Şimdi Ara

S.T.A.L.K.E.R.' ın Hikayesi ve Paylaşım

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
3
Favori
10.441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öncelikle, Shadow of Chernobyl ve Clear Sky' ı bitirmemiş olanların devam etmemesini öneriyorum !

Admin' lerden rica ediyorum konuyu silmeyin. Bu ana konuya yazılabilecek bir şey değil. Zaten tek bir oyun ile ilgili değil anlatılanlar.

@Beyzadem ve @Sahafiec dostlarım ile tartıştım ama bir sonuca varamadık.
    Fazla uzatmadan açıklayacağım.

"Marked One Strelok mu, değil mi?" -Bu sorunun cevabını arıyoruz işte.

Clear Sky' ın sonunda hatırlarsanız Marked One' ı görüyoruz, hafızası siliniyor; odadaki herkesin daha doğrusu. [Bazıları Strelok olduğunu düşünüyor, ben de dahilim.]

* Diyelim ki Marked One, Strelok' un ta kendisi..
    -Bu teoriyi kanıtlayan olaylar:
    Shadow of Chernobyl' deki Doktor ve Hologram.
    1- Doktor ile buluşmamızda dikkat ederseniz bize Strelok diye sesleniyor.

2- Hologram' a soru sorduğumuzda ise senin görevin kendini öldürmekti diyor.

Bu teoriyi çürüten olaylar:
    1- Clear Sky' daki Strelok' un Marked One ile aynı yüze sahip olması gerekir; ama değil, Clear Sky' da Strelok farklı bir karakter olarak görünüyor.

* Strelok ile Marked One' ın ayrı kişiler olduğunu savunan teoride ise;
    Kahramanlar: Scar, Marked One ve Strelok' dur.
    Scar, Strelok' un peşindedir, onu öldürmesi gerekiyordur. [Marked One Monolith olabilir.]
    Strelok, Scar tarafından öldürülüyor ya da patlama yüzünden ölüyor. Oyunun videosunda Marked One' ı görüyoruz.
    Marked One hafızasının silinmesi sırasında hayatta kalabilmiştir. Diğerleri gibi başarısız olmamıştır. [Shadow of Chernobyl'de Death Truck'da görmüştük zaten. Herkes ölüydü.]

Marked One, Shadow of Chernobyl' de Death Truck ile götürülürken yanında olan PDA da Scar' ın olmalı, bir şekilde ona geçmiştir, zaten her iki teoriye de uyan bir şey.

Bu teoriyi çürüten olaylar:
    1- Peki Marked One Strelok değilse, Shadow of Chernobyl' deki doktor neden bize Strelok diyor?
    -Bizi kullanabilmek için mi?

2- Hologram: Senin görevin [Kill the Strelok], kendini öldürmekti diyor.
    -Şu anlama gelebilir: Strelok zaten ölüydü, PDA sana geçti ve zaten ölü olan bir adamı öldüremezsin, eninde sonunda öleceksin.

Bu konuyu açığa kavuşturmak için açtım bu Topic' i, umarım sizin de ekleyebileceğiniz bir şeyler vardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRACON1C -- 10 Kasım 2009; 20:53:48 >

• geldim dostum yetiştim, konuyu çok güzel özetlemişsin.
    iki oyunu da bitirenler burada fikirlerini yazsın ki gerçeğe birlikte yaklaşalım.
    yalnız lütfen fikrini yazan bunun dayanaklarını de versin, sadece boş tahmin ve ya iddaa anlamsız...

bende birkaç noktaya değinmek istiyorum tabii ki.
    genel olarak Stalker: Call of Pripyat konusunu da gözönünde bulundurarak bana şu mantıklı geliyor:
    Strelok un yaptıklarının sonuçlarını öngörebilen Monolithler gerçekten onun kendi kendini öldürmesini isteyebilir.
    nedeni ise Strelok yasak bölgenin merkezini koruyan Beyin Eriticiyi kapatma peşinde.
    nitekim de bunu başarıyor ve ipini koparan it, kopuk ve hırsız bölgeye doluşuyor.

bunu istemeyen bir çok kişi var en ön sırada da kendini orayı korumaya adayan Monolithler.
    unutmayalım ki Monolithler in arkasında C-Consciousness denilen doğa üstü bilinç projesi var.
    Monolithler aslında sadece bu gücün kendi amacı için kullandığı Stalkerlar...

benim aklıma gelen şu senaryo var, belki sizlere de mantıklı gelir:

aslında ilk başta Strelok diye biri yok, sadece Marked One var.

