Fsb dram oranını direk değiştiremezsin işlemci fsb sini ve ram çarpanını değiştirince orana göre o otomatik değişir.
Bİrbirinle doğru orantılıdır.
DS3 anakartlarda o/c menüsünde system memory multiplier die bi yer var ordan değişiyorsun verdiğin fsb ye göre ram çarpanı ayarlıyorsun
bişey sorcam ,elimde corsair dominator ramler var.1066mhz.e6750 işlemcim var.stok değerlerde ramlerim 1066mhz çalışıyor fakat işlemcime oc yaptığımda 3.7ghz de sorun yok fakat 3.75 te bilgisayar açılıyor fakat orthosda sadece ramleri test ettiğimde 2.saniyede reset atıo pc.o sırada ramlerim 960mhz de çalışıyor,stokta iken 1066mhz çalışan ramler neden işlemcime oc yaptıpımda 960mhzde reset atıyor?timingleride otomatik yaptım reset atmasın diye fakat olmuyor??
peki ramlara voltaj veriyomusun
veriyorum 0.4 denedim olmadı 0.6 da verdim yine olmadı stok olarak 1066mhz de everestte 2.18v ile çalışıyor otomatik voltajda aynı voltajda işlemci oc li iken 1066mhz de enden çalışmıyor yanolur yardım edin arkaşdaşlar.
biraz daha düşük dene +0,1 den başla
yani stok değerlerde 1006mhzde 2.18v ile çalışıyor hiçbirşeye dokunmuyorum fakat işlemciye oc yaptığımda 1066mhz de çalışan ram 960mhz in üstüne bir gram çıktımı reset atıyor makine saçma değilmi arkadaşlar ya
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme