Şimdi Ara

CS GO CPU KULLANIMI %90 100 GPU KULLANIMI %30-65

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
19.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Lenovo z51 70 notebook kullanıyorum kısaca özellikleri şu şekilde
    İ5 5200 U Çift çekirdek
    4 gb ram
    Amd R9 M375 2gb 128 bit ekran kartı
    Full Hd ekran

Arkadaşlar 3 sorun var
    1. sorun yüksek cpu kullanımı düşük cpu kullanımı
    2. düşük çözünürlükte pencere moduna almazsam fps düşüyor şöyleki tam ekran 768p de aldığım fps 1080 p den daha düşük ancak pencere modunda full hd den 30 40 fps fazla
    3.Sorun ise altta ki resimle beraber şu şekilde hem ısınma söz konusu hem cpu kullanımı yüksek arka planda çalışan uygulama da yok ancak hiç bi şekilde gpu %100 çalışmıyor driverlar en son güncel haliyle win 10 64 bit kullanıyorum
    Aynı sorun gta 5 de de başıma geliyor dikkat ettim ram kullanımı 3800mb civarı olduğunda daha da düşüyor gpu kullanımı işlemci kullanımı yine düşmüyor Altta düşük ayarlarda pencere modu 768p örnek kullanım

Ramin dolması böyle bir sıkıntı yaratır mı ?
    İşlemci mi yetersiz kalıyor ?
    Yoksa Amd ekran kartında bir sorun var da ondan mı sürekli düşük cpu kullanımı oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sword6 -- 28 Aralık 2016; 0:36:32 >

• İşlemci full frekansta çalışıyor mu?. Bu arada r9 m375 ram'den yiyor mu? Bu arada ram'de eklemelisiniz. Gta 5'deki düşük fps bundan kaynaklanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The white warrior -- 27 Aralık 2016; 17:36:39 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ram kullanımı çok az . Sorun burda olabilir.
  • Ses ayarlarına giriyorsunuz orada HTRF DESTEKLİ KULAKLIKLAR kısmını 2 hoparlör olarak degiştirin ondan sonra görev yöneticisinden tekrar kontrol edin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi corsairms -- 27 Aralık 2016; 19:20:30 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: corsairms

Ses ayarlarına giriyorsunuz orada HTRF DESTEKLİ KULAKLIKLAR kısmını 2 hoparlör olarak degiştirin ondan sonra görev yöneticisinden tekrar kontrol edin.

Hocam bu ayarla ne ilgisi var ? Bilmediğimden soruyorum

• cann89 kullanıcısına yanıt
    Son güncelleme ile bu özellik eklendi ve bu özellik cpu kullanımını arttıyor kendim denedim ve bu ayar açık oldugu zaman cpu kullanımının çok arttıgını gördüm kapatım denedim ve cpu kullanımı normale döndü.
  • xRIOYx kullanıcısına yanıt
    hocam oyuna ilk girdiğimde ram kullanımı 3100 mb civarı full hd 3600 civarı ve genelde oyun ilerledikçe yavaş yavaş doluyor ve genelde %95 100 dolu oluyor gta 5 de mesela hiç yeterli olmuyor sürekli frenliyor sistemi ancak ram yeterli olan oyunlarda da ekran kartı hiç %100 çalışmıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Cpu Kullanımı %100 e çıkıyor.
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • corsairms kullanıcısına yanıt
    deneyeceğim hocam bunu oyun içi ayarlardan mı yapıyorum
  • hayır hocam paylaşımsız 2gb bellek var ancak dediğim gibi gta 5 de ram doluyor frenliyor ama ram yeterli olsa da genelde işlemci kullanımı yüksek ekran kartı kullanımı % 60 civarı anlamadım gitti
  • U serisi yani düşük tdp'li bir işlemciye sahipsiniz. Fhd'nin altındaki çözünürlüklerde oyunlar işlemciye daha çok yük bindirdiği için böyle bir sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz. Fhd'de işlemci kullanımınızın düşmesi gerekiyor. İşlemci HD çözünürlüklerde gpu'ya darboğaz(bottleneck) oluşturuyor ve bu sebeple de gpu kullanımınız %100 çalışmıyor. Mesela CS:Go'da çözünürlüğü Fhd yapıp görüntü ayarlarını düşük olarak seçerseniz sağlam fps alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: corsairms