Marked One gelecekte kim olabileceğini ve neler yapabileceğini fark eden Monolithler dolaylı yollardan ona aslında
    kendisi olan Strelok u bulup öldürme görevi veriyor.
    amaç belli Marked One daha Strelok olmadan, daha doğrusu zaten o olduğunu farketmeden, ve Beyin Eriticiyi
    kapatamadan bir an önce yasak bölgenin merkezine gelsin ve oradaki şartlar altında ölsün.
    böylece dengeler korunmuş olur ve sorun ortadan kaybolur.
    dikkat ederseniz oyundaki iyi taraflar ve gruplar bölgenin merkezinden uzak durma taraftarı ve girmek isteyenleri engelleme
    peşinde - mesela Clear Sky.

ve aslında bu plan başarıya ulaşıyor yalnız özel yapısı ve doğal güçleriyle Marked One hayatta kalmayı başarıyor ve biraz
    da şans eseri bölge merkezinden geri geliyor. en önemlisi de o artık Marked One değil o artık Strelok un ta kendisi.
    ayırca doğal güçlerine şimdi bölge merkezindeki tecrübeleri de eklenmiş durumda ve eskisinden çok daha büyük bir tehdit oluşturmakta.
    SoC da nelerle başa çıkmak zorunda kaldığını biliyoruz ama buna ramen o yine bölge merkezine ulaşmayı başarıyor.
    işte burada artık olan oluyor, onunla hiçbir şekilde başa çıkamayan Monolithler onun karakterinin zayıf tararflarını bulmak için
    onu türlü türlü test ediyor ve oyunun bizim kararlarımıza göre 7 karklı sonucu oluyor...

lakin bu safhada Marked One yani Strelok seçimini yapıp da Monolithler dahi katılsa bu asıl hikayenin akışını değiştirmiyor.
    çünkü Strelok bölge merkezine ulaşmak için Beyin Eriticiyi kapatmıştır ve olan olmuştur.
    yani o hangi seçimi yaparsa yapsın ve SoC nasıl biterse bitsin Stalker: Call of Pripyat da olacaklar kaçınılmaz.

ayrıca şunu da belirtmekte fayda var, yeni çıkan oyundaki Degtyarev kahramanımızın da eski bir Stalker olduğunun altı özenle çiziliyor.
    diyorum ki acaba bu bizim Marked One yani Strelok olabilir mi???

işte bahsi geçen kahramanlarımız:

S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky - Marked One

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobil - Marked One

S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobil - Strelok

S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat - Degtyarev

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahafiec -- 1 Ekim 2009; 12:10:45 >

• sahafiec hocam güzel özetlemişsin ama şu var gerçek Strelok ilk defa Clear Sky'da son görev olarak karşımıza çıktı.Buda resmi.

• Wikipedia' da ise:

Strelok Ghost, Fang ve Doktorun bir grup stalker' dır. Zone' un merkezinde ne olup bittiğini kavramaya, monolith' in sırrını çözmeye çalışmaktadır ve 2 kez sızma girişiminde bulunmuşlar:

1. Girişimde, kapının elektronik kilitli olduğunu anlamışlardır. Ardından da geri çekilmeye zorlanmışlardır.

2. Girişimleri ise yıkım ile birlikte, kargaşadan yararlanıp girmektir. Ellerinde elektronik kilidi açacak alet vardır fakat tekrar başarısız olurlar. Çünkü Monolith onlar için hazırda beklemektedir, geleceklerinden haberdardırlar.

Doktorun durumundan bahsedilmese de, Doktor, Ghost ve Fang kaçar. Fakat Fang bir süre sonra ölür.
    Ghost ise Zone dışına çıkarak kurtulur.

