Şu anda bilgisayarımda kullanmakta olduğum işlemci P4 1.5GHZ.Geçtiğimiz mayıs ayına kadar bilgisayarımda anakartın onboard grafik kartını kullanmaktaydım.32MB'lık onboard grafik kartının özellikle oyunlarda yetersiz kalmasından dolayı ''MSI FX5600 TD-128''marka ekran kartı aldım.Ancak anakartım'ın AGP 8X'i destekleyememesinden dolayı olsa gerek(anakartım AGP 4X'i destekliyor)oyunlarda belirgin bir şekilde akıcılığın eksik olduğunu fark ettim.Hatta bazen oyunların (minumum gereksinimleri desteklemesine rahmen) mesela NFS Underground'un takıldığı bile oluyor.Bu yüzden AGP 8X'i destekleyen vede işlemcimi değiştirmeden kullanabileciğim yeni bir anakart almayı düşünüyorum.Benim aklımdaki anakart ''MSI 865PE Neo2 PLS''.Bu anakart 400/533/800 fsb hızlarını destekliyormuş.Benim işlemcimin fsb hızı bildiğim kadarıyla (P4 1.5GHZ) 400mhz,bu anakartın verilerinde bu hız destekleniyor gözüküyor ama anakartın desteklediği FSB hızlarının yanına bir de şu not eklenmiş ''FSB 400 (for Northwood only)''.Kısacası ben bu anakartta P4 1.5 GHZ işlemcimi kullanabilirmiyim yoksa daha hızlı bir işlemciye mi terfi etmem gerekir veya yapabileceğim başka bir şey var mı? Bilgisayarım P4 1.5GHZ 256MB SDram.
Burada dikkat etmen gereken nokta CPU nun 423 pinlimi yoksa 478 pinlimi olduğudur. 865PE neo2 anakart 478 pinli olduğu için 478 pinli 1.5 ghz cpu ile sorunsuz çalışır.
İşlemcim 478 pinli.Peki bu ''nortwood'' neyin nesi?Biliyormusunuz?
Intel'in ürettiği işlemci çekirdeği teknolojisine verdiği isimdir. 478 pinli cpu ile NEO2 anakartı kullanabilirsin.
uyar dostum bana pm atarsan sana bi önerim olacak
Peki bu anakarta kaç MB'lık hangi marka Ram almamı tavsiye edersiniz?