek fark varmıdır. Yada CELERON 1300 /1400 SOKET 370 işlemci alıp onu taksam performans nasıl olur. Ram olarak 512 sd-ram ve 128 MB ekran kartım mevcut.
Yardımlarınız için teşekkürler
bence p3 daha iyidir.
tabiiki p3 hatta bulursan p3 1000 al
P3 kesinlikle
p3 kesinlikle daha güçlüdür.celeron 1000mhz den bile daha iyi performans alırsın p3 800 ile...
p3 tabikide daha iyidir aradaki performans farkı sanırım celeronlardaki pentiuma göre düşük olan cache ten kaynaklanıyor
quote:
Orjinalden alıntı: Solitude
p3 tabikide daha iyidir aradaki performans farkı sanırım celeronlardaki pentiuma göre düşük olan cache ten kaynaklanıyor
kesinlikle katılıyorum cache mhzden daha önemli olabiliyor. Sempron/Athlon da buna örnek verilebilir bence
Aman o eski celeron lar dan uzak dur P3 kesinlikle
tabıkı p3
P III 800 tercih etmen en iyisi, arkadaşın da dediği gibi P III 1000 bulabiliyosan daha iyi, çok iyi işlemciydi onlar yau
benim anakart gigabyte
p 3 800 takılı bun maxiumum kaça çıkarabilrim?
p3 olarak
2000 var mı mesela?
hayır benim bildiğim p3 ler 1.4 ghz e kadardı ayrıca anakartının özelliklerine max kaç mhz-ghz işlemci kullanabileceğine gigabyte ın sitesinden bakabilirsin
quote:
Orjinalden alıntı: ybilgutay
benim anakart gigabyte
p 3 800 takılı bun maxiumum kaça çıkarabilrim?
p3 olarak
2000 var mı mesela?
en fazla p3 1400 vardı.. Ama bulabileceğini sanmam yalnız p3 1000 çok iyi işlemcidir ve piyasada 2.el rahatlıkla bulunabiliyor
bendede bi p3 800 var ama işlemcinin üstünde macun filan hep kurudu .bunun yerine alternatif birşey önerebilirmisiniz? 20ytl ye macun almıyım p3 için :D
Hepiniz yanlış biliyorsunuz malesef.
1300 Mhz'lik bir Tualatin Celeron,o p3 800'ü yer.Çünkü Tualatin P3 ile Tualatin Celeron arasında hiç bir fark yoktu.Evet ciddi söylüyorum yoktu.Çünkü tualatin Celeronların 256 Kb l2 cache olanları var 1300 mhz'de.Bunu alırsan eğer,performansın P4 1.5 Ghz kadar olacaktır.
2. cisi Celeron 733 gibi rezil +coppermine çekirdekli bir işlemciyi neden alıyorsun.
3. Tualatinler 130 Nm'dir,daha az ısınır
4.P3 1000 pahalıdır ve zor bulursun.Üstelik birde coppermine,180 Nm...
5.P3'ler 1.5 Ghz'de bitmiştir.512 Kb L2 cache,130 Nm ile üretilmiş olup 32 Kb l2 cacheye sahiptir.P4 2.0'ı rahatlıkla yiyebilir.Tusl-2C gibi anakartlarda çalıştırabilisiniz bu efsanevi ve canavar işlemciyi.Fpu olarak P4'Lerden daha güçlüdür.