Strelok Monolith' in elindedir ve hafızasını silerler. Başarılı bir denektir.
    Strelok' un kendileri için tehdit olduğunu ve ölmesi gerektiğine karar vermişlerdir.
    Ardından da ona bir görev verirler "Strelok' u öldür", her nasıl olduysa C-Consciousness bilinmeyen bir nedenden dolayı hata yapmıştır.
    Zaten Strelok olan kişiye "Strelok' u öldür" görevi vermişlerdir.
    2. hataları ise yok olma tehlikesi bulunan ölüm kamyonuyla yeni ajanını[Strelok] Zone dışına çıkarmaktır.
    Ve olan olmuştur: kamyon devrilmiş, yeni ajanın kontrolünü kaybetmişlerdir.

Strelok tekrar özgür bir ajandır fakat hafızasını yitirmiş ve kafası karışıktır.
    Zamanla ve Doktor sayesinde tekrar C-Consciousness için en tehlikeli adamlardan biri haline gelecektir.
    C-Consciousness' ın başka seçeneği kalmamıştır, Strelok ile yüzleşip yaptıklarını açıklaması gerekmektedir.
    Onlara katılmasını teklif eder, Strelok reddettiğinde ise onu ellerinde kalan son Monolith askerlerinin olduğu bölgeye gönderir.

İngilizcem çok iyi değildir, elimden geldiğince düzgün özetlemeye çalıştım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRACON1C -- 2 Ekim 2009; 2:29:47 >

• @BeyzadeM
    dostum bu olay işte C-Consciousness in oyunu, bu görüntüyü sağlayan o.
    amaç Marked One ve tabii bizi de olaylara inandırmak.
    yalnız bu görüntü gelecekten Strelok SoC da gerçekten AKW ye gidişinden...

@DRACON1C
    çok iyi tercüme etmişsin dostum, eline sağlık...
    neticede herşeyin arkasında o hologramın da anlattığı gibi bu C-Consciousness, yani doğa üstü bilinç projesi.
    bu bilinç zamanla proje ve kendi üzerinde hakimiyet sağlıyor ve yasak bölgenin merkezide tüm dünyadan gizli kalmayı istiyor.
    aynı anda da dünyayı şekillendirmeyi amaçlıyor. bölgeye sızanlardan işe yarayanları Monolith'e dönüştürüp kendi koruması yapıyor.
    işe yaramayanları da zombiye dönüştürüp geri gönderiyor...

• @sahafiec,
    Hocam sağolasın.

C-Consciousness evet, her şeyin arkasında o var.
    Fakat Wiki' de anlatılanlara göre:
    quote:

Ardından da ona bir görev verirler "Strelok' u öldür", her nasıl olduysa C-Consciousness bilinmeyen bir nedenden dolayı hata yapmıştır.
    Zaten Strelok olan kişiye "Strelok' u öldür" görevi vermişlerdir.

Nasıl olur, ellerindeki adamın Strelok olduğunu bilmiyorlar mıydı?
    Çok ilginç geldi bana, işin içinde bir iş var ama..

Acaba Clear Sky' daki [fotoğraftaki] Strelok Fake miydi?
    Bunu C-Consciousness da mı bilmiyordu: ellerindeki asıl adamın [Marked One] aynı zamanda Strelok olduğunu bilmediğine göre..

Wiki' deki anlatılanların doğru olduğunu kabul edersek, bu da muhtemel bir durum gibi geldi bana.

• aynı şeyi bende kendime sordum doğrusu, adam elindeyken öldür gitsin.
    ama demek ki mutlaka bilmiyordu C-Consciousness bunu ya da Strelok un doğa üstü yetenekleri onu yanılttı.
    yani neticede Marked One kendi Strelok olarak yaşadıklarını tekrar yaşıyor.
    kendi peşinde koşuyor bilinçsiz bir şekilde çünkü beynini silmiş ve formatlamışlar AKW de...

C-Consciousness aynı adam olduğunu bilse salırmıydı onu tekrar bölgeye, imkanı yok bence...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Evet bence de salması imkansız.

Marked Strelok ile aynı kişi olmak zorunda.
    O kadar çorba yapacaklarını sanmam. Clear Sky' da gördüğümüz Strelok, illuzyon [dediğin gibi Strelok' un işi de olabilir], Fake de olabilir.
    Shadow of Chernobyl' de de lab. 16 ve 18 deki flashback' ler de Marked One' ın Strelok olduğunu kanıtlıyor gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRACON1C -- 2 Ekim 2009; 18:22:00 >

• Shadow of Chernobyl de oyun başında ilk defa Sidorovich "Marked One" diye çağırıyor onu. Bu ismide ordan geliyor bence. Sidorovich koymuş oluyor "Marked One" ismini.