Ses ayarlarına giriyorsunuz orada HTRF DESTEKLİ KULAKLIKLAR kısmını 2 hoparlör olarak degiştirin ondan sonra görev yöneticisinden tekrar kontrol edin.

hocam dediğiniz ayarı yaptıktan sonra %20 civarı düşüş oldu ancak halen ara ara % 80 leri görüyor fakat 10 dakikanın 9 u %60 70 arası geziyor ve çok ısınıyor işlemci 90 dereceyi görüyor

velhasıl şu şekilde bir sorun var

1080p düşük ayarlarda gpu kullanımı sürekli değişken bir yüzde 90 oluyor bi yüzde 99 sonra bi bakıyosun yüzde 50 ancak fps genelde 70 80 arası düşük de olsa yüksek de olsa fps aşırı şekilde 30 40 fps farketmiyor 10 15 fps atıyor sonra yine toparlıyor

Gariptir gpu bellek hızları normalde 1015 mhz fakat gpu tam yükte %99 olduğunda hemen hızı kesiyor 700 800 900 mhz e çekiyor % 60 70 lere düşmüş olarak görünüyor ve bu 700 800 mhz hızları % 90 100 arası olarak gösteriyor &99 olur olmaz hemen hızı frenliyo, fps ise yine aşırı değişmiyor 70 80 arası
    CS GO CPU KULLANIMI %90 100 GPU KULLANIMI %30-65 CS GO CPU KULLANIMI %90 100 GPU KULLANIMI %30-65

Ayarları full hd full detay yaparsam bu sefer fps 40 60 arası sürekli dalgalanıyor ancak gpu kullanımı genelde %90 99 arası anlık olarak % 50 60 oluyor ama genelde hep yüksek
    cpu kullanımı ise full ayarlarda daha da düşüyor %60 seviyelerine iniyor

Full detay 768p de ise fps hemen hemen yine 70 80 arası ancak sahne değiştiğinde 40 lara düşüyor aşırı dalgalanma oluyor açıkçası full hd de daha iyi gibi pc 768pde saçmalıyor
    Her zamanki gibi enteresan yanı ise gpu kullanımı çok nadir tam çalışıyor genelde %60 70 civarı Cpu kullanımı ise %70 i geçmiyor birde ram kullanımı biraz artarak yüksek detaylarda 3600 mb seviyesine ulaşıyor

Düşük ayar 768p ise yine aynı fps alıyorum fakat gariptir bu seferde gpu % 50 40 seviyesine düşüyor yine aynı fps yine aynı

İşin özü sistem yük altına girmek istemiyormuş gibi ayarlar yüksekde olsa düşükde olsa benzer fps veriyor
    Ayar yüksekse zaten fps belli limite ulaşıyor elimden gelen bu diyor Ayar düşük ise kendini frenliyor yine aynı fps yi veriyor şaştım kaldım bunca zamandır pc kullanırım böyle saçmalık görmedim sorun nerde anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sword6 -- 28 Aralık 2016; 2:17:31 >

• Cpu sıcak olduğu için turbo boost çok sık devreye giriyor ve saat hızlarını aşağı çekiyor. Bu da düşük fps alma sebeplerinizden.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OyuNKoliX

U serisi yani düşük tdp'li bir işlemciye sahipsiniz. Fhd'nin altındaki çözünürlüklerde oyunlar işlemciye daha çok yük bindirdiği için böyle bir sıkıntı yaşıyor olabilirsiniz. Fhd'de işlemci kullanımınızın düşmesi gerekiyor. İşlemci HD çözünürlüklerde gpu'ya darboğaz(bottleneck) oluşturuyor ve bu sebeple de gpu kullanımınız %100 çalışmıyor. Mesela CS:Go'da çözünürlüğü Fhd yapıp görüntü ayarlarını düşük olarak seçerseniz sağlam fps alabilirsiniz.

