Şimdi Ara

P0170 hata kodu nasıl çözülür?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
108
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, 2000 model 1.6 16V Plastik manifoldlu sıralı BRC LPG kitine sahip palio aracım var. Rolantisi son günlerde tutarsız, gaz pedalına basıp çektiğimde 800 devirin de altına, 500 devire belki daha azına düşüyor ve oradan kendini tekrar çalıştırıyor sanki. Bilgisayara bağladım P0170 Yakıt trim arızası (Sıra 1) veriyor birkaç seferdir kodları temizleyip öyle bakıyorum, kod kendini yeniliyor. Bahsetmiş olduğum arıza belirtisi benzinde gidersem yok.

Ek olarak Ankara'dayım, haftasonu Kızılcahamam'a giderken hiçbir sorun yoktu LPG de. Dönüş yolculuğumda araba LPG de gaz yememeye başladı otobanda yokuşu tırmanamadı. Giderken de gelirken de 110km hızı aşmadım, sakin kullandım. Benzine alıp devam ettim. Şehir içine geldiğimde düz yolda düşük hızdayken tekrar LPG ye geçiş yaptım motor stop etti. Tekrar marşa basıp benzinde devam ettim. Eve vardım kontağı kapattım. Bir sonraki gün sabahtan marşa bastım, gaza geçmesini bekledim, normalde sarsıntısız geçiyordu, sarsıntılı geçti gaza. 8km yol boyunca devir düşmesi dışında herhangi bir belirti göstermedi.

Bilgisayara bağlayıp sürerken motor parametre grafiklerini inceledim, lambda sensörü rolantide 1 volta yakın seyrediyor, devir arttıkça 0 volta yaklaşıyor. Rolanti LPG de çok sarsıntılı çalışıyor, Benzindeki gibi sakin değil.

Değerli fikirlerinizi paylaşır mısınız?

• İlk etapta araçta map, maf, rölanti, kelebek gibi tüm sensörleri söküp devre temizleyici ile temizleyin. Bujileriniz eski ise değişimini yapın, O2 sensörleri fabrikanın taktıkları ise şüphe altında ise değişin. Zira koda bakarak O2 sensörleri şüphe altında.

Bu temizlikleri yaptıktan sonra mümkünse depoya kaliteli bir benzin katkısı atarak otoyola çıkıp yüksek devirde 4. viteste benzinde aracı bir 15-20dk kadar kadar zorlayın.

Aracın benzinde stabil çalıştığına emin olun. Lpg sistemi elden geçmeli anlattıklarınıza bakarak regülatör, enjektörler ve sarf malzemeleri değişmeli ve tekrar yazılım ile lpg haritası düzeltilmeli.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.