Zaten Marked One labaratuarda pusuya düşünce doktor gelip onu kurtarıyo ona "Wish Granter" hakkında bilgi veriyor ve ona "Strelok" diye sesleniyor ve soru sormasını beklemeden ayrılıyor.

İlerleyip "Wish Granter" ı bulduğumuzda bize kim olduğumuzu, neler olup bittiğini anlatıyor hatta hafızasını geri getiriyor.

"Strelok, Ghost, Fang ve Doctor un daha önce "Wish Granter" a ulaşmaya çalıştıkları, bu arada Monolith ler tarafından farkedilip çatışmaya başladıklarını anlatır. Diğerleri kaçarken meydana gelen patlamada Stralek hafızasını kaybeder. Fang Pripyat ta, Ghost ise Yantar da öldürülür. Doc ise kaçmayı başarmıştır.

C-Consciousness lar, Strelok un hafızasının kaybolduğunu kim olduğunu öğrendiklerinde ona "Kill Strelok" görevini verirler. Ve kamyonla Zone dan ayrılırken kamyona yıldırım çarpması sonucu kamyon yoldan çıkıp devrilir ve yakınlardan geçmekte olan Stalker lar tarafından bulunur ve Sidorovich in yanında gözlerini açar. "

Yani Clear Sky ın son sahnesi. Ve oradaki patlama da Stralok un hafızasını siliyor iste. Yani başlangıçta Marked One diye biri yok aslında ama Clear Sky da karşılaştığımız Marked One kim derseniz O tamamiyle başka bir karakter derim ben çünkü Marked One ve Strelok aynı kişiler. Oyle olmak zorunda. Zaten Clear sky ın adını da ordan aldığını tahmin ediyorum. Shadow of Chernobyl dede zaten oyun sonunda Sisli havanın gittiği yerine güneşin doğduğu Zone un ortadan kaybolduğunu görüyoruz yani Strelok istediğini yerine getirmiş oluyor.

• themanyax;
    Paylaşım için teşekkürler. Aklında soru işareti kalan insanlar için açılmış bu konuya renk getirdin.

Call of Pripyat oynayıp, bitirenler de farkına varacaklardır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DRACON1C -- 20 Ocak 2010; 16:15:28 >
  • Açıkcası C-Consciousness ların Strelok u neden oracıkda öldürmediklerini bende tam olarak anlamış değilim. Yapımcı firmaya mail attım hikayede bir çatlak mı var yoksa bizim anlamadığımız birşeymi var yada C-Consciousness lar o patlamada Stralek hariç diğer butun herkesin olduğu için Streloka bir deneymi yapıyorlar anlayabilmiş değilim. İnşallah birgün bizde anlarız.

Sormak istediğim birşey var. Her iki oyunu defalarca bitirmeme rağmen rağmen bütün yaratıkları bilmeme nerelerde çıktıklarını bilmeme rağmen halen oyunu oynarken bir ürpertiğ bir korku yaşıyorum ama güzel bir his olarak. Bendemi bir gariplik var yoksa sizde bu hissi yaşıyormusunuz...
  • themanyax;
    Evet sadece sen değil, tüm fan'ların bu hissi yaşadıklarını düşünüyorum; çünkü bu oyuna bağlanabilmek için atmosferden etkilenmek ve korkmaktan zevk almak gerek..
  • Mert AYAN;

Evet bir arkadaş başlamıştı fakat sağlık sorunları yüzünden yarıda kaldı galiba.

