herkese iyi geceler. görev yöneticisini açmaya kalkınca yöneticiniz tarafından devre dışı bırakıldı diyor. bir kere açabildim. onda da işlemci kullanımı %40 %50 %60 arasında değişiyordu. bilgisayarım olduğundan daha yavaş. Acaba işlemcim son demlerini mi yaşıyor? Eski bir işlemci nede olsa. p4 630 lga 775 pin 3.0 ghz. 2 mb l2 cache 800 fsb . saygılar.
Sorununuz yazılımsal, işlemcinin ömrünü doldurmasıyla ilgisi yok. Görev yöneticisini açtığınızda cpu'yu hangi .exe dosyasının kullandığını bulup ona göre çözümler aranmalı. En kötü ihtimalle windows tekrar kurulursa düzelir.
Bence virüs, worm olabilir. İşlem yöneticisini açmanı engelleyen bir tanesi bulaşmış olabilir.
quote:
Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan
Bence virüs, worm olabilir. İşlem yöneticisini açmanı engelleyen bir tanesi bulaşmış olabilir.
masaüstünde kastıracak bir işlemci değil..gereksiz programları kapatın...virüs taraması yaptırın
iyi geceler. virüs taramasından geçirdim ad-aware ile 4 adet virüs buldu hepsini sildim . fakat yine yapıyor aynı şeyi. güvenli kipte pc yi başlatınca siyah ekranda oto. res. atıyo. ve format attıktan sonrada açamıyorum. acaba xp cd si virüslü olabilirmi?
combofix deneyin bir de benzer durum da vardı virüs bulamıyordu nod32 kaspersky ama o system32den bir klasörü sildi ve laptop kendine geldi
Kurtuluşu yok, işletim sistemini baştan kuracaksın. Ondan sonra HİÇBİR dosyaya dokunmamışken kullandığın virüs programını internetten baştan indirip tüm dosyaları taratacaksın, bence.
makineyi formatla kesin çözüm ama eğer format atmak istemiyorsan gpedit.msc çalıştır ordan görev yöneticisini tekarar yapılandır.
hocam dediğim gibi format atıyorm ilk açıldığında direk ctrl alt del yapıyorum yine aynı uyarı . format attığım cd hep aynı acaba ondan yapıyor olabilirmi?
quote:
Orijinalden alıntı: zeck1234
hocam dediğim gibi format atıyorm ilk açıldığında direk ctrl alt del yapıyorum yine aynı uyarı . format attığım cd hep aynı acaba ondan yapıyor olabilirmi?
olabilir ayrıca kurduğun programlar falan virüslü olabilir..cd den flashdan falan hiçbirşey kurma virüs olabilir içinde..netten indir kur.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme