Bildirim
p4 3,0 prescott işlemcim cehennem azabı çekiyor
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Anakartın yanlış ölcüyo olabilir, işlemci heatsink'ine elinle dokun az çok anlaşılır.
Birde hangi prg.la ısı değerlerine baktığını yazarmısın...? -
biosundan bakıyorum önereceğin program var mı aga -
SpeedFan -
nerden indirebilirim peki -
bi araştır google dan -
anakartını bios update yap.markası ne? -
asus p4p800S-X -
buyuk ihtimal yanlıs olcuyodur benmkide yanlıs olcuyor 10derece falan... arkadsin işelemciyi takınca anladım onu da ondak iisidan 10derece falan fazlaydı
fanda; benm birlikte gelen fanımın devri 2200-3200 devirarasında calısyodu ve havalar ısındıktan sonra 78 derecleri gordum.. suan arkadasımn kullanmadıgı p4 fanını kullanıyorum 2600-4500 arası deişiyo max 70 falan oluyo...devirsaysı denizlide oturuyırum bi ara sıcaklıklar 32 derece falan cıktı ozaman fan 4000 devirlerdeydi ve max 72 dereceya kadar cıktı...
kasada onemli benm kasamda baca sistemi war kasanın kapagının acık olmasından daha iisonuc werio kasanın kapagı acıkken aynı sıcaklıkta oluyo ve 500-600devir daha hılı donuyo bacasız ve kasa kapalı herlde 1000 devir farkeder ...
macunu da kontrolet benm orjinal macun tak cıkar derken pek kalmadı sonra temizledim macunu ole taktım macunlu halinde 5 derece fazlaydı sonra bi elektronikciden dandik bimacun aldım orjinalinde 1-2 derece daha dusuk oldu
şimdiki masa ustu sıcaklıgı 48-50 derece ve 2700 devir loadda 3500 ve 70derece falan oluyor tabi bunlar yanlısolcumlerle yani -10falan almak lazım
keske elimde hazır anakart olmasaydıda bi amd anarkart ve işlmci alsaydımdiyorum cunku havalar sıcakken deli gibi fan sesi oluyo herlde sese dayanamıcamve paraya kıyıp bi heatsink ve fan alcam
-
az çekmedim .. o işlemciden!! bence bi dah akontrol et cpu fanını felam -
macundu fandı zorladık şimdi speedFandan baktım ewet biraz düşük biostan ama yinede yüksek gibi geldi 60 gördüm nolcak -
hocam buldum ama burdaki 'temp' ler nelerin sıcaklığını gösteriyoo KOMUTANIM -
speedFan hakkında bilgin var mı tegmenim
-
asus pcprobe programını kullan. hdd sıcaklığı vs vermiyor ama çok işlevsel. bu arada bios ekranında beklerkenki sıcaklık, windows masaüstü bekleme sıcaklığından daha yüksektir. işlemci bios ekranındayken, windows masaüstünde olduğundan daha fazla çalışıyor.
bu arada speedfan bazı değerleri anakarttan alamadığında kendi uyduruyor. anakart sıcaklığını speedfanda 127 derece veya işlemci sıcaklığını -30 derece görürsen şaşırma sakın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DonQuichotte -- 2 Haziran 2005, 13:12:25 > -
aynı işlemci aynı boardı kullanıyorum windows altında beklemede 49-51 arası yükte max 66 derece 3,2 kullanıyorum 214 fsb de (maksat ramler hızlansın biraz) program olarak probe yi kullan biosta biraz daha fazla gözükür zaten nedeni söylenmiş ha bide unutmadan zalman 7000b ile kullanıyorum onu takmadan boşta 58-60 derece idi. -
quote:
Orjinalden alıntı: COrleone[TUR]
aynı işlemci aynı boardı kullanıyorum windows altında beklemede 49-51 arası yükte max 66 derece 3,2 kullanıyorum 214 fsb de (maksat ramler hızlansın biraz) program olarak probe yi kullan biosta biraz daha fazla gözükür zaten nedeni söylenmiş ha bide unutmadan zalman 7000b ile kullanıyorum onu takmadan boşta 58-60 derece idi.
arkadaşların önerdiklerine baktım ama biosla bir iki derece anca oynuyor,acaba problem işlemcidemi ???????????? -
prescott dendiii zaman ben inanırım 75-80 derece ye acı çeken çok rakadaş vardı hatta işlemcinin sıcaklığı nedeniyle yığıldııını ve yavaşladııını bile söyleyen oldu!!!!
sen yük kalite soutucu ve ya oc siz kullanımda def voltajın altında stabil deerle çözüm bulmayı dene...
bol şans!!! -
kamyon mu abı bu yavaşlasın yıgılsın??? saçmalamaya gerek yok sanırım! DEFAULT DEGERLER 52 MAX 64 DÜR O İŞLEMCİNİ URAŞMA BOŞUNA SOGUTACAM DİE İSTİYOSAN GİT OCLOCK FANI AL SENDE RAHATLA İŞLEMCİN DE.! EN İYİSİ! THERMAL XP90 -
ben stock fanla 40-50 arası sabitliyorum 50 yi pek geçmiyo 50 yi geçince alimunyum tabakayı elektrik süpürgesiyle temizliyorum sonra ısı bi anda 42 lere kadar düşüyo 2 haftada bi temizliyorum -
quote:
Orjinalden alıntı: okko
ben stock fanla 40-50 arası sabitliyorum 50 yi pek geçmiyo 50 yi geçince alimunyum tabakayı elektrik süpürgesiyle temizliyorum sonra ısı bi anda 42 lere kadar düşüyo 2 haftada bi temizliyorum
Hocam sabitlemişsin de Ne şeiklde. denedik her türlü basit çözümü, Şu an bile 64C'de.
Benzer içerikler
- cfm nedir
- kuru buz nerede satılır
- ses geçirmeyen duvar kağıdı kullananlar
- cpu opt nedir
- laptop fan hızı ayarlama
- undervolt nedir
- overclock nasıl yapılır
- termal macun önerisi
- sıvı metal macun
- laptop soğutucu öneri
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X