Başka bir arkadaş daha başlamıştı. Şu an ne aşamada bilmiyorum. Ben linki vereyim, sorarsın durumu.

http://forum.donanimhaber.com/m_36882115/mpage_1/f_/key_/tm.htm
  • Wiki ingilizcede geçen paragraf...

quote:

In the aftermath of the Chernobyl disaster, the Soviet Union decided to use the Exclusion Zone for special research into the human mind. Results included enhanced ESP, psychic weapons, and the eventual formation of a hivemind of seven neurally linked scientists known as the C-Consciousness. After the collapse of the Soviet Union, the self-aware C-Consciousness took control of the Zone and continued its research. It attempted to bring about world peace using global mind control; however, these attempts resulted in the unintentional twisting of the physical terrain around Chernobyl as well as the mutation of resident life forms, creating the Zone. In an attempt to hide its existence the C-Consciousness created the two Brain Scorcher fields and erected a Monolith in the center of the Zone, which it uses to brainwash any stalkers who reach it; brainwashed stalkers are tattooed with the "S.T.A.L.K.E.R." acronym and reprogrammed to serve the C-Consciousness.

Çernobil felaketin ardından, "Exclusion Zone" (Bildiğimiz The Zone) Sovyetler Birliği'nin özel araştırmaları için kullanılmaya karar verildi. Nörolojik olarak birbiriyle bağlantılı 7 "Hivemind" ("Collective consciousness" yani inanç ve moral olarak topluma yön verebilen anlamında - (oyunu iyi sonla bitirince zaten 7sini birden Stralek tarıyor en sonunda)) C-Consciousness olarak bilinen bilim adamları tarafından , ESP'yi (Extrasensory perception - duyu ötesi algı yani altıncı his), pisikolojik silahları araştırmayı hedefliyorlardı. Sovyetler Birliği'nin çöküşünin ardından, kendilerinin farkında olan C-Consciousness'lar "The Zone" un kontrolünü ele geçirdi ve araştırmalarına devam etti. Amaçlarıda küresel zihin kontrolünü kullanarak dünyaya barış getirmekdi, ancak bu girişimleri Çernobil civarındaki fiziksel arazinin burkulmasına ve üzerindeki canlıların mutasyon geçirmesine ve bizim oyunda karşımıza çıkan "The Zone" un oluşmasına sebep oldu. C-Consciousness'lar varlıklarını gizlemek ve Zone 'un merkezine ulaşan Stalker ların beynini yıkamak için iki Beyin Scorcher (Beyin Eritici) alanları oluşturuldu (Biri Yantarda diğeri Pripyatda) ve ortalarınada Monolith leri yerleştirdiler, ve beyinleri yıkanan stalkerların koluna "S.T.A.L.K.E.R." dövmesi yaparak kendi adlarına çalışmaları için programlıyorlardı.

Şimdi buradan sonuçla ve oyun sonu C-Consciousness'ın Marked one a verdiği cevaplarla, Strelok ve çetesi (Fang, Ghost ve Doktor) Zone un merkezine ulaşır burada monolithlerin gizli yerini keşfeder. Ancak Kapı elektronik kilitlidir ve içeri giremezler. Tekrar denerler fakat bu sefer tehtidi algılayan monolith ler güvenliği arttırır Strelok ve çetesini geri püskürtürler. Bu sırada Çernobilde ikinci patlama gerçekleşir ve Strelok hafızayı yitik birşekilde baygın olarak Çernobil platformunun içinde ele geçirilir. Fang, Ghost ve Doktor kaçmayı başarmışlardır. Ancak Fang Pripyat ta bi sniper tarafından gebertilir. Tabi hemen öncesinde Monolith lerin gizli yerini ve kapıyı açabilecek bir dekoder i pripyat da otel odasında bırakır. Ghost ise birkaç gün sonra Yantardaki Beyin Eritici yi kapatmaya çalışırken "Controller" isimli iğrenç mutant tarafından gebertilir. Doktor ise meçhuldür.

İşte bu noktada Strelok hafızasını kaybetmiş ve beyni yıkanmış, C-Consciousness lar adına çalışan ve Zone a girmeye çalışan Merc leri ve stalkerları öldüren bir ajan olmuş ve Death Truckla Zone dışına çıkmıştır. Ancak C-Consciousness lar hata yaparak ona Strelok u öldürme görevi vermişlerdir. Yani olay tamamiyle bir hatadan ibaret olmuştur. Çarpan yıldırımın etkisiyle kamyon hurdaya dönmüş, herkes gebermiş, şans eseri Strelok kurtulmuştur. Zaten geriside oyunun konusu...

