Şimdi Ara

P/K-A, R-P/K mount???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar p/k-a mountun bildiğimiz pentax k mounttan farkı varmıdır?
    biraz araştırdım ama net bişey bulamadım, pentax k to eos adapter ile 600d'de kullanılabilirmi?
    şimdiden teşekkürler.

• P/K-A

Yani Pentax K monte manuel girişli lens demek... Yanındaki A ise yüzde doksan dokuz nokta dokuz Auto'nun A'sı...

Diyafram tekerinde A modu olan manuel lensler Pentax gövdelerde diyaframı makineden kontrol edebilme özelliği sağlıyordu...

M olanlar ise diyafram sadece lens üzerinden...

K olan seri yine M gibi fakat optik kalite olarak biraz daha yüksektirler , bulmak zor :)

FA olanlar otomatik netleme + diyafram halkası üzerinde bulunan seridir.

DA serisi komple dijital uyumludur , diyafram tekeri bulunmaz.

DFA serisi makro lensleri de aynı şekilde diyafram halkası vardır otomatik netlemeye sahiptir.

Star serisi DA serisi gibi...

FAJ diye bir şey vardı FA'nın dandik hali :D :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 4 Ekim 2013; 11:17:56 >
  • jimi1984 J kullanıcısına yanıt
    yani özetle k to eos adaptörle canonda kullanılabilirmi?
    ebayde uygun fiyata buldum bitane geniş açı, satıcıya sordum ama oda bilmiyormuş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dhonny Jepp

yani özetle k to eos adaptörle canonda kullanılabilirmi?
    ebayde uygun fiyata buldum bitane geniş açı, satıcıya sordum ama oda bilmiyormuş.

ürünün fotoğrafını ekle söyleyeyim :)
    %99 olur ;)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimi1984 -- 4 Ekim 2013; 15:40:18 >
  • Olur olur merak etme ;)

Onun arkasında Diyafram çubuğu çıkıntısı vardır onu kırınca CAnon E OS adaptörle kullanabilirsin ;)

Lens K mount olsun da gerisi mühim değil...
  • jimi1984 J kullanıcısına yanıt
    hımmm. şu diyafram çubuğunu kırma işini araştırayım dedim bakın ne buldum :)

alıntı yapmayı beceremedim Buradan copy paste yaptım...

jimi1984 @ 31 Ocak 2012; 16:20:14

--------------------------------

Kullanıcı sayısının artması , Sony NEX ve Canon kullananlar K bayonet lensleri Adaptörlerle (Özellikle FF kullananlara gıcığım aslında Diyafram çubuğunu kırıyor güzelim lenslerin :( ) kullanmaya başlamaları
    "Ucuz" dediğimiz manuel lensleri deli fiyatlara çıkarttı... Ve eskisi gibi de bulunmuyor kolay kolay :(

-----------------------------------------------------------
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dhonny Jepp

hımmm. şu diyafram çubuğunu kırma işini araştırayım dedim bakın ne buldum :)

alıntı yapmayı beceremedim Buradan copy paste yaptım...

jimi1984 @ 31 Ocak 2012; 16:20:14

--------------------------------

Kullanıcı sayısının artması , Sony NEX ve Canon kullananlar K bayonet lensleri Adaptörlerle (Özellikle FF kullananlara gıcığım aslında Diyafram çubuğunu kırıyor güzelim lenslerin :( ) kullanmaya başlamaları
    "Ucuz" dediğimiz manuel lensleri deli fiyatlara çıkarttı... Ve eskisi gibi de bulunmuyor kolay kolay :(

-----------------------------------------------------------

O zamanlar pentax kullanıyordum :D :D K bayonet lens bulmak zahmetliydi :D :D

Nex kullananlar lense zarar vermeden kullanabiliyor fakat Canon gövdelerde (FF gövdelerin aynaları bu diyafram çubuğuna takılır)
    çubuk kırılır öyle kullanılır ve ondan sonra bir daha Pentax gövdelerde A mod'unda kullanılamazdı :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.