hocam dediklerinizden sonra şöyle bir şey çıktı ortaya
    Full hd düşük ayarlarda şuan Gpu kullanımı %70 seviyelerinde ancak farklı olarak hiç frekans kesmiyor sabit 1015 mhz hızda çalışıyor

önceden hep dalgalı şekilde %99 ken 700 900 mhz arasında %50 60 kullanırken yine 1015 mhz hızındaydı ama fps genelde daha düşüktü ve dalgalıydı

şuan ise fps 60 70 arası değişiyor gpu kullanımı çok yüksek değil ancak hiç hız kesmiyor sabit 1015mhz

768 p de ise düşük ayarlarda yine gpu kullanımı % 70 seviyelerinde ve sabit 1015mhz de çalışıyor fakat 30 fps farkedebiliyor 90 120 fps arası değişiyor cpu kullanımı ise daha da düşüyor % 60 65 seviyelerine iniyor

Açıkçası ben bu ekran kartını ne yapsam etsem tam yükte %99 sürekli çalıştıramadım ve tam gücünü göremedim işlemci darboğaz ediyor sanırım ancak işlemcinin de tam yükte çalışmadan gpu yu darboğaz etmesini de anlayamadım nasıl olacak bu iş bilmiyorum :S şaştım kaldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sword6 -- 28 Aralık 2016; 2:49:16 >

• Tek sorun cpu, darboğaz yaratıyor. Ve sıcaklıkları da fazla dolayısıyla vaadettiği standart frekansta çalışamıyor ve gpu'ya daha çok darboğaz oluşturuyor. Yapacağınız tek şey oyunlarda ideal ayarları bulup bu konfigrasyon ile maksimum akıcılığı elde etmeye çalışmak.
  • laptopta işlemci darboğazı bu kadar olmamalı. sorun ram yetmezliğinden kaynaklanıyor bence. şuanki takılı ramin aynısından bir tane daha alın hocam. farkı hissedeceksiniz.
  • TheNewAtilla kullanıcısına yanıt
    hocam ram 4 gb ancak tam dolmadan bu sıkıntıları verme ihtimali var mı ? içindeki ram samsung marka cl11 ram aynısı var 110 tl ancak üretimlerinin farklı olması dual chanel çalışmasına engel olur mu ?
    Eğer engelse tek modül cl9 ram almayı düşünüyorum
  • hocam işin garibi ben bu sistemi nette bi kaç video ile kıyasladım bazı kullanıcılarda sistem 70 dereceyi geçmiyor bende ise daha %100 çalışmadan 90 ı buluyor
    Daha yeni bilgisayar 2 aylık sizce sorun nasıl giderilir soğutmak da mümkün değil ufacık hava kanalları ve tek fanla hem cpu hem gpu ısınıyor

Özellikle cpu gpu ya göre hem erken ısınıyor hem yaklaşık 7 8 derece daha da fazla ısınıyor 93 falan görmüştüm kasa da aşırı bi yanma olmuyor ama değerler bu şekilde tabi egzos fanına el değilmiyor :D
  • Arkadaşlar eğer oyun da oynarım diyorsanız size tavsiyem kesinlikle U serisi işlemcilerden uzak durun.
  • sword6 kullanıcısına yanıt
    Eğer sıcaklık değerleri başka kullanıcılarda dediğiniz seviyelerdeyse, sizdeki işlemcinin termal macununda veya ısı iletimini sağlayan boruda işlemciye temas etmeme durumu bir ihtimal olabilir. Servise verip bakım yapılmasını isteyebilirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sword6 kullanıcısına yanıt
    Senin ram ne kadarsa o kadar kullanir. Ki zaten sende ram kullanimi sinira dayanmış.

Normalde gta 5in ram kullanimi 10 gblari buluyor.

O uyumluluk meselesini tam bilmiyorum ama daha iyi bir ram alsan bile en ağır hangisi ise yine onun hızında çalışacak.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.