Olayın bir sene öncesini konu alan Clear Sky ise, Scar isimli Zone a giriş ve çıkış yapabilen oraya adamları götürüp getirebilen merc in hikayesi. Oradaki olay ise Clear Sky ekibi, bir çok birlikle beraber Zone un olduğu gibi bırakılması, ve dışarıya bilgi ve içerdeki olayların anlatılmaması üzerine geçiyor. Meydana gelen Emisyonlar açık alanda herkesi gebertsede Merc Scar herseferinde kurtulmayı başarabiliyor. Oyunun başındaki videoda da gördüğümüz gibi bir emisyon sırasında gene kendinden geçiyor ve Clear Sky tayfası tarafından bulunup tedavi ediliyor ancak Profesor hiçbirşey yapamıyor sadece şaşırıyor, çünkü herkes için ölümcül olan emisyonlar Scar ın sadece Sinir sisteminde deformasyona neden oluyor ancak öldürmüyor. Ancak böyle devam ederse yakında gebereceğini söylüyor ona profesor. Oda bu amaçla emusyonlara neyin sebep olduğunu ve durdurmak için ne yapması gerektiğini öğrenmek üzere başlıyor yolculuğa ve bir noktadan sonra, bir gurup Stalkerin (ki bu gurup Strelok ve tayfası) Zone un merkezine ulaşmaya çalıştığını ve Zone un tepki olarak onları durdurmak için emusyon yaptığını öğreniyor ve Strelok u durdurmak için peşinde dolaşmaya başlıyor.

Zaten Strelok Beyin eriticileri kapatınca ortalık altına hücum gibi koşuşturmaca doluyor. Ordu ve Freedom başlıyor saldırmaya, ordan Duty de geliyor. Monolith lerde hepsini gebertmeye çalışıyor işte bu arada Strelok başarıyor içeri girmeye ve yanında gizli yolu gösteren belgeler ve kapıyı açacak dekoderde vardır. İçerisi cümbür cemaat Monolith dolu öldür öldür birmiyor. Sonunda buluyor odayı dekoderi dayıyor kırıyor şifreyi giriyor içeri. İçerdede kesiyor biraç monolith sonra o malum odaya 7 tane C-Consciousness ın beyinlerinin bağlı olduğu aleti goruyo ve hepsini tek tek kırıyo. C-Consciousness ların başı çıkıyo, anlıyoki başedemicek Strelok la, anlatıyor olup bitenleri. Ve ona iki seçenek sunuyor biri C-Consciousness ların deneyine katılmasını diğeri isterse çekip gidebileceğini ve herşeyi bitirebileceğini. İşte oyunun sonuda burda oluyor.

Ondan sonrası malum "Call of Pripyat", ortalık karışmış düzen bozulmuş, yetiş ya Alexander Degtyarev, yetiş ya Alexander Degtyarev.....

Hade bre içmeye gidelim. Tayfa toplanmış bakın...

dipnot: Marked One Strelokun ta kendisi, ve Clear Sky da da peşinden koştuğumuz şahsiyettir. Ancak Clear Sky da yüzü değişiktir. Bunun nedenini ben bilmiyorum. Belkide yapımcıların hatasıdır...

• Hepiniz, Andrei Tarkovsky'nin Stalker isimli filmini izlemişsinizdir. Filmde Oradaki meteor düşmüş bölgeye "The Zone", Bölgeye kaçak girip içerilere kadar ilerleyenlerede "Stalker" deniliyor. Film 1957 de Chelyabinsk'de meydana gelen nükleer patlamaya atıfta bulunulmuştur. Patlamada yüzlerce kilometre kare radyoaktif olarak kirlenmiş ve yaşam alanı kalmamış canlıların hepsi kaçışmış, askeriye çevreyi çevirip kontrolü ele almış. Ancak sorun içeri girenlerin çoğunun bir türlü geri gelmemesiymiş, araştırmacılar, iz sürücüler bölgede yaşayanlari bilim adamları ve birçokları bölgede kaybolmuşlardır. Araştırmalar yıllarca devam etmiş ve korkusu halen günümüze kadar süregelmiştir.

