Şimdi Ara

P4 3.2 ghz işlemcili bilgisayarı fansız işlemci soğutucu sağlıklı soğutur mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
970
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarımın işlemci fanı çok gürültü yaptığından zerotherm btf95 fansız işlemci soğutucusu takmayı düşünüyorum bu soğutucudan fan kadar randıman alabilir miyim? Overclockla fln işim yok sadece sessizlik istiyorum bu konuda yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler.

• Kasanın havalandırması iyiyse fan kadar iyi soğutur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: nForcer

Kasanın havalandırması iyiyse fan kadar iyi soğutur.

Teşekkür ederim almadan önce bir sorup öğreneyim demiştim yanlış bir iş yapmayalım diye.
  • Bence fansız soğutucu alacağına sessiz bir fanlı soğutucu al çünkü işlemcin çok ısınan bir işlemci o yüzden fansız soğutucuyla riske atma
  • zerotherm btf95 soğutucuyu alırsan yan kapaklarına en az 12lik 2 fanla takviye yapman lazım ki kasa içi hava sirkilasyonu düzgün olsun.yoksa sesden şikayetçi olduğun için fansız bi soğutucu alman ii olmaz.silent fanlı güzel soğutucular var zerotherm nirvana gibi
  • bende zerotherm ve ninja arasında çok gittim geldim sonunda ninjayı aldım çok memnun olduğumu söyleyebilirim fansız ve fanlı olarak kullanabiliyorsun içinden 12'lik sessiz bir fan ile gelmesi artısı. Btf95 te güzel bir soğutucu ancak üzerine fan oturtmak istediğinde biraz uğraştırır seni çünkü fan takmak istersen fanların monte edileceği standart bir yuva yok,yöntemi kendin bulman lazım,birde full bakır olması biraz düşündürüyor beni ısıyı çekiyor tamam ii hoşta ısıyı dağıtmak için aliminyum yapraklar olması daha ii olmazmı tabi buda tartışılır, neyse her iki fanda işini görür arkadaşım ninjayı kullandığım için yorumladım hadi kolay gelsin..
  • quote:

Orjinalden alıntı: B_A_R_I_S

zerotherm btf95 soğutucuyu alırsan yan kapaklarına en az 12lik 2 fanla takviye yapman lazım ki kasa içi hava sirkilasyonu düzgün olsun.yoksa sesden şikayetçi olduğun için fansız bi soğutucu alman ii olmaz.silent fanlı güzel soğutucular var zerotherm nirvana gibi

once 12 lik
    arkada 12 lik ile cok guzel sirkulasyon yapilir.
    Gerek yok oraya buraya fazladan fan takmaya.
    Onemli olan kasa icine surekli temiz hava girmesi ve sicak havanin disari atilmasiidir.
    bunu da 2 adet fan cok rahat yapar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkürler peki fanlı soğutuculardan Zerotherm CF800 http://www.weblebi.com/UrunDetaylari.aspx?Id=l7R8LA5xynKZKTs6k__i8A sessiz soğutma isteğimi karşılar mı hem fiyatı da uygun
  • kasanın kapağını açıkda tut bence
  • quote:

Orjinalden alıntı: Necessa®i

kasanın kapağını açıkda tut bence

tam aksine kasa kapagini kesinlikle kapali tut...
    Ozellikle onden hava alan bi fan varken sakin yapma boyle birsey...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ToffieBoi

quote:

Orjinalden alıntı: Necessa®i

kasanın kapağını açıkda tut bence

tam aksine kasa kapagini kesinlikle kapali tut...
    Ozellikle onden hava alan bi fan varken sakin yapma boyle birsey...

+1 Kasanın kapağı açık olursa zaten hava akımı engellenmiş olur asıl o zaman hiçbir işe yaramaz
  • CF800 sessizlik ihtiyacını karşılamayacaktır 35-48dba ses baya gürültülü verir fan yapraklarının büyük olması okadar az ses demek ona göre düşünürsekte bu yapraklar biraz standart kalıyor bence, burda bir inceleme var bi bak istersen :http://www.frostytech.com/articleview.cfm?articleid=2036&page=2
    quote:

Orjinalden alıntı: onder_ors

Arkadaşlar yardımlarınız için çok teşekkürler peki fanlı soğutuculardan Zerotherm CF800 http://www.weblebi.com/UrunDetaylari.aspx?Id=l7R8LA5xynKZKTs6k__i8A sessiz soğutma isteğimi karşılar mı hem fiyatı da uygun

• Kasa kapağını kapatmak Cpu yu 25-26 derecenin aşağısına almıcağının garantisini verir cunku zaten ortam oda sıcaklıgında olucak bide ısınan cpu yla beraber bu oran 40-50 dereceleri garantiler Pasif sogutucuların avantajı su sessizlik sağlar fakat hava sirkülasyonu iyi değilse cpudan bile olursun asırı ısınmadan dolayı Bence kasanın arkasına bi 120 mm Silverstone 121 model fan tak Max 103 cfm de çalışır Önede bi tane Egzoz tak oda 120 mm olsun Al sana hava sirkülasyonu 35-40 derece arasında stabil çalışır load konumda da 55-60 ı bulur
  • Bi aralar btf90 almayı düşünüyodum bayagı araştırmıştım eger kasanın önünde ve arkasıda iki fan varsa stok fanla aynı miktarda sogutabiliyor hatta daha iyi soputtugu testlere de rastlamştım, sonra soğutucu hediye gelince almaya gerek kalmamıştı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.