Çernobil felaketinin ardındanda bölge kapatılmış ve kapatılan bölgeye filmdeki gibi "The Zone", çalışanlarda kendilerine "Stalker" demeye başlamışlardır. İşte oyunumuzda bu konuya atıfta bulunarak "The Zone" u yaratmış ve bizlere bi stalker olma lütfunu tattırmışlardır. Hepsine selam ediyorum buradan. İşin garibi ben 2005 de Kieve gitmiştim 1 haftalığına. O zaman daha haberim yoktu oyundan ve Çernobil pek ilgimi çekmemişti. Şimdiki aklım olsa İlk gider Pripyatı gezerdim valla. Of of, kafaya taktım para biriktiriyorum. Gidecem oraya. İnşallah bu yaz sonu....

• Gidebildin mi hocam :)
    Stalker 2 çıksada oynasak tüm oyunları bitire bitire bıktım walla
  • şuan oynayan biri olarak okumadan yazıları mesajım bulunsun ibarisinin niteliğinden dolayı bil mükabil bu mesajı mütevellit olarak bırakıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Shaddar

şuan oynayan biri olarak okumadan yazıları mesajım bulunsun ibarisinin niteliğinden dolayı bil mükabil bu mesajı mütevellit olarak bırakıyorum.

ne diyon kardeş sen :)
    Şu anda Hangi oyunu oynuyosun stalker'den
  • quote:

Orijinalden alıntı: themanyax

Hepiniz, Andrei Tarkovsky'nin Stalker isimli filmini izlemişsinizdir. Filmde Oradaki meteor düşmüş bölgeye "The Zone", Bölgeye kaçak girip içerilere kadar ilerleyenlerede "Stalker" deniliyor. Film 1957 de Chelyabinsk'de meydana gelen nükleer patlamaya atıfta bulunulmuştur. Patlamada yüzlerce kilometre kare radyoaktif olarak kirlenmiş ve yaşam alanı kalmamış canlıların hepsi kaçışmış, askeriye çevreyi çevirip kontrolü ele almış. Ancak sorun içeri girenlerin çoğunun bir türlü geri gelmemesiymiş, araştırmacılar, iz sürücüler bölgede yaşayanlari bilim adamları ve birçokları bölgede kaybolmuşlardır. Araştırmalar yıllarca devam etmiş ve korkusu halen günümüze kadar süregelmiştir.

Çernobil felaketinin ardındanda bölge kapatılmış ve kapatılan bölgeye filmdeki gibi "The Zone", çalışanlarda kendilerine "Stalker" demeye başlamışlardır. İşte oyunumuzda bu konuya atıfta bulunarak "The Zone" u yaratmış ve bizlere bi stalker olma lütfunu tattırmışlardır. Hepsine selam ediyorum buradan. İşin garibi ben 2005 de Kieve gitmiştim 1 haftalığına. O zaman daha haberim yoktu oyundan ve Çernobil pek ilgimi çekmemişti. Şimdiki aklım olsa İlk gider Pripyatı gezerdim valla. Of of, kafaya taktım para biriktiriyorum. Gidecem oraya. İnşallah bu yaz sonu....

gidebildinizmi :)
    giderseniz resim falan çekin

EDİT:PRİPYAT MERAK EDEN BİR İZLESİN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Illusive Man -- 24 Ocak 2012; 19:01:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: HacıTaşlayanŞeytan

quote:

Orijinalden alıntı: themanyax

Hepiniz, Andrei Tarkovsky'nin Stalker isimli filmini izlemişsinizdir. Filmde Oradaki meteor düşmüş bölgeye "The Zone", Bölgeye kaçak girip içerilere kadar ilerleyenlerede "Stalker" deniliyor. Film 1957 de Chelyabinsk'de meydana gelen nükleer patlamaya atıfta bulunulmuştur. Patlamada yüzlerce kilometre kare radyoaktif olarak kirlenmiş ve yaşam alanı kalmamış canlıların hepsi kaçışmış, askeriye çevreyi çevirip kontrolü ele almış. Ancak sorun içeri girenlerin çoğunun bir türlü geri gelmemesiymiş, araştırmacılar, iz sürücüler bölgede yaşayanlari bilim adamları ve birçokları bölgede kaybolmuşlardır. Araştırmalar yıllarca devam etmiş ve korkusu halen günümüze kadar süregelmiştir.

gidebildinizmi :)
    giderseniz resim falan çekin

EDİT:PRİPYAT MERAK EDEN BİR İZLESİN

+ up up izlemeyen kalmasın

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.